Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyi w wiekszosci krajow ciaza jest od 12 tyg, jak cos sie dzieje szybciej to nic nie robia bo powołuja sie na naturalna selekcje...wiec pod tym wzgledem u nas tez jest ok...chodzimy do ginow kiedy chcemy, czy to 6, 8, czy 10 tyd..a tam lekarz rodzinny daje skierowanie i gin od 12 tyg przyjmie dopiero
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 12:19
-
u mnie tez upalnie, termometr w cieniu pokazuje 33 st!!
w domu 27!
udało mi się dziś wbic do mojej ginki na kontrolę po tej zeszłotygodniowej anginie- lecę między 15-17.oo.
Totalnie mi z głowy wypadło,ze ginka na oddziale mowiła o kontroli za tydzień- szczęście że sobie przypomniałam , bo moja lekarka tylko we wtorki przyjmuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 12:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykarola - u nas w końcu dziś chłodniej ufff
Źle znoszę teraz upały. brzucho mam spore, kręci mi się w głowie, pocę się tak, jak nigdy... także ja tam cieszę się, że po tych upałach przyszła burza i ulewa
W Polsce też nie ma rok macierzyńskiego tylko 20 tyg., a później kto chce może jeszcze iść na dodatkowy macierzyński 6 tyg. oraz kolejno na 26 tyg. rodzicielskiego
I u nas w kraju również nie ma czegos takiego jak L4 na ciążę. Nie. Lekarz w karcie musi wpisac jakikolwiek powód. Tj. np. ciąża zagrożona, albo plamienia albo bóle czegoś tam, zasłabnięcia itd. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyteraz leci co tydzien o 12 na TLC...to jest 2 czesc...pierwsza była o parach, ktore zaczynały droge z in vitro...a teraz leci IN VITRO - 9 miesiecy pozniej...te same pary pokazane jak mija im ciaza, porod i pobyd dzieci w domciu
in vitro to dar, prawdziwy dar
Asia wskazania sa rozne...nieplodnosc idiopatyczna, czyli bez przyczyny, niby oboje partnerzy sa zdrowi a dziecka nie ma, lub tak jak u mnie zwezone jajowody, z widocznymi wodniakami grozacymi ciaza pozamaciczna i słabe wyniki nasienia meza...endometrioza III i IV stopnia, moze byc tez tak, ze facet nie ma plemnikow, wtedy robi sie biopsje jader i w tkance moga znalezc sie pojedyncze plemniki, kiedy kobieta nie produkuje swoich jajeczek, mozna podac jej zaplodnione komorki dawczyni, wtedy rowniez wykonuje sie in vitro... -
Kiara wrote:karola - u nas w końcu dziś chłodniej ufff
Źle znoszę teraz upały. brzucho mam spore, kręci mi się w głowie, pocę się tak, jak nigdy... także ja tam cieszę się, że po tych upałach przyszła burza i ulewa
W Polsce też nie ma rok macierzyńskiego tylko 20 tyg., a później kto chce może jeszcze iść na dodatkowy macierzyński 6 tyg. oraz kolejno na 26 tyg. rodzicielskiego
I u nas w kraju również nie ma czegos takiego jak L4 na ciążę. Nie. Lekarz w karcie musi wpisac jakikolwiek powód. Tj. np. ciąża zagrożona, albo plamienia albo bóle czegoś tam, zasłabnięcia itd.
-
Kiara wrote:karola - u nas w końcu dziś chłodniej ufff
I u nas w kraju również nie ma czegos takiego jak L4 na ciążę. Nie. Lekarz w karcie musi wpisac jakikolwiek powód. Tj. np. ciąża zagrożona, albo plamienia albo bóle czegoś tam, zasłabnięcia itd.
nieprawda co piszesz... teraz wybierasz czy chcesz isc na pół roku macierzynskiego 100 % płatny
albo rok i masz 80% płatny więc nie zgadzam się
tak było kiedyś ale to się zmieniło od roku albo dwóch juz tak jest...
moja kolezanka z pracy właśnie jest na rocznym urlopie macierzyńskim, i ja też w pracy powiedziałam że idę na rok
skąd masz takie info ?aga.just lubi tę wiadomość
-
To co napisałaś w sumie to daje rok macierzynskiego i on jest płatny
normalnie 100 % 20 tyg pozniej kolejne 26 tyg 60 % lub jesli deklarujesz od razu na rok płacą Ci przez rok 80 %
więc w praktyce masz wybór pół roku albo rok
i to jest ustanowione prawnie i zagwarantowane dla matki
sama decydujesz na ile idziesz
więc macierzynski płatny jest poł roku lub rok do wyboru
i o to mi chodziło -
nick nieaktualny