X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nawet na chwilę na słonko wyszłam. W spodenkach i koszulce i filtr 10:-) Od razu lepiej:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :-)

Ja dzis caly dzien bylam gdzies hehe :-) synek zachwycony pytki w rzece moczyl i kamykami kaczki na wodzie robilismy :-)

Ja z synem kolo 15tc poczulam ruchy, teraz jeszcze czekam.

Co do sexu ja mam 2 male krwiaki wiec... noooo chyba sobie poczekamy.... a mezu juz mi wariuje :P

Kiara lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie libido rośnie i to w całkiem szybkim tepmie.
    Co do ruchów to już od jakiegoś czasu o określonych porach czuje, że dziec chula w brzuchu dlatego też detektor okazał się zbędny :) zbyt późno go kupiłam

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja wrocilam z miasta przed chwila, najpierw bylismy na festynie :) dostalam wate cukrowa za freeko :)he he nie pamietam kiedy ostatnio jadlam...przespacerowalismy sie nad jezioro, wypilam duzego sheika czekoladowego :D i poskubalam troche kebaba od meza, glownie warzywa...wracajac zaszlismy do biedrony, zakupy zrobione i odpoczuwam...czuje sie jakbym z 10 km przeszla... :) a nogi to mi odpadna :)

eforts, Bajka lubią tę wiadomość

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! Matko produkujecie te posty szybciej niż chińczyki spodnie:P
    Ale teraz będę już w stanie was na bieżąco śledzić. Ostatni tydzień miałam mega dużo pracy bo to był ostatni tydzień. Wczoraj 10h w pracy siedziałam, bo nie chciałam syfu zostawić moim ludkom. Potem jeden z przełożonych powiedział do mnie "idź już do domu - źle wyglądasz, wyślij mi listę i nie nadrabiaj już" Gdyby nie on to do północy chyba musiałabym siedzieć:/ Faktycznie byłam już mega zmęczona. Spałam sobie 11h w nocy więc jest lepiej:)

Dostałam wczoraj od ludków z pracy kwiaty na pożegnanie i koszulkę:

http://www.sin-say.com/pl/pl/collection/all/t-shirts/z8093-00x/the-moomins-t-shirt-copyright-moomin-character-tm

Przyniosłam im ciacho i było bardzo miło:) W poniedziałek ide do mojej lekarki rodzinnej po L4 i skierowanie na badania(muszę zrobić 3 badania glukozy w odstępach 3 dniowych) ostatnio miałam trochę za wysoką...

Teraz to się wybyczę:D

Dziś zaczęłam 13 tydzień !!! jeeej:)

P.S. Piękne te wasze brzuszki!!!:)

Doris-83 lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz ide zjeść kebaba:D

Doris-83 lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja mam tak samo....oo tylu tygodniach leżenia jak dzisiaj pojechałam z mężem na zakupy ...o matko wyprawa na K2! Ale dorwałam w biedrze koszulkę i tramki w tym samym kolorze:-) Buty pewnie jeden sezon wytrzymają ale za 22 zl to mam to gdzieś:-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom Doris tyle czasu bez ruchu, najwyzej po bulki do piekarni 3 kroki...a dzisiaj taki spacer, odzwyczailam sie :) ale dobrze raz na jakis czas moge sie przejsc, chyba nic mi nie bedzie, a i zgaga mnie meczy po cebuli z kebaba...

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niestety muszę cały czas leżeć :/

Takżę zazdroszczę wszelkich wypadów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 18:26

89b74e6224.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam też malutkiego krwiaka ale gin powiedziała że można współżyć. Ja na początku ochoty nie miałam wcale ale teraz raz na jakiś czas się zdarza :) i wtedy tak delikatnie hehe :) M się stara żeby nie mocno nie głęboko i jest super :)

relgh371rphwpz6l.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, to kiedy Ty miałaś tą owulację?? :) Skoro już 15 tc u Ciebie wita?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts – detektor się jeszcze przyda na pewno. Często dzieciaczki mają tak, że kilka dni w ogóle się ruchów nie czuje i wtedy można się przestraszyć, a tak to zawsze wystarczy wyjąć detektor, posłuchać serducha i człowiek jest spokojniejszy :)

Marmiko - fajny prezent :) a widzisz, u Ciebie glukoza za wysoka, a u mnie za niska...

Milcia - teraz to ja już się sama pogubiłam :) Ale my u mnie patrzymy według usg, gin nawet wegłu om sobie nie zapisał :) i dziś jest właśnie 14t0d. Może dzidzia będzie wielka po tacie :D :D :D

To prawda - pierwsze ruchy to rzecz cudowna <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 18:43

• Milcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo właśnie patrzyłam na Twój wykres na Ovu i widzę, że okres miałaś później niż ja :) Ja też musiałam mieć wcześniej owulację, bo wg usg jest do przodu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, ja już szczerze mówiąc się pogubiłam sama i w nosie to mam :P Byleby dzidzia rosła zdrowa :D jaki TP mi wyznaczą ostatecznie, taki przyjmę i tyle :P a pewnie i tak natura i dzidzia zrobią swoje :) Mój TŻ ma prawie 190cm wzrostu, ja mam 170, więc może po prostu maluszek jakiś duży będzie :)
    U mnie jajek było sporo prze stymulację, więc bardzo możliwe, że tak było.
    Jak tam alergia? Mnie dalej strasznie męczy, szczególnie katar i spojówki non stop czerwone i spuchnięte :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 20:12

• eforts Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara co do detektora to się zgadzam ale teraz czasem leżę i mówię mężowi, że sprawdzam czy dziecie żyje :) jakoś tam czuje w środku, że coś się dzieje :)

Co do wzrostu to jak na ktoryms usg wyszlo ze dziecko szybko rosnie to smialam sie ze jak tak dalej pojdzie to poklocimy sie z mezem przy porodzie bo moj maz tez 192 :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    Milcia, ja już szczerze mówiąc się pogubiłam sama i w nosie to mam :P Byleby dzidzia rosła zdrowa :D jaki TP mi wyznaczą ostatecznie, taki przyjmę i tyle :P a pewnie i tak natura i dzidzia zrobią swoje :) Mój TŻ ma prawie 190cm wzrostu, ja mam 170, więc może po prostu maluszek jakiś duży będzie :)
    U mnie jajek było sporo prze stymulację, więc bardzo możliwe, że tak było.
    Jak tam alergia? Mnie dalej strasznie męczy, szczególnie katar i spojówki non stop czerwone i spuchnięte :/

Alergia minęła po deszczach. Widocznie to co mnie uczula, zmył deszcz i teraz jest ok. Całe szczęście, bo po kilku dniach zaledwie byłam tym bardzo zmęczona.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miala badz ma któraś z Was bóle pleców/kręgosłupa? Dziś bylam caly dzień u Tesciow... i praktycznie caly dzień siedziałam... zaczal bolec mnie kręgosłup strasznie... zaczęłam sie juz martwić ale rozchodzilam i póki co jest ok... moglo to byc od dłuższego siedzenia? Aaaa i w drodze powrotnej do domu zazyczylam sobie kebaba od Męża. Byl pyszny ale ostatecznie wylądował w wc. Pierwszy zyg zaliczony hihi

Marimiko lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka mnie boli kręgosłup w dolnej części bardzo często ostatnio :/ podusia pomaga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 21:08

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojemu synkowi wlasnie wypadl pierwszy mleczak dolna jedynka. Schowal pod poduszke i mowi, ze dzis musi byc otwarte okno, zeby wrozka zebuszka mogla wejsc :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka a mowilas ginowi o bólach?

w57vpc0zcrqzma1r.png
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ