X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    tak, ale w tamtych krajach gdy się podaje powód to i tak lekarz odmawia twierdząc to ciąża więc się czuje jej objawy i odsyła z kwitkiem, taki akurat przypadek poznałam, a taka jest prawda, że w Polsce bez problemu dostaje się l4 będąc w ciąży
    nie do końca :) Spójrz choćby na to, że kilka dziewczyn tutaj na forum również miało problem z dostaniem L4 i dostały dopiero jak się coś działo, albo jak zmieniły gina :) A myślę, że jesli ciąża jest zagrożona, wysokiego ryzyka czy coś innego się dzieje, to tam też kobiety dostają zwolnienie. Niemniej jednak pewnie u nas łatwiej jest pójśc na L4.
    Za to moim zdaniem opieka dla nie ciężarnych w Stanach jest znacznie lepsza, co widzę po swoich znajomych i rodzinie.

kitty - wiem, że to daje rok :) ale to nie jest macierzyński sam tylko macierzyński +rodzicielski :) być może u nich tez są jakieś dodatki. :)

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola obejrzałam na youtube historię 3 par i zwyłam się jak głupia! :) Coś pięknego... I jeszcze bardziej chcę mojego maluszka! :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mówiąc o tym, że w Pl jest jeszcze wychowawczy, który trwa długo... ale co z tego, skoro na wychowawczym płacą marne grosze? :/

• kittykate Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara dokładnie wiem o tym ale tak to nazwali a praktycznie kazdy mówi wybieram rok macierzynskiego albo wybieram pół roku :)
    co jest wg mnie super szczególnie dla matek z duzych miast gdzie jest problem z miejscami w żłobkach a teściowa czy matka mieszkają daleko... i tez nie przyjadą mieszkać z Tobą przez pół roku by Ci dziecko wychowywać
    poza tym nie wyobrażam sobie takiego maluszka 6 mies oddawać obcym ludziom...
    chciałabym ten czas w pełni poświęcić dziecku i się nie martwić własnie o inne kwestie :)
    co do innych Państw generalnie uważam że w innych miastach w Europie czy też w USAjest dużo lepszy socjal niż u nas.. jednak 3 czy 4 mies na wychowanie dziecka uwazam za stanowczą przesadę... tylko że coś za coś...

Kiara lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Karola obejrzałam na youtube historię 3 par i zwyłam się jak głupia! :) Coś pięknego... I jeszcze bardziej chcę mojego maluszka! :)
    wiem to jest cudowne, sama przez to przeszlam, te zastrzyki, wizyty, stres i to pierwsze usg, gdzie zobaczyłam kropke nie wieksza niz 1 mm, ale na szczescie wszystko jest na dobrych torach :) dlatego tak bardzo boje sie stracic ta ciaze...czekam jak głupia na kazda wizyte, uwazam na siebie, leze ile moge, nie sprzatam, podłoge odkurza maz jak przyjezdza na weekend..., wszystko to dla maluszka

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitty - zgadzam się :) Ja też nie oddałabym dziecka do żłobka po 3-4 miesiącach, a na babcie liczyć nawet byśmy nie mogli, bo obie nadal czynne zawodowo i do tego mieszkające od nas 150-450km...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola ja niestety nie mam tv :(

• kittykate Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    kitty - zgadzam się :) Ja też nie oddałabym dziecka do żłobka po 3-4 miesiącach, a na babcie liczyć nawet byśmy nie mogli, bo obie nadal czynne zawodowo i do tego mieszkające od nas 150-450km...

Moi rodzice mieszkają 80 km od krakowa a teściowa 500 km od nas...wiadomo że jak będę potrzebowała to przyjedzie etc ale no mieszkać z nami nie bedzie :)

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczescie nie pracuje wiec nie bede miala problemu z dzieckiem...

• aniar Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna, zgadzam się z Kiarą u nas z L4 wcale nie jest tak łatwo. Ja póki co pracuję, a wciąż liczę że dostanę, a w między czasie miałam rwę kulszową i tydzień chodzić nawet nie mogłam...

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wszystko będzie dobrze, zobaczysz! Masz już za sobą najgorszy okres. Poza tym, jak Ci już kiedyś pisałam - Ty już wyczerpałaś limit nieszczęść i teraz już może być tylko lepiej! :)
    Ja też schizuję na temat ciąży. I o tyle co pierwszy tydzień po usg byłam spokojna, tak od weekendu znów się zamartwiam. Tym bardziej, że i objawy ciąży mi ustępują...
    W pierwszej ciąży najprawdopodobniej zarodek miał jakieś wady genetyczne, które uniemożliwiły mu dalszy rozwój. Zrobiliśmy badanie kariotypów i wyszły bardzo dobrze. Niby jesteśmy zdrowi, ale to w cale jakoś nie umniejsza mi strachu o tą ciążę... A do tego jak leżałam w szpitalu, to była ze mną dziewczyna, której dzidziuś udusił się pępowiną w 6 miesiącu ciąży. Rodziła na sali,tak więc przeżyłam dodatkowo coś, czego wolałabym nie widzieć, ani nie wiedzieć, że takie historie się zdarzają.

Całe szczęście, że mój mąż co raz przywołuje mnie do porządku i powtarza mi, że grunt to dobre nastawienie i myśli! :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    Julianna, zgadzam się z Kiarą u nas z L4 wcale nie jest tak łatwo. Ja póki co pracuję, a wciąż liczę że dostanę, a w między czasie miałam rwę kulszową i tydzień chodzić nawet nie mogłam...

Wg mnie to dziwne że jeszcze nie dostałas L4... ja dziś mam mieć wypisane, nie wyobrażam sobie już pracy w takich upałach, słabo mi, głowa mnie boli na niczym nie mogę skupić uwagi cieżko 8 h przy biurku głowa boli od komputera :(
    klimy brak :( senność zdaje się nasilać zmęczenie nie odpuszcza :(

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wiem, że były przypadki tu na forum o problemach z L4 ja osobiście też kiedyś od internisty nie dostałam (a byłam chora), ale jednak jak patrze na znajome z okolicy to naprawdę idą do gina i mają L4, wystarczy, że powiedzą jakie maja prace, albo jak się czują, ja akurat znam takie przypadki :)

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    tak wiem, że były przypadki tu na forum o problemach z L4 ja osobiście też kiedyś od internisty nie dostałam (a byłam chora), ale jednak jak patrze na znajome z okolicy to naprawdę idą do gina i mają L4, wystarczy, że powiedzą jakie maja prace, albo jak się czują, ja akurat znam takie przypadki :)
    Dokładnie mam to samo wokół mnie - bez problemu przecież nie idziesz i nie mówisz przydałoby się L4 tylko mówisz pracuje w stresie, brak klimatyzacji,zawroty głowy, słabo się robi, bolą plecy etc,..i już. To są wskazania do L4.

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz tez juz sie uspokajam...bedzie dobrze, musi byc...dzidzia jest silna i zdrowa urodzi sie w grudniu...kazda dzidzia z tego forum urodzi sie zdrowa :)

kittykate, julianna, Furia, Kiara, Bajka, Niespodzianek:), Qrczak lubią tę wiadomość

• julianna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Dokładnie mam to samo wokół mnie - bez problemu przecież nie idziesz i nie mówisz przydałoby się L4 tylko mówisz pracuje w stresie, brak klimatyzacji,zawroty głowy, słabo się robi, bolą plecy etc,..i już. To są wskazania do L4.
    ja jak byłam na ostaniej wizycie to byłam w szoku gdy położna pytała się mnie czy chce iść na zwolnienie, nawet o tym nie myślałam, sama chciałam poprosić o tydzień żeby wyzdrowieć, i już ginowi nie musiałam w sumie wiele mówić powiedizałam, że chciałabym 1 tydzień l4 bo jestem jeszcze chora, ale jego to nie interesowało, pytał tylko do którego chcę ... ale zapewne sytuacje bywają różne i każdy z czymś innym się spotkał

kittykate lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może uspokoję się po tej wizycie 16-go, jeśli wszystko będzie dobrze.

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Ja może uspokoję się po tej wizycie 16-go, jeśli wszystko będzie dobrze.
    nom jeszcze 16 najgorsza wizyta, ale bede z mezem wiec stres bedzie mniejszy...

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale pogoda.. straszna. Zakupiłam sobie sukienkę w której mój brzuch wygląda na 10 miesiąc.:D

3fed0fe2410853d1med.jpg

Wybaczcie mój rozpierdziel w pokoju, ale wczoraj wieczorem przyjechałam i jestem w trakcie rozpakowywania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 14:17

kaarolaa, Marimiko, Niespodzianek:), Qrczak, HANA, Bogusiar80, Ewka89, aniar lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia mojemu do takiej wielkosci jeszcze duzo brakuje...spory naprawde

‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ