X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naprawde sie odwrocil :) kolejne, ktore nie lubi zdjec...wstydzioch :)

• Ita Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wykorzystam metodę Kiary - przed wejściem do gabinetu popodskakuję trochę i zjem jakiegoś batona. Może cukier rozrusza nieco maleństwo :D
    Nie mam już ochoty na kolejną taka wtopę.

kaarolaa lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita chyba pokazal tyly co? :)
    Super, ze wszystkie macie udane wizyty i zdrowe dzieciaki!! :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    Kiara masz rezolutnego maluszka, cieszę się, że wszystko dobrze:) Masz zdjęcia?
    nie mam zdjęć, tzn. mam jedno (widac na nim czaszkę :p wygląda jak ufoludek :D) - oczodoły, nos itd., reszte wziął gin, bo mówi, że niestety przez to, że się tak ustawiał nie dał rady porobić sensownych zdjęć, a te musi zachować w karcie dla siebie.
    We wtorek pewnie jak mała lepiej się ustawi, to mi porobi i da :)

MILCIA – ile cm nie wiem, bo dr te zdj. zachował dla siebie, we wt mi pomierzy dla mnie. Wiem tyle, że na monitorze jak go mierzył wielkość odpowiadała crl 13+4, z tym, że niechcący kawałek go uciął od dołu. Nie zwróciłam uwagi na cm, bo byłam podniecona widokiem maluszka :)

ITA – mój to samo robił. Przed kolejnym zjedz batonika, to podobno dzieci po tym się ruszają :) Mi to gin wczoraj mówił i jeszcze na wizżu kilku dziewczynom to samo ich gini powiedzieli, także coś w tym musi być :) Wiesz co, raczej nie masz się co przejmować… te normy przecież szerokie są... na każdym sprzęcie wychodzi inaczej.

EWELINKA – wielkośc GA to wielkośc nie dziecka, a pęcherza.. jest znacznie mniej istotna, u mnie to nawet teraz wyszła coś na 15t5d… patrzy się nie na to (chyba, że jest za małe), tylko na CRL. :)

EFORTS – ja jajka toleruję wyłącznie w jednej postaci: na twardo.
    Co do przezierności – nie, nie za późno, bo według om mam dużo młodszą ciążę, tylko on tak szybko rośnie :) a teoretycznie to się patrzy według om. Poza tym mówił, że kilka dni nie gra różnicy, jak dobrze pamiętam to do 9cm można mierzyć przezierność itd. Co do cm – patrz co napisałam Milci :)

QRCZAK – hehe no charakterny :D

No i tamte wieści póki co oznaczają, że na dzień dzisiejszy moje maleństwo wygląda na dziewczynkę :)
    A i niestety u mnie nie da się zrobić przez brzuch :( Próbowaliśmy 2x, niestety ja jestem po operacji, mam długą bliznę poziomą idąca przez całą mnie że tak powiem na granicy majtek i przez to w środku są zrosty, a dzidziuś jest nisko, centralnie tuż przy tym. gin mówi, że u mnie przez brzuch dopiero w późniejszym etapie dobrze zobaczymy (teraz było widać, ale tak mocno jakby za mgłą i nie szło pomierzyć w ten sposób), jak dzidzia pójdzie do góry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 12:33

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj nerwy mam od samego rana.....zamknęłam się w sypialni i z niej nie wyjdę. Mam film,książkę i muzykę. Samotność też potrzebna jest czasami.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam a usg, dzidziuś ma 28 mm, serduszko 174 (lekarz powiedział, że udzielił mu się stres mamuśki), a jak się ruszał - machał nóżkami i rączkami, coś pięknego! :D

kaarolaa, eforts, aniar, Bogusiar80, Ita, Niespodzianek:), Bursztynka lubią tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazdemu potrzeba troche spokoju :) ja mam az nadto...meza nie ma od poniedzialku do piatku...takie zycie, ale ja lubie troche samotnosci, jest mi z tym dobrze, chociaz nudno czesto bywa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Byłam a usg, dzidziuś ma 28 mm, serduszko 174 (lekarz powiedział, że udzielił mu się stres mamuśki), a jak się ruszał - machał nóżkami i rączkami, coś pięknego! :D
    kolejna udana wizyta :) super...ja przez to nie wytrzymam, musze przelozyc swoja jak da rade :)

• eforts Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dzisiaj okropnie kręci w głowie :/

Furia lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    A ja dzisiaj nerwy mam od samego rana.....zamknęłam się w sypialni i z niej nie wyjdę. Mam film,książkę i muzykę. Samotność też potrzebna jest czasami.

Doris zazdroszczę ci tej samotności ehh ja od wczoraj mam najazd teściów, aż do niedzieli, a dzis jeszcze mężuś swojego syna zabiera na weekend i tyle po moim leniwym weekendzie przed tv nic tylko strzelic sobie w glowe ;)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Furia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    A mi się dzisiaj okropnie kręci w głowie :/
    Mi tez, i spac mi sie chce okropnie.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sushi zamówiłam :D o matko!
    pyycha!!!!

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitty - ale Ty jesz sushi surowe czy wędzone/pieczone?

• kittykate Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    kitty - ale Ty jesz sushi surowe czy wędzone/pieczone?

Surowe ze sprawdzonego źródła

sushi nie zarazisz się toxo ale można zarazić się listerią
    bakterią tzw lodówkową jeśli jest nieświerze mięso

Kate

np55zzc.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam z teściową,która pilnuje mnie jak cerber i mam dość. Dlatego dzisiaj sypialnia jest moim azylem. Przebywanie 24 h z jedną osobą tyle tygodniu po prostu mnie wkurw....ia. Nie chodz o teściową :-) Bo akurat ja mam fajną:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita dzidzia piękna, ja dzisiaj wybieram się na wizytę, pójdę za waszymi radami i zjem batonika, jak myślicie w 11 tygodniu ciąży usg będzie już przez brzuch? mam zawsze dylemat jak się ubrać, żeby było mi jak najwygodniej. Apropo włoskow to ja głównie wyrywam pęsetą, w ogóle moje owłosienie jest jakby mocniejsze od kiedy jestem w ciąży, albo już taka blada jestem, że je tak widzę :D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    Ita dzidzia piękna, ja dzisiaj wybieram się na wizytę, pójdę za waszymi radami i zjem batonika, jak myślicie w 11 tygodniu ciąży usg będzie już przez brzuch? mam zawsze dylemat jak się ubrać, żeby było mi jak najwygodniej. Apropo włoskow to ja głównie wyrywam pęsetą, w ogóle moje owłosienie jest jakby mocniejsze od kiedy jestem w ciąży, albo już taka blada jestem, że je tak widzę :D
    mi ostatnio lekarz powiedział że do 12 tyg robi się dopochwowo :)

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak bylam w szpitalu to robila mi przez brzuch i bylo wg mnie lepiej widac niz dopochwowo...

• kittykate Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam tu na forum że któraś z Was jadła fast fooda w ciąży i to jakoś wczoraj chyba... ja też się skusiłam będąc w ciąży... a te fast foody właśnie też są niebezpieczne ze względu na mięso... więc widzicie - kurcze zagrożenie wszędzie się czai...
    jak bedzie trzeba to zrobie badanie z krwi.

Kate

np55zzc.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym tyg miałyście robione genetyczne?

860ianliz3s2rxlo.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ