X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:
    Dziewczyny, gdzie ja mogę dostać przedłużenie do stanika?
    choćby w pasmanterii :) nie w każdej, ale u nas są.
    W sklepach z bielizną też.

karola - super wieści!

Dziewczyny, cholera nie mam się w co ubierac :( wszystko mi się wbija w biodrach, a przecież nie przytyłam... cyckonosz też się wbija pod biustem, jestem grubaskiem jakimś kurde :/ do tego jak nigdy nie miałam cellulitu, tak przez te leżenie w ciąży mam i to straszny, a moja ówczesna piękna pupa jędra już nie jest nawet ładna :(
    Mierzyłam wczoraj stroje kąpielowe - chciałam na górę klasyczny "stanik" żeby się cyce trzymały i na dół takie spodenki-szorty luźne kąpielowe. I wszystko za małe w biodrach, albo jakieś tam inaczej nie fajnie leżące... wyglądam jak pulpecik w tym, a za tydzień idziemy z TŻ na plażę :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupilam dzisiaj staniki 2 rozmiary wieksze, z mojego B zrobilo sie juz D....niezle rosniemy, brzucho powoli sie ukazuje, ale jeszcze w spodnie jakos sie mieszcze

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam E już... a pod biustem 90 :/

Zrobiłam zdj. brzucha z dziś to Wam zgram wieczorem,b o teraz nie mam kabla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 14:37

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze tez zrobić sesje brzuszkowi :) musze Meza wieczorem poprosić

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jeszcze pod biustem 70 wiec zle nie jest...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na szczęście jeszcze takie ciuchy sprzed ciąży, w które wchodzę. Spodnie jedne sprzed i jedne ciążowe. Bluzek mam trochę i sukienek też. Mi biust poszedł o jeden rozmiar póki co.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara co do alergii, to musiałabyś mnie wczoraj widzieć. Wyglądałam gorzej niż źle. Cały czas psikam i smarkam. Wczoraj jeszcze takie lekkie skrzepy krwi mi z nosa leciały. Kupiłam w aptece aerozol, który przepisała mi rodzinna i o dziwo mogłam w nocy spać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka trzymajcie sie, i szybko wracajcie do domku juz bez plamien :*

Karola maluszek cudowny <3

Babke majonezowa mam i ja, stygnie w kuchni :D

pierogi ulepione
    http://wrzucaj.net/images/2014/06/17/Desktop.jpg

Co do stanikow to wczesniej nosilam 75D a teraz 80E-F

ewelinka_shn, Milcia, Qrczak, kaarolaa, Bogusiar80, Bajka, Niespodzianek:), Marimiko, aniar lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wygląda pysznie ;)

U mnie klopsiki juz gotowe, tezeje galaretka z owocami na deser. Pranie powieszone a do przyjścia Męża tylko muszę ugotować ziemniaki.

kaarolaa, Furia lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w koncu mam dobrze :) mam zrobi obiad i dzisiaj na szybkiego byla pomidorowka :)

ale te pierogi Furii wygladaja super :)

Furia lubi tę wiadomość

• .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta...nie było mnie dwa dni i takie mam zaległości!
    Gratuluję Wam udanych wizyt :) Ja idę na kolejną za tydzień. Podejrzę, co tam u mojego Groszka słychać :)
    Dziś nie gotuję...zajadam się nutellą :P Mąż jest na obiedzie u kolegi, a na 19 ma do pracy, więc dopiero jutro ugotuję coś na obiadek... Co do różnych słodkości, to ja też ostatnio tylko piekę xd a to drożdżówki z truskawkami, a to ciasto z truskawkami :D Tylko co ja jutro na obiad zrobię? Może pulpety, tak jak jedna z Was :)
    Muszę nauczyć się na egzamin, który mam jutro....ale jakoś mi się nie chce. Dajcie mi troszkę motywacji :D
    Mój brzuch widać tylko wieczorem... czekam aż w końcu się zaokrągli :)
    A powiedzcie mi...chcecie rodzić wraz z Ukochanym? :)

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• kasienka236 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane troszkę mnie nie było musiałam się pozbierać dziś mijają 2 tyg jak jestem po zabiegu łyżeczkowania niestety moja ciąża obumarła w 10 tyg . Jest mi bardzo złe i ciężko ale jakoś trzeba żyć ...

kasienka236
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka236... bardzo Ci współczuję. Mam nadzieję, że masz kogoś obok siebie, kto Cię wspiera. Nie wolno się załamywać... daj sobie czas na żal po ogromnej stracie. Wysyłam uściski.

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka przykro mi. Mam nadzieje, ze sue szybko pozbierasz i zajdziesz w szczesliwa i zdrowa ciaze :-*

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka tule mocno, bedzie dobrze...

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka współczuje, trzymam kciuki za lepsze jutro

Karola zaraz będzie kolejna piątka zaliczona :)

ja mam nadzieję, ze wtorek zobaczyć już wielkiego człowieka :) tyle już go nie widziałam, że nie wiem czy poznam :)

Mi póki co z szafy poodpadały spodnie, mam jeszcze trzy pary z przed ciąży ale materiałowe dlatego trochę się rozciągają, z sukienkami robi się słabo bo mam tylko ołówkowe reszta daje radę. Poza bielizną gacie z M/L a stanik z 70D na 75F, toć to dla mnie szok a niby mają nadal rosnąć???

A i myślę, że powinnyśmy wypisać Furię z forum, przecież nie możemy się denerwować :)

kaarolaa, Bursztynka lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi :( Oby szybko wszystko się ułożyło.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka przykro mi :(

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • kasienka236 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście może to glupie dziwne ale teraz czego najbardziej pragnę to kolejnego dziecka ...czy którąś z Was to spotkało kiedy mogę starać się o dziecko mówią że pół roku dla mnie to za długo

kasienka236
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola super wieści :) Twój Kropek jest większy od mojego Maluszka, ale i Mój nadrobił trochę i podrósł ku uciesze mamy ;) Fajnie, że rodzinka w końcu wie, teraz wszyscy możecie się cieszyć Twoim stanem :)

Bajka trzymajcie się. Będzie dobrze, tylko pamiętaj nie stresuj się! I szybko wracajcie do nas :)

Kasienka przykro mi bardzo :( Tulę mocno. Kochana bądź silna.

A ja wyciągnęłam moje stare ubrania, które nosiłam jak byłam 15 kg grubsza :P Na szczęście ich nie wyrzuciłam ;) Większość spakowałam do worka i teraz wygrzebuję i moje ukochane lniane spodnie, których tak mi było szkoda za jakieś półtora - dwa miesiące powinny leżeć jak ulał ;) Tylko nogawki muszę trochę pozwężać, bo strasznie szerokie są, ale wtedy uda miałam potężne!
    Staniki stare też mam, więc tylko 3 nowe kupiłam ;)

Furia przez Twoje popisy kulinarne wpadnę w kucharskiego doła :/

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ