X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Olcia uroczy jest :) też chcę taki ;)
    a jeszcze lepiej, żeby to była krówka, bo mój TŻ kocha krówki ;) Nawet obiecałam mu, że kupimy Maleństwu taką krówkę na biegunach i pluszaki krówki ;D
    he he moj za to lubi kombajny i ciagniki i chce chlopca zeby z nim naprawial maszyny, zwierzatka karmil :) ale przeciez dziewczynka tez moze to robic...ja bylam chowana na chlopczyce z gospodarstwa wiec moje dzieci tez takie beda :)

Doris-83, Qrczak, julianna lubią tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola czasem dziewczynki potrafią zaskoczyć ;)

Dawaj tą ogórkową, jak Ci nie podchodzi, bo ja uwielbiam :D W ogóle kocham chyba wszystkie zupy. A dziś mama ugotowała specjalnie dla mnie krupnik, o którym od tygodnia marzyłam a nie miałam weny, żeby samej ugotować.

kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Karola czasem dziewczynki potrafią zaskoczyć ;)

Dawaj tą ogórkową, jak Ci nie podchodzi, bo ja uwielbiam :D W ogóle kocham chyba wszystkie zupy. A dziś mama ugotowała specjalnie dla mnie krupnik, o którym od tygodnia marzyłam a nie miałam weny, żeby samej ugotować.
    moze pozniej jakos ta zupe zmecze :) ja tez uwielbiam zupy a krupnik nalezy do moich ulubionych :) jeszcze buraczkowa uwielbiam, ale tylko z burakow w sloiku, ktore robi moja mam, kupnych nie rusze :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam obiad z wczoraj czyli makaron w sosie smietanowo pieczarkowym z kurczakiem :) a dodatkowo mama zaprasza na kalafiorowa ;) pojdena kolacje :D kalafior moglabym jeść na okrągło ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się wychowywałam z bratem, więc nasze zabawy byly typowo chlopięce - wyścigi rowerowe, odgadywanie marek i modeli samochodów, kopanie piłki, posiadanie wlasnycch butów tzw. korków garaże samochodowe w piaskownicy... i były to naprawdę super zabawy, lalkami bawiłam się sama a później z sąsiadkami

Qrczak, kaarolaa lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! Rano pojechałam z mężem na wyniki.....co tam się działo! Były zapisy do kardiologa na trzeci kwartał.....kilometrowa kolejka.

Mąż się ustawił, a ja poszłam pod zabiegowy i się pytam czy ja mam tam stać? Całe szczęście nie....ale się przeraziłam. Mam lux med.....ale co z innmi co mogą tylko na nfz liczyć. Tragedia! W Polsce nie można chorować tylko chyba od razu umierać....

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna i czyż dzieciństwo nie było wspanialsze podczas zabaw w piaskownicy, w kałużach, na trzepakach... a nie jak teraz dzieci tylko przed TV i kompem wysiadują :/

Doris niestety takie czasy :/ Toż to porażka, że człowiek całe życie płaci składni zdrowotne, a jak zachoruje to i tak musi wywalić kasę, żeby się wyleczyć, bo inaczej prędzej go choroba wykończy niż się doczeka swojej kolejki w 2017 roku! Masakra!

julianna lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas iść do kuchni trochę pogotować :) robię dzisiaj konfitury truskawkowe :D

kaarolaa, Furia lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z synkiem właśnie zjedliśmy ziemniaczki z koperkiem i jajkami :D
    A mąż mi przywiezie wieczorem czarninę od teściowej mniam :D
    Poszłam na autobus po małego wracam, a na drzwiach kartka proszę napisać stan licznika od wody. wrrr gościu nie widział auta na podwórku to zostawił kartkę nawet nie zadzwonił dzwonkiem do drzwi. A przecież auto też może stać w garażu prawda? ehhh brak słów :D
    No limity i limity i wiecznie trzeba czekać na nfz :(

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nas bylo 5 w domu :) prawie rok po roku i jeszcze blizniaki sie trafiły :) 3 dziewczyny i 2 chlopcow :) wiec w takiej gromadzie zawsze znalazło sie fajne zajecie...tv mogło nie istniec, od rana do wieczora podworko, chyba ze szkola to lekcje sie odrobilo i do 22 w domu nas rodzice nie uswiecili :) jak mialam 15 lat a moj najmlodszy brat 10 mam urodzila jeszcze jednego synka i teraz jest nas 6 :) dobrze, ze trafil sie taki osesek bo my juz wszyscy dorosli i zaraz sie rozejdziemy a rodzicom zostanie ten najmlodszy :) chociaz i juz wnuki im sie rodza, jednego mala co poltora roku ma i teraz 2 w drodze :)

• Ita Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna
    Na 1 USG maluch był za mały
    Na 2 odkręcony dupką i nie dało się z tym nic zrobić (lekarz uciskał a ja przemawiałam do rozsądku)
    Dziś 3 odwołane z powodu krwawienia przy cytologii.

Generalnie to lekarz nie bardzo może sobie pozwolić na 40 min badania jak ma co 15-20 min ustawione pacjentki a wiem, że tez po parę dziewczyn dziennie przychodzi jako "Dodatkowe wizyty".

Jutro już chyba musi wyjść bo zaraz zaczynam 14 tydzień i będzie po ptokach!

atdck6nlmznf5qze.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia kombinezonik prześliczny. Prawdopodobnie odziedziczę takiego misiaka po maluchu koleżanki :]

AAAaaa... ale narobiłyście mi smaka na ogórkową! Chyba oszaleję jak jej nie zjem. Gorzej, że trzeba ją samemu ugotować :/

kaarolaa lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leżę i zdycham, ale i tak jest o niebo lepiej niż wczoraj-dziękuję dziewuszki za życzenia zdrowia!

Zrobiłam dziś barszcz biały. Drugi raz w życiu(pierwszy był na wielkanoc).Zawsze robiła klasyczny śląski żur,teraz czas na odmianę:)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia czarninka mniam :) ja musze czekam az mamie kaczki urosna czyli najpredzej w lipcu bedzie swieza czarninka :) maz jej nie lubi, a u mnie w domu wszyscy sie nia zajadaja...dla niego zawsze rosol z kaczki odlewaja :)

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyznam ,że nigdy czerniny nie jadłam. Nie z obrzydzenia, poprostu z barku okazji- bo ja nowości się nie boję :)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 braci i też było wesoło :D Trzepaki, drabinki, piłka nożna i wieczne brojenie. A z sąsiadkami skakanie przez gumę lub linkę, klasy i takie tam :D

julianna lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita chcesz troche ogorkowej to zapraszam :) Qrczaczek tez chodz bo napewno wystraczy :) zawsze robie zupe na 2,3 dni :)

Ita lubi tę wiadomość

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze Wam rodzeństwa-jestem jedynaczką :(

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to by była dziś moja trzecia zupa :P Pierwsza to wczorajsza pomidorówko-ryżanka z niedzielnego rosołu, bo mi się zachciało, a szkoda było rosół wylewać, zjadłam ja na drugie śniadanie ;) Zaraz będę wcinać krupnik, ale przyznam że ogórkową też bym nie pogardziła. Jakoś by się zmieściła ;)
    Ja też zwykle gotuję na 2-3 dni.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny odebralam wynik tsh 1,9 gdzie norma 0,2 do 4,2 i anty tpo 18 gdzie norma od 0 cos do 33 chba jest ok?

0d1yflw1vo1m1usk.png
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ