X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    Heh to ja wiem, kiedy mam nie działać, bo jak na razie trzeciego dziecka nie chciałabym mieć.

hehehe no w sumie to działa w 2 strony :)
    ja mogłabym mieć 3 :) (zobaczymy po porodzie pierwszego) :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z was na L4 była w pracy, np. żeby podszkolić albo przekazać obowiązki osobie na zastępstwie?

Nie wiem czy nie będzie problemu gdybym chciała na pół dnia pójść do firmy... Jak to prawnie i wogóle wygląda.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my na jednym dziecku napewno nie poprzestaniemy, tylko jak długo poczekamy zobaczymy...maz mowi ze zaraz bedzie strzelal po porodzie :) bo nie chce duzej roznicy wieku i jeszcze z naszymy problemami tez nie bedzie łatwo...ale wszystko wyjasni sie po porodzie, bo przeciez ja tez mam cos do powiedzenia

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja przeciez tez sie tak doczekac nie moglam ze termin zmienilam na 4 dni szybciej i mam w czwartek...efots nie zazdroszcze Ci tego czekania...

tez tak macie, ze po zjedzeniu czegokolwiek jest kwasny smak w ustach...
    Ja tak miałam. Teraz już rzadziej. To cofa się kwas z żołądka, niestety. Okropne uczucie. W tej chwili często mam typową zgagę.

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka ja byłam, przyjechali po mnie i mnie odwieźli (mam 50 km w jedna strone) pomoglam zrobic cos tam, bylam ok 4 h no ale tez sie nigdzie nie podpisywalam. Jak pracodawca sam Cie poprosi to nie zrobi Ci problemow.
    To tez mnie utwierdzilo ze l4 do konca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 20:03

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, ja sama chciałam zaproponować że przeszkolę koleżankę na moje miejsce, ale nie wiem czy się wyrywać.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z was na L4 była w pracy, np. żeby podszkolić albo przekazać obowiązki osobie na zastępstwie?

Nie wiem czy nie będzie problemu gdybym chciała na pół dnia pójść do firmy... Jak to prawnie i wogóle wygląda.

z teorii to wygląda tak, ze nie wolno Ci na zwolnieniu świadczyć jakiejkolwiek pracy ale praktyka pokazuje, ze często pracownicy przychodzą jak jest duża potrzeba :)i nie ma problemu ... noo chyba, że ZUS wpadnie z zaskoczenia ale to już musiałby być pech nad pechy :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    my na jednym dziecku napewno nie poprzestaniemy, tylko jak długo poczekamy zobaczymy...maz mowi ze zaraz bedzie strzelal po porodzie :) bo nie chce duzej roznicy wieku i jeszcze z naszymy problemami tez nie bedzie łatwo...ale wszystko wyjasni sie po porodzie, bo przeciez ja tez mam cos do powiedzenia
    Dlatego ja się cieszę, że z drugim się tak szybko udało:) Będą się razem bąbelki bawić, bić i spiskować przeciwko rodzicom.. :)
    A druga strona medalu jest taka, że jak zaczęłam się przyzwyczajać do minimalnej samodzielności synka to po kilku latach nie chciałoby mi się wracać znowu do pieluch,nocnego wstawania itd..

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola niestety noclegow cenowo nie kojarzę w ogóle, sprawdz jeszcze dom pielgrzyma

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znow koktajl z truskawek zrobiony :) nie powinnam ich jesc bo mnie wysypuje drobnymi krostkami na dekoldzie, ale kit...musze maluchowi witamin dostarczyc :) nie moge innych owocow to dobre i truskawki ;)

• eforts Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka ja powiedziałam w pracy, że mogą do mnie dzwonić i jak będzie trzeba to pomogę również na miejscu z perspektywy czasu nie wiem czy to był dobry pomysł :/ w końcu i tak będą musieli radzić sobie beze mnie! Chociaż u Ciebie to trochę inna kwedtia

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    karola niestety noclegow cenowo nie kojarzę w ogóle, sprawdz jeszcze dom pielgrzyma
    dzieki, calkiem fajny pomysł, juz sprawdzilam sobie ich na stronce :)

• zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka - ja na Twoim miejscu bym sobie opuściła pojawiania się w pracy na L4. Kiedyś sama poszłam na chwilkę i potem miałam schizy... nie ma co ryzykować.
    Co do kwasu w buzi to nie opuszcza mnie od początku ciąży, nic nie pomaga i nawet pastę do zębów musiałam zmienić na owocowa bo po mięcie mam jeszcze wiekszy kwas.
    Ja mam też na rękach krostki, chyba po truskawkach też mnie wysypuje.

46aa9802c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos mnie brzuch dzisiaj pobolewa, juz dawno tego nie mialam, ale dla mnie to dobra wrozba :)

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na l4 byłam już dwa razy po 2 godz.
    W najbliższym czasie przyjdzie ktoś na zastępstwo i też będę zaglądać, żeby go wprowadzić. Jestem szefem działu i nie wyobrażam sobie, że mogłabym zrobić inaczej.
    Oczywiście z punktu prawnego nie wolno tak robić

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem jestem, juz po wizycie malo widac na zdjeciu

http://wrzucaj.net/images/2014/06/03/20140603201856.jpg
    maluszek ma 6.6 cm, odwrocil sie do nas tylkiem i gleboko sie schowal przez brzuch nic nie bylo prawie widac a dopochwowo jeszcze gorzej wiec probowalysmy jeszcze raz przez brzuch i po 15 min szturchania pukania i robienia cyrkow udalo sie dzidzie przekonac zeby sie odwrocila, wiec wszystkie wymiary sa i sa w normie troszke sie poruszal ten moj uparciuch i dalej chybaposedlspac z paluszkiem w buzi, zakochalam sie po raz kolejny.

i najwazniejsze krzycze ze widze siusiaka a tu masz w 80 % jest dziewczynka :)

my stwierdzilismy ze zabierzemy Marysie na 4d os wlasnie ok 30tc ale ona juz sie nie moze doczekac wiec chyba na polowkowe pojdzie z nami. rozmawiala z gine chcialabym zrobic 4d a ona na to ze 220zl kosztuje i zeby tyle nie placic to mam sie umowic na normalna wizyte za ktora sie placi 120zl tam mnie zbada napisze zwolnienie i potraktuje to jako normalna wizyte z gratisem dla nas:)

Niespodzianek:), Bogusiar80, Marimiko, kaarolaa, eforts, zuza_3, Kiara, Qrczak, Bursztynka, Furia, HANA lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 śliczna dzidzia:) i wygląda na to, że jak na razie mamy przewagę dziewczynek, mam nadzieje dołączyć do grona oczekujących córeczki:)
    Fajnie też, że lekarz poszedł Ci na rękę z usg 100 zł. w kieszeni.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 - śliczny maluszek :D

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam po mleko, ale jakoś mi nie dobrze było po drodze od tego uderzenia. Już teraz jest ok :D
    Właśnie wcinam puszkę śledzika w sosie pomidorowym mniam.
    Ja wizytuję w poniedziałek i wtorek :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    A ja byłam po mleko, ale jakoś mi nie dobrze było po drodze od tego uderzenia. Już teraz jest ok :D
    Właśnie wcinam puszkę śledzika w sosie pomidorowym mniam.
    Ja wizytuję w poniedziałek i wtorek :D

ojej Bogusia to w co się uderzyłaś bo chyba nie w brzuch?

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ