X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece kochane do pracuni, umowilam sie z szefowa zeby sobie posidziec i pogadac:) zaniose zwolnienie i spotkam sie z ludzmi:)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede miala tylko jedno podejscie zeby malucha zmierzyc i wszystko sprawdzic, bo u mnie genetyczne bedzie dosc pozno...ale skoro to specjalista od takiego usg, to mysle ze jesli bedzie trzeba to niech nawet 40 min sie meczy, oby dobrze wyszlo...

• kittykate Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Was nadrobić to chyba do pracy musiałabym nie chodzić:P
    apropos właśnie się czaje z tym L4 na 10 czerwca bo już nie mam siły :(
    kaarola bedzie wszystko dobrze zobaczysz!!! teraz już tylko do przodu!!!! nie ogladaj sięna to co było :)

co do libido...dziewczyny u mnie tragedia:( i nie zapowiada się że będzie lepiej :( straszne to jest aaaa~!!!!! ostatnio miałam takie po tabletkach anty które notabene odstawiłam właśnie z tego powodu!!!! mam nadzieje że to w końcu minie... bo nie mam zakazu od lekarza ale kompletny brak ochoty... i ta senność zmęczenie nie mam siły po prostu ...

Moja wizyta z USG genetycznym już 9 czerwca:) mam nadzieje ze bedzie wszystko ok!!!! też się stresuję...

powodzenia wszystkim wizytującym !!!!

Kate

np55zzc.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej laski jak dodajecie fotki w poscie?

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wejdz na fotosik.pl tam dodoaj zdjecie i wypierz link : zdjecie 500px na forum i wklej w post :) powinno sie wyswietlic

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chetnie bym sie pokochala, ale mam zakaz...i nawet gdyby lekarz pozwolil to w glowie zaraz pali sie lapmka z ostrzezeniem...

• eforts Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja już dwa tygodnie jestem w drugim trymestrze a ciągle to samo jedzenie widzę dwa razy :( ale przynajmniej mam chrapkę na męża :)

Ita lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    ita my probowalismy i przez brzuch i dopochwowo az za 2 razem przez brzuch pukanie walenie zechciala sie pokazac:) probojcie bo do ilu razy sztuka:P do 3 czy 4:)

Zostańmy na razie przy do 3 razy sztuka bo ja już tego nie zniose nerwowo! a w weekend zaczynam 14 tydzień i może się okazać, że będzie po ptokach :/

atdck6nlmznf5qze.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za życzenia:) u mnie o dziwo ochotka na męża jest z czego on ogromnie się cieszy, ale obawiam się, że już niedługo minie, w poprzedniej ciąży mimo fatalnego samopoczucia było ok a od II trymestru libido zdechło.. A więc trzeba korzystać dopóki jest okazja:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece do sciany placzu kase na lekarza wyplacic, zaraz wracam :)

• Ita Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts no to przynajmniej są jakieś plusy :D

a u mnie w łóźku nadal Syberia a w kuchni to juz sama nie wiem co robić... wraz z II trym wróciły mdłości, ale z drugiej strony non stop jestem głodna. Więc znów zasuwam głównie banany i inne owocki albo liczę na to, że mamusia czy mężuś cos ugotują tak żebym nie musiała stać przy garach.

Wczoraj (pierwszy raz w życiu) nie byłam w stanie zjeść torcika bezowego! Najnormalniej w świecie nie miałam na niego ochoty! :D

eforts lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laski wizytuje w poniedzialek i wtorek, ale jakos stresa nie mam :-D narazie haha
    za to mam stres isc po kwitek we wtorek, zobaczymy czy mnie na wyplacie nie orabia, wtedy bym byla mega wkurzona wrrr
    zaraz podgrzeje reszte czarninki :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nieee Ita jak już nie zjadłaś torcika bezowego to już po nas!! :)
    Ale na robiłaś mi ochoty to za proszę męża na randkę do cukierni i nadrobię :)

kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dziś też mdli :(
    też sama nie wiem co jeść...
    Dziś chyba będzie pomidorowa z ryżem... na nic innego nie mam ochoty niestety,
    na wadze dziś rano 59,1 znów zgubiłam gdzieś niecały kg ... ostatnio było 59,9 - 60,1 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 11:57

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efort jak u Ciebie ten czas zasuwa, juz na suwaczku 15 wskoczyla :) gratuluje

eforts lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie rano na wadze 60,6 czyli 200g na plusie w ciagu 4 dnich...ale do niedzieli moze sie waga zmienic bo tak malych roznic nie biore pod uwage...

• eforts Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Karola, ale u Ciebie zaraz wskoczy 12 :)
    Jak zaczynałam suwaczek to zazdrościłam dziewczynom 8 tyg, potem 12 a teraz 20 :)
    Niby mogę zacząć czuć ruchy chociaż w pierwszej ciąży raczej można spodziewać się ok 20 tyg ale ja mam rozbujaną podświadomość więc pewnie zaraz coś poczuję :)

Idźcie już do tych lekarzy bo już chcę podejrzeć Wasze dzieciaczki :) swoje zobacze za 2 tyg ale cieszę się ciążą i postanowiłam nie przeginać z usg :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co dziś chyba jednak będą krewetki...
    na oliwie, 3 ząbki czosnku, papryczka chili w całości wrzucam dodaje krewetki dusze dodaje pietruszke wyjmuje krewetki dodaje cukinie chwile dusze makaron al dente gotuje, mieszam wszytstko z krewetkami pyycha!!!!!!!!
    lepiej brzmi niż pomidorowa :P

kaarolaa, lolaliciouse, Kulka41 lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedlugo ewelka powinna sie tu pojawic z relacjami...niech przychodzi zanim ja znikne :)

eforts powoli :) zaraz sobie pojdziemy...

eforts lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitty szczerze to jeszcze krewetek nie jadlam :) tak to jest jak cale zycie mieszkalo sie na wsi gdzie mama robila tylko schabowe, mielone i jakies zupy...teraz raz, ze nie umialabym tego zrobic, a dwa to moj maz tez tego nie ruszy bo on chowany jak ja na wsi :)

‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ