X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia opinie są różne. Jedni mówią, żeby iść za ciosem, inni że odczekać trzy miesiące. O pół roku nie słyszałam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka trzymaj się cieplutko i życzę Ci, żeby kolejna ciąża była w 100% szczęśliwa.
    joanna ja na pewno będę rodzić z mężem o ile los nie wywinie nam jakiegoś numeru. Przy pierwszym porodzie też był, do dzisiaj to wspomina i na pewno od razu związało go to z małym:) oczywiście nie przeszkodziło mu to zorganizować hucznego pępkowego po którym to ledwo dał radę odebrać Nas ze szpitala:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chcemy razem rodzić.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka236 wrote:
    Kochane jesteście może to glupie dziwne ale teraz czego najbardziej pragnę to kolejnego dziecka ...czy którąś z Was to spotkało kiedy mogę starać się o dziecko mówią że pół roku dla mnie to za długo
    Po pierwsze bardzo mi przykro :(
    sama miałam zabieg w 10 tyg wiec rozumiem cie doskonale co czujesz :(
    odnośnie staran każdy lekarz zaleca inaczej , mi przy wypisie ordynator zalecał 4 "zdrowe cykle- dziewczyna ktore miały zabieg ze mna ich (prowadzacy)lekarze kazali odczekac 3 "zdrowe" cykle, Moj Prowadzacy doktor kazał odczekac mi 6 cykli( ale to pewnie ze wzgledu na stan psychiczny) ja odczekałam 5 i spróbowaliśmy- z założeniem ,że i tak sie nie uda..teraz jestem w 9 tyg :)
    Dbaj o siebie i myśl pozytywnie jeszcze bedziesz mamusia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 16:32

zi13skjo0ong6u20.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udało mi się odtworzyć filmy od gina z wczorajszej wizyty. Zrobiłam z nich nawet fotki, ale nie wiem czy wrzucać zdjęcie 3d, bo to taki kartofelek jest i wiem, że niektórym z Was nie podobają się takie zdjęcia...
    Może wrzucę tylko 2d.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczak wrzuć też 3d wszystkie są na pewno piękne, jak komuś się nie podoba niech nie patrzy:)
    Ja swoich nie wrzucam bo po pierwsze nie mam przy sobie a po drugie mam zdjęcie kręgosłupa:) jakoś się wczoraj lekarz nie postarał

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucać wszystko :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczaku dawaj te 43d wiele nie przedstawiaja ale sa smiechowe :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8166fe30013d95f9med.jpg
    4bb8d8181a207be8med.jpg
    c74c9bf34f3dffd4med.jpg

eforts, Cynamonek30, kaarolaa, Furia, Bursztynka, Bogusiar80, zuza_3, Niespodzianek:), Marimiko, aniar, julianna lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny ja tez ma kartofla w 3d z 11 tyg, pozniej kuz super bedzie zobaczy twarz dziecka :)
    Tak sobie pomyslalam czy te wszystkie wynalazki nie zmniejszaja nam niespodzianki na finishu? :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na polowkowe chce isc z 3d4d ;) juz powinien być piekny Dzidzius.

A kartofelek uroczy :)

Qrczak lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts może i zmniejszają ale co tam ;) Ja przed ciążą byłam pewna, że nie będę chciała znać płci dziecka, ale jak tylko dowiedziałam się o ciąży to zastanawiam się, co tam mi pod sercem rośnie ;) Nasze mamy i babcie nie miały tego dobrodziejstwa i żyły w błogiej nieświadomości aż do dnia rozwiązania :)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka akurat udało się twarzyczkę uchwycić :) Widać nosek, prawda? Tego się najbardziej obawiałam...

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak widać nosek widać ;)

Qrczak lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka236 wrote:
    Kochane jesteście może to glupie dziwne ale teraz czego najbardziej pragnę to kolejnego dziecka ...czy którąś z Was to spotkało kiedy mogę starać się o dziecko mówią że pół roku dla mnie to za długo
    Kochana współczuję bo wiem co czujesz, też tok temu w 10tc miałam łyżeczkowanie bo ciąża obumarła( prawdopodobnie w 9tc) Nam lekarz zalecił odczekać 3 cykle.
    Trzymaj się i nie poddawaj się, jeszcze się los do Was uśmiechnie.

kGAop1.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak - piękny kartofelek :D
    Ja nie chcę mieć usg 3d. Wolę nie widzieć, aż tak dokładnie swojego dzidziusia, chcę mieć niespodziankę po porodzie :) Bo na zdjęciach 3d to już praktycznie wszystko widać :D

Qrczak lubi tę wiadomość

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Bajka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak sliczny dzidzi
    Karola duży ten Twój maluch super wieści

Kasienks przykro mi po 3 cyklach zazwyczaj działają dziewczyny

a mnie na obchodzie lekarz powiedział że czesto w tym czasie ma pacjentki
    Z takimi objawami i ze bardzo czesto rodzą zdrowe córeczki hehe ciekawe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 17:37

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak sliczny maluch :) niech dalej tak zdrowo rosnie i nadrabia :)

my lubimy usg, zwlaszcza ja, maz byl 2 razy inie mogl wczoraj oderwac wzroku od monitora :) byl taki zadowolony :) teraz pewnie na polowkowe pojdzie ze mna :) nie przegapi takiej okazji :)

jesli chodzi o porod to tez chce byc przy mnie, ale zobaczymy jak to wszytsko sie potoczy...

Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedłużkę do stanika w sklepach z bielizną.

Mi się obwód nie powiększył jak na razie ale cycki urosły i jejku żebym ja takie miała od zawsze. Tak jak kaarolaa z B na D a wobwodzie cały czas 75. Są rewelacyjne :D :D :D

Bajka, przebadaj sie i wracaj szybciutko do domku. Ja w terminie @ tez miewam bóle na dole podbrzusza ale na szczęście krwawień niet.

Przespałam dziś w dzień od 12 do 16. Dopiero umyłam włosy i się pomalowałam co by mąż się nie przeraził swoją kurą domową. Co ja będę robić w nocy???

Kiara, chyba po prostu biodra samomagicznie się poszerzają, ja też mam podobnie. Ale pupa zrobiła mi się fajniejsza, bo zawsze była koścista i płaska :)

Furia, ty codziennie takie pychotki majstrujesz???

Kasienka, przytulam Cię razem z dziewczynami.

Co do snów erotycznych, to ja też czasem miewam bardzo realne. No i co do sexu... My mamy jakieś opory psychiczne i nie wychodzi :/ Ja się boję, że zaraz znajdzie mi się jakaś torbiel co pęknie i się zakrwawię, a mąż że maluch się będzie za bardzo kołysał i go wytelepiemy. I nie wychodzi nam. Ostatnio jak próbowaliśmy to skończyliśmy ze śmiechem z samych siebie. A do tego mieszkamy chwilowo na czas remontu u rodziców i jakoś tak dziwnie. Dobrze że jak majstrowaliśmy malucha to u siebie w domku swobodnie, bo tak z rodzicami ciężka sprawa. No i ja od II trymestru mam z powrotem chcicę. Chyba poczekam do next czwartku gdzie mam wizytę u gina i się zapytam co on na to.

kaarolaa, Bajka, Kiara lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka, pół roku to mówią dlatego, żebys odpoczeła psychicznie, uspokoiła nerwy troszke i podniosla się na zdrowiu, ale jesli bardzo pragniesz dziecka, t nie czekaj tak długo...
    Strasznie mi przykro, że tak sie stało. Widocznie aniołek był w Niebie bardziej potrzebny niż na Ziemi...

Odebrałam dzis bratanice z przedszkola po wycieczce w parku dinozaurów. Czuje się jakbym sama tam była, wiem już wszystko o nich :P ale najbardziej to dała mi w kośc na placu zabaw... Chyba się muszę przyzwyczaic do biegania za maluchami :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 17:37

4dbc34fc83.png
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ