X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dzisiaj chciało śmiać. Rano mąż składał mi życzenia, bo mamy rocznicę ślubu i nachylił się do brzucha, pocałował i mówi: i tobie też wszystkiego najlepszego z okazji dnia dziecka :)

Paulina85, kaarolaa, Kiara lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie, czytam Was na bieżąco ale się nie udzielam.Obecnie jestem w 13t4di do tej pory żadnych plamień aż do piątku póznego popołudnia,zauważyłam na wkładce i podczas podcierania brunatną krew. zadzwoniłam do ginekologa kazał się położyć i wziąć 2 tabletki duphastonu uspokajał mnie że to kosmówka przekształca się w łożysko i tak może się zdarzyć od 13-16 tc. Kazał zadzwonić rano .Dzwoniąc rano już plamień nie było i był tylko jednorazowo,kazał przyjechać na 15. Maleństwo ma 7,6 cm serduszko pięknie biło,ruszało się ,chwytało za nóżki, paluszki do buzi brał a na koniec pokazało pupę :) niestety nie chciało pokazać co ma między nóżkami ale najważniejsze dla nas było ze żyje. Lekarz mówił że jedna na 10 kobiet tak ma jak łożysko się wykształca. Lekarz jest cudowny z powołania specjalnie dla mnie otworzył swój gabinet, każdą wizytę nagrywa i zgra nam na pendriva.Mąż na każdej wizycie jest ze mną i mnie wspiera :) Przepraszam że tak się rozpisałąm.Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie mamusie i ich maleństwa :)

Milcia, Nati89, Marimiko, Qrczak, aniar lubią tę wiadomość

iv093e5eshsjbk7b.png
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILCIA

Rocznica Ślubu to ważna chwila
    niech będzie dla Was bardzo miła.
    Pragnę więc złożyć szczere życzenia:
    miłości, zdrowia i powodzenia.
    A każdy rok razem spędzony,
    niech będzie piękny, wymarzony :)

Milcia lubi tę wiadomość

iv093e5eshsjbk7b.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia też mamy dzisiaj rocznicę ślubu z mężem :D pierwszą :)

Kiara aż mi się łezka zakręciła! Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko w porządku :) uważaj na siebie!

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny najlepszego z okazji rocznic ;** dalszego wspólnego szczęścia ;**

My z Mężem zaraz wyjeżdżamy na gielde na zakupy :);a potem do moich rodziców na obiad i po obiadku na spacer do zoo

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:

Kiara aż mi się łezka zakręciła! Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko w porządku :) uważaj na siebie!

My mamy drugą rocznicę :)

eforts lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:

Tak niedawno - Państwo Młodzi!
    A dziś para ta obchodzi;
    papierową już rocznicę,
    więc z całego serca życzę.
    Niechaj związek trwa w miłości
    a w nim zawsze radość gości.
    Droga życia będzie prosta
    i ominie każda troska.

eforts lubi tę wiadomość

iv093e5eshsjbk7b.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam II trymestr :-)

Łał, mąż mówi że nie wie kiedy pierwszy zleciał. Ja wiem, zwłaszcza czas przy kibelku :-D

eforts, lolaliciouse, kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina dziekujemy za zyczenia.

Bursztynka fajnie ze juz jestes w II trym :)
    Chociaz dla mnie to nie oznaczalo zakonczenia znajomosci z kibelkiem aczkolwiek troche ja ograniczylismy :)

Bursztynka lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara- dobrze,ze wszystko dobrze się skończyło.Ale strach- wspólczuję serdecznie.

aniar- ja wiem,że yerba ma kofeinę, ale traktuję ją jak kawę,lub na ból głowy.
    mam b. niskie ciśnienie.

milcia, eforts- wszystkiego najpiękniejszego w rocznicę ślubu!!!
    Mnie w tym roku czeka 6 rocznica :D

Furia, eforts lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dziewczyny :-)

Kiara bardzo wspolczuje, wyobrazam sobie co musialas czuc. Dobrze ze dzidzia cala.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny najlepszego z okazji rocznic :-)

Kiara najwazniejsze, ze wszystko jest dobrze. Dlatego my nie bedziemy probowac nawet jsk lekarz pozwoli.

Mezu jedzie juz o 14 do pracy. Przyjedzie dopiero za 2 tyg na usg prenatalne. Mam nadzieje, ze ten czas mi szybko zleci...juz gna szybciej :-) dzisiaj zaczelam 12 tyd

• eforts Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za zyczenia :)

Lola to juz ladny staz!!!

Karola to z usg genetycznym wejdziesz w drugi trymestr? :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkiego najlepszego dla rocznicowych małżeństw, dla dziewczyn rozpoczynających II trymestr, Klara trzymaj się, najważniejsze, że jest wszystko ok, ale skąd to krwawienie? brałaś wcześniej duphaston i odstawiłaś?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Dzieki dziewczyny za zyczenia :)

Lola to juz ladny staz!!!

Karola to z usg genetycznym wejdziesz w drugi trymestr? :)
    Tak zaraz na drugi dzien po usg zaczynam II trymest :-) hurra

eforts lubi tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocznicówkom życzę miłego dnia !!!

eforts lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocznicującym życzę najlepszego i dużo szczęścia razem :)

Wszystkim naszym pociechom i tym już poza brzuszkami i tym brzuszkowym NAJLEPSZEGO :)

Kiara dobrze, że wszystko ok z dzidzią i chociaż wiesz od czego to było...więc leż grzecznie..

Ja też plamię, ale krwiaków żadnych nie mam i lekarz na razie nie znalazł przyczyny. Jak zwiększyłam luteinę do 400 mg na dobę jest lepiej, żeby nie zapeszyć..:/

89b74e6224.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto mój brzuchol po dwóch śniadaniach:)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/da365bca40b50e65.html

Kiara, Marimiko, kaarolaa, Bursztynka, aniar lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego z okazji rocznic, świętujcie ostatni raz we dwójkę:)
    Kiara kurcze aż mnie ścięło po twoim poście, dobrze, że z dzidzią ok a Ty się oszczędzaj!
    Oczywiście wszystkiego najlepszego dla waszych maluchów:)

eforts lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję kochane :*
    Strachu się najedliśmy, ale na szczęście maluszek silny. Dziś to nawet strzelił kopniaka w detektor tak, że nas uszy zabolały (zemsta za to, że popukałam się w brzuch). :)

Któraś pytała o duphaston - nie, wcześniej go nie brałam. Miałam od samej owulacji luteinę, po drodze zwiększali mi dawki, teraz cały czas brałam 300 i nie zmniejszałam (według mojego gina to maksymalna dawka, jak trzeba więcej to daje się dupka). Raz mieli mi dac duphaston, ale w końcu nie dali, bo plamienia ustały. Teraz dostałam 3x1 i tę luteinę dalej 300 + magnez. We wt gin na wizycie ma zadecydować co dalej z duphastonem.
    Teoretycznie już na tym etapie powinniśmy niedługo powoli zmniejszać lutkę, a tu dupa...

Co do plamień - gdyby to było same plamienie, to bym nigdzie nie jechała, bo wiedziałam, ze serduszko bije - sprawdziłam szybko detektorem, ale z uwagi na to, że normalnie leciało i leciało, a pierwszy raz był chlust i to krwią, to gin kazał pojechać, bo mogła to być własnie kosmówka albo początek czegos złego... Na szczęście wyszło na to, ze dobrze, iż teraz ten krwiak wyleciał zanim jeszcze zdążył się powiększyć.

‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ