X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam kwasno ale do wytrzymania.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, wiem że wizyta co miesiąc to norma ale sama rozumiesz, że szok :)

To dlatego tyle słodkości pichcicie bo Wam kwaśno :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O k.... ale przyrąbałam w metalowy pręt jak byłam po węgiel. Prawie zemdlałam. A teraz mnie tak szczypie,że masakra jakaś i słabo mi. Na szczęście krwi nie ma, ale jest spore prawie rozcięcie auućććć.
    Dobrze,że mój mały wie,że jak zemdleję ma dzwonić na 112 :D

Kulka41 lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    No właśnie, wiem że wizyta co miesiąc to norma ale sama rozumiesz, że szok :)

To dlatego tyle słodkości pichcicie bo Wam kwaśno :)
    ja nie pichce bo mam lenia...najwyzej kupie jakiegos paczka albo slodka buleczke i my starczy :)

co do wizyt to rozumiem, ale ja juz mam paranoje i jesli bedzie wszystko w czwartek a pozniej na genetycznym to juz musi byc dobrze...i musze przestac sie tak zamartwiac

eforts, ewelinka_shn lubią tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ciąża ma 9 miesięcy w końcu przyjdzie pora na luz, chociaż kilka dni :) bo za długo to pewnie nie bo wiadomo baba w ciąży to zawsze sobie coś znajdzie :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie tylko Ty masz paranoje... ja się juz tak stresuje czwartkiem ze masakra. Czy wszystko u mojego Skarba ok? Jakbym juz czuła ruchy to by było łatwiej... kupilabym detektor ale Mąż mowi ze pewnie niedługo będę czuła ruchy więc chyba zbędny wydatek.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od czwartku niby mogę zacząć czuć ruchy wg belly to super by było :) ostatnio wyjełam detektor, stwierdzilam, że skoro już go mam a Kiara pisała takie fajne rzeczy ale nic ciekawego nie wyłapałam za to policzyłam bicie serca oczywiście wyszło mi za mało i stwierdziłam, że to był zly pomysł :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez myslalam o detektorze...ale nie chce go kupowac, jakos bardziej jestem przeciw niz za...zaraz bedzie 14 tyg, moze w 18 zaczne czuc ruchy i juz detektor nie bedzie mi potrzebny...jak ma byc dobrze to bedzie, a jak serduszko stanie to juz i tak nic na to nie poradze, detektor mi nie pomoze...

• Furia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    O k.... ale przyrąbałam w metalowy pręt jak byłam po węgiel. Prawie zemdlałam. A teraz mnie tak szczypie,że masakra jakaś i słabo mi. Na szczęście krwi nie ma, ale jest spore prawie rozcięcie auućććć.
    Dobrze,że mój mały wie,że jak zemdleję ma dzwonić na 112 :D

o losie, uwazaj kobieto ! DObrze ze jestes cala, obys wstrzasnienia nie miala !

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wg belly za 17 dni moge poczuc ruchy wiec w sumie niedługo ;) choc moja znajoma jest juz w 21 tyg i jeszcze nie czuje

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko zalezy od tego gdzie jest dziecko, jak gleboko i jak umiejscowione jest łozysko...jesli na przedniej scianie macicy to moze dłuzej potrwac zanim poczuje sie ruchy...no i jeszcze ktora to ciaza, bo jesli pierwsza to tez duzo dłuzej to schodzi...

• eforts Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi detektor narazie nie przydał się bo o ile nie czuje ruchów o tyle mam wrażenie, że w fazie dużej aktywności dziecka czuje obecność czegoś w brzuchu :) więc jak dla mnie to dzieć żyję a na całą resztę wpływu nie mamy tak jsk mówi Karola

aa biszkopt wyszedł pyszny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 17:50

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem mam wrażenie jakby cos się ruszylo na dole przy lewym jajniku najczęściej... ale niewiem czy to Dzidzius

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts smacznego :)

podrzuc troche

eforts lubi tę wiadomość

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts zjadlabym :) ale mam takiego lenia ze niestety.. moze moja mama zrobi ;)
    Maz od tygodnia prosi o taki piankowy deser z galaretka. Proste pyszne i szybkie ale len zwycięża :D

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia muszę uważać, ale ta skleroza jakaś czasami. Ze już mogę się podnieść a tu zonk wrrr. Wezmę zaraz apap bo mnie głowa boli :(
    a posmak kwaśny też mam i często myję ząbki :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja tez myslalam o detektorze...ale nie chce go kupowac, jakos bardziej jestem przeciw niz za...zaraz bedzie 14 tyg, moze w 18 zaczne czuc ruchy i juz detektor nie bedzie mi potrzebny...jak ma byc dobrze to bedzie, a jak serduszko stanie to juz i tak nic na to nie poradze, detektor mi nie pomoze...

jestem dokładnie tego samego zdania :) obiema rękami się podpisuję
    :)))

Zuza gratuluję potrójnego szczęścia, na pewno dasz radę i ciekawa jestem jak jest wtedy z kopniakami jak każdy się przewraca, pewnie bardziej czuć :) :)

Ja dziś miałam ogromną ochotę na taki "babciny" rosołek, z samego rana pobiegłam po wołowinkę i indyka i teraz jak czuję ten zapach to mi cudownie bo o to chodziło :)
    a i wiecie co ... wcześniej zapachy mi przeszkadzały a teraz uwielbiam niektóre np. wędlin w sklepie mięsnym albo w piekarni :D masakra :)

Karola ale Ci dobrze już niedługo wizyta:)

Kusicie z tymi słodkościami ja nie piekę ciast bo u mnie nie ma kto jeść :) i ja też z reszta unikam cukru. Przed ciążą się pilnowałam bardziej i w ogóle słodyczy nie jadłam ani cukru a teraz trudniej wytrzymać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 18:09

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dotrwałam do ostaniej karty, przepraszam Was, ale czytalam skrótowo, nie użyje nazw loginów bo mi ciągle się mylą, ale gratuluję trojaczek super :), nam się bliźniaki marzyły. Ktoś dostal pilkę - super prezent, widać że dbają o ciebie. czytałam,że ktoś pisal iż najlepiej do 13t6d zrobic genetyczne, ja wam powiem, ze mam na osatni w takim razie dzwonek, bo 13t5d, a krew ide oddac do badania 5 dni szybciej, chcialam dzisiaj, ale pani mnie oswiecila, ze termin miedzy badaniem krwi a usg nie powinien byc wiekszy niz tydzien. Poza tym dziś jestem pierwszy dzień bez duphastonu troche się boję czy będzie ok, ale pewnie pare dni w organizmie progesteron sie utzrymuje więc muszę jakoś wytrzymać, dodatkowo czuje kłucie z lewej strony podbrzusza, no i nadal meczy mnie kaszel, który powoduje, albo miłe kołysanie mojej kruszynki, albo trzęsienie ziemi.

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zapraszam :) tym bardziej, że mój mąż dzikus poszedł na rower z zbiera się na deszcz a sama nie lubię jeść :)
    Bogusia może jeszcze nie wstawaj, poleż sobie :)

Śmiać mi się z nas chce, cały dzień brzuchem do góry a nic nam się nie chce, ja o ile coś ugotuje to sprzątanie musi mnie wołać :)

kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Ja czasem mam wrażenie jakby cos się ruszylo na dole przy lewym jajniku najczęściej... ale niewiem czy to Dzidzius

ja też mam czasem takie wrażenie, takie delikatne uczucie dotyku :) hmm ciekawe

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ