X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia codziennie to troche dlugo co? A lekarza pytalas jakie moga byc przyczyny? Uciskanie czegos czy jak?

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam u rodzinnej w zeszłym tygodniu, to mnie wtedy jeszcze nie bolała, a u gina mam wizytę dopiero za tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 08:26

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ja tez tak mam, jak mnie glowa zacznie bolec to z 4 dni codziennie, zaczyna sie jakos 12-14 i tak juz do wieczora ze nawet mowic nie moge bo sprawia mi to jeszcze wiekszy bol. Tylko spanie pomaga.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy 17 tydzien ale jazda :D

Teraz prosze mi napisac czy ktoras czuje kopniaki, i jak je czuje, i kiedy. I jak czuła w pierwszych ciazach i kiedy, i skad u licha mam wiedziec ze to kopniaki. Ja czuje takie pulsujace cos czasem wieczorem, ale pewnie to moje chęci kopniaków, niz prawdziwe uderzenia ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Ita Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję Was dziewczynki, ale się nie udzielam, bo jakoś tak moja motywacja do czegokolwiek spadła do zera :/
    W pracy się snuję, w domu oglądam filmy dokumentalne o ciąży. Nic mi się nie chce, niczego nie potrzebuję :/
    Konsekwencje mojego niechciejstwa odczuwają tylko nasze brzuchy bo już od kilku dni nic nie gotuję.

Gratuluje mamusiom wizytującym udanych wizyt i ślicznych maluszków!
    Ja dziś mam pierwsze spotkanie z położną (bo od teraz to położna a nie gin prowadzi moją ciążę). Zobaczymy jak będzie :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ita ja tez tak mam, chwile tylko moze w ciagu calego dnia mam taka ze chce mi sie cos robic ale jak w tej chwili nie zaczne to juz po ptokach:P

Hana ja w 1 ciazy czulam bulgotanie od ok 16 tc pozniej ok 20 juz kopniaki takie wyczuwalne pod recza i widoczne golym okiem
    w tej ciazy czulam delikatnie od 14tc i sa coraz mocniejsze ale nie widac i nikt ich jeszcze nie czuje przykladajac reke. nie ma dokladnej godziny jezcze w dzien natomiast wieczorem po kapieli jakklade sie do lozka to popuka gdzies z 5 min i cisza

HANA lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ja tak miałam z bólem głowy w czasie upałów, bolała mnie cały tydzień i czasami musiałam wziąć tabletkę szczególnie jak zostawałam z małym sama..
    Hana ja na początku czułam takie motylki i lekkie przesuwanie się a jak zaczął malutki kopać to wiedziałam, że to kopniak i już:) chyba nie da się go pomylić z niczym innym:)
    Ita trzymam kciuki za powrót motywacji chociaż ja częściej niż rzadziej mam dni, kiedy totalnie nic mi się nie chce..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Nie wytrzymałam przez Was i w końcu też się na detektor skusiłam.
    Wczoraj przyszedł i w ciągu 5 min serducho znaleźliśmy, ale bardziej nas cieszyły ruchy dzieciaczka, które też słychać :)
    Jednak nie używałam żadnej oliwki ani kremu do tego- wy używacie?

Bąbelki czuję już jakiś czas, ale póki nie poczuję kopniaka to nie uznaję :P boję się, że się z ruchów jelit będę cieszyć zamiast z prawdziwych kopniaków :D

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bólu głowy- bardzo często się zdarzają- ja migrenowiec już przed byłam i teraz też je mam :/ jak łapią to po kilka dni trzymaja- nawet sen mi wtedy nie pomaga

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... ja chyba mam dzisiaj kiepski dzień. Szykowałam sobie śniadanie i chciałam wziąć ogórka małosolnego na kanapkę i jak poczułam wodę od ogórków, to od razu odruch wymiotny się włączył. Wymiotowałam samą żółcią, bo nie miałam czym. Od razu gorąco mi się zrobiło i łzy pociekły. Umęczyłam się. Ale cieszę się, że nie miałam tak codziennie. To dopiero drugi raz.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do snu dzis tez mialam:)
    snilo mi sie ze Marysia poszla szkoly (szkola wygladala dokladnie tak samo jak moje liceum) na przerwie zachcialo jej sie siku i poszlysmy do kibelka :) dwie dziewczynki byly przed nami jedna zalatwila swoja potrzebe szybciutko i wyszla a ta 2 siedziala i siedziala ja pukalam do drzwi krzyczalam zeby juz wyszla bo zaraz dzwonek bedzie i my nie zdazymy:P zadzwonil dzwonek a ja jakos srubokretem otworzylam drzwi i okazalo sie ze jej tam nie ma. byly potajemne drzwi ktorymi wyszla hahaahahahahah

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was z rana - zdołowana:(

wstałam rano zestresowana, bo w ciągu najbliższych 30 minut musimy już ruszać w drogę a tu nagle zaczęłam się słaniać na nogach jakby na dworze było 300 stopni. Wypiłam szklankę wody. Po czym wodę zwróciłam...Piję teraz elektrolity (orsalit), żeby trochę nabrać siły. Żołądek mnie od wymiotów boli - i jestem głodna - ale coś czuje, że cokolwiek bym zjadła - źle to by się skończyło :(

Nie wiem co robić - zaraz jedziemy, przed nami ponad 500 km do Wrocławia a ja się czuje masakrycznie :( Piękny początek urlopu...

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Ita Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze żadnych ruchów ani bulgotów. Tzn. bulgotki są, ale za ich przyczynę uznaję 1/2kg kapusty kiszonej a nie dzieciaczka... :P :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 09:45

HANA, kaarolaa lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko, nie wiem co ci poradzić. Wydaje mi się, ze musicie zostać jeszcze z godzinkę w domu i zobaczysz co się będzie działo. Bo jakoś sobie nie wyobrazam żebyś w takim stanie jechała tyle kilometrów. Moze do tej Pragi powinniście pojechać pociągiem, kiedyś były bezpośrednie połączenia. W pociagu mozesz pospacerować itp

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak wam zazdroszczę, że już czujecie ruchy. A nic. Już nie mogę się doczekać

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariimko usiad i wez gume mietowa. spokojnie milej podrozy:)

przepraszam za jakies bledy ale klawiatura czesto mi odmawia posluszenstwa i nie zzawsze zauwazam bledy

• eforts Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wycisnij imbir do czegos do picia na pewno uspokoi przewod pokarmowy.
    Ale ja monotematyczna jestem :)

Ja od prawie 4 h w pks, jak czlowiek przyzwyczaja sie do auta to szok!! Jade do siostry na 30-ke a z mezem spotkam sie na miejscu.

Tez wczoraj rozmyslalam nad ogromem poczecia i rozwoju plodu jak z komoreczki wyrosly raczki, nozki serduuszko .... czuje sie jakbym biologii nie miala tylko wierzyla w cuda :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts milej zabawy

ja wlasnie poszukuje jakiejs kiecki na wesele i glodna jestem a wstac sie nei chce:P

eforts lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie brzuch uspokoil i to az tak niepokojaca :/ wczesniej wydawallo mi sie ze czulam ze mam cos w brzuchu ale to chyba jednak nie bylo dziecko :) chociaz kilka razy poczulam cos takiego pojedynczego co mogloby byc dotknieciem dziecka bo kopniakiem na pewno bym tego nie nazwala ale czekam...:) w pierwszej ciazy podobno 20 tc to czas na kopniaki :D

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kopniaków jeszcze nie, ale bulgotki w brzuchu tak i to czasami takie mega łaskoczące.

Ita ja tez czasami kilka dni pod rząd mam dni kiedy mi się nic nie chce. Ostatnio tak miałam. Dziś z rana wstałam, ogarnęłam się i zaraz idę gdzieś wyjść z domu chociażby na ciuchlandy, bo od siedzenia w domu sfiksować można.

Milcia, szczęściara. Ja do dziś mam co parę dni nudności, które często kończą się haftem nawet samą żółcią, po prostu żołądek ma taki odruch, że musi robić buee.

Marimiko, niefart. Może stresowałaś się tą podróżą? Nawet nie wiem co Ci doradzić, bo normalnie to byś się położyła i przeleżała gorszy dzień. Widzę że już godzinka minęła? Lepiej, pojechaliście?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ