X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja teraz biore prenalen...taki z kwasem foliowym...

Też biorę prenalen..nie masz po nim czasem problemów z...hm..wypróżnianiem ;) bo ja mam wrażenie że mam..

I w głowie mi się często kręcie ale nie wiem czy to od samej ciąży...czy może być też od tego...

89b74e6224.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok wrote:
    Też biorę prenalen..nie masz po nim czasem problemów z...hm..wypróżnianiem ;) bo ja mam wrażenie że mam..

I w głowie mi się często kręcie ale nie wiem czy to od samej ciąży...czy może być też od tego...
    ja dopiero biore go od tyg...wczesniej bralam zwykly magnez z b6...ale nie odczuwam jakis negatywnych skutkow...

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras bierze jodid200? Bo ja dostałam od endo... a biore tez witaminy femibion i tam tez jest jod 150... nie za dużo ze jest tu i tu?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dziś ch... dzień, źle się czuje, głowa mnie boli co nigdy mnie jeszcze w ciazy nie bolala, kiepsko sie czuje, wkurw mnie moje wlosy ich kolor, wkurw... mnie moj maz, ehh porazka z dzisiejszym dniem :(

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    Ja też mam dziś ch... dzień, źle się czuje, głowa mnie boli co nigdy mnie jeszcze w ciazy nie bolala, kiepsko sie czuje, wkurw mnie moje wlosy ich kolor, wkurw... mnie moj maz, ehh porazka z dzisiejszym dniem :(

To ja się dołączam...od rana do 17 się też kiepsko czułam..zresztą teraz też mi się w głowie kręci i jakoś mi tak dziwnie jest..ale co tam dziewczyny!! Piątek dzisiaj, przed nami weekendzik z najbliższymi...chyba musi być tylko lepiej... :)))

Nati89 lubi tę wiadomość

89b74e6224.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts no ja wiem że z sympatii :)
    wypiłam słabą kawkę i już mi trochę lepiej

eforts lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz co do wątpliwości odnośnie wielkości na usg.

W pierwszej ciąży też miałam różnice wiekowe wyliczone przez aparat na podstawie pomiarów główki długości potem w dalszych etapach długości poszczególnych kości np udowej...i te różnice były naprawdę spore 10 dni gdzieś nawet więcej..lekarz mnie uspokoił że to zależy od tego jak się mały człowiek ustawi czy lekarz dobrze złapie pomiar początek koniec itp..jest dużo parametrów które na takie różnice mogą wpłynąć..
    Dzieciaczek urodził mi się zdrowy i nawet położne się zachwycały że jest proporcjonalny co noworodkom się podobno rzadko zdarza bo wszelkie nieproporcjonalności jeśli występują spokojnie się potem wyrównują...także spoko..

i co dużych głów też mam sporą :P ale dziecko nie odziedziczyło :PP

Jeśli zaś chodzi o sam przyrost długości Maluszka, od lekarza wiem że pomiary usg wskazują z dokładnością +/- 7 dni w stosunku do właściwego wieku ciąży więc pomiary które mieszczą się w tym zakresie są ok...

Bursztynka lubi tę wiadomość

89b74e6224.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszelkaie komplementy brzuszkowe.
    Ja wiem,że to juz fajnie wygląda, tylko zdaję sobie sprawę,że po części to moje zaniedbanie po ostatniej ciąży i mięsnie flaki plus odrobinę kg na plus dodaje do efektu- ale niech będzie :) Przynajmniej w kasie pierwszeństwa w Tesco stoję bez problemu hihi.

Piszecie o złym dniu- ja miałam taki dwa dni temu: babcia mnie wkurzyła potem panie przedszkolanki...nawet pani z kiosku uparcie twierdziłą że gazeta którą chce kupić ( z filmem 30 zł) jest droga i czy aby napewno..noszzz kurde ;/

Doris-83 lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara- RAdler- właśnie!! Dzięki poszukam w sklepie!! :D

Kiara lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/images/60f9a190b5d0c.jpg

HANA, Bogusiar80, Niespodzianek:), Bursztynka, eforts, kaarolaa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też mężowi kazałam nsa jutro poszukać tego radlera 0. Ale fajnie :-)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    furia :P "pobiłaś" mnie :D :D ale faaajnyy :)

Furia lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EWELINA - moim zdaniem dużo, ale powinnaś to z lekarzem skonsultować...

Milcia - mam taką nadzieję, bo inaczej będę na siebie baardzo zła za kupno tej poduchy...

lola - mi TŻ kupił juz 2x, jest całkiem niezły :) Wiadomo, że to nie to samo co normalne piwo, ale chociaż je trochę przypomina :) Sa tez wina całkowicie bezalkoholowe, jednakże w sklepach stacjonarnych ciężkie do zdobycia, w internecie jak najbardziej się dostanie. :)

Dziewczyny, na tez się od rana bardzo źle czuję. 4 dzień z rzędu potworny ból głowy (paracetamol nic nie daje), 2x rzyganko, jelitówka i cały dzień mdłości.

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiara- o! dzięki! Ja taka winiarka, a niedoinformowana kompletnie jeszcze raz dzięki :D ( zaraz na alkoholiczkę wyjdę heh)

Na ból głowy polecam Ci Yerba Mate- dla mnie rewelka(jestem migrenowcem, papacetamol mogę brać i działa tak samo jak kostka cukru.....)

Kiara lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia co Ty mowisz ze ty jakies kilogramy masz czy cos dodatkowe, na zdjeciu wyszłas bardzo zgrabnie!!! Brzuszki u mam duze, bo normalne ze w kolejnej ciazy to juz miessnie nie takie samo. U nas pierwiastke jeszcze sie chowa to gdzies miedzy jelitami :D No ale u Ciebie to tylko w brzuszek idzie

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia brzusio masz już spory, ale ogólnie to Ty straszna chudzinka jesteś! :) ja przytyłam już 2 kg lekką ręką, a to jeszcze wcześnie. Nie wiem skąd te kg, bo nie objadam się wcale bardziej niż kiedyś, a najgorsze jest to, że ja i tak miałam większą pupę (figura typowej gruszki), a te kg mam wrażenie że poszły właśnie najbardziej dalej w dupsko :-/

860ianliz3s2rxlo.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizycie, maluch ma 3,9 cm dziś jest 10t 3d, wg usg 10t 6d, termin porodu na 24.12., a i wstępnie gin dopatrzył się że to dziewczynka :D dziś jestem padnięta, więc jutro postaram się wrzucić foteczkę, mała pokazała obie łapki, paluszki, nóżki, widzieliśmy bijące serduszko. Wizyta usg genetyczna wyznaczona na 14 czerwca czyli w 13t i 4d, a badanie krwi na przyszły tydzień

Bogusiar80, Niespodzianek:), Kiara, Bursztynka, eforts, Qrczak lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje, ja też dzisiaj widziałam swojego maluszka, ale ja jestem o tydzień wcześniej niż Ty :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna- gratulacje udanej wizyty!!:D

AsiaCh- a jestem dalej na minus z kg- dziwne...przed ciążą 74 kg, dzis 72. Wahania do 0,5 kg.

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna juz spory maluszek :-) zazdroszcze ze wstepnie znasz plec :-)

Dziewczyny ja chdzinka nie jestem hehe :p mam juz bmi powyzej wagi prawidlowej :p

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ