X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a kiedy robi się krzywą cukrową ? Moze kosmiczna pani doktor da mi chociaż skietowanie na badania :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    ja też mam czasem takie wrażenie, takie delikatne uczucie dotyku :) hmm ciekawe
    a wiecie z którego jajnika miałyście owulacje, ja właśnie z lewego, i też czasem czuje kłucie, kiedyś gin mi mówił, że to od ciałka żółtego, a na ostatniej wizycie, że do klucia mam się przyzwyczajać bo maluch rośnie

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts nie pamiętam dokładnie w którym tygodniu ciązy, ale wiem, że juz miałam duży brzuch i było ohydne... bleeee

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja owulkę miałam z prawego a dzieć siedzi pod lewym biodrem :) no może nie biodre m ale z lewej strony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 18:18

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajka musze odpukac ta wizyte teraz bo to kontrolna po szpitalu i karte ciazy czas zalozyc...a pozniej 10 dni i kolejne usg...

julianna mowisz ze najlepiej do tyg przed wizyta robic wyniki, tyo dobrze ja wczoraj swoje zrobilam...a co do Twojego genetycznego to naprawde na ostatni dzwonek...ja mam 13+1 i myslalam, ze to najpozniej ze wszystkich dziewczyn bedzie...

• eforts Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek ja nawet nie słodzę!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba cukier po 24 tyg sie robi...ale nie jestem pewna

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez siedzi po lewej stronie, jakos bardziej przypadla mu do gustu...akurat pod samym sercem...

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sąsiad przyniósł mi truskaweczki do małego :) Ma ponad 70 lat i małemu przynosi truskawki i kinderki. Był kiedyś nauczycielem i dyrektorem szkoły. Całe życie jako kawaler.
    Wzięłam apap i poleżę z pół godzinki, bo muszę iść po mleko do małego.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilkę mnie nie ma -a tu taka wiadomość TROJACZKI :) SUPER -GRATULACJE !!
    Ja mam dzisiaj jakiś płaczliwy dzień....
    byle co mnie doprowadza do płaczu ,nawet to że mąż zapominał mi kupić paluszków słonych :( a tak mi się chciało...buuuu

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaa ja mam akurat lekarza prowadzącego ciąże tego samego co do usg genetycznego i on tak liczył w kalendarzu, że ten termin będzie akurat najpóźniej, ale nie za późno, że po 14 to wiadomo dzidzia już może być duża i jest gorzej pomierzyć, a dodatkowo on łączy genetyczne jako kolejną wizytę kontrolną i chyba dlatego chciał zrobić 2 tygodnie przerwy.. mam nadzieję tylko, że się uda i pomierzy wszystko co trzeba, bo jednak czytalam, że bywają problemy jak maluchy się ruszają, albo gdy się nie chcą odwrócić

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniacie zdjęcia to i ja zmieniam :) aż mi się nie znudzi:)

Ja nie pamiętam z którego jajnika doszło do owulki ponieważ w cyklu kiedy się udało w ogóle się nie nastawiałam niczego nie mierzyłam w ogóle przestałam myśleć i bach :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem po której stronie maluch siedzi, czujecie to czy Wam lekarze powiedzieli

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Właśnie sąsiad przyniósł mi truskaweczki do małego :) Ma ponad 70 lat i małemu przynosi truskawki i kinderki. Był kiedyś nauczycielem i dyrektorem szkoły. Całe życie jako kawaler.
    Wzięłam apap i poleżę z pół godzinki, bo muszę iść po mleko do małego.
    Bogusia ale Ci fajnie z tym sąsiadem :)

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    Zmieniacie zdjęcia to i ja zmieniam :) aż mi się nie znudzi:)

Ja nie pamiętam z którego jajnika doszło do owulki ponieważ w cyklu kiedy się udało w ogóle się nie nastawiałam niczego nie mierzyłam w ogóle przestałam myśleć i bach :)
    ja mialam monitoring więc bylam na bieżąco :)

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemra jutro będzie lepiej:) w ostatnim czasie w godzinach popołudniowych dopada mnie straszna złość nie mająca jakiegoś konkretnego uzasadnienia,biedny mój mąż podziwiam go bo ja sama ze sobą bym nie wytrzymała:p
    eforts no to będzie dla Ciebie ciekawe wypicie tego ogromnego kubka glukozy fuj fuj fuj

Zemraa, Marimiko lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz troszkę żałuję bo chociaż w przybliżeniu wiedziałabym kiedy to się stało :) a tak nie wiem nic zupełnie :)aczkolwiek cykle miałam jak w zegarku idealne więc mogę przypuszczać, że 2 kwietnia :)tuż przed urodzinami :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak ja zareaguje na glukoze...lubie słodkie, ale po historii mojej siostry az sie boje...po 20 minutach od wypicia roztworu wszystko poszlo w trawnik...oby u mnie nie bylo tak zle

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    Teraz troszkę żałuję bo chociaż w przybliżeniu wiedziałabym kiedy to się stało :) a tak nie wiem nic zupełnie :)aczkolwiek cykle miałam jak w zegarku idealne więc mogę przypuszczać, że 2 kwietnia :)tuż przed urodzinami :)
    tak mogło byc bo ja mialam pobranie jajeczek 31 marca a to jest jako owulacja, ja tak to traktuje...wiec u Ciebie mogło byc własnie 2 kwietnia

Bajka lubi tę wiadomość

• Zemraa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ,ja się tej glukozy też boje :(

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ