Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
eforts wrote:Paula po prostu dziecko jest mniejsze wcale nie musi nadgonić, wszystko zależy kiedy doszło do zapłodnienia no i nie wszystkie dzieci rodzą się 56 cm
mojej przyjaciółki synek całą ciąże był dwa tyg do tyłu a urodził się cały i zdrowy z tym że mniejszy ale szybciutko nadgonił
mi lekarz powiedział że dziecko małe nie będzie to śmiałam się, że przy porodzie pokłócę się z mężem (ponad 190 cm)a następnej wizycie już nie był taki duży
Magda dobra decyzja, fajnie że masz dobrego lekarza to jednak ważne.
Ja robiłam hiv i kiłę, też jakieś podstawowe, jest/nie Dziwne, że nie zlecili Wam tych badań, niby teraz są zalecenia żeby każa ciężarna robiła.
wiadomo gin bierze pod uwagę pierwszy dzień ostatniej @, a ja zaszłam między 19-21 marca tak mi wyszła owu wg testów owulacyjnych.
mam tylko nadzieję, że wszystko będzie dobrze z moim kruszynkiem -
na moich wynikacg jest nazwa badania : HIV Ag/Ab Combo - test w kierunku przeciwciał HIV- 1 i HIV-2 i antygenu p24. ale Pani która przyjmuje Ci to skierowanie to chyba powinna wiedziec chociazby z doświadczenia na jakie badania HIV wysyłane są ciężarne
eh... brak ludzi kompetentnych w kraju dobija...
Poszam dzis do sklepu po drbne zakupy które wyniosły mnie 14 zł. z braku gotówki postanowiłam zapłacic kartą. przy kasie pani poinformowała mnie ze płatnośc od 20 zł... (dziwne bo ie było nigdzie takiej informacji, a z tego co wiem to takie praktyki są nielegalne) i podziękowałam za zakupy i chciałam wyjsc. Pani burkneła że ona juz ma to naliczone i co?! tak mi ciśnienie podniosła że nie ogarnełam i wyszłam z siebie
ma sie ten temperament -
Ewka sa takie sklepy. Spotkalam sie juz z tym. Kiedys zostawilam zakupy bo mialam chyba za 12 zl. A ja powiedzialam, ze kupuje to co potrzebuje i niech wywiesza informacje. Babka sie zdziwila. Tydzien pozniej juz byla informacja przy kazdej kasie
-
co do płatności kartą - takie praktyki są nielegalne
Płacić możesz od każdej kwoty. Jak będziesz miała z tym problemy to możesz tak jak ja robić
Ja zawsze proszę kierownika, po czym informuję go, że jeśli nie przyjmie płatności kartą, to zadzwonię do swojego banku i poinformuje pracownika, że odmówiono mi zapłatę. Mój bank skontaktuje się z bankiem, z którym dany sklep ma umowę na terminale...i będą mieli duuuży problem, a do tego mogą mieć nawet wycofane terminale
Bezcenna jest mina kierownika, jak to mówię
Bogusiar80, Furia lubią tę wiadomość
[/url]
-
Wiecie co... Jakiś czas temu zauważyłam zmianę skórna tak jakby jasna malinka. Pojawiła się z miesiąc temu nad brzuchem a pod piersią. I nie znika. Jak się naciśnie to znika a potem wychodzi z powrotem. Nie boli i nie swędzi. Nie jest sine jak siniak.
Zaczyna mnie to cholerstwo zastanawiać. Przebarwienie ciążowe chyba by było brązowe. Powinnam pójść z tym do dermatologa? Bo gin to chyba nie?
Nie zrobiło się wam może coś podobnego? -
nick nieaktualnyQrczak wrote:Bajka dziś właśnie rozmawiałyśmy z koleżanką i ona też plamiła/krwawiła na początku 4 miesiąca i urodziła dziewczynkę
Może faktycznie coś w tym jest...
eforts wrote:Tak sobie pomyslalam czy te wszystkie wynalazki nie zmniejszaja nam niespodzianki na finishu?fajnie jest widzieć taki normalny obraz 2d jak maluch się rusza albo coś, ale jakoś nie mam potrzeby by podglądać go bardziej, raczej bardziej chcę mieć niespodziankę przy porodzie
Qrczak tylko się nie obraźpatrzyłam na te zdj. pod różnych kątem i kurcze nie jestem pewna czy na tych 3d coś w ogóle widze...
pewnie dlatego, że z filmu... ale chyba tam obraz buziaczka tam ma być, tak?
na 2d duży człowieczek już
Kasienka kochana, strasznie mi przykro... wiem, co przechodzisz
madzialena na hiv robi się tylko te najtańsze badanie (u mnie 26,5), te droższe to sa potwierdzenia hiv jak już komus wyjdzie pozytyw (ma wyjśc negatyw żeby było ok).
Ja byłam u przyjaciółki, pogadałyśmy dłuugo, aż mnie gardło boli, ale cieszę się
ze średnich wieści - wracając spotkałam... swojego byłego! I teraz pisze do mnie na fb, odczepić się nie chce, choć powiedziałam, że jestem w ciąży.
-
nick nieaktualny
-
Pewnie spicie w najlepsze
A ja jeszcze nie wrrr. Po pierwsze maly mi tak kaszlal i mial taki slinotok, ze masakra. Maz po polnocy przyniosl mi malego do lozka. Jak lezy na meza wielkiej poduszce to raz na jakis czas zakaszle. Dzis idziemy do pediatry. Jakis syrop czy cos.
A druga sprawa , ktora mnie meczy to tak mnie ciagnie w lewej pachwinie. Jakis skurcz czy cos, ze momentami z bolu mam lzy
Ja nie mam narazie przebarwien skornych.
Kiara a z tym bylym dobreKobiety w ciazy sa bardziej pociagajace dla niektorych mezczyzn
-
Chyba macie rację dziewczyny, to będzie ten hiv combo czy jakoś tak, i powiem wam że ja tez się zdziwiłam że babka w labo nie wie, mówię jej, że taki typ badań, jaki się ciężarnym wykonuje, a one że nie wie i już
. No tak, moja nowa ginka chyba nie przewidziała takiej sytuacji ale teraz juz wiem co trzeba zrobić więc w piątek postaram się wszystko wykonać.
.joanna - ta stara ginka to jakaś Anna Gałek-Karkos. Teraz będę chodzić do Inter-Medu w będzinie, do dr Zuzanny jakieś tam - jeszcze nazwiska nie pamiętam. Ona z tego co wiem pracowała/pracuje w szpitalu Bonifratów w Kat.
Ale te wszystkie zdjęcia usg mnie rozczulają, pamiętacie jak cieszyłyśmy się, że jest pęcherzyk, potem zarodek i bijące serduszko? A teraz te nasze dzieci juz taaakie duże. -
Bogusiar80 wrote:Pewnie spicie w najlepsze
A druga sprawa , ktora mnie meczy to tak mnie ciagnie w lewej pachwinie. Jakis skurcz czy cos, ze momentami z bolu mam lzy
Hmm...a może to jakieś więzadła czy co się rozciągają? Nie znam się, nie miałam az tak bolącego ciągnięcia ale myslę, że jeżeli az tak cię to boli to zapytaj się lekarza, czy to normalne, czy jakies tabletki pomagą, czy trzeba po prostu przeczekać -
Niespodzianek:) wrote:madzialena gratuluje zmiany lekarza i bardzo się cieszę, że teraz jesteś zadowolona:) Ja robiłam HIV ale zastrzeliłaś mnie pytaniem o rodzaj bo mnie nikt o to nie pytał, zrobiłam, zapłaciłam i koniec.
Paula nie masz się czym martwić, dzidzia mogła się ruszać i gin mógł źle zmierzyć albo ma gorszy sprzęt, wszystko jest dobrze!
Lola co u ciebie? Cieszysz się jeszcze mamą?wybaczcie, ale do 30 czerwca praktycznie mnie nie będzie, wyjeżdzamy wszyscy w góry:)
Chciałam Was wszystkie pozdrowić i przesyłam buziaki-
aniar lubi tę wiadomość
-
Bursztynka pokaz ginowi dla własnego spokoju, myślę że zdażają sie takie przebarwienia
My jeszcze w szpitalu może dowiem sie czegoś na obchodzie ale pozytywnie bo już zniknęło wszystko co niepokoilo
Dzień dobry dziewczynyFuria, Bogusiar80, Niespodzianek:), Qrczak lubią tę wiadomość
-
Paulam no to przy poznej owu nie ma co sie dziwic, ze dzidzia troszke mniejsza
Ja tez mialam owu kolo 20-21 marca
Maluch byl na poczatku tydzien mniejszy niz z om ( bo i tydzien pozniej byla owu ) a teraz na wizycie 2 tygodnie temu byl mniejszy o 3 dni tylko, wiec nadrabia
Dobry
Znow mialam durne sny, ale ich na szczescie juz nie pamietam
Wczoraj jak wstawalam to siadlam na tylek, tak mnie zabolala blizna po cc ze az sprawdzilam czy mi sie nie rozerwala
Nati dzidzia pieknaMadzialenka ciesze sie, ze trafilas na dobra lekarke
Lola baw sie dobrze
Macie jakies pomysly co kupic synkowi na 2 urodzinki ? Bo juz sama nie wiem. Jezdzik, rowerek, auto do jezdzenia juz ma wiec to odpada.Nati89 lubi tę wiadomość
-
Lola baw sie dobrze. Czekamy na Ciebie
Ide z malym tak o 16-ej do lekarza. Bedzie polozna to zapytam sie o ten cholerny bol wrr. Spalam dzis z dwie godziny rekord. Oczy mam zamkniete haha. Po wizycie u lekarza pewnie padne
Furia ciezko mi powiedziec bo maly na roczek dostal jezdzik i traktor z przyczepka na pedaly. Na drugie dostal rower i duze klocki. A tak Ci powiem nie mam pojecia.