X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka i Karola - trzymam kciuki za pozytywne wieści z jutrzejszych wizyt. Wasze bobaski już takie duże...
    Eforts - też tak myślałam, że jak już usłyszę bicie serduszka, to już przestane sie denerwować, ale tak się nie da i już do końca pewnie zostanie.
    Ja zauważyłam, że żyję od wizyty do wizyty.

ewelinka_shn, Furia lubią tę wiadomość

46aa9802c2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co wczoraj przeczytalam artykul o usg i bylo w nim napisane, ze niby nie szkodliwe ale jednak mloda dziedzina i lepiej podchodzic do tego racjonalnie. I stwierdzialam, ze rzeczywiscie raz na miesiac wystarczy :) tylko przy polowkowych zrobie czesciej bo u dwoch lekarzy.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts ja mam zawsze dwie wizyty w mcu ;) do tego drugiego bym juz nie chodziła ale z racji ze on mi wystawia l4 to musze ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede tylko do jednego chodzila...teraz w czerwcu mam 2 wizyty, pozniej juz sie uspokoi...

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts masz 100% rację, kobiety-matki zawsze znajdą powód, żeby się poumartwiać trochę ;)
    A co do tych śpiochów-krówek dla dorosłych, to wiem że są, ale obawiam się, że jakbym mojemu taki strój kupiła, to gotów w tym cały czas chodzić :P

O i Zuza się pojawiła, to ja jeszcze Ci nie gratulowałam tego potrójnego szczęścia :D Kochana cudowne wieści, gratuluję Ci z całego serca, dbaj o Was :D

kaarolaa, zuza_3, Furia lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczak myslalam bardziej o Tobie :) maz by sie ucieszyl, mialby dwa w jednym (troche dziwnie to zabrzmialo ale mam nadzieje ze bedziesz wiedziala o co mi chodzi ) :)

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe :) Problem w tym, że on sam by się chciał w to wcisnąć i nie oddałby mi w życiu :P) Ale wiem, co masz na myśli ;D Może to jest jakaś myśl... ciekawa jestem, jakby zareagował :P

eforts lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pospałam sobie troszkę :D
    i nadal bym spała haha. Dobrze,że synek jest grzeczny i cały czas malował dinozaury :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak mysle ze i mina męża i wrażenia bezcenne :D hihihi

Qrczak lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam takie pytanko. Dzisiaj od samego rana w brzuchu a dokładniej po lewej stronie około 2 -3 cm od wystającej kości miednicy w stronę brzuszka odczuwam pulsacje. nie boli tylko prawie cały czas pulsuje. Wizyte u lekarza mam dopiero w poniedziałek i chciałabym wiedziec, czy mam się czymś stresowac czy to normalne odczucie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 18:02

4dbc34fc83.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczaku a moze jak bedzie dzidzia to dl kazdego inny zwierzak i sesja rodzinna jak ta lala :)

Qrczak, Furia lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezły pomysł, taki rodzinny zwierzyniec ;D

eforts, Furia lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa ja właśnie zajarzyłam, że mam wstręt do mięsa! ha!

wczoraj u teściowej na obiedzie był pieczony indyk z ziemniaczkami..indyka lekko nadgryzłam i oddałam Grześkowi (mężowi) - myślałam, że po prostu ochoty nie mam.

Dziś zrobiłam obiad: ziemniaczki, schabowe i mizeria i wzięłam kęsa schabowego i smakował obrzydliwie i śmierdział (of kors był świeży) Mąż zjadł 2 kawałki ze smakiem, a ja ziemniaczki z mizerią...no cóż.

Dziś kroiłam też kurczaka do zamrożenia dla piesia i mąż przychodzi i mówi (i co świeży jeszcze?) ja na to, chyba ledwo ledwo bo troche mi śmierdzi - mąż wącha - nie no dobrze pachnie...

no i to tyle mięsa dla mnie - ale o dziwo mięso w mcdonaldzie czy w kebabie mi smakuje...hmm

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marimiko- mnie też śmierdzi....hehe,jedynie szynka parmeńska "wchodzi".

dziewczyny, szczególnie te wymiotujące- polecam wam Orsalit po wymiotach- to są elektrolity do picia, b smaczne.wystarczy 200ml.
    Mnie na same wymioty pomogły- w końcu przestałam. Po 5 pawiu w dniu wczorajszym miałam dość:(

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jja musze w koncu z imbirem sprobowac bo cola juz na mnie nie dziala :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Jja musze w koncu z imbirem sprobowac bo cola juz na mnie nie dziala :/
    kup korzeń,zaparz sobie herbatkę:)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze wam powiedzieć,że się wczoraj miło zaskoczyłam-myślałam,że jak to w szpitalu trafię na jakiegoś lekarza gbura(pamiętam moje szczęście z poprzedniej ciąży),a młoda lekarka okazała sie przesympatyczna,miała czas na omówienie całego usg,oglądałam dzidziolka ładne 10 minut,długo szukała płci :)zrobiła wszelakie pomiary.Naprawdę na spokojnie.
    W porównaniu z tym co chwilę wcześniej spotkało mnie w Opiece Nocnej-było super.

Marimiko, eforts lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie kazdy lekarz jest zły...mnie przyjmowala w szpitalu bardzo fajna lekarka, zrobila dokladne usg, zbadala brzuch, zalecila szybko leki, a na drugi dzien byla ordynator oddzialu ginekologii i jednym slowem, malpa, nigdy bym do niej nie poszla na wizyte...przed wypisem usg trwalo 3 sekundy, dzieciak zyje, zyje wiec wypisujemy pania...zolza...

zjadlam doslownie troche tej ogorkowej na obiad i do tej pory ja czuje, fuj...jutro jej nie rusze, teraz marzy mi sie schabowy, chyba jutro zrobie, do tego ziemniaki i mizeria z ogorka :) moze zdaze przed wizyta...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 19:13

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staram się nie czytać Waszych postów nt jedzenia bo od samego czytania mnie mdli..fuu jaki schabowy..fuu :P:P:P

(kaarolla wybacz:))

kaarolaa, Furia lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok nie gniewam sie ;)

u mnie jest tak, ze mam na cos ochote a potem musze odlezec swoje bo mi jakos niedobrze jest jak zjem...ale na szczescie wszystko zostaje w zoladku :)

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ