X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ita Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    Ita powiem Ci, że tak jak mnie lekarze leczą (czyt. przychodze, patrzą że wyniki ok, zlecaja termin kolejnej wizyty i USG) to mogłabym zrezygnować z lekarza. Ale zapewne spokój psychiczny większy jak się wie, że jednak lekarz czuwa.

Położna z którą dziś gadałam jest b. miła i rozmowna, więc mam wrażenie, że nawet lepiej mogłoby mi się z nią gadać niż z lekarzem. Gin niestety ma zawsze mało czasu a właściwie nie robi nic wyjątkowego - zleca badania, ogląda wyniki i robi USG.

Chyba zaufam jednak pradawnym sposobom prowadzenia ciąży przez położną. Zwłaszcza jeżeli jutro na USG wszystko będzie ok, a druga położna też okaże się być w porządku.

aniar lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja, w koncu Was nadrobiłam :)

Ita jesli nic sie nie dzieje to moze i polozna to dobry pomysł...przeciez w Wielkiej Brytani cala ciaze prowadza polozne...tylko te głowne usg robi lekarz i pozniej przy porodzie jesli cos sie dzieje jest...ale to juz od Ciebie zalezy, w mojej sytuacji wybralambym lekarza...

jesli chodzi o szparagi tez nigdy ich nie jadlam i nie wiedzialabym jak sie za nie zabrac...

jesli powoli dziewczyny znaja plec to moze przy liscie terminow porodu dopiszemy jeszcze chlopiec lub dziewczynka :)

Ita lubi tę wiadomość

• karola88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola mozemy chyba ze poczekamy do polowkowych bo teraz to takie ze chyba dziewczynka czy chyba chlopic wic jak pozniej beda zmiany to co co chwile bedziesz zmieniac?

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie masz racje...ja tylko taki pomysł podalam...w sumie do polowkowych duzo juz co niektorym nie zostało :)

• karola88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie, jeszcze troszke poczekamy i bedzie pewniejsze :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Ita Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie chcecie poznać płeć czy któraś robi sobie niespodziankę?

Ja się waham, bo kiedyś się zarzekałam, że nie chcę poznawać a teraz coś się pozmieniało i chciałabym wiedzieć o maluszku jak najwięcej...

atdck6nlmznf5qze.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Bajka przy najblizszej okazji wyprobuje :)

Bajka lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• aniar Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja też wcześniej chciałam niespodziankę zostawić, ale teraz wolę wiedzieć- chcę wiedzieć wszystko :) i z ciuszkami i przygotowaniami łatwiej :D

Ita lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie chcę wiedzieć jaka płeć, żeby czem prędzej mogła zakupić ubranka itp, bo nie ukrywam, że już bym chciała obkupić się. :D

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Wszystkie chcecie poznać płeć czy któraś robi sobie niespodziankę?

Ja się waham, bo kiedyś się zarzekałam, że nie chcę poznawać a teraz coś się pozmieniało i chciałabym wiedzieć o maluszku jak najwięcej...

ja chce poznac :) bardziej przekonac sie czy moja intuicja sie nie myli :) od momentu, gdy dowiedzialam sie o ciazy jestem swiecie przekonana, ze to bedzie chlopiec. jestem tego tak cholernie pewna, ze kazdemu mowie, ze to chlopiec heheh :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• karola88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ita ja tez w 1 ciazy na poczatku mowilam ze nie chce wiedziec ale u mnie w rodzinie sami faceci sa wiec pozniej stwierdzilam ze dobrze aby byla babeczka i gince powiedzialam ze jak jest pipunia w brzuszku to musi mi powiedziec a jak nie to niech nic nie mowi :P
    teraz chcialam wiedziec

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede chciala wiedziec, z reszta maz tez chce wiedziec :) jutro mam wizyte ale napewno to za szybko wiec nawet na to nie licze...wazne zeby maluch byl zdrowy, cholernie sie boje tej wizyty, mam zle przeczucia...

dobra koniec ze smutaniem, ide robic zupke, mam ochote na ogorkowa :)

• karola88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    ja chce poznac :) bardziej przekonac sie czy moja intuicja sie nie myli :) od momentu, gdy dowiedzialam sie o ciazy jestem swiecie przekonana, ze to bedzie chlopiec. jestem tego tak cholernie pewna, ze kazdemu mowie, ze to chlopiec heheh :)
    ja tez tak teraz bylam pewna faceta ze nie chcialam sluchac jak ktos mowil ze bedzie coreczka no i jakos tak jak teraz sie dowiedzialam ze jednak nie mialam racji to nie ucieszylam sie. oczywiscie pozniej mi przeszlo ale na poczatku to byl taki szok

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wcinam frytki :D
    Ja chcę znać płeć, ale obstawiam, że dziewczynka.
    W pierwszej ciąży na pierwszym usg było,że dziewczynka, a na drugim już było typowo widać,że chłopiec :) i tak też czułam.
    Teraz czuję będzie dziewczynka :D

Bajka lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja bede chciala wiedziec, z reszta maz tez chce wiedziec :) jutro mam wizyte ale napewno to za szybko wiec nawet na to nie licze...wazne zeby maluch byl zdrowy, cholernie sie boje tej wizyty, mam zle przeczucia...

dobra koniec ze smutaniem, ide robic zupke, mam ochote na ogorkowa :)

kaarolaa nie zaprzataj sobie tej slicznej glowki zlymi myslami! trzeba myslec pozytywnie, zreszta zobaczysz wszystko bedzie dobrze. zazdroszcze jutrzejszej wizyty, ja ok 17.06 sie wybieram dopiero i biore zwolnienie, zobaczymy na jak dlugo :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przeczuwam chlopca od poczatku, chociaz teraz mam watpliwosci, ale stawiam bardziej na chlopca

• Ita Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam przeczucia ale na pierwszym genetycznym gin zachwiał moim światem. :D
    Zobaczymy, zobaczymy...

Co do ciuszków to nie mam problemu, już jakiś czas temu się obkupiłam w ciuszki i starałam się wybierać neutralne. Uważam, że błękitny, biały czy żółty przypasuje do każdej płci.

Choć kuszące są różowe motylki i męskie samolociki :D

Paula84, kaarolaa lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    ja tez tak teraz bylam pewna faceta ze nie chcialam sluchac jak ktos mowil ze bedzie coreczka no i jakos tak jak teraz sie dowiedzialam ze jednak nie mialam racji to nie ucieszylam sie. oczywiscie pozniej mi przeszlo ale na poczatku to byl taki szok

ja bede cieszyc sie bez wzgledu na plec, jest mi to bez roznicy tak naprawde byly maluch byl zdrowy :) to moje przeczucie jest tak silne, ze nawet z nim nie walcze wmawiajac sobie, ze moze byc inaczej, a moze byc owszem biore to pod uwage :) sama jestem mega ciekawa jakiej plci obywatel zamieszkuje moj brzuch :)

aaa no i brzuszek w koncu sie pokazal LOL

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie z innej beczki: czy ktoras z was zainwestowala w majty ciazowe z biedronki??

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja tez się boję jutrzejszej wizyty... strasznie... głupie myśli w głowie mam...
    Mi większość wmawia ze będzie dziewczynka. Zobaczymy ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ