X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Pisze dopiero teraz bo gin mnie troche podlamal... :( ostatnio na sprzęcie tym 3d 4d co mi robili nt wyszło 1,4 dzis na sprzęcie nfz 2,0... na sprzęcie tym 4d mam w opisie ze pęcherz moczowy i żołądek widoczne a ten dzis mi powiedział ze nie widzi ani żołądka ani pecherza.. no chyba by nie znikly nie? I mam przyjść za tydzień raz jeszcze. Poza tym serduszko pięknie bije. Maluszek ma prawie 7 cm, skakał i szalał w brzuszku az ciężko bylo mierzyc. Zdjęcie zrobił ale da mi za tydzień bo będzie wrzucać dane w program by wyliczyć ryzyko wad. W pon ide do rego drugiego gin od l4 moze On mnie uspokoi... bo zmartwilam się baaardzo :(.. na dzień dzisiejszy wskazuje 13+0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 15:42

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka to masz tak jak ja, ale ja się nie zamartwiam- jesli pierwsze wyszlo dobrze i to na lepszym sprzecie to tak musi być

z drugiej strony maz stwierdzil ze nawet jakby bylo teraz cos nie tak to i tak nie bylibysmy w stanie podjac tej ciezkiej decyzji wiec staram sie myslec pozytywnie i ze wszystko jest ok :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przecież to jasne że jak byłaś prywatnie to sprzęt dużo lepszy !!!! widzisz jak się niepotrzebnie zestresowałaś??? dlatego ja idę prywatnie raz i koniec, dobry sprzęt i nie żadne nfz...ta nagle żołądek i pęcherz moczowy zanikł no bzdura!!!! a powiedziałas lekarzowi że byłaś prywatnie i było wszystko ok i co to za sprzęt ???? boszeeee!

Kate

np55zzc.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zeby pęcherz i żołądek byl a nagle nie ma?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittykate i ta przeziernosc zeby tak skakala? No dziwne... prawie zaryczana wyszlam. A on mówi zeby się nie denerwowac bo czasem nie widac jak jest oprozniony... ehhh...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Kittykate i ta przeziernosc zeby tak skakala? No dziwne... prawie zaryczana wyszlam. A on mówi zeby się nie denerwowac bo czasem nie widac jak jest oprozniony... ehhh...
    miał gówniany sprzęt mówię Ci!!! nie denerwuj się jest wszystko dobrze byłaś na badaniu na bardzo wysokiej klasy sprzęcie myślisz ze NFZ stać na taki? a lekarz na NFZ jest tak dobrze wykwalifikowany????
    przecieć to jasne że robi po łebkach... nic się nie martw !!!!!nie stresuj dziecka!!!

Kate

np55zzc.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyyyy... juz myslalam czy nie iść dziś gdzieś prywatnie na usg... Mąż mówi by poczekać do poniedziałku.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ale czym Ty sie martwisz? Organy nie zniknely moze gin nie wylapal. Moj mi nic nie mowil o wnetrzosciach a wtedy nawet nie wiedzialam zeby pytac. I mialam identyczne pomiary nt na jednym usg 1,4 a za poltorej tygodnia od 1,7 do 2,0. Miesci sie w normie wiec czym tu sie martwic???!!! I mi robil ten sam lekarz tylko w innych gabinetacn i uwierz mi gdyby maz nie byl ze mna tobym lecala na testy z krwi i cos tam ale do niego dotarly jak do czlowieka slowa lekarza ze wszystko jes w porzadku :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Obyyyy... juz myslalam czy nie iść dziś gdzieś prywatnie na usg... Mąż mówi by poczekać do poniedziałku.
    Spokojnie nie daj się zwariować!
    wszystko jest dobrze - lekarz Cię zapewnił.
    ciesze sięże nie chodzę na nfz - to nie lekarze tylko znachorzy!!! zeby takie bzdury opowiadać!!!!! zeby tak denerwować kobietę w ciąży!!!!

Furia lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dobrze mówisz :)

aniar lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja bym nie szła tak daleko prawdopodobnie ten lekarz ma też prywatny gab. Może rzeczywiście słaby sprzęt albo czytałam, że jak dzieć schowa się w głąb brzucha to można ,,nic'' nie zobaczyć. Ewelina dont stress!!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NFZ... Mysle Ewelina, ze naprawde nie powinnas sie martwic. Mam kolezanke, tez na NFZ chodzila i uslyszala ze pecherza nie ma, cala ciaze ja ciagali debile na jakies badania itd, a mala urodzila sie zdrowa. Wiec kochanie mialas usg na dobrym sprzecie, wszystko zostalo uwidocznione, i tym sie kieruj. Nie jelopem z NFZ.

Co do papu to hmmmm :P Lubie gulasz z serduszek z kasza czy golonke na piwie ale zadnych mozgow, flakow, krwi itd nie tkne, no nie i koniec. Za to owoce morza <3 kurczaczki, wolowinka, lososie, halibuciki :D Swinek nie jemy u nas w domu wcale :) Ale wychowalam sie na schabowym, gelaszach ze swinki, smalczyku itd :P Moj maz to dopiero masakra z dogodzeniem :P Tylko piersi z kurczaka i indyka i mielone z drobiu lub wolowiny :P Tylko ze on na oleju a ja wole pieczone lub parowane :) Uwielbiam duuuzo warzyw i owocow, ahhh serniki, torty cytrynowe <3 Jak jutro dobrze sie poczuje to moze cos upichce, jakiegos pieczonego sernika :) Bo dzis tragedia. Glowa mnie boli, wymiotuje... jest fuj :/

Dziewczyny czekamy na wiesci :)

kittykate, Nati89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:

Ewka z tym lizakiem to nie był żarcik lekarza? Mój to taki żartowniś i gdyby mi tak powiedział to uznałabym to za żart :P

Mam nadzieję, że nie żartował. Chyba, że zobaczył naiwną blondynę i jaja sobie zrobił:P zobaczymy..

Od wczoraj ustąpiło mi to pulsowanie... Chyba jestem przewrażliwiona. 5 lat temu straciłam ciążę więc teraz każde ukłucie przyprawia mnie o dreszcze...
    Już teraz myślę ciągle o poniedziałkowym badaniu, jakoś chyba zbyt pesymistycznie podchodzę do wszystkiego. Najgorsze jest to, że z nikim nie mogę podzielic się swoimi wątpliwościami, bo nikt oprócz mojego Męża nie wie o poprzednim poronieniu... Wytrwale walcze o to żeby nie pracowac, nie dzwigac, nie przemęczac się itd.

4dbc34fc83.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś wlaśnie pisałam dziewczynom robię krewetki :)
    mmmmm!!!!!!!!!!!!!! rzucone na oliwe czosnek, pietruszkęz drobno siekaną cukinią i makaronem al dente...oj pasuje do tego kieliszek białego wytrawnego winka schłodzonego... ale nic to piwko radler 0,00 % z lodem taka lemoniada wystarcza :) dpbrze ze go odkryłam!

Kate

np55zzc.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze u mnie ok. Nie bylo idealnego pozowania, ale lekarz dal rade.
    Fotki średnie, wrzuce jak bede na kompie. A tym czasem zupa truskawkowa u rodzicow :)

kaarolaa, Bajka, XYZ, Qrczak, Niespodzianek:), aniar lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu Cię pomierzyli?:)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaak! Napisze wiecej z domu bo z telefonu idzie b. powoli

atdck6nlmznf5qze.png
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jestem po wizycie! Mały człowieczek urósł - ma 3,42cm i w trakcie USG wyraźnie machał do mnie rączką! Jest absolutnie przecudny. Mąż miał łzy szczęścia w oczach :-)
    Serduszko bije: 173bpm :-)

Z gorszych wiadomości, to niestety mój mięśniak z 6,5cm urósł już do prawie 8cm. Trochę mnie przeraziło tempo jego wzrostu :-(
    Macie może jakieś doświadczenia z mięśniakami w ciąży? Czy rosną cały czas tak samo, czy potem (oby!) zwalniają?
    Gin z kliniki wstępnie oszacował, że w trakcie ciąży mój może urosnąć do 10 - 12 cm, ale jeśli jeszcze w pierwszym trymestrze osiągnął 8cm, to trochę boję się myśleć, co będzie dalej...

Ita, eforts, kaarolaa, Furia, Qrczak, Niespodzianek:), aniar, Marimiko lubią tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita dobre wieści, czekamy na zdjęcia :)

Kaarolaa czekam z niecierpliwością na Ciebie i relacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 17:11

kaarolaa lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez juz jestem :) wszystko jest super, maluszek taki rozskakany i ciagle reke przy twarzy trzymał :) ma 5,09 cm i jest 2 dni do przodu...czyli wychodzi 11+6...a to moj babel.

d8cecab6d883bebbmed.jpg

slabo troche widac bo robilam na szybkiego z karty w gabinecie...zdjatka nie dostalam dzisiaj, dopiero da mi 1 lipca bo teraz musze wizyte tak umowic...reszte wynikow zrobie i dostane karte ciazy...

eforts, Bajka, ewelinka_shn, Bogusiar80, Ita, zuza_3, Furia, Paula84, XYZ, Qrczak, Niespodzianek:), Marimiko, Bursztynka lubią tę wiadomość

‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ