Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ze mną też mąż będzie. Ostatnio mało zawału nie dostał, jak czekał pod drzwiami, aż go pani doktor zawoła na usg. Nie wiedział co się dzieje
Olcia sukienka fajniutka. Ja też muszę sobie kupić coś w tym stylu, po nie mam już w co się ubrać. Niby tylko 2 kg do przodu, ale spodnie (nawet leginsy) piłują w pasie a bluzki robią się zbyt opięte. Strasznie brzydko się w nich czuję.kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyolcia - dlatego ja nie kupuję takich sukienek teraz
Wyglądam w nich jakbym do porodu szła i moim zdaniem każda ciężarówka tak wygląda... Dlatego wolę jak jest jakieś odcięcie pod brzuszkiem, wtedy człowiek ma jakieś kształty a nie wielki brzuch i tyle
Co do L4 - dlatego właśnie pisałam, że nie do końca tak jest jak pisała JuliannaNie można wszystkiego wrzucac do jednego wora, bo jeden lekarz sam zaproponuje L4 jak widzi, że przydałoby się z uwagi na sytuacje, a inny będzie gadał, że ciąża to nie choroba i kiedyś zwolnień w ogóle nie było...
Ja tego problemu nie mam, bo mam ciążę wysokiego ryzyka już od samego początku. W szpitalu powiedzieli, że do końca ciąży mam być na L4 i tak też uważają moi lekarze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 14:27
-
nick nieaktualny
-
Zgadzam sie z Kiara, nie jesy regula ze lekarze od teki wypisuja zwolnienia. Mnie np lekarz sam wyslal mysle ze ze wzglefu na poronienie no i dalekie dojazdy do pracy i jazda. Samej pracy sam tetenowym po polach (mnostwo wstrzasow). Mojej siostrze gin w 6 msc nie chcial dac l4 , druga tez miala problem al nie wiem do kiedy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymi się podobają sukienki takie podkreslające brzuszek, w sensie opinające jak np. tu:
http://e5.pudelek.pl/9224caa9aa35e281d1544f5085eca13608740a33
http://www.tiffanyrose.com/v3-img/products/BELR-zoom.jpg
wtedy kobieta ma ładne kształty (o ile w ciąży nie przegięła z żarciem)
a nie podobają mi się i nie podobam się sama sobie w takich:
http://2.bp.blogspot.com/-zU5WYbqdYB0/UV7nULfHPcI/AAAAAAAAPcI/Q7PGpWNZYXU/s400/kim+kardashian+maternity+dress+clothes.jpg
http://cdn03.cdn.justjared.com/wp-content/uploads/headlines/2009/09/gisele-bundchen-maternity-dress.jpg
bo moim zdaniem wtedy wygląda się na wieeeelką i jak zjawa
Sama mierzyłam tydzień temu takie długie, towarzyszyła mi mama i obie wybuchłyśmy śmiechem na mój widokWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 14:37
kaarolaa, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
dobre wieści po wizytach - bardzo się cieszę
ja dziś już po masażu - bolało jak cholera ale fajnie było:)
znów kupiłam truskawki
było tak gorąco, że na zakupach w lidlu kupiłam różowe szorty za parę groszyjupi
riki tikiKiara lubi tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualny
-
Kiara wrote:kitty - pokaż brzucho
Marmiko - zazdroszczę :)dużo płacisz za te masaże? Mnie co prawda Tż masuje, ale zrobiłam sobie coś w kośc ogonowa i mam kłopot z siedzeniem na twardych powierzchniach, więc zatsanawiam się czy nie iść do specjalistyKiara lubi tę wiadomość
-
Karola w związku z tym, że przy pierwszym usg w pierwszej ciąży byliśmy razem i niestety usłyszeliśmy straszne wieści, to teraz (żeby nam się źle nie kojarzyło) opracowaliśmy taki schemat: ja wchodzę, lekarz mnie bada, mierzy dzidziusia i dopiero woła męża żeby zobaczył małego spadkobiercę
I dlatego mój mąż trochę się denerwuje czekając pod drzwiami.
Kiara - no właśnie żałuję, że nie kupiłam tych leginsów wcześniej, kupiłam jedynie dresy. U nas w biedronce nie ma już rzeczy ciążowych, ale to mały sklep i dzisiaj się wybiorę nieco dalej, do wielkiej biedronki. Mam nadzieję, że jeszcze będą -
nick nieaktualnyAsiaCh kochana jesteś :* No muszę kogoś poszukać tutaj, bo TŻ specjalista nie jest, choć się stara i to, co on robi nieco pomaga. Niestety też teraz dużo pracuje od 1,5 tyg., dziś np. wyszedł o 7.30, a będzie ok. 20.30... także nie chcę go dodatkowo męczyć.
Zazdroszczę męża specjalisty!
Jakby były te legginsy to patrz na rozmiarówkę z tyłu na kartonie, tj. nie na M, L itd. tylko na Twój wzrost (tam jest tabela). Ja mam 170 i najpierw wzięłam M, ale były za krótkie, to spojrzałam na tabelę, wymieniłam na... XL i są idealne hahaa z kolei dresy te biedronkowe mam S i są ok
mogłyby być nieco dłuższe w nogawkach, ale jak M mierzyłam, to z kolei były za szerokie wszędzie.
Juliana - ja jutro też idę sama na wizytę, a zawsze na nfz też ze mną chodził...Prywatne mam raz na 3-4 tyg. i to tylko wieczorami, także zawsze udaje sie dograć.
Ja te lidlowe oglądałam i nie wzięłam, bo były ze sztucznego materiału, dobrze, że dziewczyny w ten sam dzień napisały, że w biedrze są, to poleciałam i tam 2 pary kupiłam - są super, bawełniane i mają regulację szerokości u górykaarolaa lubi tę wiadomość
-
Kiara - za pół h płacę 45 zł - trochę drogo, ale to dobra Pani fachowiec
jak miałam ogromne bóle kręgosłupa w grudniu/styczniu - bardzo mi pomogła...
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Kiara, fachowiec w domu to prawdziwy skarb, fakt. Tylko mój mąż uważa, że ja powinnam chodzić do kogoś obcego, bo jego się nie wstydzę i strasznie się kręcę, piszczę - ogólnie jestem kiepską pacjentką hihi
...ale cieszę się, że zawsze mogę na niego liczyć, bo dosyć często boli mnie kręgosłup. Zakładam rzęsy i robię paznokcie, także kilka godzin spędzam na siedząco w jednakowej zgarbionej pozycji. Czasem bywa tak, że bez przerwy mam kilka dziewczyn pod rząd. Jedyny plus - sama jestem sobie paniąkaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzapraszam wszystkie Mamusie, które mają termin porodu w pięknym miesiącu grudniu
*eforts 1 grudni
*aniar 1 grudnia (USG)
*Mamax 2 grudnia
*Kulka41 2 grudnia
*KKK 2 grudnia
*Kiara 2 grudnia/29 listopad (USG)
*Oliwia85 4 grudnia (USG)
*Paula84 4 grudnia
*lolaliciouse 4 grudnia (usg)
*Paulina85 5 grudnia (USG)
*Milcia 5 grudnia (USG)
*Furia 6 grudnia
*Ita 7 grudnia
*Kasandra 7 grudnia (USG)
*madzialena 7 grudnia (USG)
*dynamiczna 7 grudnia
*Bursztynka 7 grudnia (USG)
*Ewelina22 8 grudnia
*Anna_84 8 grudnia
*maria.sm 10 grudnia
*aga.just 11 grudnia
*karola88 11 grudnia (USG)
*Kor_a 12 grudnia
*Milatka:) 12 grudnia
*Militta110816 15 grudnia
*williams1 15 grudnia (USG)
*Kosmitka 15 grudnia (USG)
*Gajka 16 grudnia
*ewelinka_shn 16 grudnia
*Marimiko 17 grudnia
*anuszka1986 17 grudnia
*Ewka89 17 grudnia
*olcia23 18 grudnia
*Zemraa 19 grudnia
*kaarolaa 19 grudnia (usg)
*kittykate 20 grudnia (usg)
*Magdalenna 21 grudnia
*paulinaw 22 grudnia
*Wanes 23 grudnia
*ulaa8 23 grudnia
*zokeia 23 grudnia
*julianna 24 grudnia
*saprist88 24 grudnia
*Bajka 24 grudnia
*Doris-83 24 grudnia
*Ikusia1221 24 grudnia
*szurabura 25 grudnia
*Qrczak 26 grudnia
*zuza_3 27 grudnia
*Niespodzianek:) 27 grudnia
*Nati89 28 grudnia (USG)
*NaamaH6669 28 grudnia
*Mysiok 28 grudnia
*lithe123 29 grudnia
*kurka 29 grudnia
*XYZ 29 grudnia
*Bogusiar80 29 grudnia
*AsiaCh 31 grudnia
*Martaaa 31 grudnia
odkopuje liste co by jej pozniej nie szukac, jak sa jakies zmiany prosze podawacWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 20:51