X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka dobrze, ze z maluda wszystko ok. Lekarz przewiduje dziewczynke? To Ci dopiero ;-)
    Ja posprzatalam, zjadlam dwa talerze kalafiorowej. Powynosilam tyle ile moglam z pokoiku. Troche sie zmachalam. Tyle tych ciuchow meza, ze szok. A w wiekszosci nie chodzi w nich. Jak juz bedzie po malowaniu to powyrzucam mu troche. Oczywiscie tak, zeby nie wiedzial. A po malowaniu pochwale sie Wam efektami :-D

Furia, Bajka, kaarolaa lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczak ja też tak miałam co do płci ale teraz już nie mogę się doczekać wizyty no i mam nadzieję, że się dowiem, widać będzie na pewno tylko czy pokaże? :)
    jej jeszcze tydzień!!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka przykro mi :( W de lekarze po zabiegu kaza odczekac 1 pelny cykl.

Nieee no ja malo pieke, a teraz robilam bo maz wczoraj szedl 1 raz do nowej pracy i chcialam na odstresowanie mu te rogaliki zrobic, ale wrocil po kilk h i okazalo sie ze tylko dostal identyfikatory i stroj roboczy i e dopiero dzis bedzie jechal, wieccc stres przeszedl na dzis, dlatego zrobilam mu pierogi :D Jutro juz nic specjalnego nie robie haha :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia bo go rozpiescisz haha
    A pierwsze dziecko rodzilam razem z mezem ;-) i teraz powinno byc tak samo :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cc mialam z mezem przy mnie :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Bajka dobrze, ze z maluda wszystko ok. Lekarz przewiduje dziewczynke? To Ci dopiero ;-)
    Ja posprzatalam, zjadlam dwa talerze kalafiorowej. Powynosilam tyle ile moglam z pokoiku. Troche sie zmachalam. Tyle tych ciuchow meza, ze szok. A w wiekszosci nie chodzi w nich. Jak juz bedzie po malowaniu to powyrzucam mu troche. Oczywiscie tak, zeby nie wiedzial. A po malowaniu pochwale sie Wam efektami :-D

Chodziło mu o to ze przy plamieniach w ciąży z nieznanych przyczyn najczęściej rodzą sie dziewczynki ale to nie regułą mój maluch nie pokazuje co ma między nozkami

Dziewczyny dzięki za wsparcie
    Jak ja nie lubię pisać z telefonu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 18:00

kaarolaa lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie też chcę rodzić z mężem :)
    w ogóle to straszna beksa się ze mnie zrobiła :( wzruszam się z byle powodu.
    A co do snów: ja zawsze mam jakieś głupie, ale ostatnio się uspokoiły.
    Co do sexu - my tam z mężem sobie pozwalamy na chwile zapomnienia ;) pewnie wystopujemy dopiero pod koniec :)

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moze i u mnie bedzie dziewczynka skoro plamilam na poczatku...poczekamy zobaczymy, za 2 tyg kolejna wizyta....

Bajka lubi tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    Chodziło mu o to ze przy plamieniach w ciąży z nieznanych przyczyn najczęściej rodzą sie dziewczynki ale to nie regułą mój maluch nie pokazuje co ma między nozkami
    Bajka dziś właśnie rozmawiałyśmy z koleżanką i ona też plamiła/krwawiła na początku 4 miesiąca i urodziła dziewczynkę ;) Może faktycznie coś w tym jest...

Bajka lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieści z mojej wizyty:

Zdjęcia mam tak niewyraźne że nawet nie wstawię - tak się wiercił że ledwo go gin po godzinie pomierzyła. I było chodzenie i przysiady...

Małe ma 59,4 czyli 12+4 (i PTP zmieniony najprawdopodobniej na 27 grudnia), NT 1,3, BPD 19mm więc wszystko jest ok :) Ma rączki, nóżki (machał nimi jak szalony) płci nie dało się ustalić w ogóle gin mierzyła go kilkanaście razy bo się tak wiercił :)
    Nawet tętno ciężko nam było ustalić bo walił :)

kaarolaa, Bogusiar80, Qrczak, Niespodzianek:), HANA, julianna lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja czuję, że u nas będzie chłopczyk :)

eikt43r83lbyfg23.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaa to tez juz ladnie rosnie...nadganiaja te dzieciaczki wielkoscia :) super

Martaaa lubi tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa super wieści :) Mój Maluszek też wczoraj miał dokładnie 59,4 mm ;) Mojemu czkawka dolegała i strasznie się uśmiałam z tego, bo cały podskakiwał :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 18:23

Martaaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do snów to ja przed ciażą już miałam czasem głupie sny, ale teraz to przegięcie. dziś w nocy obudziłam się przestraszona bo śniło mi się że na środku miasta jeden koleś nozem odciał noge drugiemu.... co lepsze ten co odcinał był na wózku inwalidzkim, a ten bez nogi był na łóżku takim jak z karetki...paranoja...

4dbc34fc83.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Groszek na badaniach był strasznie leniwy i pokazywał tylko piękną pupkę :) za to tydzień wcześniej był straaaasznie ruchliwy. Myślę, że zależało to od pogody :)

eikt43r83lbyfg23.png

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie doktorka powiedziała, że nic tam nie widać (a ja już sobie pewnie pomyślałam, że dziewczynka :P)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja cały czas wszystkim mówię, że widziałam jajka :D

eikt43r83lbyfg23.png

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia przez te Twoje wypieki i inne kulinarne wyczyny popadam w kompleksy, popieram eforts, wykreślamy Furie z forum:)) Zazdroszczę chęci i umiejętności:)
    Ja miałam dużą nadzieję na dziewczynkę tym bardziej, że czuje się inaczej w tej ciąży, ale chłopczyk też będzie ok, będą się z bratem bić zabawkami:) a i tak najważniejsze dla mnie jest to, żeby szczęśliwie przyszedł na ten świat i żeby wszystko było ok.
    Dziewczyny mam dzisiaj mega wielki brzuch jak w 9 miesiącu, i tak pojawia się i znika, rano miałam, później nie miałam, teraz znowu mam:) czuje się jak balon..
    Kiara ja też mam celulit niestety po poprzedniej ciąży, tak zamiast rozstępów:(

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka - bardzo mi przykro - trzymaj się dzielnie i wysyłam przytulaski

furia - nie myślałaś o założeniu bloga kulinarnego?:) pięknie wyglądają te pierożki - tak artystycznie;)

Nic mi się nie chce - a muszę się spakować - ciężko mi piesia zostawiać u rodziców ;( strasznie mi smutno, że nie może jechać z nami ;(

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka- bardzo ci współczuję, ale zobaczysz, że skoro teraz się udało to los jeszcze przyniesie ci małego kropeczka.

Qrczak - no no no dzidziol boski, wprost przecudwony i już tak człowiekowato wygląda:)

A ja..... dziewczęta.... poszalałam. Wczoraj rano byłam zrobić badania ze skierowania od mojej (już od teraz byłej) gin, po godzinie dowiaduję się, że wizyta, która miała się odbyć dzisiaj, przełożona na za tydzień w piątek O.o bo paniusia ma wooolne.

No więc postanowiłam, basta!!!! jade gdzie indziej, i właśnie przed chwila wróciłam od nowej ginki, młoda, miła, delikatna, KOMPETENTNA. Zrobiła cytologię, przepisała masę badań, o których oczywiście tamta nie wspomniała! Trochę mnie to skrobnie finansowo, ale trudno, Mąż stwierdził, że na dziecko warto i maluchowi przecież wszystko jedno, czy remont w przedpokoju zostanie ukończony heheh
    Ale.... co najważniejsze, WIDZIAŁAM DZIDZIOLA!!!!!!!! takiego hmm, dzidziowatego, i się tak ruszał i ręką machał i serducho waliło jak dzwon, i ten wielki brzuch, i ogromniasta głowa, no po prostu cud, miód i orzeszki. I chyba juz ma koło 9cm, nie wiem dokładnie bo zdjęć zapomniałam wziąć.

Nowa Pani dr, z racji wspomnianych już zaniedbań w wykonaniu, a raczej braku wykonania, usg genetycznego dała skierowanie na badania prenatalne (bezpłatne), żebym sie lepiej czuła, że wszystko jest ok.

Mam do was tylko pytanie, robiąc badania na HIV - które dokładnie wam lekarze przepisywali bo ja mam tylko napisane HIV a baba w laboratorium mówiła że jest dużo rodzajów od 38zł do np 250zł..... za badanie oczywiście

Qrczak, Niespodzianek:), Bursztynka, Bogusiar80, Kiara lubią tę wiadomość

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ