X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia opinie są różne. Jedni mówią, żeby iść za ciosem, inni że odczekać trzy miesiące. O pół roku nie słyszałam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka trzymaj się cieplutko i życzę Ci, żeby kolejna ciąża była w 100% szczęśliwa.
    joanna ja na pewno będę rodzić z mężem o ile los nie wywinie nam jakiegoś numeru. Przy pierwszym porodzie też był, do dzisiaj to wspomina i na pewno od razu związało go to z małym:) oczywiście nie przeszkodziło mu to zorganizować hucznego pępkowego po którym to ledwo dał radę odebrać Nas ze szpitala:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chcemy razem rodzić.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka236 wrote:
    Kochane jesteście może to glupie dziwne ale teraz czego najbardziej pragnę to kolejnego dziecka ...czy którąś z Was to spotkało kiedy mogę starać się o dziecko mówią że pół roku dla mnie to za długo
    Po pierwsze bardzo mi przykro :(
    sama miałam zabieg w 10 tyg wiec rozumiem cie doskonale co czujesz :(
    odnośnie staran każdy lekarz zaleca inaczej , mi przy wypisie ordynator zalecał 4 "zdrowe cykle- dziewczyna ktore miały zabieg ze mna ich (prowadzacy)lekarze kazali odczekac 3 "zdrowe" cykle, Moj Prowadzacy doktor kazał odczekac mi 6 cykli( ale to pewnie ze wzgledu na stan psychiczny) ja odczekałam 5 i spróbowaliśmy- z założeniem ,że i tak sie nie uda..teraz jestem w 9 tyg :)
    Dbaj o siebie i myśl pozytywnie jeszcze bedziesz mamusia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 16:32

zi13skjo0ong6u20.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udało mi się odtworzyć filmy od gina z wczorajszej wizyty. Zrobiłam z nich nawet fotki, ale nie wiem czy wrzucać zdjęcie 3d, bo to taki kartofelek jest i wiem, że niektórym z Was nie podobają się takie zdjęcia...
    Może wrzucę tylko 2d.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczak wrzuć też 3d wszystkie są na pewno piękne, jak komuś się nie podoba niech nie patrzy:)
    Ja swoich nie wrzucam bo po pierwsze nie mam przy sobie a po drugie mam zdjęcie kręgosłupa:) jakoś się wczoraj lekarz nie postarał

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucać wszystko :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczaku dawaj te 43d wiele nie przedstawiaja ale sa smiechowe :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8166fe30013d95f9med.jpg
    4bb8d8181a207be8med.jpg
    c74c9bf34f3dffd4med.jpg

eforts, Cynamonek30, kaarolaa, Furia, Bursztynka, Bogusiar80, zuza_3, Niespodzianek:), Marimiko, aniar, julianna lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny ja tez ma kartofla w 3d z 11 tyg, pozniej kuz super bedzie zobaczy twarz dziecka :)
    Tak sobie pomyslalam czy te wszystkie wynalazki nie zmniejszaja nam niespodzianki na finishu? :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na polowkowe chce isc z 3d4d ;) juz powinien być piekny Dzidzius.

A kartofelek uroczy :)

Qrczak lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts może i zmniejszają ale co tam ;) Ja przed ciążą byłam pewna, że nie będę chciała znać płci dziecka, ale jak tylko dowiedziałam się o ciąży to zastanawiam się, co tam mi pod sercem rośnie ;) Nasze mamy i babcie nie miały tego dobrodziejstwa i żyły w błogiej nieświadomości aż do dnia rozwiązania :)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka akurat udało się twarzyczkę uchwycić :) Widać nosek, prawda? Tego się najbardziej obawiałam...

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak widać nosek widać ;)

Qrczak lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka236 wrote:
    Kochane jesteście może to glupie dziwne ale teraz czego najbardziej pragnę to kolejnego dziecka ...czy którąś z Was to spotkało kiedy mogę starać się o dziecko mówią że pół roku dla mnie to za długo
    Kochana współczuję bo wiem co czujesz, też tok temu w 10tc miałam łyżeczkowanie bo ciąża obumarła( prawdopodobnie w 9tc) Nam lekarz zalecił odczekać 3 cykle.
    Trzymaj się i nie poddawaj się, jeszcze się los do Was uśmiechnie.

kGAop1.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak - piękny kartofelek :D
    Ja nie chcę mieć usg 3d. Wolę nie widzieć, aż tak dokładnie swojego dzidziusia, chcę mieć niespodziankę po porodzie :) Bo na zdjęciach 3d to już praktycznie wszystko widać :D

Qrczak lubi tę wiadomość

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Bajka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak sliczny dzidzi
    Karola duży ten Twój maluch super wieści

Kasienks przykro mi po 3 cyklach zazwyczaj działają dziewczyny

a mnie na obchodzie lekarz powiedział że czesto w tym czasie ma pacjentki
    Z takimi objawami i ze bardzo czesto rodzą zdrowe córeczki hehe ciekawe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 17:37

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak sliczny maluch :) niech dalej tak zdrowo rosnie i nadrabia :)

my lubimy usg, zwlaszcza ja, maz byl 2 razy inie mogl wczoraj oderwac wzroku od monitora :) byl taki zadowolony :) teraz pewnie na polowkowe pojdzie ze mna :) nie przegapi takiej okazji :)

jesli chodzi o porod to tez chce byc przy mnie, ale zobaczymy jak to wszytsko sie potoczy...

Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedłużkę do stanika w sklepach z bielizną.

Mi się obwód nie powiększył jak na razie ale cycki urosły i jejku żebym ja takie miała od zawsze. Tak jak kaarolaa z B na D a wobwodzie cały czas 75. Są rewelacyjne :D :D :D

Bajka, przebadaj sie i wracaj szybciutko do domku. Ja w terminie @ tez miewam bóle na dole podbrzusza ale na szczęście krwawień niet.

Przespałam dziś w dzień od 12 do 16. Dopiero umyłam włosy i się pomalowałam co by mąż się nie przeraził swoją kurą domową. Co ja będę robić w nocy???

Kiara, chyba po prostu biodra samomagicznie się poszerzają, ja też mam podobnie. Ale pupa zrobiła mi się fajniejsza, bo zawsze była koścista i płaska :)

Furia, ty codziennie takie pychotki majstrujesz???

Kasienka, przytulam Cię razem z dziewczynami.

Co do snów erotycznych, to ja też czasem miewam bardzo realne. No i co do sexu... My mamy jakieś opory psychiczne i nie wychodzi :/ Ja się boję, że zaraz znajdzie mi się jakaś torbiel co pęknie i się zakrwawię, a mąż że maluch się będzie za bardzo kołysał i go wytelepiemy. I nie wychodzi nam. Ostatnio jak próbowaliśmy to skończyliśmy ze śmiechem z samych siebie. A do tego mieszkamy chwilowo na czas remontu u rodziców i jakoś tak dziwnie. Dobrze że jak majstrowaliśmy malucha to u siebie w domku swobodnie, bo tak z rodzicami ciężka sprawa. No i ja od II trymestru mam z powrotem chcicę. Chyba poczekam do next czwartku gdzie mam wizytę u gina i się zapytam co on na to.

kaarolaa, Bajka, Kiara lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka, pół roku to mówią dlatego, żebys odpoczeła psychicznie, uspokoiła nerwy troszke i podniosla się na zdrowiu, ale jesli bardzo pragniesz dziecka, t nie czekaj tak długo...
    Strasznie mi przykro, że tak sie stało. Widocznie aniołek był w Niebie bardziej potrzebny niż na Ziemi...

Odebrałam dzis bratanice z przedszkola po wycieczce w parku dinozaurów. Czuje się jakbym sama tam była, wiem już wszystko o nich :P ale najbardziej to dała mi w kośc na placu zabaw... Chyba się muszę przyzwyczaic do biegania za maluchami :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 17:37

4dbc34fc83.png
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ