X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, melduję, że nie dałam rady wszystkiego nadrobić, bo jestem w innym mieście i nie na swoim kompie. I tak do pt :(

Na powtórnym usg genetycznym wszystko 100% ok. Przezierność mega super 1,12 :) CRL 7,53cm, serducho biło 149/minutę, reszty wymiarów nie pamiętam, ale są ok.
    I... albo maleństwo ma tak wystającą łechtaczkę, albo... będzie chłopak. Pan dr był nawet bardzo przekonany do chłopca... nawet zdj. przyrodzenia dostałam i faktycznie to coś jest duże. A TŻtowi pogratulował i powiedział, że na 90% syn.
    Ja mam jednak cichą nadzieję, że to tylko tak się łechtaczka ułożyła :D w końcu w tym wieku narządy wyglądają bardzo podobnie.
    Kolejna wizyta za miesiąc.

Bogusiar80, eforts, aniar, kaarolaa, Niespodzianek:), Marimiko lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wszystkim ta przezierność wychodzi taka mała, a u mnie wyszło 2.2 mm. Nie wiem, czy dobrze zmierzył, bo mała nie chciała się w ogóle ułożyć do pomiaru i tylko jedno ujęcie wyłapał.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, spokojnie i tak norma jest do 2,5 :)
    Mój na penwo dobrze zmierzył, bo tak samo mu wyszło w zeszły czw i też podobnie wyszło babcie nfz (jej 1,2)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Kiara wczesniej znajdowalam ten dzwiek kilka cm od kosci biodrowej blizej srodka a dzisiaj pod biodrem samym i ten dzwiek by sie zgadzal, to mije tetno brzmi tak samo? To wychodziloby ze nigdy nie wylapalam serduszka? Tzn. za pierwszym razem nie liczlam ale dzwiek by sie zgadzal. I nie wiem czy sie stresowac :( To jak Ty rozpoznajesz, które to Twoje ?
    kochana, najprostszy test: znajdz te tętno, które uważasz za dziecka, trzymaj w tym miejscu detektor a drugą ręką sprawdz na tętnicy szyjnej (najłatwiej) swoje. Jak biją w tym samym tempie, to sprawa jest jasna.

eforts lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, ale ze mnie madra glowa, troche sie zdziwilam ze pod biodrem mam dziecko!! Znalazlam prawidlowe tetno dziecka, rzrczywiscie jest szybsze i mam je na drodku nad koscia lonowa.

Milcia nie martw sie u mnie na jedym usg bylo 1,4 za poltorej tygodnia 1,7; 1,8; o max 2 pamietaj ze lekarz podal Ci najwyzszy wynik, ktory miesci sie w normie. Lekarz powiedzoal Ci ze wxzystko ok to nie maryw sie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara zazdroszczę Ci już takie duże dziecko oglądać :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że dzis tylko o sobie, ale wczoraj miałam 28 urodziny-masakrę....

Wróciłam z kontroli od lekarza z Młodą,i zaczeło cos mnie brać, mega dreszcze, gorączka, potem wymioty każdym łykiem herbaty,bół gardła nie do opisania....poszłam na wieczorny dyzur,tam zarąbista lekarka stwierdziła(ortopeda-notabene....,że mnie na izbę przyjęć połozniczą wysyła,bo ona się na chorobach w ciąży nie zna i nie wie czy duomox mi dac czy nie. ja słaniałam się na nogach, jesyne o czy marzyłam to wyrko i tabsy. w końcu poszłam na IP, tam znowu czekanie, przyszła połozna , wyśmiała tamtą lekarkę, podzwoniła na oddział i poszłam na konsultację-na szczeście trafiłam na fajną ginekolog. Zrobiła USG, wszystko pięknie, serduszko, dzidziolek, wymiarowo 4 dni do przodu!! I uwaga uwaga- WSTĘPNIE NA 70% BĘDZIE SYNUŚ hehe, ciekawe czy za 3 tyg mi się potwierdzi :P
    Dostałam ten nieszczęsny duomox i wreszcie po 3! godzinach wróciłam do domu!
    Dziś już trochę lepiej,piję sobie elektrolity i wcinam sucharki- oby już nie zwracać.

kaarolaa lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    No to lola nie fajne te urodziny :-( ale najwazniejsze, ze dzidzius ok :-D a Ty lez i sie kuruj :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, trzymaj się ciepło.

Zuza, ale fajna załoga w brzuszku :-)

Jednak nie pojechałam do tej pracy, bo potem może być właśnie tak że będą po mnie wydzwaniac. A połowa stwierdzi że jak przyjechała to się dobrze czuję i po co jej zwolnienie na tą ciążę. Ja miałam tylko chęć pomocy, ale ludzie jacy są tacy są.

Kurcze już powoli poznajecie płeć maluchów. Ja muszę dzielnie czekać do 26 czerwca. Ale mam przeczucie że chłopak.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej u mnie tez przezierność wyszla wporzadku ;) 1,2 Co do plci ginekolog mi nic nie powiedział dopiero za miesiąc się dowiem ;-/ a w temacie 3 dzieci jak wcześniej było to nie jest wcale tak kolorowo JEszcze czekając na 2 szkraba tez bylam pelna entuzjazmu po porodzie zderzyłam sie ze sciana! Córka wracala ze zlobka i nie chciała się do mnie zblizac (czuła sie odrzucona choć staralam się z nia bawic rozmawiać ona buntowala się i brala tate za reke i szli do innego pokoju)ja non stop wisiałam z cyckiem przy synku zima tez daje w kosc bo dni sa bardzo krótkie mało się wychodzi bo mrozy corka przynosila rozne chorobska często chorowaliśmy wszyscy w domu..ja jeszcze na 4 piętrze w malym mieszkanku ciężko było ..i co do terminu wszystkie dzieci mam zimowe ;) corka styczeń syn grudzień i teraz dzidziuś tez na grudzień i wszystkie w odstępstwie co 2 lata...kiedyś wiem ze będzie fajnie ale teraz jest mi tak ciężko ze umowilam sie już do psychologa.... Żeby chociaż mieć pomoc od kogos z rodziny czasem ale nie jesli jest się samym w obcym miescie - jest ciężko

maria.sm
  • Furia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola88 bo ja mialam pozna owulacje a gina od poczatku liczyla mi z om zamiast z owu, i dzidziol nadlobil, bo wielkoscia ostatnio byl tylko 2 dni mlodszy niz z om :)Dletego ja tez juz kieruje sie terminem om :)

Dobry :) Niedobrze mi :/

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok wrote:
    A i ja rodziłam właśnie w Bielańskim...

I jaka Twoja opinia?

relgh371rphwpz6l.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu dzisiaj w nocy walczyłam ze snem. Dwie godziny się przywracałam w łóżku. Masakra normalnie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Ja od rana z mdłościami się przywitałam i ciągły głód odczuwam.
    Gratuluję Zuza jeszcze raz tej dużej ekipy w brzuchu- cudne kropki- niech rosną!
    Lola- zdrówka życzę- kiepsko, że w urodziny takie przygody.
    Milcia NT masz w normie nie martw się na zapas- stres szkodzi i Tobie i dziecku

Fajnie, że znacie płeć- ja mam szansę dopiero 1 lipca się dowiedzieć :(

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co tam slychac? Mam pytanie, w piatek zaczynam 12 tydzien, biore witaminy femibion natal 1 i zostala mi jedna tabletka na jutro czyli braknie mi 7 tabletek, ale bez sensu zebym wykupywala znowu 30 tabletek za 39 zl, wystarczy ze chyba przez tydzien bede brac kwas foliowy, a pozniej wykupie femibion natal 2?

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, zacznij już bać Natal 2. Tam jest to samo z witamin plus DHA i wit E bodajże dodane. I kwasu foliowego o połowę mniej.

Ja mam gorzej bo zostało mi 10 tabletek Natal 1. Ale wyłykam je a dodatkowo łykam sobie DHA.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki bursztynka :)

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) fakt faktem jestem z listopadówek ale was też czasem podglądam i stwierdziłam, że się z wami przywitam :) w szczególności że termin mam na 26 listopada więc to czy nie urodzę w grudniu to się jeszcze okaże :)

Na mnie w czasie mdłości najlepiej działało częste jedzenie, jak tylko poczułam głód robiło mi się źle.. Dlatego do pracy brałam ze sobą pół lodówki :)

aniar lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki :)

ma któraś z was problem z opryszczką wargową? czym tego dziada smarujecie? ja od początku ciąży mam non stop z przerwami 3-4 dni:( w dzis obudzilam sie z 3 na gornej wardze i wygladam jakbym sobie wstrzyknela cos:( smaruje jedna mascia erazaban dla kobiet w ciazy, ale widze ze juz mi nie pomaga. cos poradzicie?

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Furia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Maaartinka :)

Mnie dziewczyny najbardziej wkurza ilosc tabetek ktora musze codziennie polykac, bleh ! Kazda jedna ledwie przechodzi mi pzez gardlo... 2 zelaza, 3magnezy, 2 wit D, duphaston, tabletki przeciwwymiotne i powinnam brac jeszcze witaminy ktorych jest 6na dzien, ale ich nie biore bo po nich od razu jest zwrot :P

Mialam isc jutro do gina, ale ze poplataly mi sie dni z hematologia i bylam tam wczoraj ( ubzduralam sobie ze mam na dzis ) wiec pojd do giny dzis, a jutro zrobie sobie dzien lenia :) Moze dzidzia pokaze co tam chowa :P Jak nie dzis to dluuugo bede musiala czekac :(

Co na obiad ? Ja mam ochote na krem z szparagow z zoltkami, ale musze do tego 2 danie zrobic bo maz by mnie wysmial :P Wiec chyba spaghetti bedzie na 2 :) Synek sie ucieszy bo uwielbia :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ