X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mną też mąż będzie. Ostatnio mało zawału nie dostał, jak czekał pod drzwiami, aż go pani doktor zawoła na usg. Nie wiedział co się dzieje :)
    Olcia sukienka fajniutka. Ja też muszę sobie kupić coś w tym stylu, po nie mam już w co się ubrać. Niby tylko 2 kg do przodu, ale spodnie (nawet leginsy) piłują w pasie a bluzki robią się zbyt opięte. Strasznie brzydko się w nich czuję.

kaarolaa lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojego meza nawet nie zdazyłysmy zawolac a juz stał mi za głowa :) to było w 8 tyg jak serduszko podgladalismy...teraz zobaczy juz małego człowieczka :) znow mu pewnie łzy w oczach staną...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia - dlatego ja nie kupuję takich sukienek teraz ;) Wyglądam w nich jakbym do porodu szła i moim zdaniem każda ciężarówka tak wygląda... Dlatego wolę jak jest jakieś odcięcie pod brzuszkiem, wtedy człowiek ma jakieś kształty a nie wielki brzuch i tyle :)

Co do L4 - dlatego właśnie pisałam, że nie do końca tak jest jak pisała Julianna :) Nie można wszystkiego wrzucac do jednego wora, bo jeden lekarz sam zaproponuje L4 jak widzi, że przydałoby się z uwagi na sytuacje, a inny będzie gadał, że ciąża to nie choroba i kiedyś zwolnień w ogóle nie było...

Ja tego problemu nie mam, bo mam ciążę wysokiego ryzyka już od samego początku. W szpitalu powiedzieli, że do końca ciąży mam być na L4 i tak też uważają moi lekarze. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 14:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiach kup sobie legginsy ciążowe :) Ja mam kilka par i sa super <3 :) dużo większy komfort :) Szczególnie polecam te biedronkowe - może jeszcze u Ciebie stoi szafka, u nas nadal jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 14:29

• eforts Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Kiara, nie jesy regula ze lekarze od teki wypisuja zwolnienia. Mnie np lekarz sam wyslal mysle ze ze wzglefu na poronienie no i dalekie dojazdy do pracy i jazda. Samej pracy sam tetenowym po polach (mnostwo wstrzasow). Mojej siostrze gin w 6 msc nie chcial dac l4 , druga tez miala problem al nie wiem do kiedy.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak biedronkowe sa ekstra :) tez polecam, jesli beda jeszcze to chce kupic czarne bo mam siwe...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się podobają sukienki takie podkreslające brzuszek, w sensie opinające jak np. tu:
    http://e5.pudelek.pl/9224caa9aa35e281d1544f5085eca13608740a33
    http://www.tiffanyrose.com/v3-img/products/BELR-zoom.jpg
    wtedy kobieta ma ładne kształty (o ile w ciąży nie przegięła z żarciem :D)
    a nie podobają mi się i nie podobam się sama sobie w takich:
    http://2.bp.blogspot.com/-zU5WYbqdYB0/UV7nULfHPcI/AAAAAAAAPcI/Q7PGpWNZYXU/s400/kim+kardashian+maternity+dress+clothes.jpg
    http://cdn03.cdn.justjared.com/wp-content/uploads/headlines/2009/09/gisele-bundchen-maternity-dress.jpg

bo moim zdaniem wtedy wygląda się na wieeeelką i jak zjawa :D

Sama mierzyłam tydzień temu takie długie, towarzyszyła mi mama i obie wybuchłyśmy śmiechem na mój widok :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 14:37

kaarolaa, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

• Marimiko Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

dobre wieści po wizytach - bardzo się cieszę;)

ja dziś już po masażu - bolało jak cholera ale fajnie było:)

znów kupiłam truskawki :D

było tak gorąco, że na zakupach w lidlu kupiłam różowe szorty za parę groszy ;) jupi ;)

riki tiki :D

Kiara lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • kittykate Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie wywaliło brzuch nawet nie wiem kiedy!
    jeju :) taka piłeczka :D ale poki co legginsów jeszcze nie zakupiłam, królują sukienki spodnice i spodenki :D

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitty - pokaż brzucho :)

Marmiko - zazdroszczę :)dużo płacisz za te masaże? Mnie co prawda Tż masuje, ale zrobiłam sobie coś w kośc ogonowa i mam kłopot z siedzeniem na twardych powierzchniach, więc zatsanawiam się czy nie iść do specjalisty :/

• kittykate Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    kitty - pokaż brzucho :)

Marmiko - zazdroszczę :)dużo płacisz za te masaże? Mnie co prawda Tż masuje, ale zrobiłam sobie coś w kośc ogonowa i mam kłopot z siedzeniem na twardych powierzchniach, więc zatsanawiam się czy nie iść do specjalisty :/
    zrobię jak wrócę do domu jestem w pracy :(

Kiara lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola w związku z tym, że przy pierwszym usg w pierwszej ciąży byliśmy razem i niestety usłyszeliśmy straszne wieści, to teraz (żeby nam się źle nie kojarzyło) opracowaliśmy taki schemat: ja wchodzę, lekarz mnie bada, mierzy dzidziusia i dopiero woła męża żeby zobaczył małego spadkobiercę :) I dlatego mój mąż trochę się denerwuje czekając pod drzwiami.
    Kiara - no właśnie żałuję, że nie kupiłam tych leginsów wcześniej, kupiłam jedynie dresy. U nas w biedronce nie ma już rzeczy ciążowych, ale to mały sklep i dzisiaj się wybiorę nieco dalej, do wielkiej biedronki. Mam nadzieję, że jeszcze będą :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też już mam wystający tak od tygodnia, leginsy ciążowe kupiłam sobie w lidlu ale jak na razie czuje się w nich zbyt luźno i noszę zwykłe, spodnie ciążowe też jak n arzie w brzuchu są za luźne, ale można je fajnie wywinąć i jest swoboda

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na wizytę w sobotę niestety musze jechać sama :( mąż ma zjazd i egzaminy, wszystko się nam wymieszało, jeszcze na ślub jedziemy osobno i spotykamy się pewnie w internacie i ruszamy razem..normalnie szok

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara szkoda, że mieszkasz tak daleko, bo mój mąż jest terapeutą manualnym, to by Ci pomógł...

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh kochana jesteś :* No muszę kogoś poszukać tutaj, bo TŻ specjalista nie jest, choć się stara i to, co on robi nieco pomaga. Niestety też teraz dużo pracuje od 1,5 tyg., dziś np. wyszedł o 7.30, a będzie ok. 20.30... także nie chcę go dodatkowo męczyć.
    Zazdroszczę męża specjalisty!
    Jakby były te legginsy to patrz na rozmiarówkę z tyłu na kartonie, tj. nie na M, L itd. tylko na Twój wzrost (tam jest tabela). Ja mam 170 i najpierw wzięłam M, ale były za krótkie, to spojrzałam na tabelę, wymieniłam na... XL i są idealne haha :D a z kolei dresy te biedronkowe mam S i są ok :P mogłyby być nieco dłuższe w nogawkach, ale jak M mierzyłam, to z kolei były za szerokie wszędzie.

Juliana - ja jutro też idę sama na wizytę, a zawsze na nfz też ze mną chodził... :( Prywatne mam raz na 3-4 tyg. i to tylko wieczorami, także zawsze udaje sie dograć.
    Ja te lidlowe oglądałam i nie wzięłam, bo były ze sztucznego materiału, dobrze, że dziewczyny w ten sam dzień napisały, że w biedrze są, to poleciałam i tam 2 pary kupiłam - są super, bawełniane i mają regulację szerokości u góry :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• julianna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa no tak te z lidla sa takie, z hm kupiłam sobie zwykłe bawełniane

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara - za pół h płacę 45 zł - trochę drogo, ale to dobra Pani fachowiec ;)

jak miałam ogromne bóle kręgosłupa w grudniu/styczniu - bardzo mi pomogła...

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, fachowiec w domu to prawdziwy skarb, fakt. Tylko mój mąż uważa, że ja powinnam chodzić do kogoś obcego, bo jego się nie wstydzę i strasznie się kręcę, piszczę - ogólnie jestem kiepską pacjentką hihi ;)
    ...ale cieszę się, że zawsze mogę na niego liczyć, bo dosyć często boli mnie kręgosłup. Zakładam rzęsy i robię paznokcie, także kilka godzin spędzam na siedząco w jednakowej zgarbionej pozycji. Czasem bywa tak, że bez przerwy mam kilka dziewczyn pod rząd. Jedyny plus - sama jestem sobie panią ;)

kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapraszam wszystkie Mamusie, które mają termin porodu w pięknym miesiącu grudniu :)

* <3 eforts 1 grudni
    * <3 aniar 1 grudnia (USG)
    * <3 Mamax 2 grudnia
    * <3 Kulka41 2 grudnia
    * <3 KKK 2 grudnia
    * <3 Kiara 2 grudnia/29 listopad (USG)
    * <3 Oliwia85 4 grudnia (USG)
    * <3 Paula84 4 grudnia
    * <3 lolaliciouse 4 grudnia (usg)
    * <3 Paulina85 5 grudnia (USG)
    * <3 Milcia 5 grudnia (USG)
    * <3 Furia 6 grudnia
    * <3 Ita 7 grudnia
    * <3 Kasandra 7 grudnia (USG)
    * <3 madzialena 7 grudnia (USG)
    * <3 dynamiczna 7 grudnia
    * <3 Bursztynka 7 grudnia (USG)
    * <3 Ewelina22 8 grudnia
    * <3 Anna_84 8 grudnia
    * <3 maria.sm 10 grudnia
    * <3 aga.just 11 grudnia
    * <3 karola88 11 grudnia (USG)
    * <3 Kor_a 12 grudnia
    * <3 Milatka:) 12 grudnia
    * <3 Militta110816 15 grudnia
    * <3 williams1 15 grudnia (USG)
    * <3 Kosmitka 15 grudnia (USG)
    * <3 Gajka 16 grudnia
    * <3 ewelinka_shn 16 grudnia
    * <3 Marimiko 17 grudnia
    * <3 anuszka1986 17 grudnia
    * <3 Ewka89 17 grudnia
    * <3 olcia23 18 grudnia
    * <3 Zemraa 19 grudnia
    * <3 kaarolaa 19 grudnia (usg)
    * <3 kittykate 20 grudnia (usg)
    * <3 Magdalenna 21 grudnia
    * <3 paulinaw 22 grudnia
    * <3 Wanes 23 grudnia
    * <3 ulaa8 23 grudnia
    * <3 zokeia 23 grudnia
    * <3 julianna 24 grudnia
    * <3 saprist88 24 grudnia
    * <3 Bajka 24 grudnia
    * <3 Doris-83 24 grudnia
    * <3 Ikusia1221 24 grudnia
    * <3 szurabura 25 grudnia
    * <3 Qrczak 26 grudnia
    * <3 zuza_3 27 grudnia
    * <3 Niespodzianek:) 27 grudnia
    * <3 Nati89 28 grudnia (USG)
    * <3 NaamaH6669 28 grudnia
    * <3 Mysiok 28 grudnia
    * <3 lithe123 29 grudnia
    * <3 kurka 29 grudnia
    * <3 XYZ 29 grudnia
    * <3 Bogusiar80 29 grudnia
    * <3 AsiaCh 31 grudnia
    * <3 Martaaa 31 grudnia

odkopuje liste co by jej pozniej nie szukac, jak sa jakies zmiany prosze podawac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 20:51

‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ