Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Mamusie, czytam Was na bieżąco ale się nie udzielam.Obecnie jestem w 13t4di do tej pory żadnych plamień aż do piątku póznego popołudnia,zauważyłam na wkładce i podczas podcierania brunatną krew. zadzwoniłam do ginekologa kazał się położyć i wziąć 2 tabletki duphastonu uspokajał mnie że to kosmówka przekształca się w łożysko i tak może się zdarzyć od 13-16 tc. Kazał zadzwonić rano .Dzwoniąc rano już plamień nie było i był tylko jednorazowo,kazał przyjechać na 15. Maleństwo ma 7,6 cm serduszko pięknie biło,ruszało się ,chwytało za nóżki, paluszki do buzi brał a na koniec pokazało pupę niestety nie chciało pokazać co ma między nóżkami ale najważniejsze dla nas było ze żyje. Lekarz mówił że jedna na 10 kobiet tak ma jak łożysko się wykształca. Lekarz jest cudowny z powołania specjalnie dla mnie otworzył swój gabinet, każdą wizytę nagrywa i zgra nam na pendriva.Mąż na każdej wizycie jest ze mną i mnie wspiera Przepraszam że tak się rozpisałąm.Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie mamusie i ich maleństwa
Milcia, Nati89, Marimiko, Qrczak, aniar lubią tę wiadomość
-
eforts wrote:Milcia też mamy dzisiaj rocznicę ślubu z mężem pierwszą
Kiara aż mi się łezka zakręciła! Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko w porządku uważaj na siebie!
Tak niedawno - Państwo Młodzi!
A dziś para ta obchodzi;
papierową już rocznicę,
więc z całego serca życzę.
Niechaj związek trwa w miłości
a w nim zawsze radość gości.
Droga życia będzie prosta
i ominie każda troska.
eforts lubi tę wiadomość
-
Kiara- dobrze,ze wszystko dobrze się skończyło.Ale strach- wspólczuję serdecznie.
aniar- ja wiem,że yerba ma kofeinę, ale traktuję ją jak kawę,lub na ból głowy.
mam b. niskie ciśnienie.
milcia, eforts- wszystkiego najpiękniejszego w rocznicę ślubu!!!
Mnie w tym roku czeka 6 rocznicaFuria, eforts lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny najlepszego z okazji rocznic
Kiara najwazniejsze, ze wszystko jest dobrze. Dlatego my nie bedziemy probowac nawet jsk lekarz pozwoli.
Mezu jedzie juz o 14 do pracy. Przyjedzie dopiero za 2 tyg na usg prenatalne. Mam nadzieje, ze ten czas mi szybko zleci...juz gna szybciej dzisiaj zaczelam 12 tyd -
nick nieaktualny
-
Rocznicującym życzę najlepszego i dużo szczęścia razem
Wszystkim naszym pociechom i tym już poza brzuszkami i tym brzuszkowym NAJLEPSZEGO
Kiara dobrze, że wszystko ok z dzidzią i chociaż wiesz od czego to było...więc leż grzecznie..
Ja też plamię, ale krwiaków żadnych nie mam i lekarz na razie nie znalazł przyczyny. Jak zwiększyłam luteinę do 400 mg na dobę jest lepiej, żeby nie zapeszyć.. -
Dziewczyny wszystkiego najlepszego z okazji rocznic, świętujcie ostatni raz we dwójkę
Kiara kurcze aż mnie ścięło po twoim poście, dobrze, że z dzidzią ok a Ty się oszczędzaj!
Oczywiście wszystkiego najlepszego dla waszych maluchów:)eforts lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziękuję kochane :*
Strachu się najedliśmy, ale na szczęście maluszek silny. Dziś to nawet strzelił kopniaka w detektor tak, że nas uszy zabolały (zemsta za to, że popukałam się w brzuch).
Któraś pytała o duphaston - nie, wcześniej go nie brałam. Miałam od samej owulacji luteinę, po drodze zwiększali mi dawki, teraz cały czas brałam 300 i nie zmniejszałam (według mojego gina to maksymalna dawka, jak trzeba więcej to daje się dupka). Raz mieli mi dac duphaston, ale w końcu nie dali, bo plamienia ustały. Teraz dostałam 3x1 i tę luteinę dalej 300 + magnez. We wt gin na wizycie ma zadecydować co dalej z duphastonem.
Teoretycznie już na tym etapie powinniśmy niedługo powoli zmniejszać lutkę, a tu dupa...
Co do plamień - gdyby to było same plamienie, to bym nigdzie nie jechała, bo wiedziałam, ze serduszko bije - sprawdziłam szybko detektorem, ale z uwagi na to, że normalnie leciało i leciało, a pierwszy raz był chlust i to krwią, to gin kazał pojechać, bo mogła to być własnie kosmówka albo początek czegos złego... Na szczęście wyszło na to, ze dobrze, iż teraz ten krwiak wyleciał zanim jeszcze zdążył się powiększyć.