X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a kiedy robi się krzywą cukrową ? Moze kosmiczna pani doktor da mi chociaż skietowanie na badania :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    ja też mam czasem takie wrażenie, takie delikatne uczucie dotyku :) hmm ciekawe
    a wiecie z którego jajnika miałyście owulacje, ja właśnie z lewego, i też czasem czuje kłucie, kiedyś gin mi mówił, że to od ciałka żółtego, a na ostatniej wizycie, że do klucia mam się przyzwyczajać bo maluch rośnie

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts nie pamiętam dokładnie w którym tygodniu ciązy, ale wiem, że juz miałam duży brzuch i było ohydne... bleeee

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja owulkę miałam z prawego a dzieć siedzi pod lewym biodrem :) no może nie biodre m ale z lewej strony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 18:18

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajka musze odpukac ta wizyte teraz bo to kontrolna po szpitalu i karte ciazy czas zalozyc...a pozniej 10 dni i kolejne usg...

julianna mowisz ze najlepiej do tyg przed wizyta robic wyniki, tyo dobrze ja wczoraj swoje zrobilam...a co do Twojego genetycznego to naprawde na ostatni dzwonek...ja mam 13+1 i myslalam, ze to najpozniej ze wszystkich dziewczyn bedzie...

• eforts Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek ja nawet nie słodzę!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba cukier po 24 tyg sie robi...ale nie jestem pewna

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez siedzi po lewej stronie, jakos bardziej przypadla mu do gustu...akurat pod samym sercem...

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sąsiad przyniósł mi truskaweczki do małego :) Ma ponad 70 lat i małemu przynosi truskawki i kinderki. Był kiedyś nauczycielem i dyrektorem szkoły. Całe życie jako kawaler.
    Wzięłam apap i poleżę z pół godzinki, bo muszę iść po mleko do małego.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilkę mnie nie ma -a tu taka wiadomość TROJACZKI :) SUPER -GRATULACJE !!
    Ja mam dzisiaj jakiś płaczliwy dzień....
    byle co mnie doprowadza do płaczu ,nawet to że mąż zapominał mi kupić paluszków słonych :( a tak mi się chciało...buuuu

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaa ja mam akurat lekarza prowadzącego ciąże tego samego co do usg genetycznego i on tak liczył w kalendarzu, że ten termin będzie akurat najpóźniej, ale nie za późno, że po 14 to wiadomo dzidzia już może być duża i jest gorzej pomierzyć, a dodatkowo on łączy genetyczne jako kolejną wizytę kontrolną i chyba dlatego chciał zrobić 2 tygodnie przerwy.. mam nadzieję tylko, że się uda i pomierzy wszystko co trzeba, bo jednak czytalam, że bywają problemy jak maluchy się ruszają, albo gdy się nie chcą odwrócić

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniacie zdjęcia to i ja zmieniam :) aż mi się nie znudzi:)

Ja nie pamiętam z którego jajnika doszło do owulki ponieważ w cyklu kiedy się udało w ogóle się nie nastawiałam niczego nie mierzyłam w ogóle przestałam myśleć i bach :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem po której stronie maluch siedzi, czujecie to czy Wam lekarze powiedzieli

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Właśnie sąsiad przyniósł mi truskaweczki do małego :) Ma ponad 70 lat i małemu przynosi truskawki i kinderki. Był kiedyś nauczycielem i dyrektorem szkoły. Całe życie jako kawaler.
    Wzięłam apap i poleżę z pół godzinki, bo muszę iść po mleko do małego.
    Bogusia ale Ci fajnie z tym sąsiadem :)

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    Zmieniacie zdjęcia to i ja zmieniam :) aż mi się nie znudzi:)

Ja nie pamiętam z którego jajnika doszło do owulki ponieważ w cyklu kiedy się udało w ogóle się nie nastawiałam niczego nie mierzyłam w ogóle przestałam myśleć i bach :)
    ja mialam monitoring więc bylam na bieżąco :)

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemra jutro będzie lepiej:) w ostatnim czasie w godzinach popołudniowych dopada mnie straszna złość nie mająca jakiegoś konkretnego uzasadnienia,biedny mój mąż podziwiam go bo ja sama ze sobą bym nie wytrzymała:p
    eforts no to będzie dla Ciebie ciekawe wypicie tego ogromnego kubka glukozy fuj fuj fuj

Zemraa, Marimiko lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz troszkę żałuję bo chociaż w przybliżeniu wiedziałabym kiedy to się stało :) a tak nie wiem nic zupełnie :)aczkolwiek cykle miałam jak w zegarku idealne więc mogę przypuszczać, że 2 kwietnia :)tuż przed urodzinami :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak ja zareaguje na glukoze...lubie słodkie, ale po historii mojej siostry az sie boje...po 20 minutach od wypicia roztworu wszystko poszlo w trawnik...oby u mnie nie bylo tak zle

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    Teraz troszkę żałuję bo chociaż w przybliżeniu wiedziałabym kiedy to się stało :) a tak nie wiem nic zupełnie :)aczkolwiek cykle miałam jak w zegarku idealne więc mogę przypuszczać, że 2 kwietnia :)tuż przed urodzinami :)
    tak mogło byc bo ja mialam pobranie jajeczek 31 marca a to jest jako owulacja, ja tak to traktuje...wiec u Ciebie mogło byc własnie 2 kwietnia

Bajka lubi tę wiadomość

• Zemraa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ,ja się tej glukozy też boje :(

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ