X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa - zestaw jaki Ci się marzy miałam dziś na obiad :D schabowy to nie był dobry pomysł jak się okazało.. teraz mam zagwozdkę co zrobić jutro na obiad...

kaarolaa, Kosmitka lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mieso moge jesc bez problemu, jeszcze po nim nie bylo mi nigdy niedobrze...wiec moze i te schabki na jutro to dobry pomysł :)

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej..przepraszam, starał się nadrobić ale poległam..

W skrócie:

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące jutro i czekam na wieści.

Posty jedzeniowe również zaczęłam omijać ;) jak nie miałam wymiotów tylko mdłości tak teraz się pojawiły...;)

Padło pytanie o poród w Bielańskim..
    Powiem tak..z perspektywy czasu bardzo się cieszę, ze wybrałam ten szpital. Opieka poporodowa raczej słaba - człowiek pozostawiony samemu sobie a przy pierwszym dziecku bywało ciężko zwłaszcza z karmieniem..miałam problemy a oni wciskali dziecku butlę prawie do wyrzugu zamiast pomóc..ale jedna położna naprawdę pomogła i mogę z czystym sumieniem powiedzieć,że dzięki niej karmiłam i się nie poddałam..

Jeśli chodzi o sam poród..wiele sobie zakładałam przed..że naturalnie, bez znieczulenia itp..jednak rzeczywistość czasem nas zaskakuje..rodziłam naturalnie ale skończyło się cesarką..i tu właśnie rola Bielańskiego..generalnie jak wszystko jest ok to myślę, ze jaki szpital by nie był człowiek jest tak pochłonięty emocjami własnymi że z innymi rzeczami (gorszej jakości salą, niemiłym słowem położnej) jakoś da radę. Jednak jak już pojawiają się sytuacje nieprzewidziane warto zorientować się jak szpital ustosunkowuje się do kwestii cesarki..bo niektóre mają politykę czekana bardzo długo i stawiają na naturę..może to i ok ale natura nie zawsze daje radę..z mojego doświadczenia wiem, że gdyby nie szybka decyzja o cesarce mogłoby być słabo..a tak skończyło się dobrze.

Przy wyborze szpitala i wizycie i rozmowie w nim naprawdę warto spytać o podejście do tego typu spraw. Ja nie pytałam w pierwszej ciąży bo nawet mi do głowy nie przyszło ale na szczęście trafiłam dobrze.

89b74e6224.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi to obrzydzenie się też dopiero pojawiło...wcześniej normalnie jadłam...

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Karola ja za kazdym badaniem obiecuję sobie ze juz się nie martwię... a minie kilka dni i ja juz znów się martwię... nawet jak urodzimy to się będziemy martwić tylko to juz będzie inny strach.

hehe zgadzam się w stu procentach..
    mój gin ostatnio się śmiał, że ile razy bym nie przychodziła oglądać bobasa na usg..jak wyjdę od niego zawsze "za rogiem" zacznę się zastanawiać czy jednak nic się nie zmieniło i nadal jest ok ;)

przekoloryzowane ale prawdziwe..i tak całe życie już tylko jak napisała Ewelinka potem to już inny strach ;)

89b74e6224.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co mi najlepiej wchodzi, bulki z pomidorem :) po tym nigdy mnie nie zemdliło i to jest najlepszy posilek wieczorem, kiedy załącza mi sie glod :)

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posty jedzeniowe też staram sie omijać, mięso jest ble, szynka jest ble, zapach lodówki jest bardzo ble i generalnie żywie się chlebem z masłem chyba, że chleb zrobi się ble to przerzucam się na bułki:)
    Dziewczyny trzymam jutro kciuki za wasze wizyty, nie stresujcie się! I czekam oczywiście na zdjęcia pięknych maluszków:)
    Lolalicouse ja ostatnio byłam na opiece nocnej z synkiem bo miał kleszcza, a sama wyrwać nie potrafię, i pani pediatra, która go przyjmowała była po prostu nie do opisania.. masakra. Więc mam nadzieje, że już więcej tam nie trafisz i wszystko będzie oki!

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zagląda mi przez ramę na forum i dostał głupawki:) oszzz faceci

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj sie pyta co na forum slychac??? teraz rozmawiam z nim przez telefon i sie wypytuje :)

a najlepsze jego zdanie dzisiaj...nie zapomnij sie spytac pani dr czy mozemy sie kochac...wie, ze nie mozemy, ale spytac sie musze...

eforts, Furia lubią tę wiadomość

• williams1 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    http://wrzucaj.net/images/2014/06/04/10417832736185909757176233534964279466679nh.jpg

[6

Furia piekny bejbik :) Taki sam wiek ciazy Ci wyszedl jak u mnie :) Tylko u mnie NT troche niepokojace bo 2,3 teraz czekam na wyniki badan krwi. A w czwartek wizyta u mojego gina.

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też NT wyszło 2.2 mm, ale testu z krwi nie robiłam, bo lekarz mówił, że wszystko jest w normie. Ale nie daje mi to też spokoju.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia zagadaj do dziewczyn z listopada tam tez ktoras miala 2,2 i robila test z krwi, zapytaj czy warto bylo. Tym bardziej ze test to tylko prawdopodobienstwo. Ostatecznie na polowkowych sie uspokoisz

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia na innym forum dziewczyna miala ponad 3 i wszystko ok. Taka uroda dzieciatka

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin mowi ze norma jest do 3,2

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc kochane :)

ewela kciuki bo ty pierwsza wizytujesz...jak wejdziesz do gabinetu ja bede jeszcze spala, wiec zycze aby wszystko bylo dobrze :)

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny padam ze zmeczenia, niedawno do domku wróciłam, zebranie w pracy miałam ważne a później z księgowymi musiałam posiedzieć :/ i nawet nie dam rady dziś nadrobić ale jutro spróbuję, będzie więcej czasu:)

Furia cudny maluszek aż mi się lepiej na sercu zrobiło :D

dziś mojemu rano czytałam książeczkę :) a niech się przyzwyczaja :D

Lece spać, słodkich snów dla Was :)

Furia lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie dziękuję :)
    Ja chyba nie bede spać z tych nerwow.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelka spokojnie ;) spij...ja zasne jak male dziecko, ale dopiero kolo polnocy bo to moja godzina zasypiania gdy wstaje przed 10 :)

• maria.sm Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do NT to dziewczyny czasem maja wyniki 3,5 i po amniopunkcji okazuje sie ze dziecko jest zdrowe Tylko nie panikujcie i nie stresujcie sie zeby sie nie meczyc i dziecka ; )

maria.sm
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! W końcu słonko od rana świeci!! :)

Kciuki za dzisiejsze wizyty- czekamy na relacje :D

Gardło nie boli niesamowicie..zapomniałam już co oznacza angina:(
    ale apetyt wrócił :)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ