X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka i Karola - trzymam kciuki za pozytywne wieści z jutrzejszych wizyt. Wasze bobaski już takie duże...
    Eforts - też tak myślałam, że jak już usłyszę bicie serduszka, to już przestane sie denerwować, ale tak się nie da i już do końca pewnie zostanie.
    Ja zauważyłam, że żyję od wizyty do wizyty.

ewelinka_shn, Furia lubią tę wiadomość

46aa9802c2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co wczoraj przeczytalam artykul o usg i bylo w nim napisane, ze niby nie szkodliwe ale jednak mloda dziedzina i lepiej podchodzic do tego racjonalnie. I stwierdzialam, ze rzeczywiscie raz na miesiac wystarczy :) tylko przy polowkowych zrobie czesciej bo u dwoch lekarzy.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts ja mam zawsze dwie wizyty w mcu ;) do tego drugiego bym juz nie chodziła ale z racji ze on mi wystawia l4 to musze ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede tylko do jednego chodzila...teraz w czerwcu mam 2 wizyty, pozniej juz sie uspokoi...

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts masz 100% rację, kobiety-matki zawsze znajdą powód, żeby się poumartwiać trochę ;)
    A co do tych śpiochów-krówek dla dorosłych, to wiem że są, ale obawiam się, że jakbym mojemu taki strój kupiła, to gotów w tym cały czas chodzić :P

O i Zuza się pojawiła, to ja jeszcze Ci nie gratulowałam tego potrójnego szczęścia :D Kochana cudowne wieści, gratuluję Ci z całego serca, dbaj o Was :D

kaarolaa, zuza_3, Furia lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczak myslalam bardziej o Tobie :) maz by sie ucieszyl, mialby dwa w jednym (troche dziwnie to zabrzmialo ale mam nadzieje ze bedziesz wiedziala o co mi chodzi ) :)

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe :) Problem w tym, że on sam by się chciał w to wcisnąć i nie oddałby mi w życiu :P) Ale wiem, co masz na myśli ;D Może to jest jakaś myśl... ciekawa jestem, jakby zareagował :P

eforts lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pospałam sobie troszkę :D
    i nadal bym spała haha. Dobrze,że synek jest grzeczny i cały czas malował dinozaury :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak mysle ze i mina męża i wrażenia bezcenne :D hihihi

Qrczak lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam takie pytanko. Dzisiaj od samego rana w brzuchu a dokładniej po lewej stronie około 2 -3 cm od wystającej kości miednicy w stronę brzuszka odczuwam pulsacje. nie boli tylko prawie cały czas pulsuje. Wizyte u lekarza mam dopiero w poniedziałek i chciałabym wiedziec, czy mam się czymś stresowac czy to normalne odczucie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 18:02

4dbc34fc83.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczaku a moze jak bedzie dzidzia to dl kazdego inny zwierzak i sesja rodzinna jak ta lala :)

Qrczak, Furia lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezły pomysł, taki rodzinny zwierzyniec ;D

eforts, Furia lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa ja właśnie zajarzyłam, że mam wstręt do mięsa! ha!

wczoraj u teściowej na obiedzie był pieczony indyk z ziemniaczkami..indyka lekko nadgryzłam i oddałam Grześkowi (mężowi) - myślałam, że po prostu ochoty nie mam.

Dziś zrobiłam obiad: ziemniaczki, schabowe i mizeria i wzięłam kęsa schabowego i smakował obrzydliwie i śmierdział (of kors był świeży) Mąż zjadł 2 kawałki ze smakiem, a ja ziemniaczki z mizerią...no cóż.

Dziś kroiłam też kurczaka do zamrożenia dla piesia i mąż przychodzi i mówi (i co świeży jeszcze?) ja na to, chyba ledwo ledwo bo troche mi śmierdzi - mąż wącha - nie no dobrze pachnie...

no i to tyle mięsa dla mnie - ale o dziwo mięso w mcdonaldzie czy w kebabie mi smakuje...hmm

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marimiko- mnie też śmierdzi....hehe,jedynie szynka parmeńska "wchodzi".

dziewczyny, szczególnie te wymiotujące- polecam wam Orsalit po wymiotach- to są elektrolity do picia, b smaczne.wystarczy 200ml.
    Mnie na same wymioty pomogły- w końcu przestałam. Po 5 pawiu w dniu wczorajszym miałam dość:(

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jja musze w koncu z imbirem sprobowac bo cola juz na mnie nie dziala :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Jja musze w koncu z imbirem sprobowac bo cola juz na mnie nie dziala :/
    kup korzeń,zaparz sobie herbatkę:)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze wam powiedzieć,że się wczoraj miło zaskoczyłam-myślałam,że jak to w szpitalu trafię na jakiegoś lekarza gbura(pamiętam moje szczęście z poprzedniej ciąży),a młoda lekarka okazała sie przesympatyczna,miała czas na omówienie całego usg,oglądałam dzidziolka ładne 10 minut,długo szukała płci :)zrobiła wszelakie pomiary.Naprawdę na spokojnie.
    W porównaniu z tym co chwilę wcześniej spotkało mnie w Opiece Nocnej-było super.

Marimiko, eforts lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie kazdy lekarz jest zły...mnie przyjmowala w szpitalu bardzo fajna lekarka, zrobila dokladne usg, zbadala brzuch, zalecila szybko leki, a na drugi dzien byla ordynator oddzialu ginekologii i jednym slowem, malpa, nigdy bym do niej nie poszla na wizyte...przed wypisem usg trwalo 3 sekundy, dzieciak zyje, zyje wiec wypisujemy pania...zolza...

zjadlam doslownie troche tej ogorkowej na obiad i do tej pory ja czuje, fuj...jutro jej nie rusze, teraz marzy mi sie schabowy, chyba jutro zrobie, do tego ziemniaki i mizeria z ogorka :) moze zdaze przed wizyta...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 19:13

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staram się nie czytać Waszych postów nt jedzenia bo od samego czytania mnie mdli..fuu jaki schabowy..fuu :P:P:P

(kaarolla wybacz:))

kaarolaa, Furia lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok nie gniewam sie ;)

u mnie jest tak, ze mam na cos ochote a potem musze odlezec swoje bo mi jakos niedobrze jest jak zjem...ale na szczescie wszystko zostaje w zoladku :)

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ