X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam kwasno ale do wytrzymania.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, wiem że wizyta co miesiąc to norma ale sama rozumiesz, że szok :)

To dlatego tyle słodkości pichcicie bo Wam kwaśno :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O k.... ale przyrąbałam w metalowy pręt jak byłam po węgiel. Prawie zemdlałam. A teraz mnie tak szczypie,że masakra jakaś i słabo mi. Na szczęście krwi nie ma, ale jest spore prawie rozcięcie auućććć.
    Dobrze,że mój mały wie,że jak zemdleję ma dzwonić na 112 :D

Kulka41 lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    No właśnie, wiem że wizyta co miesiąc to norma ale sama rozumiesz, że szok :)

To dlatego tyle słodkości pichcicie bo Wam kwaśno :)
    ja nie pichce bo mam lenia...najwyzej kupie jakiegos paczka albo slodka buleczke i my starczy :)

co do wizyt to rozumiem, ale ja juz mam paranoje i jesli bedzie wszystko w czwartek a pozniej na genetycznym to juz musi byc dobrze...i musze przestac sie tak zamartwiac

eforts, ewelinka_shn lubią tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ciąża ma 9 miesięcy w końcu przyjdzie pora na luz, chociaż kilka dni :) bo za długo to pewnie nie bo wiadomo baba w ciąży to zawsze sobie coś znajdzie :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie tylko Ty masz paranoje... ja się juz tak stresuje czwartkiem ze masakra. Czy wszystko u mojego Skarba ok? Jakbym juz czuła ruchy to by było łatwiej... kupilabym detektor ale Mąż mowi ze pewnie niedługo będę czuła ruchy więc chyba zbędny wydatek.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od czwartku niby mogę zacząć czuć ruchy wg belly to super by było :) ostatnio wyjełam detektor, stwierdzilam, że skoro już go mam a Kiara pisała takie fajne rzeczy ale nic ciekawego nie wyłapałam za to policzyłam bicie serca oczywiście wyszło mi za mało i stwierdziłam, że to był zly pomysł :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez myslalam o detektorze...ale nie chce go kupowac, jakos bardziej jestem przeciw niz za...zaraz bedzie 14 tyg, moze w 18 zaczne czuc ruchy i juz detektor nie bedzie mi potrzebny...jak ma byc dobrze to bedzie, a jak serduszko stanie to juz i tak nic na to nie poradze, detektor mi nie pomoze...

• Furia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    O k.... ale przyrąbałam w metalowy pręt jak byłam po węgiel. Prawie zemdlałam. A teraz mnie tak szczypie,że masakra jakaś i słabo mi. Na szczęście krwi nie ma, ale jest spore prawie rozcięcie auućććć.
    Dobrze,że mój mały wie,że jak zemdleję ma dzwonić na 112 :D

o losie, uwazaj kobieto ! DObrze ze jestes cala, obys wstrzasnienia nie miala !

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wg belly za 17 dni moge poczuc ruchy wiec w sumie niedługo ;) choc moja znajoma jest juz w 21 tyg i jeszcze nie czuje

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko zalezy od tego gdzie jest dziecko, jak gleboko i jak umiejscowione jest łozysko...jesli na przedniej scianie macicy to moze dłuzej potrwac zanim poczuje sie ruchy...no i jeszcze ktora to ciaza, bo jesli pierwsza to tez duzo dłuzej to schodzi...

• eforts Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi detektor narazie nie przydał się bo o ile nie czuje ruchów o tyle mam wrażenie, że w fazie dużej aktywności dziecka czuje obecność czegoś w brzuchu :) więc jak dla mnie to dzieć żyję a na całą resztę wpływu nie mamy tak jsk mówi Karola

aa biszkopt wyszedł pyszny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 17:50

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem mam wrażenie jakby cos się ruszylo na dole przy lewym jajniku najczęściej... ale niewiem czy to Dzidzius

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts smacznego :)

podrzuc troche

eforts lubi tę wiadomość

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts zjadlabym :) ale mam takiego lenia ze niestety.. moze moja mama zrobi ;)
    Maz od tygodnia prosi o taki piankowy deser z galaretka. Proste pyszne i szybkie ale len zwycięża :D

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia muszę uważać, ale ta skleroza jakaś czasami. Ze już mogę się podnieść a tu zonk wrrr. Wezmę zaraz apap bo mnie głowa boli :(
    a posmak kwaśny też mam i często myję ząbki :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja tez myslalam o detektorze...ale nie chce go kupowac, jakos bardziej jestem przeciw niz za...zaraz bedzie 14 tyg, moze w 18 zaczne czuc ruchy i juz detektor nie bedzie mi potrzebny...jak ma byc dobrze to bedzie, a jak serduszko stanie to juz i tak nic na to nie poradze, detektor mi nie pomoze...

jestem dokładnie tego samego zdania :) obiema rękami się podpisuję
    :)))

Zuza gratuluję potrójnego szczęścia, na pewno dasz radę i ciekawa jestem jak jest wtedy z kopniakami jak każdy się przewraca, pewnie bardziej czuć :) :)

Ja dziś miałam ogromną ochotę na taki "babciny" rosołek, z samego rana pobiegłam po wołowinkę i indyka i teraz jak czuję ten zapach to mi cudownie bo o to chodziło :)
    a i wiecie co ... wcześniej zapachy mi przeszkadzały a teraz uwielbiam niektóre np. wędlin w sklepie mięsnym albo w piekarni :D masakra :)

Karola ale Ci dobrze już niedługo wizyta:)

Kusicie z tymi słodkościami ja nie piekę ciast bo u mnie nie ma kto jeść :) i ja też z reszta unikam cukru. Przed ciążą się pilnowałam bardziej i w ogóle słodyczy nie jadłam ani cukru a teraz trudniej wytrzymać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 18:09

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dotrwałam do ostaniej karty, przepraszam Was, ale czytalam skrótowo, nie użyje nazw loginów bo mi ciągle się mylą, ale gratuluję trojaczek super :), nam się bliźniaki marzyły. Ktoś dostal pilkę - super prezent, widać że dbają o ciebie. czytałam,że ktoś pisal iż najlepiej do 13t6d zrobic genetyczne, ja wam powiem, ze mam na osatni w takim razie dzwonek, bo 13t5d, a krew ide oddac do badania 5 dni szybciej, chcialam dzisiaj, ale pani mnie oswiecila, ze termin miedzy badaniem krwi a usg nie powinien byc wiekszy niz tydzien. Poza tym dziś jestem pierwszy dzień bez duphastonu troche się boję czy będzie ok, ale pewnie pare dni w organizmie progesteron sie utzrymuje więc muszę jakoś wytrzymać, dodatkowo czuje kłucie z lewej strony podbrzusza, no i nadal meczy mnie kaszel, który powoduje, albo miłe kołysanie mojej kruszynki, albo trzęsienie ziemi.

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zapraszam :) tym bardziej, że mój mąż dzikus poszedł na rower z zbiera się na deszcz a sama nie lubię jeść :)
    Bogusia może jeszcze nie wstawaj, poleż sobie :)

Śmiać mi się z nas chce, cały dzień brzuchem do góry a nic nam się nie chce, ja o ile coś ugotuje to sprzątanie musi mnie wołać :)

kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Ja czasem mam wrażenie jakby cos się ruszylo na dole przy lewym jajniku najczęściej... ale niewiem czy to Dzidzius

ja też mam czasem takie wrażenie, takie delikatne uczucie dotyku :) hmm ciekawe

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ