Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
eforts wrote:i normalnie bierzesz udział w treningach?? czy tylko mówisz laskom co mają robić?
dasz nam jakiś trening od stycznia co ?
eforts lubi tę wiadomość
-
,,Z jednej strony herbatki imbirowe lub kapsułki z imbirem są polecane przez Instytut Matki i Dziecka, jako sposób na ciążowe nudności (możemy o tym przeczytać w ich wydanym w tym roku "Poradniku żywienia dla kobiet w ciąży"). Z drugiej strony, niektórzy lekarze obawiają się, że spożywanie imbiru może zwiększyć ryzyko poronienia (m.in. ze względu na przeciwzakrzepowe działanie imbiru). Badania naukowe tego nie potwierdziły, ale są specjaliści, którzy radzą wyłączyć go z diety wszystkim ciężarnym, inni tylko tym, których ciąża jest zagrożona, a jeszcze inni mówią, by po prostu się imbirem nie przejadać.''
zgłupiałamnie chciałabym z niego rezygnować bo odkąd go dodaje do herbaty to albo ni wymiotuje w ogóle albo ciut
-
Dzieki dziewczyny
z USG jest 3 dni do przodu czyli termin z usg 20 grudnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 18:36
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
eforts wrote:,,Z jednej strony herbatki imbirowe lub kapsułki z imbirem są polecane przez Instytut Matki i Dziecka, jako sposób na ciążowe nudności (możemy o tym przeczytać w ich wydanym w tym roku "Poradniku żywienia dla kobiet w ciąży"). Z drugiej strony, niektórzy lekarze obawiają się, że spożywanie imbiru może zwiększyć ryzyko poronienia (m.in. ze względu na przeciwzakrzepowe działanie imbiru). Badania naukowe tego nie potwierdziły, ale są specjaliści, którzy radzą wyłączyć go z diety wszystkim ciężarnym, inni tylko tym, których ciąża jest zagrożona, a jeszcze inni mówią, by po prostu się imbirem nie przejadać.''
zgłupiałamnie chciałabym z niego rezygnować bo odkąd go dodaje do herbaty to albo ni wymiotuje w ogóle albo ciut
ja też spotkałąm się z opiniami że jest genialny i zdrowy ale widać zdania są podzielone a może nie eliminuj ale troszkę zmniejsz porcje, kurcze ciężko powiedzieć ale w sumie najważniejsze żeby z maluchem było dobrze -
NaamaH6669 wrote:Hej ja juz po wizycie na złe siuski dostałam żurawit i pomafucin mam duzo pic i powinno być ok. Zmniejszyła mi dupka do 1 tab i Luteine tez 1 dziennie. Co do prenatalnego to wszystko wygląda ok kość nosowa jest serduszko prawidłowo zbudowane pęcherza nie mogła zauważyć ale nowi ze pewnie był opróżniony. Płci tez sie niestety nie udało zobaczyć. Ludzik jest starszy wg usg -13t1d i ma 69 mm (wg om mam 11t5d) trochę duża ta różnica jakoś... No i przeziernosc 2,2 także w normie. Jak oceniacie moje wyniki? Następna wizyta 9 lipca...
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Przezierność mamy taką samą -
Bajka dodaje go tylko rano do herbaty niecala lyzeczke juz wycisnietego plynu. No nie wiem moze odstawie i pomecze sie do nast czwartku albo bede pila co drugi dzien
z drugiej strony caly swiat poleca imbir na mdlosci w ciazy
Bajka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewelinka_shn wrote:Śliczne brzuchy i Maluchy
Ktoras z Was moze juz się rozgladala za usg polowkowym? Ja dziś dzwonilam i koszt to 250-300 zł z usg 3d 4d, płytka i zdjeciami. Niedługo trzeba będzie się zapisać
Co do kosztów to ja mam taniość po znajomościpewnie znowu 50zł zapłacę. Ale raczej 2d, chyba, że przełączy obraz, bo wiem że 3d i 4d też ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 18:59
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBajka test AFP Test wykorzystuje się również w nieinwazyjnych badaniach prenatalnych w diagnostyce otwartych wad cewy nerwowej tez jest stosowany w wykrywaniu raka watroby, wirusowym zapaleniu watroby i innymi nowotworami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 19:06
-
nick nieaktualnyeforts wrote:hmm myślę, że jednak gorzej jest wymiotować już lekko strawionym obiadem
Miałam tak kilka razy, że zjadłam i 1,5h później wymiotowałam np. farszem z gołąbków... ble i po tym gardło boli straszne, podrażnione jest. A po wymiotowaniu płynami nie (mam wyćwiczone, jako, że bodajże od 6 czy 7tc wymiotuję).
eforts wrote:Kiara najwyżej będziemy na porodówce licytować się którą bardziej boligadałam z babką, która rodziła, opisałam jej jak mnie w czasie @ bolało i gdzie i potwierdziła, że to na bank krzyżowe mnie czekają, a mówi, że są najgorsze
Zakładam, ze w razie tragedii poproszę o zewnątrzoponowe znieczulenie i tyle.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny