X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28? myślałam że chociaż 33 skoro takie badanie dostałaś... hmmm może po prostu kobieta jest mocno zapobiegliwa :)

• Bajka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wytrzymałam i zadzwoniłam :) ale ja jestem pała:/ i mi powiedziała, ze ona wszystkim pacjentkom zleca jako standardowe badanie to afp i hbs ... ufff już mi ciśnienie skoczyło... że coś jest nie tak i dlatego masakra
    a i co najlepsze powiedziała, ze te wszystkie badania które mi zleca jak zrobię w diagnostyce to będę miała bezpłatnie bo ma tam kontrakt, hmm nieźle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 19:22

kaarolaa lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasami lepiej zrobic wiecej niz zamalo, dobrze ze tak zleca, nie kazdy lekarz to robi

Bajka lubi tę wiadomość

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pierwszy dzień bez nospy:-) I sikam cały czas:-) Mam brać tylko w razie potrzeby.
    Zimno u mnie jest..brrry skarpety założyłam i pod kocykiem leżę:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja musialam esspumisan wziac...no nie moge jajek jesc...kurcze do salatki tylko 2 jajka wkroilam a i tak umieram...wzdeło mnie i mdli...

ale kolacje zjem, zamowilam pizze, odbiore po 20, najpierw meza ze stacji, pozniej pizze i zjemy sobie w mieszkanku bo nie wysiedze w pizzeri...

• Bajka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to życzę cudownego wieczorku z mężem dzidzią i pizza :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    Karola to życzę cudownego wieczorku z mężem dzidzią i pizza :)
    napewno bedzie udany :) 2 tyg rozlaki, wiec wieczor napewno miło sie zakonczy :)

Bajka lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka chcialam pisac ze kazdy lekarz prowadzi inna profilaktyke ale widze ze pani dr sama Ci to powiedziala :)

Bajka lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się położyłam, bo zmęczona byłam. Mój synek przyszedł położył się na mnie, bo leżałam na takim jednoosobowym tapczanie, i zasnął :D
    U nas 14 stopni, grzmi i leje. Boję się burzy :(

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja lubie burze, tzn pioruny, lubie na nie patrzec :) nie raz stoje w oknie i patrze gdzie sie pokaze zygzak na niebie :)...wiem ze to niebezpieczne ale ciagnie mnie do tego...w domu siadalam na parapecie w pokoju na poddaszu i obserwowalam gdzie sie blyska

Bajka, Cynamonek30, eforts lubią tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Bajka chcialam pisac ze kazdy lekarz prowadzi inna profilaktyke ale widze ze pani dr sama Ci to powiedziala :)

na szczęście zadzwoniłam bo bym się stresowała nie potrzebnie i jeszcze śmiała się ze mnie że zadzwoniłam w takiej sprawie :)

eforts lubi tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dzisiaj w odwiedzinach u małżeństwa z małą córeczką :) Oczywiście się wzruszyłam :D Jako przyszła mama wypytałam jużmamę o wszystko :D

Kurde...mam nadzieję, że ja też niedługo będę mogła się pochwalić brzuszkiem :P U mnie mdłości jak na razie się uspokoiły...w zeszłym tygodniu ostatnio wymiotowałam. I po sobie mogę powiedzieć, że dużo gorsze były wymioty z pustego żołądka :P Ale widać każda z nas ma inaczej :)

a tak w ogóle to jest tu jakaś mama ze śląska?

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• williams1 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Daj foto swojego brzuszka, ciekawa jestem cz cos widac, bo masz bardzo umiesniony :) :)

Proszę, chociaż w rzeczywistości wieczorem jest największy,a na zdjęciu wydaje mi się mniejszy. Foto sprzed 10min.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b1185b115bb.jpg

Bogusiar80, Bajka, Niespodzianek:), Furia, Paula84, kaarolaa, Bursztynka, Qrczak, aniar, julianna, Marimiko lubią tę wiadomość

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • Furia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Williams ojjj chciala bym tak wygladac ! Ja bez ciazy mialam wiekszy brzuch :P

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakuzniki wrote:
    wielkość dziecka w ogóle nie jest wiążąca no jedynie dla dziewczyn które nie wiedzą kiedy miały ostatnią miesiączkę i mają nieregularne miesiączki ale dla dziewczyn które miesiączkują co 28-33 najważniejszy jest termin OM
    moje maleństwo wyprzedza też o tydzień i córka też tak wyprzedzała ale wiem kiedy owuluję i jak miesiączkuję;)
    -
    super że wszystko w porządku a masz jakieś wiadomości jaka NT i ile ma cm maleństwo??
    widzisz, a dziś koleżanka mi powiedziała, że jej lekarka pow że termin z USG jest ważniejszy. Zresztą moja lekarka mówiła, że ok 12 tyg zweryfikujemy termin porodu. Na kolejnej wizycie dowiem się jak ona to widzi ;) 6 dni to dużo, teraz nie wiem co odpowiadać pytana o termin porodu ;) a w praktyce i tak wyjdzie kiedy będzie chciało... :D

długość 6,38 cm, NT 0,10 cm, NB 0,18 cm
    Są jakieś ogólne normy dla NB podane?

Niespodzianek koleżanka mi polecała ten krem. Jej koleżanka z kolei jest już w zaawansowanej ciąży i przetestowała naprawdę wiele, a ten jest najlepszy. Cena pod Twoim linkiem coś zawyżona, bo koleżanka kupowała za niecałe 17 zł.

Kiara lubi tę wiadomość

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt i pięknych maluszków:)
    Bogusia wiem, co czułaś, dla mnie to też jest okropny rodzaj wymiotów, ale i tak mi pomaga..
    karola udanego wieczoru życzę:)
    szurabura ja właśnie w poprzedniej ciąży kupowałam taki drogi, ale teraz też znalazłam za ok 18 zł. więc widoczne potaniał.
    Nie wiem co się dzisiaj ze mną stało, położyłam się przed południem i spałam godzinę a po południu jeszcze dwie godziny i nie mogłam wstać, ciekawe kiedy wieczorem pójdę spać.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z was pytała o mamusie ze śląska ja i lola jesteśmy z Tych. A mamusia pytająca skąd jest?:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... mam problem. dzisiaj robiłam badanie na TSH i FT4, ale też cholesterol i ten ostatni mam 265, a norma do 190... masakra. Wcześniej miałam podwyższony ok 220-230, a teraz aż tak mi skoczył... Co jeść, żeby go obniżyć?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam! Ja jestem z Dąbrowy Górniczej :)

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• eforts Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia truskawki!! Podobno dzialaja jak naturalna gabka oczyszczajaca organizm :) w ddtvn ostatnio pani dr mowila

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ