X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sałatki z krewetkami średnio lubię, krewetki najlepiej smakują na ciepło, na oliwie, duszone na winie, z natką pietruszki i dużą ilością czosnku oraz pieczoną bagietką!!!!boszeee ale mam smaka!!!! dzis po pracy robię musowo!!!!!
    ogólnie nie przepadam za ośmiorniczkami i kalmarami ale np w Maroko jadłam grillowaną langustę dużą i powiem Wam że takiego cuda nie jadłam nigdy!!!
    pyychaaa!!! była przetrącona na pół w pancerzu i z łapami nawet ;) a w środku samo mięsko białe delikatne,.. a dobrze zrobiona krewetka nie jest gumiasta tylko smakuje jak delikatniusie mięsko z kurczaka i nie trąca rybą :)

Kate

np55zzc.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola spokojnie, zaraz będziesz się szykować do wyjścia i niedługo zobaczysz swojego Kropeczka :D

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaku czuję się rewelacyjnie. Przez to głupie USG nie jestem w stanie się skupić i nic robić, więc żeby nie oszaleć a to internet, a to gazetka i chyba z tych nudów mnie zmorzyło :D

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide naczynia zmyje, 10 minut mniej :)

Qrczak lubi tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Ita :) No tak, bo Ty przecież też czekasz na wizytę... Oby dziś się udało wszystko podejrzeć, zbadać i pomierzyć i to beż żadnych niespodzianek typu krwawienie. Szkoda, że nie mogą Ci zrobić tego USG przez brzuch :( Mniej stresu i ryzyka, że znów jakieś krwawienie wystąpi.
    Ja od samego początku ciąży mam tylko przez brzuch USG robione, a wydawało mi się, że mam tam sporo tłuszczyku i nie będzie dobrze widać :P

Ita, kaarolaa lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani ja ani mój mąż nie jemy owoców morza, sushi znajomi zawsze mają z nas radość a my takie kołki :) jak byliśmy na wakacjach w grecji i kumpel przyrzadzal osmiornice na obiad dla ekipy to dla nas musiala byc ryba :)
    Ja to ani tatara ani kaszanki w ogole jestem ograniczona zywieniowo :)

kaarolaa, Ewka89 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, czas pokazać mój brzuch...
    0ab60b01e8490effmed.jpg
    Zdjęcie robione we wtorek z rana, jeszcze przed śniadaniem, więc niewielki. Za to jak się najem przez cały dzień to wyglądam jak co najmniej w 5 miesiącu z bliźniakami :P

kaarolaa, Niespodzianek:), Paula84, Ita, Bogusiar80, Kiara, Marimiko, Bursztynka lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts ja kaszankę uwielbiam, taką z grilla zawiniętą w folię z cebulką... mniam :D Za to innych wynalazków też nie jadam. Typu móżdżek, ozorki, tatar, czarnina i takie tam. Bleh.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiecie co dobre :) czarninka, ozorki, tatar, flaczki to najlepsze co moze byc, kaszanke tez zjem, ale musi mi smakowac :) za to wlasnie tych krewetek i innych robali nie jadam :)

Qrczak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczak brzucho rosnie :) moje nic sie nie zmienilo od odstatniego zdjecia...slabo rosne, ale w sumie mam jeszcze czas

Qrczak lubi tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja flaczki też lubię :D I to najbardziej te, które mój tato przyrządza.

Ja się boję co to będzie za 2-3 miesiące jak już teraz wieczorami mam wielki brzuchol. Z jednej strony cieszę się, że rośnie i mogę chodzić dumnie wypinając go jeszcze ;) a z drugiej to przeraża mnie myśl, że przed porodem mogę wyglądać jak wieloryb :P

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    200b843cb8541265med.jpg

mało się postarałam z tą fotka, ale to chwile przed wyjsciem do pracy :) już coś widac, co mnie niezmiernie cieszy hihih[/QUOTE]

Qrczak, Ita, Bogusiar80, Marimiko lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedzeniowo znowu heee...ale na szczęście dzis piszecie o samych dobrociach:)

ja tam mam rozpięty wachlarz smakowy: kocham i krewetki w wninie i flaczki na osssstrro :)
    Zresztą ja wgl kocham gotować- jest mało potraw, których nie tknę,bądź nie lubię.

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja uwielbiam flaczki mojej mamy :) kaszanke tez mama najlepsza robi, chociaz tescia nie pogardze :)

wlasnie ogorkowa wciagnelam :) teraz troszke brzuch mi wywali

Bajka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ide sie ogarniac, juz czas najwyzszy...zajrze przed samym wyjsciem :)

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz, kazał mi ze sobą zabrać na usg lizaka, przed wejściem do gabinetu mam go "lizac" podobno dzieciątko lepiej się układa. Nie wiem jeszcze czy to działa, bo badanie mam 9 czerwca, ale jakby któraś chciała spróbowac to czemu nie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 13:43

Ita lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wczorajsza ogórkowa dziś Ci wchodzi? Bo wczoraj to jakoś słaby chyba z nią było?

Ja się cieszę, że nie muszę gotować, bo wpadam do mamy na obiadki :D

Sama też kocham gotować, ale odkąd jestem w ciąży jakoś słabo mi idzie pichcenie. Nawet na łatwiznę idę i chleb kupuję, a do tej pory przeważnie sama piekłam. Wprawdzie w automacie, ale jednak swój! Ze wszystkimi możliwymi dodatkami :D
    Oj chyba jutro kupię drożdże i znów coś upiekę. O ile wcześniej teściowa nie kupi jakiegoś gniota zabarwionego karmelem i będzie mi wciskać, że to pełnoziarnisty :/

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka to daj znać w poniedziałek po wizycie, czy zadziałało.

Ewka89 lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie ciśnienia, za każdym razem na wizycie mam spore (147/77 i 154/84), gin kazała mi kupić ciśnieniomierz i mierzyć w domu, wstyd się przyznać ale dopiero dziś kupiłam i mierzę a tu 111/62. Chyba trochę niskie co?
    I przyznam, że chodzę śpiąca, zmęczona, pobolewa mnie głowa...
    Niestety ja mam problem z piciem po prostu nie chce mi się pić. Żeby wypić 1,5 litra to się muszę cały dzień pilnować a jak tylko przestanę to pół litra wypiję (czystej wody, ale herbat soków też mało co...)...

relgh371rphwpz6l.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dla mnie 111/62 to prawidłowe. przynajmniej ja zawsze takie mam i lekarz nic nie mówił.

W kwestiach kulinarnych to ja wszelkiego rodzaju robaczki uwielbiam (krewetki, ośmiorniczki, sushi itd.) ale dobrą kaszaneczką, flaczkami, tatarkiem, nóżkami w galarecie nie pogardzę.

Ble są tylko tłuste mięsa jak golonka. 55zyg.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 13:54

atdck6nlmznf5qze.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ