X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Olcia uroczy jest :) też chcę taki ;)
    a jeszcze lepiej, żeby to była krówka, bo mój TŻ kocha krówki ;) Nawet obiecałam mu, że kupimy Maleństwu taką krówkę na biegunach i pluszaki krówki ;D
    he he moj za to lubi kombajny i ciagniki i chce chlopca zeby z nim naprawial maszyny, zwierzatka karmil :) ale przeciez dziewczynka tez moze to robic...ja bylam chowana na chlopczyce z gospodarstwa wiec moje dzieci tez takie beda :)

Doris-83, Qrczak, julianna lubią tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola czasem dziewczynki potrafią zaskoczyć ;)

Dawaj tą ogórkową, jak Ci nie podchodzi, bo ja uwielbiam :D W ogóle kocham chyba wszystkie zupy. A dziś mama ugotowała specjalnie dla mnie krupnik, o którym od tygodnia marzyłam a nie miałam weny, żeby samej ugotować.

kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Karola czasem dziewczynki potrafią zaskoczyć ;)

Dawaj tą ogórkową, jak Ci nie podchodzi, bo ja uwielbiam :D W ogóle kocham chyba wszystkie zupy. A dziś mama ugotowała specjalnie dla mnie krupnik, o którym od tygodnia marzyłam a nie miałam weny, żeby samej ugotować.
    moze pozniej jakos ta zupe zmecze :) ja tez uwielbiam zupy a krupnik nalezy do moich ulubionych :) jeszcze buraczkowa uwielbiam, ale tylko z burakow w sloiku, ktore robi moja mam, kupnych nie rusze :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam obiad z wczoraj czyli makaron w sosie smietanowo pieczarkowym z kurczakiem :) a dodatkowo mama zaprasza na kalafiorowa ;) pojdena kolacje :D kalafior moglabym jeść na okrągło ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się wychowywałam z bratem, więc nasze zabawy byly typowo chlopięce - wyścigi rowerowe, odgadywanie marek i modeli samochodów, kopanie piłki, posiadanie wlasnycch butów tzw. korków garaże samochodowe w piaskownicy... i były to naprawdę super zabawy, lalkami bawiłam się sama a później z sąsiadkami

Qrczak, kaarolaa lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! Rano pojechałam z mężem na wyniki.....co tam się działo! Były zapisy do kardiologa na trzeci kwartał.....kilometrowa kolejka.

Mąż się ustawił, a ja poszłam pod zabiegowy i się pytam czy ja mam tam stać? Całe szczęście nie....ale się przeraziłam. Mam lux med.....ale co z innmi co mogą tylko na nfz liczyć. Tragedia! W Polsce nie można chorować tylko chyba od razu umierać....

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna i czyż dzieciństwo nie było wspanialsze podczas zabaw w piaskownicy, w kałużach, na trzepakach... a nie jak teraz dzieci tylko przed TV i kompem wysiadują :/

Doris niestety takie czasy :/ Toż to porażka, że człowiek całe życie płaci składni zdrowotne, a jak zachoruje to i tak musi wywalić kasę, żeby się wyleczyć, bo inaczej prędzej go choroba wykończy niż się doczeka swojej kolejki w 2017 roku! Masakra!

julianna lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas iść do kuchni trochę pogotować :) robię dzisiaj konfitury truskawkowe :D

kaarolaa, Furia lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z synkiem właśnie zjedliśmy ziemniaczki z koperkiem i jajkami :D
    A mąż mi przywiezie wieczorem czarninę od teściowej mniam :D
    Poszłam na autobus po małego wracam, a na drzwiach kartka proszę napisać stan licznika od wody. wrrr gościu nie widział auta na podwórku to zostawił kartkę nawet nie zadzwonił dzwonkiem do drzwi. A przecież auto też może stać w garażu prawda? ehhh brak słów :D
    No limity i limity i wiecznie trzeba czekać na nfz :(

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nas bylo 5 w domu :) prawie rok po roku i jeszcze blizniaki sie trafiły :) 3 dziewczyny i 2 chlopcow :) wiec w takiej gromadzie zawsze znalazło sie fajne zajecie...tv mogło nie istniec, od rana do wieczora podworko, chyba ze szkola to lekcje sie odrobilo i do 22 w domu nas rodzice nie uswiecili :) jak mialam 15 lat a moj najmlodszy brat 10 mam urodzila jeszcze jednego synka i teraz jest nas 6 :) dobrze, ze trafil sie taki osesek bo my juz wszyscy dorosli i zaraz sie rozejdziemy a rodzicom zostanie ten najmlodszy :) chociaz i juz wnuki im sie rodza, jednego mala co poltora roku ma i teraz 2 w drodze :)

• Ita Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna
    Na 1 USG maluch był za mały
    Na 2 odkręcony dupką i nie dało się z tym nic zrobić (lekarz uciskał a ja przemawiałam do rozsądku)
    Dziś 3 odwołane z powodu krwawienia przy cytologii.

Generalnie to lekarz nie bardzo może sobie pozwolić na 40 min badania jak ma co 15-20 min ustawione pacjentki a wiem, że tez po parę dziewczyn dziennie przychodzi jako "Dodatkowe wizyty".

Jutro już chyba musi wyjść bo zaraz zaczynam 14 tydzień i będzie po ptokach!

atdck6nlmznf5qze.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia kombinezonik prześliczny. Prawdopodobnie odziedziczę takiego misiaka po maluchu koleżanki :]

AAAaaa... ale narobiłyście mi smaka na ogórkową! Chyba oszaleję jak jej nie zjem. Gorzej, że trzeba ją samemu ugotować :/

kaarolaa lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leżę i zdycham, ale i tak jest o niebo lepiej niż wczoraj-dziękuję dziewuszki za życzenia zdrowia!

Zrobiłam dziś barszcz biały. Drugi raz w życiu(pierwszy był na wielkanoc).Zawsze robiła klasyczny śląski żur,teraz czas na odmianę:)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia czarninka mniam :) ja musze czekam az mamie kaczki urosna czyli najpredzej w lipcu bedzie swieza czarninka :) maz jej nie lubi, a u mnie w domu wszyscy sie nia zajadaja...dla niego zawsze rosol z kaczki odlewaja :)

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyznam ,że nigdy czerniny nie jadłam. Nie z obrzydzenia, poprostu z barku okazji- bo ja nowości się nie boję :)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 braci i też było wesoło :D Trzepaki, drabinki, piłka nożna i wieczne brojenie. A z sąsiadkami skakanie przez gumę lub linkę, klasy i takie tam :D

julianna lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita chcesz troche ogorkowej to zapraszam :) Qrczaczek tez chodz bo napewno wystraczy :) zawsze robie zupe na 2,3 dni :)

Ita lubi tę wiadomość

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze Wam rodzeństwa-jestem jedynaczką :(

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to by była dziś moja trzecia zupa :P Pierwsza to wczorajsza pomidorówko-ryżanka z niedzielnego rosołu, bo mi się zachciało, a szkoda było rosół wylewać, zjadłam ja na drugie śniadanie ;) Zaraz będę wcinać krupnik, ale przyznam że ogórkową też bym nie pogardziła. Jakoś by się zmieściła ;)
    Ja też zwykle gotuję na 2-3 dni.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny odebralam wynik tsh 1,9 gdzie norma 0,2 do 4,2 i anty tpo 18 gdzie norma od 0 cos do 33 chba jest ok?

0d1yflw1vo1m1usk.png
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ