Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
kaarolaa wrote:ja teraz biore prenalen...taki z kwasem foliowym...
Też biorę prenalen..nie masz po nim czasem problemów z...hm..wypróżnianiem bo ja mam wrażenie że mam..
I w głowie mi się często kręcie ale nie wiem czy to od samej ciąży...czy może być też od tego... -
nick nieaktualnyMysiok wrote:Też biorę prenalen..nie masz po nim czasem problemów z...hm..wypróżnianiem bo ja mam wrażenie że mam..
I w głowie mi się często kręcie ale nie wiem czy to od samej ciąży...czy może być też od tego... -
Nati89 wrote:Ja też mam dziś ch... dzień, źle się czuje, głowa mnie boli co nigdy mnie jeszcze w ciazy nie bolala, kiepsko sie czuje, wkurw mnie moje wlosy ich kolor, wkurw... mnie moj maz, ehh porazka z dzisiejszym dniem
To ja się dołączam...od rana do 17 się też kiepsko czułam..zresztą teraz też mi się w głowie kręci i jakoś mi tak dziwnie jest..ale co tam dziewczyny!! Piątek dzisiaj, przed nami weekendzik z najbliższymi...chyba musi być tylko lepiej... ))Nati89 lubi tę wiadomość
-
A teraz co do wątpliwości odnośnie wielkości na usg.
W pierwszej ciąży też miałam różnice wiekowe wyliczone przez aparat na podstawie pomiarów główki długości potem w dalszych etapach długości poszczególnych kości np udowej...i te różnice były naprawdę spore 10 dni gdzieś nawet więcej..lekarz mnie uspokoił że to zależy od tego jak się mały człowiek ustawi czy lekarz dobrze złapie pomiar początek koniec itp..jest dużo parametrów które na takie różnice mogą wpłynąć..
Dzieciaczek urodził mi się zdrowy i nawet położne się zachwycały że jest proporcjonalny co noworodkom się podobno rzadko zdarza bo wszelkie nieproporcjonalności jeśli występują spokojnie się potem wyrównują...także spoko..
i co dużych głów też mam sporą ale dziecko nie odziedziczyło :PP
Jeśli zaś chodzi o sam przyrost długości Maluszka, od lekarza wiem że pomiary usg wskazują z dokładnością +/- 7 dni w stosunku do właściwego wieku ciąży więc pomiary które mieszczą się w tym zakresie są ok...Bursztynka lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za wszelkaie komplementy brzuszkowe.
Ja wiem,że to juz fajnie wygląda, tylko zdaję sobie sprawę,że po części to moje zaniedbanie po ostatniej ciąży i mięsnie flaki plus odrobinę kg na plus dodaje do efektu- ale niech będzie Przynajmniej w kasie pierwszeństwa w Tesco stoję bez problemu hihi.
Piszecie o złym dniu- ja miałam taki dwa dni temu: babcia mnie wkurzyła potem panie przedszkolanki...nawet pani z kiosku uparcie twierdziłą że gazeta którą chce kupić ( z filmem 30 zł) jest droga i czy aby napewno..noszzz kurde ;/Doris-83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEWELINA - moim zdaniem dużo, ale powinnaś to z lekarzem skonsultować...
Milcia - mam taką nadzieję, bo inaczej będę na siebie baardzo zła za kupno tej poduchy...
lola - mi TŻ kupił juz 2x, jest całkiem niezły Wiadomo, że to nie to samo co normalne piwo, ale chociaż je trochę przypomina Sa tez wina całkowicie bezalkoholowe, jednakże w sklepach stacjonarnych ciężkie do zdobycia, w internecie jak najbardziej się dostanie.
Dziewczyny, na tez się od rana bardzo źle czuję. 4 dzień z rzędu potworny ból głowy (paracetamol nic nie daje), 2x rzyganko, jelitówka i cały dzień mdłości. -
kiara- o! dzięki! Ja taka winiarka, a niedoinformowana kompletnie jeszcze raz dzięki ( zaraz na alkoholiczkę wyjdę heh)
Na ból głowy polecam Ci Yerba Mate- dla mnie rewelka(jestem migrenowcem, papacetamol mogę brać i działa tak samo jak kostka cukru.....)Kiara lubi tę wiadomość
-
Furia co Ty mowisz ze ty jakies kilogramy masz czy cos dodatkowe, na zdjeciu wyszłas bardzo zgrabnie!!! Brzuszki u mam duze, bo normalne ze w kolejnej ciazy to juz miessnie nie takie samo. U nas pierwiastke jeszcze sie chowa to gdzies miedzy jelitami No ale u Ciebie to tylko w brzuszek idzie
-
Furia brzusio masz już spory, ale ogólnie to Ty straszna chudzinka jesteś! ja przytyłam już 2 kg lekką ręką, a to jeszcze wcześnie. Nie wiem skąd te kg, bo nie objadam się wcale bardziej niż kiedyś, a najgorsze jest to, że ja i tak miałam większą pupę (figura typowej gruszki), a te kg mam wrażenie że poszły właśnie najbardziej dalej w dupsko
-
jestem po wizycie, maluch ma 3,9 cm dziś jest 10t 3d, wg usg 10t 6d, termin porodu na 24.12., a i wstępnie gin dopatrzył się że to dziewczynka dziś jestem padnięta, więc jutro postaram się wrzucić foteczkę, mała pokazała obie łapki, paluszki, nóżki, widzieliśmy bijące serduszko. Wizyta usg genetyczna wyznaczona na 14 czerwca czyli w 13t i 4d, a badanie krwi na przyszły tydzień
Bogusiar80, Niespodzianek:), Kiara, Bursztynka, eforts, Qrczak lubią tę wiadomość