X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati jak najbardziej jest ok :)

Nati89, Kosmitka lubią tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola ja mam tylko siostrę i to starszą o 4,5 roku i jakoś w dzieciństwie średnio się dogadywałyśmy. Dopiero w dorosłym życiu jest trochę lepiej. Dlatego sobie wymarzyłam 2 lub 3 dzieci. A mój TŻ też jedynak i do tego bez ojca chowany, więc ma strasznie trudny charakter :/ Mamusia i babcia próbowały mu wynagrodzić brak ojca rozpieszczaniem i pozwalaniem na wszystko i czasem w głowie mi się nie mieści jego zachowanie. No ale to wina teściowej. Ja sobie nie pozwalam i w stosunku do mnie jest grzeczny ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sie bardzo ciesze, tydzien przed testem ciazowym robilam badania i tsh mialam 3,4 i poszlam do endo kazal powtorzyc tsh i zrobic anty tpo, przynajmniej juz nie musze do niego isc i placic 100 za wizyte, zostanie mi na inne badania

kaarolaa lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati jest super. Przypomniałaś mi, że i ja powinnam chyba powtórzyć badanie tak dla świętego spokoju. Niby nie miałam podejrzenia tarczycy, ale mój wynik na samym początku ciąży (jeszcze nie wiedziałam o niej) wynosił 2,49 więc wypadałoby to skontrolować.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ja tez przed ciaza robilam i troche mnie zaniepokoil ten wynik, takze pognalam do endo, tak sie zastanawiam czy tsh moglo mi spasc przez te witaminy co zazywam bo jest tam jod, moze cos to ma wspolnego

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mialam na poczatku 2,46 i sie zastanawialam czy powtarzac...jak bedzie jutro ok to chyba nie bede juz robila tarczycy, poczekam do polowy ciazy...

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak ja Ci zazdroszczę tej jutrzejszej wizyty. Ja jeszcze 12 dni muszę czekać :(

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tobie tez szybko minie :) w sumie ja tez mam kolejna za 12 dni :)

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, razem wizytujemy ;) Ale Ty już jutro podejrzysz swojego Kropka, a ja muszę czekać...
    Jedyne pocieszenie, to moja senność i ciągnięcie w pachwinach mówią mi, że Maleństwo ma się dobrze. Nie dopuszczam do siebie innej myśli.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze...to po szpitalu kontrola...i wyniki musze pokazac, karte ciazy zalozyc...pozniej juz wizyty bede miala co 4 tyg...

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam tsh 2,23 i dostalam leki... i musze kontrolować co miesiąc.
    Karola ciekawe ile Nasze Dzieci będą miały jutro cm ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela Twoje to juz duze bedzie tak z 6,5 cm to minimum mozna liczyc :)

moje to pewnie male jeszcze niecale 5 cm bedzie mialo...ale dla mnie wielkosc nie ma znaczenia, niech tylko to serduszko bije...

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszą bić serduszka. Nie wiem czy ktoras się orientuje ale chyba na tym etapie to juz raczej serduszko nie staje?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten najgorszy czas juz mija, ale dziecko do konca ciazy nie jest bezpieczne...ja ostatnio serduszko slyszalam 2 tyg temu, nikt nie wiem czy ono dalej bije, dopiero jutro bede wiedziala, jesli bije to juz koniec z zamartwianiem sie, bo teraz juz musi byc tylko dobrze :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja za kazdym badaniem obiecuję sobie ze juz się nie martwię... a minie kilka dni i ja juz znów się martwię... nawet jak urodzimy to się będziemy martwić tylko to juz będzie inny strach.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak bedzie juz zawsze, zaczyna sie od ciazy i chyba nigdy sie ten strach nie konczy...

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz bede zajadac obiadek :) smakuje mi jak nic ostatnio. A potem do Mamuni na kalafiorowa ;) oby Dzidz zaakceptowal hihi. A i dzis wodny lód oczywiście musiał byc ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo my takie jestesmy, najpierw jak zajde to juz bedzie dobrze, potem jak bedzie zarodek i serduszko to juz na pewno odpuszcze, potem genetyczne i milion pomyslow po drodze :)

Moj ojciec robil syna i dorobil sie czterech corek, teraz uwazam ze liczne rodzenstwo to najlepsze co mnie w zyciu spotkalo, jestesmy mega zrzyte ze soba. Roznica od najstarszej do najmlodszej mniej niz 5 lat :)

Szlam dzisiaj z kolezanka na spacerze i dzidciaki chodzily po drzewach i stwierdzilysmy ze my mimo ,, iz byłyśmy puszczczone w samopas'' to nic zlego nam sie nie stało, dzieciństwo cud miód to o swoje dzieci pewnie będziemy panikować na każdym kroku :) bardzo chcę pokazać fajne rzeczy mojemu dziecku coby nie wychowało się z kompem!

W ogóle to że do usg musimy czekac to jedno, ja już nie mogę się doczekać kiefy się urodzi!!! :)

Qurczak są takie śpiochy np krowa dla dorosłych :D

kaarolaa, ewelinka_shn, zuza_3, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts dokładnie my sobie zawsze znajdziemy powód do zmartwień.

Ojj ja tez chce juz grudzień i mojego Maluszka w ramionach. Caly moj Mały Wielki Świat <3

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez juz chce grudzien, albo chociaz zeby poczuc pierwsze ruchy :)

‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ