X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nawet na chwilę na słonko wyszłam. W spodenkach i koszulce i filtr 10:-) Od razu lepiej:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :-)

Ja dzis caly dzien bylam gdzies hehe :-) synek zachwycony pytki w rzece moczyl i kamykami kaczki na wodzie robilismy :-)

Ja z synem kolo 15tc poczulam ruchy, teraz jeszcze czekam.

Co do sexu ja mam 2 male krwiaki wiec... noooo chyba sobie poczekamy.... a mezu juz mi wariuje :P

Kiara lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie libido rośnie i to w całkiem szybkim tepmie.
    Co do ruchów to już od jakiegoś czasu o określonych porach czuje, że dziec chula w brzuchu dlatego też detektor okazał się zbędny :) zbyt późno go kupiłam

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja wrocilam z miasta przed chwila, najpierw bylismy na festynie :) dostalam wate cukrowa za freeko :)he he nie pamietam kiedy ostatnio jadlam...przespacerowalismy sie nad jezioro, wypilam duzego sheika czekoladowego :D i poskubalam troche kebaba od meza, glownie warzywa...wracajac zaszlismy do biedrony, zakupy zrobione i odpoczuwam...czuje sie jakbym z 10 km przeszla... :) a nogi to mi odpadna :)

eforts, Bajka lubią tę wiadomość

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! Matko produkujecie te posty szybciej niż chińczyki spodnie:P
    Ale teraz będę już w stanie was na bieżąco śledzić. Ostatni tydzień miałam mega dużo pracy bo to był ostatni tydzień. Wczoraj 10h w pracy siedziałam, bo nie chciałam syfu zostawić moim ludkom. Potem jeden z przełożonych powiedział do mnie "idź już do domu - źle wyglądasz, wyślij mi listę i nie nadrabiaj już" Gdyby nie on to do północy chyba musiałabym siedzieć:/ Faktycznie byłam już mega zmęczona. Spałam sobie 11h w nocy więc jest lepiej:)

Dostałam wczoraj od ludków z pracy kwiaty na pożegnanie i koszulkę:

http://www.sin-say.com/pl/pl/collection/all/t-shirts/z8093-00x/the-moomins-t-shirt-copyright-moomin-character-tm

Przyniosłam im ciacho i było bardzo miło:) W poniedziałek ide do mojej lekarki rodzinnej po L4 i skierowanie na badania(muszę zrobić 3 badania glukozy w odstępach 3 dniowych) ostatnio miałam trochę za wysoką...

Teraz to się wybyczę:D

Dziś zaczęłam 13 tydzień !!! jeeej:)

P.S. Piękne te wasze brzuszki!!!:)

Doris-83 lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz ide zjeść kebaba:D

Doris-83 lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja mam tak samo....oo tylu tygodniach leżenia jak dzisiaj pojechałam z mężem na zakupy ...o matko wyprawa na K2! Ale dorwałam w biedrze koszulkę i tramki w tym samym kolorze:-) Buty pewnie jeden sezon wytrzymają ale za 22 zl to mam to gdzieś:-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom Doris tyle czasu bez ruchu, najwyzej po bulki do piekarni 3 kroki...a dzisiaj taki spacer, odzwyczailam sie :) ale dobrze raz na jakis czas moge sie przejsc, chyba nic mi nie bedzie, a i zgaga mnie meczy po cebuli z kebaba...

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niestety muszę cały czas leżeć :/

Takżę zazdroszczę wszelkich wypadów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 18:26

89b74e6224.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam też malutkiego krwiaka ale gin powiedziała że można współżyć. Ja na początku ochoty nie miałam wcale ale teraz raz na jakiś czas się zdarza :) i wtedy tak delikatnie hehe :) M się stara żeby nie mocno nie głęboko i jest super :)

relgh371rphwpz6l.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, to kiedy Ty miałaś tą owulację?? :) Skoro już 15 tc u Ciebie wita?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts – detektor się jeszcze przyda na pewno. Często dzieciaczki mają tak, że kilka dni w ogóle się ruchów nie czuje i wtedy można się przestraszyć, a tak to zawsze wystarczy wyjąć detektor, posłuchać serducha i człowiek jest spokojniejszy :)

Marmiko - fajny prezent :) a widzisz, u Ciebie glukoza za wysoka, a u mnie za niska...

Milcia - teraz to ja już się sama pogubiłam :) Ale my u mnie patrzymy według usg, gin nawet wegłu om sobie nie zapisał :) i dziś jest właśnie 14t0d. Może dzidzia będzie wielka po tacie :D :D :D

To prawda - pierwsze ruchy to rzecz cudowna <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 18:43

• Milcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo właśnie patrzyłam na Twój wykres na Ovu i widzę, że okres miałaś później niż ja :) Ja też musiałam mieć wcześniej owulację, bo wg usg jest do przodu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, ja już szczerze mówiąc się pogubiłam sama i w nosie to mam :P Byleby dzidzia rosła zdrowa :D jaki TP mi wyznaczą ostatecznie, taki przyjmę i tyle :P a pewnie i tak natura i dzidzia zrobią swoje :) Mój TŻ ma prawie 190cm wzrostu, ja mam 170, więc może po prostu maluszek jakiś duży będzie :)
    U mnie jajek było sporo prze stymulację, więc bardzo możliwe, że tak było.
    Jak tam alergia? Mnie dalej strasznie męczy, szczególnie katar i spojówki non stop czerwone i spuchnięte :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 20:12

• eforts Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara co do detektora to się zgadzam ale teraz czasem leżę i mówię mężowi, że sprawdzam czy dziecie żyje :) jakoś tam czuje w środku, że coś się dzieje :)

Co do wzrostu to jak na ktoryms usg wyszlo ze dziecko szybko rosnie to smialam sie ze jak tak dalej pojdzie to poklocimy sie z mezem przy porodzie bo moj maz tez 192 :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    Milcia, ja już szczerze mówiąc się pogubiłam sama i w nosie to mam :P Byleby dzidzia rosła zdrowa :D jaki TP mi wyznaczą ostatecznie, taki przyjmę i tyle :P a pewnie i tak natura i dzidzia zrobią swoje :) Mój TŻ ma prawie 190cm wzrostu, ja mam 170, więc może po prostu maluszek jakiś duży będzie :)
    U mnie jajek było sporo prze stymulację, więc bardzo możliwe, że tak było.
    Jak tam alergia? Mnie dalej strasznie męczy, szczególnie katar i spojówki non stop czerwone i spuchnięte :/

Alergia minęła po deszczach. Widocznie to co mnie uczula, zmył deszcz i teraz jest ok. Całe szczęście, bo po kilku dniach zaledwie byłam tym bardzo zmęczona.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miala badz ma któraś z Was bóle pleców/kręgosłupa? Dziś bylam caly dzień u Tesciow... i praktycznie caly dzień siedziałam... zaczal bolec mnie kręgosłup strasznie... zaczęłam sie juz martwić ale rozchodzilam i póki co jest ok... moglo to byc od dłuższego siedzenia? Aaaa i w drodze powrotnej do domu zazyczylam sobie kebaba od Męża. Byl pyszny ale ostatecznie wylądował w wc. Pierwszy zyg zaliczony hihi

Marimiko lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka mnie boli kręgosłup w dolnej części bardzo często ostatnio :/ podusia pomaga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 21:08

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojemu synkowi wlasnie wypadl pierwszy mleczak dolna jedynka. Schowal pod poduszke i mowi, ze dzis musi byc otwarte okno, zeby wrozka zebuszka mogla wejsc :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka a mowilas ginowi o bólach?

w57vpc0zcrqzma1r.png
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ