X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wypieków Furii - to szczytem moich osiągnieć w tym momencie jest wstanie z łóżka i poprawienie firanki w pokoju... na nic więcej mnie nie stać fizycznie i psychicznie hyhy

Qrczak, HANA, Mysiok lubią tę wiadomość

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .joanna wrote:
    ja cały czas wszystkim mówię, że widziałam jajka :D
    Ja od samego początku mówię, że będzie facet, a mąż jako jedyny w rodzinie stoi przy swoim że dziewucha:D

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena brawo za podjęcie słusznej decyzji! Fajnie, że wizyta udana i ginka konkretna :) No to teraz już będziesz spokojniejsza ;)

Co do HIV to ja nie robiłam, więc nie pomogę.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie robiłam badań na HIV. Teraz tylko będę robić na grupę krwi...

Madzialena - dobrze kojarzę, że chodziłaś do ginekologa w DG na Adamieckiego? Bo nie wiem, czy nie pomyliłam Cię z inną dziewczyną...gubię się troszkę ;) Jak tak, to do jakiej gin teraz trafiłaś? :) Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona i że nadrabiasz badania ;) No i że widziałaś dzidziola :D

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Bajka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może coś w tym być z tymi dziewczynami bo powiedział mi to jeden z najlepszych lekarzy i z największym doświadczeniem :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie robiłam jeszcze badań na hiv

ja obstawiam chłoptasia, a co bedzie to musze jeszcze poszekac

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie po pracy i po wizycie i mam takie jakieś mieszane uczucia, ani trochę mnie ta wizyta nie uspokoiła...

płci nie udało się określić, bo jeszcze za mały jest bobas, no i jest mniejszy w porównaniu z tygodniem, w którym obecnie jestem ma ledwie ponad 8cm.

o fotkę musiałam się dziś poprosić i zostało akurat bardzo niewyraźne zdjęcie :( usg wskazuje na 15t.

robił mi również cytologie. generalnie serduszko bije, pęcherz moczowy jest, rączki, nóżki i paluszki są. jakoś jestem zasmucona i zmartwiona, że to moje maleństwa jest takie maleńkie, a następna wizyta dopiero 8 lipca. teraz to dopiero będę z niecierpliwością oczekiwała ehhh

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nic się nie martw i nie stresuj, bo się dzidzi udzieli. Ważne, że rośnie i serduszko bije a co do pomiarów, to wiesz, że to tylko sprzęt i czasem lekarz może źle coś oznaczyć i wychodzi mniejsze dziecko. na pewno jest wszystko OK.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam na HIV - ale w sumie nie pytali jaki rodzaj - to chodzi chyba ogólnie o to podstawowe badanie na jego obecność w organizmie. Nic bardziej specjalistycznego:)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na następnej wizycie nadgoni dzidziuś, nie masz co się martwić.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Paula nic się nie martw i nie stresuj, bo się dzidzi udzieli. Ważne, że rośnie i serduszko bije a co do pomiarów, to wiesz, że to tylko sprzęt i czasem lekarz może źle coś oznaczyć i wychodzi mniejsze dziecko. na pewno jest wszystko OK.[/QU

jak ostatnio miałam robione usg czyli w 13t to maluch też długośćią nie powalał, bo miał niecałe 6 cm i też z usg wyszedł tydzień do tyłu. oby sie wyrównaało

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mój Maluch cały czas był o 6 dni do tyłu i dopiero teraz podgonił. Tyle, że ja się z tym pogodziłam, że tak jest i przestałam sie tym martwić. I Tobie tez tak radzę ;) pamiętaj, że każde dziecko rośnie w swoim tempie.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula po prostu dziecko jest mniejsze wcale nie musi nadgonić, wszystko zależy kiedy doszło do zapłodnienia no i nie wszystkie dzieci rodzą się 56 cm :)
    mojej przyjaciółki synek całą ciąże był dwa tyg do tyłu a urodził się cały i zdrowy z tym że mniejszy ale szybciutko nadgonił :)

mi lekarz powiedział że dziecko małe nie będzie to śmiałam się, że przy porodzie pokłócę się z mężem (ponad 190 cm)a następnej wizycie już nie był taki duży :)

Magda dobra decyzja, fajnie że masz dobrego lekarza to jednak ważne.

Ja robiłam hiv i kiłę, też jakieś podstawowe, jest/nie Dziwne, że nie zlecili Wam tych badań, niby teraz są zalecenia żeby każa ciężarna robiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 21:05

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fe18db204e3fafdfmed.jpg

abb6e0895dce5256med.jpg

e878d6f8f6892472med.jpg

Moje szczęście :)
    crl - 5,81
    nt- 0,72
    tetno 167,
    wszystko na swoim miejscu, nosek, rczki, nozki,
    przeplywy ok, organy ok :)
    na poczatku sie nie ruszal, ale gin go poruszyl zeby falde karkowa zmierzyc i tak sie przeciagnal, pierwszy raz slyszalam serduszko, poplakalam sie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 21:07

Niespodzianek:), Marimiko, eforts, Bursztynka, Bogusiar80, Kiara, Qrczak, Ita, HANA, Paula84, kaarolaa, julianna lubią tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiv ten najzwyklejszy, najtańszy.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialena gratuluje zmiany lekarza i bardzo się cieszę, że teraz jesteś zadowolona:) Ja robiłam HIV ale zastrzeliłaś mnie pytaniem o rodzaj bo mnie nikt o to nie pytał, zrobiłam, zapłaciłam i koniec.
    Paula nie masz się czym martwić, dzidzia mogła się ruszać i gin mógł źle zmierzyć albo ma gorszy sprzęt, wszystko jest dobrze!:)
    Lola co u ciebie? Cieszysz się jeszcze mamą?

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati śliczny maluch:))

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez robilam hic kile i zapalenie watroy typu b i c i na skierowaniu mialam normalnie napisane HIV i babka w labo wiedziala ze jesem w ciazy, czyli podstawowy ja za hiv placilm 36 zl

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek dziękuję kochana :)

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, śliczny mały człowieczek.

Nati89 lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ