X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane nie zazdroszcze Wam tych temperatur

• kittykate Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki aniar bedzie wszystko super zobaczysz :D
    u nas 33 C upał straszny w biurze tez masakra :(
    ledwo żyje...

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakiś czas temu rozmawiałyście o l4, teraz mi się przypomniało, znajoma w ameryki l4 nie dostała bo to nie choroba, a macierzyńskiego ma 3 miesiące, także w polsce mamy jednak dobry system

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i w wiekszosci krajow ciaza jest od 12 tyg, jak cos sie dzieje szybciej to nic nie robia bo powołuja sie na naturalna selekcje...wiec pod tym wzgledem u nas tez jest ok...chodzimy do ginow kiedy chcemy, czy to 6, 8, czy 10 tyd..a tam lekarz rodzinny daje skierowanie i gin od 12 tyg przyjmie dopiero

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 12:19

• karola88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wyobrazam sobie byc na macierzynskim 3 miesiace, a pozniej co z takim malenstwem?

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Holandii mam koleżankę, macierzynski 4 mies i do roboty tragedia
    jak dobrze że u nas teraz mogę iść na rok!

Kate

np55zzc.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez upalnie, termometr w cieniu pokazuje 33 st!!
    w domu 27!

udało mi się dziś wbic do mojej ginki na kontrolę po tej zeszłotygodniowej anginie- lecę między 15-17.oo. :D
    Totalnie mi z głowy wypadło,ze ginka na oddziale mowiła o kontroli za tydzień- szczęście że sobie przypomniałam , bo moja lekarka tylko we wtorki przyjmuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 12:30

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladam in vitro 9 msc pozniej, to program jak program ale na porodzie sie poplakalam :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts ja tez to ogladam...widzialam wszystkie odcinki pierwszej czesci...chcialam sie psychicznie przygotowac do tego, co mnie czekało...

eforts lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takich momentach naprawdę nie mogę się doczekać porodu, jak taka moja, mała istotka przyjdzie na świat!! :)
    A in vitro samo w sobie jest dla mnie niewyobrazalnym darem od medycyny :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a gdzie i ja mogę obejrzeć ten program? Jestem strasznym laikiem w temacie in vitro. Powiedz, jakie są wskazania do takiego zabiegu?

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola - u nas w końcu dziś chłodniej ufff :) Źle znoszę teraz upały. brzucho mam spore, kręci mi się w głowie, pocę się tak, jak nigdy... także ja tam cieszę się, że po tych upałach przyszła burza i ulewa <3

W Polsce też nie ma rok macierzyńskiego tylko 20 tyg., a później kto chce może jeszcze iść na dodatkowy macierzyński 6 tyg. oraz kolejno na 26 tyg. rodzicielskiego :)
    I u nas w kraju również nie ma czegos takiego jak L4 na ciążę. Nie. Lekarz w karcie musi wpisac jakikolwiek powód. Tj. np. ciąża zagrożona, albo plamienia albo bóle czegoś tam, zasłabnięcia itd. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LOLA powodzenia :) Ja idę jutro na nfz i już nie moge się doczekać :)

Właśnie wcinam truskawki :D

lolaliciouse lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz leci co tydzien o 12 na TLC...to jest 2 czesc...pierwsza była o parach, ktore zaczynały droge z in vitro...a teraz leci IN VITRO - 9 miesiecy pozniej...te same pary pokazane jak mija im ciaza, porod i pobyd dzieci w domciu :)
    in vitro to dar, prawdziwy dar

Asia wskazania sa rozne...nieplodnosc idiopatyczna, czyli bez przyczyny, niby oboje partnerzy sa zdrowi a dziecka nie ma, lub tak jak u mnie zwezone jajowody, z widocznymi wodniakami grozacymi ciaza pozamaciczna i słabe wyniki nasienia meza...endometrioza III i IV stopnia, moze byc tez tak, ze facet nie ma plemnikow, wtedy robi sie biopsje jader i w tkance moga znalezc sie pojedyncze plemniki, kiedy kobieta nie produkuje swoich jajeczek, mozna podac jej zaplodnione komorki dawczyni, wtedy rowniez wykonuje sie in vitro...

• julianna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    karola - u nas w końcu dziś chłodniej ufff :) Źle znoszę teraz upały. brzucho mam spore, kręci mi się w głowie, pocę się tak, jak nigdy... także ja tam cieszę się, że po tych upałach przyszła burza i ulewa <3

W Polsce też nie ma rok macierzyńskiego tylko 20 tyg., a później kto chce może jeszcze iść na dodatkowy macierzyński 6 tyg. oraz kolejno na 26 tyg. rodzicielskiego :)
    I u nas w kraju również nie ma czegos takiego jak L4 na ciążę. Nie. Lekarz w karcie musi wpisac jakikolwiek powód. Tj. np. ciąża zagrożona, albo plamienia albo bóle czegoś tam, zasłabnięcia itd. :)
    tak, ale w tamtych krajach gdy się podaje powód to i tak lekarz odmawia twierdząc to ciąża więc się czuje jej objawy i odsyła z kwitkiem, taki akurat przypadek poznałam, a taka jest prawda, że w Polsce bez problemu dostaje się l4 będąc w ciąży

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:

nieprawda co piszesz... teraz wybierasz czy chcesz isc na pół roku macierzynskiego 100 % płatny
    albo rok i masz 80% płatny więc nie zgadzam się
    tak było kiedyś ale to się zmieniło od roku albo dwóch juz tak jest...
    moja kolezanka z pracy właśnie jest na rocznym urlopie macierzyńskim, i ja też w pracy powiedziałam że idę na rok
    skąd masz takie info ?

aga.just lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak teraz jest roczny albo półroczny, dodatkowo urlop wydłuża czas pobytu o dodatkowe nawet 2 miesiące jak ktoś uzbiera :)

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co napisałaś w sumie to daje rok macierzynskiego i on jest płatny
    normalnie 100 % 20 tyg pozniej kolejne 26 tyg 60 % lub jesli deklarujesz od razu na rok płacą Ci przez rok 80 %
    więc w praktyce masz wybór pół roku albo rok
    i to jest ustanowione prawnie i zagwarantowane dla matki
    sama decydujesz na ile idziesz
    więc macierzynski płatny jest poł roku lub rok do wyboru
    i o to mi chodziło

Kate

np55zzc.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, to jest naprawdę niesamowite! Niestety tlc nie mamy, ale tak sobie myślę, że może youtube coś ciekawego znajdę :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tam tez jest troszke filmikow o in vitro, o stymulacji, punkcji...

‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ