X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Paula po prostu dziecko jest mniejsze wcale nie musi nadgonić, wszystko zależy kiedy doszło do zapłodnienia no i nie wszystkie dzieci rodzą się 56 cm :)
    mojej przyjaciółki synek całą ciąże był dwa tyg do tyłu a urodził się cały i zdrowy z tym że mniejszy ale szybciutko nadgonił :)

mi lekarz powiedział że dziecko małe nie będzie to śmiałam się, że przy porodzie pokłócę się z mężem (ponad 190 cm)a następnej wizycie już nie był taki duży :)

Magda dobra decyzja, fajnie że masz dobrego lekarza to jednak ważne.

Ja robiłam hiv i kiłę, też jakieś podstawowe, jest/nie Dziwne, że nie zlecili Wam tych badań, niby teraz są zalecenia żeby każa ciężarna robiła.

wiadomo gin bierze pod uwagę pierwszy dzień ostatniej @, a ja zaszłam między 19-21 marca tak mi wyszła owu wg testów owulacyjnych.

mam tylko nadzieję, że wszystko będzie dobrze z moim kruszynkiem

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati - jaki cudny bobasek :)

Nati89 lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati - gratuluję bobaska pieknego:)

Nati89 lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati no piękności :)

Nati89 lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na moich wynikacg jest nazwa badania : HIV Ag/Ab Combo - test w kierunku przeciwciał HIV- 1 i HIV-2 i antygenu p24. ale Pani która przyjmuje Ci to skierowanie to chyba powinna wiedziec chociazby z doświadczenia na jakie badania HIV wysyłane są ciężarne :/ eh... brak ludzi kompetentnych w kraju dobija...

Poszam dzis do sklepu po drbne zakupy które wyniosły mnie 14 zł. z braku gotówki postanowiłam zapłacic kartą. przy kasie pani poinformowała mnie ze płatnośc od 20 zł... (dziwne bo ie było nigdzie takiej informacji, a z tego co wiem to takie praktyki są nielegalne) i podziękowałam za zakupy i chciałam wyjsc. Pani burkneła że ona juz ma to naliczone i co?! tak mi ciśnienie podniosła że nie ogarnełam i wyszłam z siebie :D
    ma sie ten temperament

4dbc34fc83.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka sa takie sklepy. Spotkalam sie juz z tym. Kiedys zostawilam zakupy bo mialam chyba za 12 zl. A ja powiedzialam, ze kupuje to co potrzebuje i niech wywiesza informacje. Babka sie zdziwila. Tydzien pozniej juz byla informacja przy kazdej kasie :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do płatności kartą - takie praktyki są nielegalne :) Płacić możesz od każdej kwoty. Jak będziesz miała z tym problemy to możesz tak jak ja robić :D Ja zawsze proszę kierownika, po czym informuję go, że jeśli nie przyjmie płatności kartą, to zadzwonię do swojego banku i poinformuje pracownika, że odmówiono mi zapłatę. Mój bank skontaktuje się z bankiem, z którym dany sklep ma umowę na terminale...i będą mieli duuuży problem, a do tego mogą mieć nawet wycofane terminale ;) Bezcenna jest mina kierownika, jak to mówię ;)

Bogusiar80, Furia lubią tę wiadomość

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam hiv combo. Ale to babka powinna ogarnac. Trzeba jej powiedziec tanie badanie czy ma sie hiv czy nie. Jak nie umie czytac i nie rozumie ;-)

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... Jakiś czas temu zauważyłam zmianę skórna tak jakby jasna malinka. Pojawiła się z miesiąc temu nad brzuchem a pod piersią. I nie znika. Jak się naciśnie to znika a potem wychodzi z powrotem. Nie boli i nie swędzi. Nie jest sine jak siniak.
    Zaczyna mnie to cholerstwo zastanawiać. Przebarwienie ciążowe chyba by było brązowe. Powinnam pójść z tym do dermatologa? Bo gin to chyba nie?
    Nie zrobiło się wam może coś podobnego?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Bajka dziś właśnie rozmawiałyśmy z koleżanką i ona też plamiła/krwawiła na początku 4 miesiąca i urodziła dziewczynkę ;) Może faktycznie coś w tym jest...
    ja plamiłam i krwawiłam od początku a jakoś mam chłopca :P
    eforts wrote:
    Tak sobie pomyslalam czy te wszystkie wynalazki nie zmniejszaja nam niespodzianki na finishu? :)
    dlatego ja nie chcę 3/4d :) fajnie jest widzieć taki normalny obraz 2d jak maluch się rusza albo coś, ale jakoś nie mam potrzeby by podglądać go bardziej, raczej bardziej chcę mieć niespodziankę przy porodzie :)

Qrczak tylko się nie obraź :D patrzyłam na te zdj. pod różnych kątem i kurcze nie jestem pewna czy na tych 3d coś w ogóle widze... :P pewnie dlatego, że z filmu... ale chyba tam obraz buziaczka tam ma być, tak? :)
    na 2d duży człowieczek już <3

Kasienka kochana, strasznie mi przykro... wiem, co przechodzisz :(

madzialena na hiv robi się tylko te najtańsze badanie (u mnie 26,5), te droższe to sa potwierdzenia hiv jak już komus wyjdzie pozytyw (ma wyjśc negatyw żeby było ok).

Ja byłam u przyjaciółki, pogadałyśmy dłuugo, aż mnie gardło boli, ale cieszę się :)
    ze średnich wieści - wracając spotkałam... swojego byłego! I teraz pisze do mnie na fb, odczepić się nie chce, choć powiedziałam, że jestem w ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka - ja bym po prostu przy najbliższej wizycie u gina wspomniała mu o tym :) ale z tego co wczoraj jeszcze czytałam (akurat szukałam tez info. o zmianach skórnych), to raczej tak moze być, że w ciąży coś nam "wyskoczy" :)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie spicie w najlepsze :-D
    A ja jeszcze nie wrrr. Po pierwsze maly mi tak kaszlal i mial taki slinotok, ze masakra. Maz po polnocy przyniosl mi malego do lozka. Jak lezy na meza wielkiej poduszce to raz na jakis czas zakaszle. Dzis idziemy do pediatry. Jakis syrop czy cos.
    A druga sprawa , ktora mnie meczy to tak mnie ciagnie w lewej pachwinie. Jakis skurcz czy cos, ze momentami z bolu mam lzy :-(
    Ja nie mam narazie przebarwien skornych.
    Kiara a z tym bylym dobre ;-) Kobiety w ciazy sa bardziej pociagajace dla niektorych mezczyzn ;-)

• madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba macie rację dziewczyny, to będzie ten hiv combo czy jakoś tak, i powiem wam że ja tez się zdziwiłam że babka w labo nie wie, mówię jej, że taki typ badań, jaki się ciężarnym wykonuje, a one że nie wie i już O.o. No tak, moja nowa ginka chyba nie przewidziała takiej sytuacji ale teraz juz wiem co trzeba zrobić więc w piątek postaram się wszystko wykonać.

.joanna - ta stara ginka to jakaś Anna Gałek-Karkos. Teraz będę chodzić do Inter-Medu w będzinie, do dr Zuzanny jakieś tam - jeszcze nazwiska nie pamiętam. Ona z tego co wiem pracowała/pracuje w szpitalu Bonifratów w Kat.

Ale te wszystkie zdjęcia usg mnie rozczulają, pamiętacie jak cieszyłyśmy się, że jest pęcherzyk, potem zarodek i bijące serduszko? A teraz te nasze dzieci juz taaakie duże.:)

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Pewnie spicie w najlepsze :-D

A druga sprawa , ktora mnie meczy to tak mnie ciagnie w lewej pachwinie. Jakis skurcz czy cos, ze momentami z bolu mam lzy :-(

Hmm...a może to jakieś więzadła czy co się rozciągają? Nie znam się, nie miałam az tak bolącego ciągnięcia ale myslę, że jeżeli az tak cię to boli to zapytaj się lekarza, czy to normalne, czy jakies tabletki pomagą, czy trzeba po prostu przeczekać

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    madzialena gratuluje zmiany lekarza i bardzo się cieszę, że teraz jesteś zadowolona:) Ja robiłam HIV ale zastrzeliłaś mnie pytaniem o rodzaj bo mnie nikt o to nie pytał, zrobiłam, zapłaciłam i koniec.
    Paula nie masz się czym martwić, dzidzia mogła się ruszać i gin mógł źle zmierzyć albo ma gorszy sprzęt, wszystko jest dobrze!:)
    Lola co u ciebie? Cieszysz się jeszcze mamą?
    hej! dzięki,że pytasz,tak do końca mc mam ja w Tychyach:) Wpadłam dzis z ranka, 2 karty wstecz tylko przeczytałam :( wybaczcie, ale do 30 czerwca praktycznie mnie nie będzie, wyjeżdzamy wszyscy w góry:)
    Chciałam Was wszystkie pozdrowić i przesyłam buziaki-;)

aniar lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, tylko zamelduj się na mamuskach jak wrócisz.

Kiara, ja też wczoraj szukałam po necie ale dałam spokój. Myślisz że nie będzie głupio jak ginowi to pokażę? Mam nadzieję że to nic strasznego.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka pokaz ginowi dla własnego spokoju, myślę że zdażają sie takie przebarwienia

My jeszcze w szpitalu może dowiem sie czegoś na obchodzie ale pozytywnie bo już zniknęło wszystko co niepokoilo :)

Dzień dobry dziewczyny

Furia, Bogusiar80, Niespodzianek:), Qrczak lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Furia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulam no to przy poznej owu nie ma co sie dziwic, ze dzidzia troszke mniejsza :) Ja tez mialam owu kolo 20-21 marca :) Maluch byl na poczatku tydzien mniejszy niz z om ( bo i tydzien pozniej byla owu ) a teraz na wizycie 2 tygodnie temu byl mniejszy o 3 dni tylko, wiec nadrabia :)

Dobry :)
    Znow mialam durne sny, ale ich na szczescie juz nie pamietam :P
    Wczoraj jak wstawalam to siadlam na tylek, tak mnie zabolala blizna po cc ze az sprawdzilam czy mi sie nie rozerwala :O

Nati dzidzia piekna :) Madzialenka ciesze sie, ze trafilas na dobra lekarke :)

Lola baw sie dobrze :)

Macie jakies pomysly co kupic synkowi na 2 urodzinki ? Bo juz sama nie wiem. Jezdzik, rowerek, auto do jezdzenia juz ma wiec to odpada.

Nati89 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Od kilku dni codziennie boli mnie głowa. Nie chciałam brać tabletek, ale wczoraj wieczorem już nie dałam rady i wzięłam. Dziś znowu mnie boli..

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola baw sie dobrze. Czekamy na Ciebie :-)
    Ide z malym tak o 16-ej do lekarza. Bedzie polozna to zapytam sie o ten cholerny bol wrr. Spalam dzis z dwie godziny rekord. Oczy mam zamkniete haha. Po wizycie u lekarza pewnie padne ;-)
    Furia ciezko mi powiedziec bo maly na roczek dostal jezdzik i traktor z przyczepka na pedaly. Na drugie dostal rower i duze klocki. A tak Ci powiem nie mam pojecia.

‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ