X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts ale ja z mlodym mialam problemy z tym ziewaniem dokladnie w tym samym okresie co teraz i przeszlo wtedy po 25tc, wiec no mysle ze to jednak u mnie ciazowe hehe, z nerwow dawno temu mialam tzw "globus" ze zaciskaly mi sie miesnie krtani, ale to zupelnie co innego :P

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie wiesz lepiej :) no to życzę coby Ci szybko przeszło :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie tez hehe, bo to jest naprawde przeokropne :/

eforts lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kolejny dzień lenia....a:-) le :-) zabieram się za robotę. Pozdrawiam.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    Bursztynka oby tak bylo, chcialabym zeby bylo wszystko ok z maluchem taki porabany sen mialam dzisiaj, ze jak powiedzialam mezowi to zapytal sie co na noc jadlam. Snilo mi sie ze urodzilam dzidziusia karmilam go piersia i sama go budzilam na karmienie bo on nie plakal potem wypadl z lozeczka, ale nic sie nei stalo, a na koniec jak moj tata go nosil to zamienil sie w slimaka bez skorupy, z ktorego wyszedl drugi slimak ... po prostu paranoja...
    też mam głupie sny ostatnio i też związane z dziećmi...
    np. wczoraj mi się śniło, że moje dziecko miało i wargi sromowe i siusiaka takiego mini, a do tego jeszcze przez cały dzień nie zrobiło ani jednej kupy :P
    albo ostatnio mi sie śniło, że TŻ pojechał w delegację akurat jak rodziłam i musiałam urodzić sama :(

Ja mam bóle kręgosłupa od kilku tygodni, bóle kości ogonowej takie, że czasami nie mogę wstać, a od tygodnia zgagę :)
    Mdłości dalej są, od 3 dni nie wymiotowałam, ale wczoraj byłam bliska ;)
    No i cycki mnie strasznie bolą od sb.

Powodzenia na wizytach!!!! <3

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam lenia a muszę coś na obiad wymyślić :) przydalaby mi się w domu kucharka, praczka i sprzątaczka hihi :D

Ja ostatnio mam problem z obudzeniem się. nawet Jak szybko sie poloze spac to i tak wczesniej niz 9 nie ma szans ze wstane

Doris-83 lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstawilam zupe i teraz rosol, pomidorowa, warzywna ? Nie wiem, plus dla meza 2 danie musi byc, ae mam troche borowek wiec moze ulepie pierozki z serem i borowkami ? hmmm taakkk pierozki do chyba to jest to.

Ja wstaje po 7 bo moje dziecie o tej godzinie wstaje, a zawsze chce mi sie spac dalej hehe :)

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo wiem zrobie pulpeciki w sosie pomidorowym ;) narobie więcej to będzie na dwa dni :D a w czwartek mam wolne bo jedziemy do Tesciow na grilla.

Furia lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia takie pierożki z borowkami to bym wszamala...
    Nie wiem czy dzis tez nie zrobic koktajlu truskawkowego bo niedługo truskawek nie będzie. Trzeba korzystać

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zrobie gar kalafiorowej. Bedzie na dwa dni. No i musze powynosic ciuchy z pokoiku. Jutro maz bedzie przed praca myl sciany od grzyba. A w czwartek lub piatek malujemy pokoj dla dzidziusia :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey kobitki

co do snow to mi sie snilo ze urodzilam piekna dziewczynke i mialam depresje poporodowa do ktorej nie chcialam sie przyznac, przy wszystkich udawalam ze wszystko jest ok i ze bardzo chce karmic piersia a ja pokarmu nawet kropelki nie mialam a i tak przystawialam mala do cycka. dziecko zmarlo z glodu bo oczywiscie nic innego nie jadlo oprocz tego niby mleka :(

powodzenia na wizytach

milcia ja tez mam cipunie:)

a wy znow o jedzeniuu?? ja mam rosolek ugotowany od wczoraj a dzis zrobie z tego pomidorowke, dawno u nas nie bylo no i kupilam kalafiorka:)

kiara dzis tez mi polecialo troche tej siary. napisalam smsa do ginki, odpisala mi wlasnie ze to tak moze byc w 2 ciazy i mam sie nie martwic

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to widzę że nasz klub porąbanych snów działa :D

Mi dzisiaj dla odmiany duszno. Wydaje mi się że coś mi siedzi na klacie.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o jedzeniu a ja dumam jak tu się najeść z zarazem nic nie robić :) mąż w del i nie chcę mi się gotować tylko dla siebie :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts ja mam podognie tzn maz wraca dzien w dzien ok 18 nie je obiadu tylko od razu z Marysia na dwor wiec tak na prawde sama dla siebie gotuje bo Mania zje troszke zupki i juz

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka mniam pupleciki!!! ale bym zjadła!

bogusia ja wczoraj jadłam kalafiorową :) Pychota!

Furia mniaaam takie pierogi <3

Karola a jaka płeć wyszła Ci ostatnio na usg?
    co do siary - ja jestem w drugiej ciąży, ale wtedy poroniłam w 6tc, więc to się jako przebyta w pełni ciąża nie liczy. Ale poczytałam, że to normalne (siara) :)

mnie dziś strasznie alergia męczy :( jestem u mamy, w koło pole, wszystko pyli :/

ewelinka_shn, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

• karola88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zjadlabym pierozki mojej babci z jagodami mniam mniam

kiara u mnie cbabeczka wychodzi:)
    niby to normalne ale sie zdziwilam

• michaga82 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!
    Pochwalę Wam się - dzisiaj II trymestr zaczynam :)
    Ostatnio czuję się zaskakująco dobrze, co mnie niestety martwi. Tym bardziej, że wczoraj mnie w krzyżu bolało. Ale staram się nie przejmować, skoro nie ma plamień ani żadnych nieprawidłowości na usg nie było widać to wszystko będzie ok.
    Co do snów to ja mam codziennie jakieś kosmiczne sny na szczęście nie związane z ciążą i dziećmi. Dzisiaj też miałam dziwny sen w którym m.in był wątek erotyyczny niestety w trakcie gry wstępnej(I w śnie) kotoś puścił z radia "któryś za nas cierpiał rany..". No i mi się w śnie odechciało :)

Furia, Marimiko, Bogusiar80, Qrczak, Doris-83 lubią tę wiadomość

kGAop1.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ dziewczęta, już sporo nas wskoczyło w II trymestr, i bdb :-) ładnie i zdrowo rosną nam brzuszki,
    co do siary to czytałam kiedyś, że coś takiego może wystąpić, ale proponuje Wam zadzwonić do ginów, jakbym się trochę bała ..
    ja też wstępnie będę mieć dziewczynkę, ale to było już wykryte w 11 tyg - bardzo wcześnie, więc ..coś się może pojawi między nóżkami,
    skopiowałam sobie przepis na babkę majonezową i chyba jutro ją zrobię,

Milcia lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem w szpitalu rano znow plamienie na powitanie 4 mies
    Myslalam ze padne. Na ip zanim mnie przyjeli czekalam 2 godz bo
    Miejsca nie bylo ale jak maz zadzwonil do ciotki lekarki to zaraz sie miejsce znalazlo i
    Mnie przebadali. z dzieckiem w porzadku az sie poplakalam jak tam czekalam. Ale do jutra zostajemy
    Na szczescie moja gin jest na dyzurze aczkolwiek srednio sie mna interesuje no i mam lezec. plamienhe nie wiadomo skad ale termin miesiaczki wypada akurat eh

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • julianna Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wlasnie sny...ja tez mam takie dziwne, zasze mi się coś śni a teraz przez jakiś czas miałam sny erotyczne, mialam tez takie gdzie jestem w szpitalu i rodzę, za chwilę w tym samym śnie budzę się w kałuży krwi, ech często są takie dziwne, ale to pewnie dlatego, że czeka nas nowy etap w życiu i jakby na to nie spojrzeć każda jakoś się tego obawia, cieszy z tego, później mózg przetwarza wszystkie dane no i są sny :D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ