X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka dobrze, ze z maluda wszystko ok. Lekarz przewiduje dziewczynke? To Ci dopiero ;-)
    Ja posprzatalam, zjadlam dwa talerze kalafiorowej. Powynosilam tyle ile moglam z pokoiku. Troche sie zmachalam. Tyle tych ciuchow meza, ze szok. A w wiekszosci nie chodzi w nich. Jak juz bedzie po malowaniu to powyrzucam mu troche. Oczywiscie tak, zeby nie wiedzial. A po malowaniu pochwale sie Wam efektami :-D

Furia, Bajka, kaarolaa lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczak ja też tak miałam co do płci ale teraz już nie mogę się doczekać wizyty no i mam nadzieję, że się dowiem, widać będzie na pewno tylko czy pokaże? :)
    jej jeszcze tydzień!!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka przykro mi :( W de lekarze po zabiegu kaza odczekac 1 pelny cykl.

Nieee no ja malo pieke, a teraz robilam bo maz wczoraj szedl 1 raz do nowej pracy i chcialam na odstresowanie mu te rogaliki zrobic, ale wrocil po kilk h i okazalo sie ze tylko dostal identyfikatory i stroj roboczy i e dopiero dzis bedzie jechal, wieccc stres przeszedl na dzis, dlatego zrobilam mu pierogi :D Jutro juz nic specjalnego nie robie haha :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia bo go rozpiescisz haha
    A pierwsze dziecko rodzilam razem z mezem ;-) i teraz powinno byc tak samo :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cc mialam z mezem przy mnie :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Bajka dobrze, ze z maluda wszystko ok. Lekarz przewiduje dziewczynke? To Ci dopiero ;-)
    Ja posprzatalam, zjadlam dwa talerze kalafiorowej. Powynosilam tyle ile moglam z pokoiku. Troche sie zmachalam. Tyle tych ciuchow meza, ze szok. A w wiekszosci nie chodzi w nich. Jak juz bedzie po malowaniu to powyrzucam mu troche. Oczywiscie tak, zeby nie wiedzial. A po malowaniu pochwale sie Wam efektami :-D

Chodziło mu o to ze przy plamieniach w ciąży z nieznanych przyczyn najczęściej rodzą sie dziewczynki ale to nie regułą mój maluch nie pokazuje co ma między nozkami

Dziewczyny dzięki za wsparcie
    Jak ja nie lubię pisać z telefonu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 18:00

kaarolaa lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie też chcę rodzić z mężem :)
    w ogóle to straszna beksa się ze mnie zrobiła :( wzruszam się z byle powodu.
    A co do snów: ja zawsze mam jakieś głupie, ale ostatnio się uspokoiły.
    Co do sexu - my tam z mężem sobie pozwalamy na chwile zapomnienia ;) pewnie wystopujemy dopiero pod koniec :)

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moze i u mnie bedzie dziewczynka skoro plamilam na poczatku...poczekamy zobaczymy, za 2 tyg kolejna wizyta....

Bajka lubi tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    Chodziło mu o to ze przy plamieniach w ciąży z nieznanych przyczyn najczęściej rodzą sie dziewczynki ale to nie regułą mój maluch nie pokazuje co ma między nozkami
    Bajka dziś właśnie rozmawiałyśmy z koleżanką i ona też plamiła/krwawiła na początku 4 miesiąca i urodziła dziewczynkę ;) Może faktycznie coś w tym jest...

Bajka lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieści z mojej wizyty:

Zdjęcia mam tak niewyraźne że nawet nie wstawię - tak się wiercił że ledwo go gin po godzinie pomierzyła. I było chodzenie i przysiady...

Małe ma 59,4 czyli 12+4 (i PTP zmieniony najprawdopodobniej na 27 grudnia), NT 1,3, BPD 19mm więc wszystko jest ok :) Ma rączki, nóżki (machał nimi jak szalony) płci nie dało się ustalić w ogóle gin mierzyła go kilkanaście razy bo się tak wiercił :)
    Nawet tętno ciężko nam było ustalić bo walił :)

kaarolaa, Bogusiar80, Qrczak, Niespodzianek:), HANA, julianna lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja czuję, że u nas będzie chłopczyk :)

eikt43r83lbyfg23.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaa to tez juz ladnie rosnie...nadganiaja te dzieciaczki wielkoscia :) super

Martaaa lubi tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa super wieści :) Mój Maluszek też wczoraj miał dokładnie 59,4 mm ;) Mojemu czkawka dolegała i strasznie się uśmiałam z tego, bo cały podskakiwał :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 18:23

Martaaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do snów to ja przed ciażą już miałam czasem głupie sny, ale teraz to przegięcie. dziś w nocy obudziłam się przestraszona bo śniło mi się że na środku miasta jeden koleś nozem odciał noge drugiemu.... co lepsze ten co odcinał był na wózku inwalidzkim, a ten bez nogi był na łóżku takim jak z karetki...paranoja...

4dbc34fc83.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Groszek na badaniach był strasznie leniwy i pokazywał tylko piękną pupkę :) za to tydzień wcześniej był straaaasznie ruchliwy. Myślę, że zależało to od pogody :)

eikt43r83lbyfg23.png

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie doktorka powiedziała, że nic tam nie widać (a ja już sobie pewnie pomyślałam, że dziewczynka :P)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja cały czas wszystkim mówię, że widziałam jajka :D

eikt43r83lbyfg23.png

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia przez te Twoje wypieki i inne kulinarne wyczyny popadam w kompleksy, popieram eforts, wykreślamy Furie z forum:)) Zazdroszczę chęci i umiejętności:)
    Ja miałam dużą nadzieję na dziewczynkę tym bardziej, że czuje się inaczej w tej ciąży, ale chłopczyk też będzie ok, będą się z bratem bić zabawkami:) a i tak najważniejsze dla mnie jest to, żeby szczęśliwie przyszedł na ten świat i żeby wszystko było ok.
    Dziewczyny mam dzisiaj mega wielki brzuch jak w 9 miesiącu, i tak pojawia się i znika, rano miałam, później nie miałam, teraz znowu mam:) czuje się jak balon..
    Kiara ja też mam celulit niestety po poprzedniej ciąży, tak zamiast rozstępów:(

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka - bardzo mi przykro - trzymaj się dzielnie i wysyłam przytulaski

furia - nie myślałaś o założeniu bloga kulinarnego?:) pięknie wyglądają te pierożki - tak artystycznie;)

Nic mi się nie chce - a muszę się spakować - ciężko mi piesia zostawiać u rodziców ;( strasznie mi smutno, że nie może jechać z nami ;(

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka- bardzo ci współczuję, ale zobaczysz, że skoro teraz się udało to los jeszcze przyniesie ci małego kropeczka.

Qrczak - no no no dzidziol boski, wprost przecudwony i już tak człowiekowato wygląda:)

A ja..... dziewczęta.... poszalałam. Wczoraj rano byłam zrobić badania ze skierowania od mojej (już od teraz byłej) gin, po godzinie dowiaduję się, że wizyta, która miała się odbyć dzisiaj, przełożona na za tydzień w piątek O.o bo paniusia ma wooolne.

No więc postanowiłam, basta!!!! jade gdzie indziej, i właśnie przed chwila wróciłam od nowej ginki, młoda, miła, delikatna, KOMPETENTNA. Zrobiła cytologię, przepisała masę badań, o których oczywiście tamta nie wspomniała! Trochę mnie to skrobnie finansowo, ale trudno, Mąż stwierdził, że na dziecko warto i maluchowi przecież wszystko jedno, czy remont w przedpokoju zostanie ukończony heheh
    Ale.... co najważniejsze, WIDZIAŁAM DZIDZIOLA!!!!!!!! takiego hmm, dzidziowatego, i się tak ruszał i ręką machał i serducho waliło jak dzwon, i ten wielki brzuch, i ogromniasta głowa, no po prostu cud, miód i orzeszki. I chyba juz ma koło 9cm, nie wiem dokładnie bo zdjęć zapomniałam wziąć.

Nowa Pani dr, z racji wspomnianych już zaniedbań w wykonaniu, a raczej braku wykonania, usg genetycznego dała skierowanie na badania prenatalne (bezpłatne), żebym sie lepiej czuła, że wszystko jest ok.

Mam do was tylko pytanie, robiąc badania na HIV - które dokładnie wam lekarze przepisywali bo ja mam tylko napisane HIV a baba w laboratorium mówiła że jest dużo rodzajów od 38zł do np 250zł..... za badanie oczywiście

Qrczak, Niespodzianek:), Bursztynka, Bogusiar80, Kiara lubią tę wiadomość

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ