Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaczynamy 17 tydzien ale jazda
Teraz prosze mi napisac czy ktoras czuje kopniaki, i jak je czuje, i kiedy. I jak czuła w pierwszych ciazach i kiedy, i skad u licha mam wiedziec ze to kopniaki. Ja czuje takie pulsujace cos czasem wieczorem, ale pewnie to moje chęci kopniaków, niz prawdziwe uderzeniakaarolaa lubi tę wiadomość
-
Podczytuję Was dziewczynki, ale się nie udzielam, bo jakoś tak moja motywacja do czegokolwiek spadła do zera
W pracy się snuję, w domu oglądam filmy dokumentalne o ciąży. Nic mi się nie chce, niczego nie potrzebuję
Konsekwencje mojego niechciejstwa odczuwają tylko nasze brzuchy bo już od kilku dni nic nie gotuję.
Gratuluje mamusiom wizytującym udanych wizyt i ślicznych maluszków!
Ja dziś mam pierwsze spotkanie z położną (bo od teraz to położna a nie gin prowadzi moją ciążę). Zobaczymy jak będziekaarolaa lubi tę wiadomość
-
ita ja tez tak mam, chwile tylko moze w ciagu calego dnia mam taka ze chce mi sie cos robic ale jak w tej chwili nie zaczne to juz po ptokach:P
Hana ja w 1 ciazy czulam bulgotanie od ok 16 tc pozniej ok 20 juz kopniaki takie wyczuwalne pod recza i widoczne golym okiem
w tej ciazy czulam delikatnie od 14tc i sa coraz mocniejsze ale nie widac i nikt ich jeszcze nie czuje przykladajac reke. nie ma dokladnej godziny jezcze w dzien natomiast wieczorem po kapieli jakklade sie do lozka to popuka gdzies z 5 min i ciszaHANA lubi tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Milcia ja tak miałam z bólem głowy w czasie upałów, bolała mnie cały tydzień i czasami musiałam wziąć tabletkę szczególnie jak zostawałam z małym sama..
Hana ja na początku czułam takie motylki i lekkie przesuwanie się a jak zaczął malutki kopać to wiedziałam, że to kopniak i jużchyba nie da się go pomylić z niczym innym:)
Ita trzymam kciuki za powrót motywacji chociaż ja częściej niż rzadziej mam dni, kiedy totalnie nic mi się nie chce.. -
Witam się z rana
Nie wytrzymałam przez Was i w końcu też się na detektor skusiłam.
Wczoraj przyszedł i w ciągu 5 min serducho znaleźliśmy, ale bardziej nas cieszyły ruchy dzieciaczka, które też słychać
Jednak nie używałam żadnej oliwki ani kremu do tego- wy używacie?
Bąbelki czuję już jakiś czas, ale póki nie poczuję kopniaka to nie uznajęboję się, że się z ruchów jelit będę cieszyć zamiast z prawdziwych kopniaków
-
Co do bólu głowy- bardzo często się zdarzają- ja migrenowiec już przed byłam i teraz też je mam
jak łapią to po kilka dni trzymaja- nawet sen mi wtedy nie pomaga
-
Dziewczyny... ja chyba mam dzisiaj kiepski dzień. Szykowałam sobie śniadanie i chciałam wziąć ogórka małosolnego na kanapkę i jak poczułam wodę od ogórków, to od razu odruch wymiotny się włączył. Wymiotowałam samą żółcią, bo nie miałam czym. Od razu gorąco mi się zrobiło i łzy pociekły. Umęczyłam się. Ale cieszę się, że nie miałam tak codziennie. To dopiero drugi raz.
-
a co do snu dzis tez mialam:)
snilo mi sie ze Marysia poszla szkoly (szkola wygladala dokladnie tak samo jak moje liceum) na przerwie zachcialo jej sie siku i poszlysmy do kibelkadwie dziewczynki byly przed nami jedna zalatwila swoja potrzebe szybciutko i wyszla a ta 2 siedziala i siedziala ja pukalam do drzwi krzyczalam zeby juz wyszla bo zaraz dzwonek bedzie i my nie zdazymy:P zadzwonil dzwonek a ja jakos srubokretem otworzylam drzwi i okazalo sie ze jej tam nie ma. byly potajemne drzwi ktorymi wyszla hahaahahahahah
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Witam was z rana - zdołowana:(
wstałam rano zestresowana, bo w ciągu najbliższych 30 minut musimy już ruszać w drogę a tu nagle zaczęłam się słaniać na nogach jakby na dworze było 300 stopni. Wypiłam szklankę wody. Po czym wodę zwróciłam...Piję teraz elektrolity (orsalit), żeby trochę nabrać siły. Żołądek mnie od wymiotów boli - i jestem głodna - ale coś czuje, że cokolwiek bym zjadła - źle to by się skończyło
Nie wiem co robić - zaraz jedziemy, przed nami ponad 500 km do Wrocławia a ja się czuje masakryczniePiękny początek urlopu...
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Marimiko, nie wiem co ci poradzić. Wydaje mi się, ze musicie zostać jeszcze z godzinkę w domu i zobaczysz co się będzie działo. Bo jakoś sobie nie wyobrazam żebyś w takim stanie jechała tyle kilometrów. Moze do tej Pragi powinniście pojechać pociągiem, kiedyś były bezpośrednie połączenia. W pociagu mozesz pospacerować itp
-
Marimiko wycisnij imbir do czegos do picia na pewno uspokoi przewod pokarmowy.
Ale ja monotematyczna jestem
Ja od prawie 4 h w pks, jak czlowiek przyzwyczaja sie do auta to szok!! Jade do siostry na 30-ke a z mezem spotkam sie na miejscu.
Tez wczoraj rozmyslalam nad ogromem poczecia i rozwoju plodu jak z komoreczki wyrosly raczki, nozki serduuszko .... czuje sie jakbym biologii nie miala tylko wierzyla w cuda -
Mi sie brzuch uspokoil i to az tak niepokojaca
wczesniej wydawallo mi sie ze czulam ze mam cos w brzuchu ale to chyba jednak nie bylo dziecko
chociaz kilka razy poczulam cos takiego pojedynczego co mogloby byc dotknieciem dziecka bo kopniakiem na pewno bym tego nie nazwala ale czekam...
w pierwszej ciazy podobno 20 tc to czas na kopniaki
-
Ja kopniaków jeszcze nie, ale bulgotki w brzuchu tak i to czasami takie mega łaskoczące.
Ita ja tez czasami kilka dni pod rząd mam dni kiedy mi się nic nie chce. Ostatnio tak miałam. Dziś z rana wstałam, ogarnęłam się i zaraz idę gdzieś wyjść z domu chociażby na ciuchlandy, bo od siedzenia w domu sfiksować można.
Milcia, szczęściara. Ja do dziś mam co parę dni nudności, które często kończą się haftem nawet samą żółcią, po prostu żołądek ma taki odruch, że musi robić buee.
Marimiko, niefart. Może stresowałaś się tą podróżą? Nawet nie wiem co Ci doradzić, bo normalnie to byś się położyła i przeleżała gorszy dzień. Widzę że już godzinka minęła? Lepiej, pojechaliście?