Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też nie robiłam badań na HIV. Teraz tylko będę robić na grupę krwi...
Madzialena - dobrze kojarzę, że chodziłaś do ginekologa w DG na Adamieckiego? Bo nie wiem, czy nie pomyliłam Cię z inną dziewczyną...gubię się troszkęJak tak, to do jakiej gin teraz trafiłaś?
Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona i że nadrabiasz badania
No i że widziałaś dzidziola
[/url]
-
ja właśnie po pracy i po wizycie i mam takie jakieś mieszane uczucia, ani trochę mnie ta wizyta nie uspokoiła...
płci nie udało się określić, bo jeszcze za mały jest bobas, no i jest mniejszy w porównaniu z tygodniem, w którym obecnie jestem ma ledwie ponad 8cm.
o fotkę musiałam się dziś poprosić i zostało akurat bardzo niewyraźne zdjęcieusg wskazuje na 15t.
robił mi również cytologie. generalnie serduszko bije, pęcherz moczowy jest, rączki, nóżki i paluszki są. jakoś jestem zasmucona i zmartwiona, że to moje maleństwa jest takie maleńkie, a następna wizyta dopiero 8 lipca. teraz to dopiero będę z niecierpliwością oczekiwała ehhh -
ja robiłam na HIV - ale w sumie nie pytali jaki rodzaj - to chodzi chyba ogólnie o to podstawowe badanie na jego obecność w organizmie. Nic bardziej specjalistycznego:)
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Qrczak wrote:Paula nic się nie martw i nie stresuj, bo się dzidzi udzieli. Ważne, że rośnie i serduszko bije a co do pomiarów, to wiesz, że to tylko sprzęt i czasem lekarz może źle coś oznaczyć i wychodzi mniejsze dziecko. na pewno jest wszystko OK.[/QU
jak ostatnio miałam robione usg czyli w 13t to maluch też długośćią nie powalał, bo miał niecałe 6 cm i też z usg wyszedł tydzień do tyłu. oby sie wyrównaało -
Paula po prostu dziecko jest mniejsze wcale nie musi nadgonić, wszystko zależy kiedy doszło do zapłodnienia no i nie wszystkie dzieci rodzą się 56 cm
mojej przyjaciółki synek całą ciąże był dwa tyg do tyłu a urodził się cały i zdrowy z tym że mniejszy ale szybciutko nadgonił
mi lekarz powiedział że dziecko małe nie będzie to śmiałam się, że przy porodzie pokłócę się z mężem (ponad 190 cm)a następnej wizycie już nie był taki duży
Magda dobra decyzja, fajnie że masz dobrego lekarza to jednak ważne.
Ja robiłam hiv i kiłę, też jakieś podstawowe, jest/nie Dziwne, że nie zlecili Wam tych badań, niby teraz są zalecenia żeby każa ciężarna robiła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 21:05
-
Moje szczęście
crl - 5,81
nt- 0,72
tetno 167,
wszystko na swoim miejscu, nosek, rczki, nozki,
przeplywy ok, organy ok
na poczatku sie nie ruszal, ale gin go poruszyl zeby falde karkowa zmierzyc i tak sie przeciagnal, pierwszy raz slyszalam serduszko, poplakalam sieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 21:07
Niespodzianek:), Marimiko, eforts, Bursztynka, Bogusiar80, Kiara, Qrczak, Ita, HANA, Paula84, kaarolaa, julianna lubią tę wiadomość
-
madzialena gratuluje zmiany lekarza i bardzo się cieszę, że teraz jesteś zadowolona:) Ja robiłam HIV ale zastrzeliłaś mnie pytaniem o rodzaj bo mnie nikt o to nie pytał, zrobiłam, zapłaciłam i koniec.
Paula nie masz się czym martwić, dzidzia mogła się ruszać i gin mógł źle zmierzyć albo ma gorszy sprzęt, wszystko jest dobrze!
Lola co u ciebie? Cieszysz się jeszcze mamą?