X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dzisiaj mam chyba apogeum jakieś... Teraz mnie jeszcze brzuch zaczął boleć.

Kiara lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka mam to samo z siedzeniem w domu, jak sie nie zbiore nie wyjde to zamule a tak to nabieram rozpedu i mam wiecej energii :)

Milcia wspolczuje, chyba nic Ci nie zostaje jak lezec i odpoczywac :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, na wymioty w aptece jest FILMAG B6 lekarz w razie wymiotów takich męczacych caly dzien kazał brac trzy tabletki dziennie, podobno bardzo skuteczny.

ja dzis jade na pogrzeb, pogoda jest piękna, ale obawiam się ze moge nie wytrzymac upału wiec chłodze wode w lodówce na wszelki wypadek:)

mnie na szczescie brzuch dzis nie boli, ale za to swedzą mnie piersi i to tak ze mogłabym do krwi sie zadrapac :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 11:07

4dbc34fc83.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja odpukać dziś czuje się świetnie. Choc juz znoeu zaczyna się stres czy z Dzidziusiem ok... wizyta za 11 dni...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka nie stresuj sie bo wysle walek do ciebie

co z tymi naszymi wymiotammi, kurcze mialy byc do konca I tryestru i koniec a tu coraz czzesciej i wiecej nas jeszcze meczy

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziękuję za wsparcie. Jesteśmy w drodze. Kupiłam colę. Odwiezlismy piesia do mojej mamy i zjadłam bułkę. Jest lepiej. To chyba jednak był stres.:) jak mi się uda to będę was czasem podglądać. miłego dnia :) buźki

Kiara, Furia, Qrczak, Niespodzianek:), Ita, Bogusiar80, Bursztynka lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marimiko szerokiej drogi:)
    niby cola niedrowa ale pomaga:)

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko szerokiej drogi :) róbcie przystanki, bo teraz łatwo zasłabnąc w aucie.

4dbc34fc83.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko przyjemnej drogi :) pij dużo! To bardzo bardzo ważne.

relgh371rphwpz6l.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce mi sie bardzo spac a z 2 strony chcialabym isc sie prejsc, moen a rynek albo jakies zakupy bo przeciez jutro pozamykane wszystko... i co tu wybrac????

chyba jednak pojde spac..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja już dzisiaj mam chyba apogeum jakieś... Teraz mnie jeszcze brzuch zaczął boleć.
    eee miałam zacytować a nie polubić... :/
    bo mnie też kurde właśnie dziś boli :( aż się nad no spą zastanawiałam, ale na razie wzięłam tylko mój asargin

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    Hej, na wymioty w aptece jest FILMAG B6 lekarz w razie wymiotów takich męczacych caly dzien kazał brac trzy tabletki dziennie, podobno bardzo skuteczny.
    ale to jest tylko preparat z samym magnezem i wit. b6... magnez działa rozkurczowo ale niedobory wit. b6 moga powodować mdłości. Więc on podziała ale tylko dla tych z niedoborami :P
    ja biorę magnez i potas w postaci asparginu 3x1, nie na mdłości, a na skurcze macicy.
    Na mdłości też kiedyś mi wypisali preparat z b6 i imbirem i NIC nie dawał :/ tzn. pomógł mi raz na 3 tyg. stosowania :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Witam was z rana - zdołowana:(

wstałam rano zestresowana, bo w ciągu najbliższych 30 minut musimy już ruszać w drogę a tu nagle zaczęłam się słaniać na nogach jakby na dworze było 300 stopni. Wypiłam szklankę wody. Po czym wodę zwróciłam...Piję teraz elektrolity (orsalit), żeby trochę nabrać siły. Żołądek mnie od wymiotów boli - i jestem głodna - ale coś czuje, że cokolwiek bym zjadła - źle to by się skończyło :(

Nie wiem co robić - zaraz jedziemy, przed nami ponad 500 km do Wrocławia a ja się czuje masakrycznie :( Piękny początek urlopu...
    kochana dobrze, że tę colę wypiłaś teraz, powinna nieco pomóc.
    W ciągu najbliższych 3 dni dosypuj do jedzenia więcej soli - ona zatrzyma wodę w organizmie, dzięki czemu się nie odwodnisz :* mi tak lekarz kazał ostatnio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 12:01

Marimiko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Witam :) Od kilku dni codziennie boli mnie głowa. Nie chciałam brać tabletek, ale wczoraj wieczorem już nie dałam rady i wzięłam. Dziś znowu mnie boli..
    kochana, nie ma co sie męczyć, apap/paracetamol spokojnie możesz wziąć 2 tabl. dziennie, tylko najdłużej 2 dni pod rząd. Takie ja dostałam zalecenia, bo tez miałam bóle głowy silne... i to dzień w dzień właśnie... :/ w tej chwili tylko czasami mnie dopada, np. dziś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane, nie mam czasu pisac, czytam tylko pobieznie bo piszecie sporo...rosniemy, juz brzuch mi wychodzi coraz mocniej, nawet z rana jak wstane to juz widoczny jest, ale poki co nie jest to ladna kuleczka tylko taka wypchana faldka tluszczyku...

ja mam problemy tylko przy myciu zebow, wczesniej tego nie bylo, zaczelo sie z tydzien temu i teraz rano jakmyje zeby mam odruch wymiotny, ale nic mi do gardla nie podchodzi, dusze sie na sucho...tylko tyle ze milzy leca i robi sie goraco...

jedziemy dzisiaj z mezem do moich tesciow, jestem ciekawa co powie teść, bo tesciowa sie domysliła i wie o ciazy...

Ita, Qrczak lubią tę wiadomość

• Ita Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa radość na pewno będzie ogromna! :)

Trzymajcie kciuki za wizytę, wychodzę!

Furia, kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj właśnie wzięłam Apap. Dzisiaj się jakoś obeszło.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    kaarolaa radość na pewno będzie ogromna! :)

Trzymajcie kciuki za wizytę, wychodzę!

TRZYMAM!!!

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz zaciskam :)

• eforts Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze wam to napisac, jestesmy cztery siosty jedna jest w 9 miesiacu ja praktycznie zaczynam 5 a trzeciej wlasnie kupilam test i jest w jakms 6 tc :D

Furia, Bogusiar80, Kiara, Qrczak, Bursztynka, Niespodzianek:), Ita, HANA, Kulka41, Zemraa lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ