X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w końcu w domq, a po pracy zajechałam do biedry i kupiłam majtki tym razem białe i leginsy szare. chciałam jesszcze dresowe spodnie, ale jak zobaczyłam M to stwierdzziałam, że będą za duze na mnie, a S już nie było, a szkoda. teraz wciągnęłam wątróbkę i przegryzłam ją arbuzem. na jakiś czas mam spokój, a na kolacje zrobie sobie zapiekanę, bo tak mnie coś wzięło.

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    o matko, karolaa, ja też kocham vermuty :D ależ mi przypomniałaś ;) pierwsza szklankę to zawsze piję ciurkiem conajmniej do połowy! No a jak będzie smakował po tak długiej przerwie? O jacie!
    ostatni raz pilam w marcu jak zaczelam stymulacje, wypilam tylko lampke zeby mi nie zaszkodzilo, w koncu to były moje urodziny, musialam wzniesc toast :) a teraz ciekawe kiedy bede mogla wypic chociaz lampke, napewno w ciazy odpada...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 17:10

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży odpada, potem karmienie piersią więc jeszcze trochę. Ale pomyśl jak będzie smakował taki zimny! Mniam :D

Dziewczyny, mnie gardło do rana boli i taka rozbita jestem :( a nienawidzę ciepłego mleka i miodu wiec to połączenie odpada. Tego syropu z cebuli też chyba nie przełknę.

Miała któraś z was ten syropek Prenalen? Czy lepiej wsuwać chlebuś z czosnkiem?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Bogusia - wiem co masz na myśli - masakrą jest rzyganie na pusto..
    oj nie nie, rzyganie na pusto jest najprzyjemniejsze. Najgorzej jest wymiotować właśnie zjedzonym obiadem.

Bogusia - zawsze jest czym :P Ja z rana zanim cokolwiek zjem wymiotuję treścią żołądkową czyli np. kwasami.
    Ty po prostu miałaś tak duże mdłości, że chciało Ci się mocno zwracać, ale jednak organizm nie chciał tego dlatego tak wyszło.

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka Tantum Verde do ssania można w ciąży stosować na gardło. A jeśli nie chcesz leków stosować, to siemię lniane zalane gorącą wodą też pomaga. Pije się tego gluta i on łagodzi podrażnienia gardła.

Bursztynka lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jeszcze nic nie czytalam dzisiaj, jestem właśnie po wizycie i poznajcie moje dziecię, które na 70% jest chłopcem:)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b54b384e96c6.jpg

Bogusiar80, kaarolaa, eforts, Furia, HANA, Bajka, Paula84, Cynamonek30, Kiara, julianna, Niespodzianek:), Bursztynka, Zemraa, Qrczak, aniar, Marimiko lubią tę wiadomość

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams sliczny i jak ładnie sobie lezy, raczki pod glowka :)

• eforts Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    oj nie nie, rzyganie na pusto jest najprzyjemniejsze. Najgorzej jest wymiotować właśnie zjedzonym obiadem.

hmm myślę, że jednak gorzej jest wymiotować już lekko strawionym obiadem :D

Wiliams gratulacje synka :)

Kiara najwyżej będziemy na porodówce licytować się którą bardziej boli :)

NaamaH moje dziecię najpierw miało za mało, później za dużo to lekarz ,,śmiał się'' z moich rozterek i mówił że ważne iż rośnie i dopóki tak się dzieje to wszystko jest w porządku!!! :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Williams meeega !!! SLiczny :) Daj foto swojego brzuszka, ciekawa jestem cz cos widac, bo masz bardzo umiesniony :) :)

Eforts z synem tez mi tam wszstko dretwialo, tak to juz chyba jest poprostu :)

Ja bym bialego wina lodowego sie napila o takiego http://www.bdsklep.pl/gfx/600x600/4003301053900a.jpg troche sobie poczekam hehe :)

Tak mnie naszlo na KFC, no masakra, cala az nerwowa chodzilam, to maz wlasnie wsiadl w auto i pojechal mi po te kurczaki, mimo ze musi do innego miasta jechac haha :D :D

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bleee wymiot strawionym do polowy obiadem to masakra, a jeszcze jak tam cos bylo co kwasy wydziela, np pomidory... masakra bleeehhhhh

tkzgeyx.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to synek będzie to jeszcze nie wiadomo, na nastepnej wizycie sie okaze:)
    A brzuch wrzuce, bo poszedł do przodu, hehe.

Furia lubi tę wiadomość

dev139prs__.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia miłego masz męża :)
    a to że Williams ma umięśniony brzuch poznałaś po zdjęciu usg? :) czy po jakiś wcześniejszych fotach?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczesniejszej focie, mam nadzieje ze dobrze pamietam, ze Williams jest instruktorka fitness :)

Eforts bo lepiej pojechac niz do wieczora mnie wysluchiwac ze ja chceeeeeeeeeeee :D

eforts lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzuchy i Maluchy :)

Ktoras z Was moze juz się rozgladala za usg polowkowym? Ja dziś dzwonilam i koszt to 250-300 zł z usg 3d 4d, płytka i zdjeciami. Niedługo trzeba będzie się zapisać ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Po wczesniejszej focie, mam nadzieje ze dobrze pamietam, ze Williams jest instruktorka fitness :)

Eforts bo lepiej pojechac niz do wieczora mnie wysluchiwac ze ja chceeeeeeeeeeee :D

uffff :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia, dobrze kojarzy, cały czas prowadzę zajęcia spinning i wzmacnianie:)

dev139prs__.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedziesz najbardziej wysportowana mama na grudniowkach :)

• eforts Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams1 wrote:
    Furia, dobrze kojarzy, cały czas prowadzę zajęcia spinning i wzmacnianie:)

i normalnie bierzesz udział w treningach?? czy tylko mówisz laskom co mają robić?
    dasz nam jakiś trening od stycznia co ?:)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko się wyrówna, bo wszystkie przytyjemy.

dev139prs__.png

• Bajka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :) uff
    Wszystko z maluchem w porządku :D
    ma 6,6cm, NT- 1,2 i przepływy, narządy itp. w normie, kośc nosowa jest:)
    Najładniej widać główkę :) bo wiercił się :)i nie uchwyciła ładnie całego ciałka:)
    Dziekuje Wam za wsparcie :) maluszek do Was machał :)

eforts, Furia, kaarolaa, Cynamonek30, Bogusiar80, Kiara, julianna, Niespodzianek:), Bursztynka, Zemraa, Qrczak, aniar, olcia23, Marimiko lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ