Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
kaarolaa wrote:U mnie zakaz do konca ciazy, ordynator w szpitalu dala mi to dosc ``lagodnie`` do zrozumienia.
ojjć ...a ja wyobraźcie sobie zapomniałam się zapytać z tego wszystkiego czy już możemy i jak nie wiemy to lepiej nie ryzykować choć ja już wytrzymać czasem nie mogę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hey hey nie doczytam was na prwno bo z tel pisze i tak mi trudno
ide dzis na 13 na usg do szpitala ale jakos taka spokojna jestem. ciekawa jestem czy jest taka mozliwosc ze moge juz czuc babelki bo wczoraj ewidentnie pare razy czulam i dzis z pewnoscia tez i to nie bylo jakies jelito czy cosFuria lubi tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Hejka.
Ja jestem nie wyspana. Ogladalismy z malym wczoraj Harrego Potera. A ten lobuz juz o 6-ej na nogach ahh. Teraz poleguje i ogladamy DzwoneczkaJak maz wstanie bedzie trzeba wlaczyc odkurzacz. U nas Dzien Dziecka jutro robi gmina. Synek bedzie wystepowal. W sumie to bedzie dzien rodziny. I grupa zero bedzie spiewala i cos recytowala. A 8-ego bedzie Dzien Dziecka u nas na boisku we wsi
A maly dostanie prezent 10- ego. Caly kosz klockow lego. Wyczailam na tablicy ostatnio za 210 zl.
-
lolaliciouse wrote:szurabura- kupiłam w biedronce świetne encyklopedie ilustrowane o polsce!
Mam nadzieję, że i u mnie będą
Ale mówisz o tej serii za 4,99? czy droższe?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 12:17
-
nick nieaktualnyKAROLA - ja dziś zaczęłam 15tc według usg, a do tej pory mam obawy przed seksem, choć wiadomo, ze już mniejsze. Libido mam takie średnie, po seksie trochę pobolewa mnie brzuch, więc jakiś niepokój zawsze jest. Natomiast gin mówił, że jak w dalszej ciąży nie ma plamień, łożysko jest dobrze położone, szyjka się nie skraca, kosmówka itd. przyklejone, to nie ma przeciwwskazań do seksu. Także my tak powoli, powoli będziemy coś działac. Proponowałabym żebyś pogadała jeszcze o tym ze swoim ginem na nabjliższej wizycie
Bardzo możliwe, że Wam też pozwoli np. od 14tc.
Co do cytologii, to akurat mi ginka to tłumaczyła:
I grupa jest mega super, najczęściej u dziewicChoć ja tez mam I grupę. II grupa to taka najbardziej popularna, normalna, u kobiet uprawiających seks, często też przy II grupie mogą być jakieś małe bakterie albo mini nadżerki. III grupa to już większe zagrożenie, ale takie nazwijmy to stadium małego alarmu. Od IV grupy niebezpieczeństwo mocno wzrasta.
Co do różnic wyników – moim zdaniem to jest dlatego, że w posiewie oni patrzą jakby na tysiące, miliony bakterii, a nie na pojedyncze, które każdy jakieś ma. Wydaje mi się (ale mogę się mylić), że w wymazie większości może wyjść jakaś bakteria, bo ciężko jest się umyć tak mega dokładnie, wystarczy, że przed wizytą pójdziesz do wc na siku, to nawet przecierając się można „zabrudzić” pochwę.
Ja dziś poczułam pierwszy raz takie prawdziwe ruchy, że jestem na 100% pewna, że to to(nie kopanie, tylko ruchy oczywiście) były takie niespokojne, że aż detektor odpaliłam i słucham, a mała tak nieźle dawała w środku
jakieś kopy, wymachy kończynami, przekręcanie się itd. Bosko
Spodziewałam się później poczuć, ale w sumie moja mama mówiła, że tez bardzo wcześnie poczuła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 14:09
-
Hej dziewczyny, ja wanie wrocilam z festynu z pracy mojego meza, dzisiaj byl w pracy i obslugiwal. W sumie byla to impreza zamknieta dla instalatorow. Fajnie bylo nie musialam robic obiadu
Zgarnelam kilka fantow w tym superowego misia z czerwonym szalikiem
Teraz leze w lozeczku i sie wygrzewam bo cos tam zmarzlam ..
-
A ja zrobilam dzien sprzatania odkurzanie, mycie podlog, pranie, wymiana dwoch obrusow, scieranie kurzow i ogarnelam malego pokoj. Ostatnio tak porozwalal zabawki, ze jak szlam do okna to bylo tylko k.... Non stop o cos sie potykalam lubnadeptywalam wrrr. Jak teraz zrobi taki jubel to wyrzucam cale pudlo zabawek do garazu. Zaraz bede robic pledze z cebulka mniam
A po 17-ej odpalimy grila, moze sasiedzi przyjda zobaczymy. -
U mnie też raczej libido syberyjskie :)Zliczyłam od początku kwietnia ledwo 6 serduszek, ale dziwne skurcze macicy PO oraz psychika jakoś tak zniechęcają mnie do zabaw
Małż liczy na słynny drugi trymestr kiedy to libido miałoby niby poszybować, ale ja się obawiam, że nic z tego. -
szarabura- tak ta tańsza seria po 4,99
Kiara- no gratulacje!!! Dla mnie "czucie"dzidziolka w brzuchu to najpiękniejsze uczucie w ciąży.Też niemogę się już doczekać.
W I ciąży poczułam tak naprawde koło 17/18 tc.
teraz czasem czuję pojedyncze ruchy,ale mój niezbyt chudy brzuch plus łożysko na przedniej scianie skutecznie wsio wygłuszają heheKiara lubi tę wiadomość