X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece kochane do pracuni, umowilam sie z szefowa zeby sobie posidziec i pogadac:) zaniose zwolnienie i spotkam sie z ludzmi:)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede miala tylko jedno podejscie zeby malucha zmierzyc i wszystko sprawdzic, bo u mnie genetyczne bedzie dosc pozno...ale skoro to specjalista od takiego usg, to mysle ze jesli bedzie trzeba to niech nawet 40 min sie meczy, oby dobrze wyszlo...

• kittykate Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Was nadrobić to chyba do pracy musiałabym nie chodzić:P
    apropos właśnie się czaje z tym L4 na 10 czerwca bo już nie mam siły :(
    kaarola bedzie wszystko dobrze zobaczysz!!! teraz już tylko do przodu!!!! nie ogladaj sięna to co było :)

co do libido...dziewczyny u mnie tragedia:( i nie zapowiada się że będzie lepiej :( straszne to jest aaaa~!!!!! ostatnio miałam takie po tabletkach anty które notabene odstawiłam właśnie z tego powodu!!!! mam nadzieje że to w końcu minie... bo nie mam zakazu od lekarza ale kompletny brak ochoty... i ta senność zmęczenie nie mam siły po prostu ...

Moja wizyta z USG genetycznym już 9 czerwca:) mam nadzieje ze bedzie wszystko ok!!!! też się stresuję...

powodzenia wszystkim wizytującym !!!!

Kate

np55zzc.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej laski jak dodajecie fotki w poscie?

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wejdz na fotosik.pl tam dodoaj zdjecie i wypierz link : zdjecie 500px na forum i wklej w post :) powinno sie wyswietlic

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chetnie bym sie pokochala, ale mam zakaz...i nawet gdyby lekarz pozwolil to w glowie zaraz pali sie lapmka z ostrzezeniem...

• eforts Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja już dwa tygodnie jestem w drugim trymestrze a ciągle to samo jedzenie widzę dwa razy :( ale przynajmniej mam chrapkę na męża :)

Ita lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    ita my probowalismy i przez brzuch i dopochwowo az za 2 razem przez brzuch pukanie walenie zechciala sie pokazac:) probojcie bo do ilu razy sztuka:P do 3 czy 4:)

Zostańmy na razie przy do 3 razy sztuka bo ja już tego nie zniose nerwowo! a w weekend zaczynam 14 tydzień i może się okazać, że będzie po ptokach :/

atdck6nlmznf5qze.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za życzenia:) u mnie o dziwo ochotka na męża jest z czego on ogromnie się cieszy, ale obawiam się, że już niedługo minie, w poprzedniej ciąży mimo fatalnego samopoczucia było ok a od II trymestru libido zdechło.. A więc trzeba korzystać dopóki jest okazja:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece do sciany placzu kase na lekarza wyplacic, zaraz wracam :)

• Ita Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts no to przynajmniej są jakieś plusy :D

a u mnie w łóźku nadal Syberia a w kuchni to juz sama nie wiem co robić... wraz z II trym wróciły mdłości, ale z drugiej strony non stop jestem głodna. Więc znów zasuwam głównie banany i inne owocki albo liczę na to, że mamusia czy mężuś cos ugotują tak żebym nie musiała stać przy garach.

Wczoraj (pierwszy raz w życiu) nie byłam w stanie zjeść torcika bezowego! Najnormalniej w świecie nie miałam na niego ochoty! :D

eforts lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laski wizytuje w poniedzialek i wtorek, ale jakos stresa nie mam :-D narazie haha
    za to mam stres isc po kwitek we wtorek, zobaczymy czy mnie na wyplacie nie orabia, wtedy bym byla mega wkurzona wrrr
    zaraz podgrzeje reszte czarninki :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nieee Ita jak już nie zjadłaś torcika bezowego to już po nas!! :)
    Ale na robiłaś mi ochoty to za proszę męża na randkę do cukierni i nadrobię :)

kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dziś też mdli :(
    też sama nie wiem co jeść...
    Dziś chyba będzie pomidorowa z ryżem... na nic innego nie mam ochoty niestety,
    na wadze dziś rano 59,1 znów zgubiłam gdzieś niecały kg ... ostatnio było 59,9 - 60,1 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 11:57

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efort jak u Ciebie ten czas zasuwa, juz na suwaczku 15 wskoczyla :) gratuluje

eforts lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie rano na wadze 60,6 czyli 200g na plusie w ciagu 4 dnich...ale do niedzieli moze sie waga zmienic bo tak malych roznic nie biore pod uwage...

• eforts Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Karola, ale u Ciebie zaraz wskoczy 12 :)
    Jak zaczynałam suwaczek to zazdrościłam dziewczynom 8 tyg, potem 12 a teraz 20 :)
    Niby mogę zacząć czuć ruchy chociaż w pierwszej ciąży raczej można spodziewać się ok 20 tyg ale ja mam rozbujaną podświadomość więc pewnie zaraz coś poczuję :)

Idźcie już do tych lekarzy bo już chcę podejrzeć Wasze dzieciaczki :) swoje zobacze za 2 tyg ale cieszę się ciążą i postanowiłam nie przeginać z usg :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co dziś chyba jednak będą krewetki...
    na oliwie, 3 ząbki czosnku, papryczka chili w całości wrzucam dodaje krewetki dusze dodaje pietruszke wyjmuje krewetki dodaje cukinie chwile dusze makaron al dente gotuje, mieszam wszytstko z krewetkami pyycha!!!!!!!!
    lepiej brzmi niż pomidorowa :P

kaarolaa, lolaliciouse, Kulka41 lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedlugo ewelka powinna sie tu pojawic z relacjami...niech przychodzi zanim ja znikne :)

eforts powoli :) zaraz sobie pojdziemy...

eforts lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitty szczerze to jeszcze krewetek nie jadlam :) tak to jest jak cale zycie mieszkalo sie na wsi gdzie mama robila tylko schabowe, mielone i jakies zupy...teraz raz, ze nie umialabym tego zrobic, a dwa to moj maz tez tego nie ruszy bo on chowany jak ja na wsi :)

‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ