Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naprawde sie odwrocil :) kolejne, ktore nie lubi zdjec...wstydzioch :)

• Ita Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wykorzystam metodę Kiary - przed wejściem do gabinetu popodskakuję trochę i zjem jakiegoś batona. Może cukier rozrusza nieco maleństwo :D
    Nie mam już ochoty na kolejną taka wtopę.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita chyba pokazal tyly co? :)
    Super, ze wszystkie macie udane wizyty i zdrowe dzieciaki!! :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    Kiara masz rezolutnego maluszka, cieszę się, że wszystko dobrze:) Masz zdjęcia?
    nie mam zdjęć, tzn. mam jedno (widac na nim czaszkę :p wygląda jak ufoludek :D) - oczodoły, nos itd., reszte wziął gin, bo mówi, że niestety przez to, że się tak ustawiał nie dał rady porobić sensownych zdjęć, a te musi zachować w karcie dla siebie.
    We wtorek pewnie jak mała lepiej się ustawi, to mi porobi i da :)

MILCIA – ile cm nie wiem, bo dr te zdj. zachował dla siebie, we wt mi pomierzy dla mnie. Wiem tyle, że na monitorze jak go mierzył wielkość odpowiadała crl 13+4, z tym, że niechcący kawałek go uciął od dołu. Nie zwróciłam uwagi na cm, bo byłam podniecona widokiem maluszka :)

ITA – mój to samo robił. Przed kolejnym zjedz batonika, to podobno dzieci po tym się ruszają :) Mi to gin wczoraj mówił i jeszcze na wizżu kilku dziewczynom to samo ich gini powiedzieli, także coś w tym musi być :) Wiesz co, raczej nie masz się co przejmować… te normy przecież szerokie są... na każdym sprzęcie wychodzi inaczej.

EWELINKA – wielkośc GA to wielkośc nie dziecka, a pęcherza.. jest znacznie mniej istotna, u mnie to nawet teraz wyszła coś na 15t5d… patrzy się nie na to (chyba, że jest za małe), tylko na CRL. :)

EFORTS – ja jajka toleruję wyłącznie w jednej postaci: na twardo.
    Co do przezierności – nie, nie za późno, bo według om mam dużo młodszą ciążę, tylko on tak szybko rośnie :) a teoretycznie to się patrzy według om. Poza tym mówił, że kilka dni nie gra różnicy, jak dobrze pamiętam to do 9cm można mierzyć przezierność itd. Co do cm – patrz co napisałam Milci :)

QRCZAK – hehe no charakterny :D

No i tamte wieści póki co oznaczają, że na dzień dzisiejszy moje maleństwo wygląda na dziewczynkę :)
    A i niestety u mnie nie da się zrobić przez brzuch :( Próbowaliśmy 2x, niestety ja jestem po operacji, mam długą bliznę poziomą idąca przez całą mnie że tak powiem na granicy majtek i przez to w środku są zrosty, a dzidziuś jest nisko, centralnie tuż przy tym. gin mówi, że u mnie przez brzuch dopiero w późniejszym etapie dobrze zobaczymy (teraz było widać, ale tak mocno jakby za mgłą i nie szło pomierzyć w ten sposób), jak dzidzia pójdzie do góry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 12:33

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj nerwy mam od samego rana.....zamknęłam się w sypialni i z niej nie wyjdę. Mam film,książkę i muzykę. Samotność też potrzebna jest czasami.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam a usg, dzidziuś ma 28 mm, serduszko 174 (lekarz powiedział, że udzielił mu się stres mamuśki), a jak się ruszał - machał nóżkami i rączkami, coś pięknego! :D

nick nieaktualny, eforts, aniar, Bogusiar80, Ita, Niespodzianek:), Bursztynka lubią tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazdemu potrzeba troche spokoju :) ja mam az nadto...meza nie ma od poniedzialku do piatku...takie zycie, ale ja lubie troche samotnosci, jest mi z tym dobrze, chociaz nudno czesto bywa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Byłam a usg, dzidziuś ma 28 mm, serduszko 174 (lekarz powiedział, że udzielił mu się stres mamuśki), a jak się ruszał - machał nóżkami i rączkami, coś pięknego! :D
    kolejna udana wizyta :) super...ja przez to nie wytrzymam, musze przelozyc swoja jak da rade :)

• eforts Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dzisiaj okropnie kręci w głowie :/

Furia lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    A ja dzisiaj nerwy mam od samego rana.....zamknęłam się w sypialni i z niej nie wyjdę. Mam film,książkę i muzykę. Samotność też potrzebna jest czasami.

Doris zazdroszczę ci tej samotności ehh ja od wczoraj mam najazd teściów, aż do niedzieli, a dzis jeszcze mężuś swojego syna zabiera na weekend i tyle po moim leniwym weekendzie przed tv nic tylko strzelic sobie w glowe ;)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Furia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    A mi się dzisiaj okropnie kręci w głowie :/
    Mi tez, i spac mi sie chce okropnie.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sushi zamówiłam :D o matko!
    pyycha!!!!

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitty - ale Ty jesz sushi surowe czy wędzone/pieczone?

• kittykate Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    kitty - ale Ty jesz sushi surowe czy wędzone/pieczone?

Surowe ze sprawdzonego źródła

sushi nie zarazisz się toxo ale można zarazić się listerią
    bakterią tzw lodówkową jeśli jest nieświerze mięso

Kate

np55zzc.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam z teściową,która pilnuje mnie jak cerber i mam dość. Dlatego dzisiaj sypialnia jest moim azylem. Przebywanie 24 h z jedną osobą tyle tygodniu po prostu mnie wkurw....ia. Nie chodz o teściową :-) Bo akurat ja mam fajną:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita dzidzia piękna, ja dzisiaj wybieram się na wizytę, pójdę za waszymi radami i zjem batonika, jak myślicie w 11 tygodniu ciąży usg będzie już przez brzuch? mam zawsze dylemat jak się ubrać, żeby było mi jak najwygodniej. Apropo włoskow to ja głównie wyrywam pęsetą, w ogóle moje owłosienie jest jakby mocniejsze od kiedy jestem w ciąży, albo już taka blada jestem, że je tak widzę :D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    Ita dzidzia piękna, ja dzisiaj wybieram się na wizytę, pójdę za waszymi radami i zjem batonika, jak myślicie w 11 tygodniu ciąży usg będzie już przez brzuch? mam zawsze dylemat jak się ubrać, żeby było mi jak najwygodniej. Apropo włoskow to ja głównie wyrywam pęsetą, w ogóle moje owłosienie jest jakby mocniejsze od kiedy jestem w ciąży, albo już taka blada jestem, że je tak widzę :D
    mi ostatnio lekarz powiedział że do 12 tyg robi się dopochwowo :)

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak bylam w szpitalu to robila mi przez brzuch i bylo wg mnie lepiej widac niz dopochwowo...

• kittykate Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam tu na forum że któraś z Was jadła fast fooda w ciąży i to jakoś wczoraj chyba... ja też się skusiłam będąc w ciąży... a te fast foody właśnie też są niebezpieczne ze względu na mięso... więc widzicie - kurcze zagrożenie wszędzie się czai...
    jak bedzie trzeba to zrobie badanie z krwi.

Kate

np55zzc.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym tyg miałyście robione genetyczne?

860ianliz3s2rxlo.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ