X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    milcia pierwsze slysze o takiej babce. jak sie ja robi?

asiach trzymam kciuki

a gdzie reszta?

Jajka, cukier, mąka ziemniaczana i tortowa, proszek do pieczenia, olejek cytrynowy lub świeża wyciśnięta cytryna i oczywiście majonez. Babka smakuje super i w ogóle nie czuć majonezu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Kiara dzięki za odp, akurat ta motherhood odpada bo jest zwyczajnie za droga

w ogóle jak pokazałam mężowi co chcę żeby mi kupił :) to śmiał się czy ja widziałam rozmiary i że się nie pomieścimy (a małego łóżka nie mamy) :)
    ja właśnie dostałam ją w prezencie, sama bym jej sobie nie kupiła.. za dużo kasy.
    I Twój mąż dobrze gada. U nas właśnie jest ten problem, że mimo naprawde sporego łóżka ta poduszka i ja kurde zajmujemy jakieś 3/4 jak się ją rozłoży :/ Przez co TŻ non stop spycham na ścianę i mnie budzi i: "przesuń się". Także bez sensu..
    karola88 wrote:
    http://wrzucaj.net/images/2014/06/16/brzuchol.jpg
    moja linijeczka:)
    ładny brzucholek :) Taki chłopczykowy :D a co Ci na usg tam wróżą?:)

eforts lubi tę wiadomość

• karola88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milcia ale to wsxystko kroisz i do jednego gara? jakie proporcje? ja dopiero zaczynam przygode z gotoeaniem i narazie jestem ciemna w tych sprawach wiec trzeba mnie traktowac jak dziecko :p

kiara ty chyba ostatnio pisalas ze juz ci siara leci. kurcze dzis smarowalam sie oliwka i mowie co te cycochy takie nabrzmiale i sutki bola naciskam a tu leci. TO NIE ZA WCZESNIE ?

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a gdzie takie porody oglądasz?

Mi dzis znajoma mowi: oj będzie dziewczynka bo zbrzydlas.
    Komplement jak nic.

eforts, Kiara lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem tylko na 5 minut

wszystko dobrze, maluch rosnie i nie chcial pokazac co ma miedzy nogami...

wszystko opisze jutro, dzisiaj nie mam czasu...jutro odezwe sie po poludniu, moze uda mi sie Was nadrobic, bo widze, ze kilka stron jest, a jutro bedzie jeszcze wiecej...
    najwazniejsze maluszek rozwija sie dobrze, wszystko jest ok...i wyprzedza 3 dni date z suwaczka...moje dzielne sloneczko...dobranoc, do jutra

Bogusiar80, Niespodzianek:), Bursztynka, Marimiko, Qrczak, Nati89, Bajka lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki bylam dzis na targu po swieze warzywka i super chlebek z ziarnkami. I kupilam Bob. Wlasnie gotuje i niedlugo podczas drugiej polowy meczu bede sie zajadac mniam :-P
    A jesli chodzi o kawe. Mialam probke tej mamma coffee jak dla mnie szalu nie robi. Smakiem podchodzi pod inke, wiec nie kupilabym jej sama. Inka tez mi nie podchodzi. A jedyna kawe jaka teraz pije to prima relax bez kofeiny. Raz na jakis czas jak jestem w gosciach to rozpuszczalna z mlekiem :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    milcia ale to wsxystko kroisz i do jednego gara? jakie proporcje? ja dopiero zaczynam przygode z gotoeaniem i narazie jestem ciemna w tych sprawach wiec trzeba mnie traktowac jak dziecko :p

kiara ty chyba ostatnio pisalas ze juz ci siara leci. kurcze dzis smarowalam sie oliwka i mowie co te cycochy takie nabrzmiale i sutki bola naciskam a tu leci. TO NIE ZA WCZESNIE ?

6 jajek
    3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
    3/4 szklanki mąki tortowej
    1,5 szklanki cukru
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 szklanki majonezu
    olejek cytrynowy kilka kropel lub cytryny

Jajka ubija się razem z cukrem i odrobiną soli, potem dodaje się obie mąki i proszek do pieczenia. Następnie dodaje się olejek lub trochę cytryny i mikserem miesza. Na koniec dodaje się majonez i drewnianą łyżką delikatnie wymiesza. Taką masę dzielę w proporcji 1/3 do 2/3 i tą 1/3 mieszam z kakao, żeby był ciemny kolor. Przekładam wszystko do formy lejąc najpierw jasną część, potem ciemną i tak na zmianę. Piecze się w 170 stopniach ok godziny. Ja piekę w formie sylikonowej, więc niczym jej nie smaruje, ale jak miałam blaszaną formę, to smarowałam masłem i posypywałam bułką tartą.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dzień lenia miałam i zaraz szykuję się do wyrka:-)
    Może jeszcze za chwilę z kompa wrzucę fotkę brzucha mego:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milcia ale mi slinka poleciala. ja teraz kocham majonez i smietane. mam takie dni ze normalnie otwieram i zajadam lyzka bez niczego :p

ewelinka na youtube najczesciej. malo tego jest bo nikt sie nie odwaxa krecic takich filmikoe. najczesciej sa zagraniczne, ale to nie o jezyk chodzi :p moim marzeniem w porodzie jest wlasnie nakrecenie go. tak wiem jestem glupia :p

doris czekam na brzuchol bo ja tez ide spac

dziewczyny pytalam sie o siare... nie myslicie ze to za wczesnie ????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 22:13

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co z ta siara. Ja w pierwszej ciazy mialam pod koniec dopiero. Ciekawe jaj bedzie teraz. Nie wiem czy to wczesnie.

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj widzę, że wysyp siusiaczków mamy:) zobaczymy czy jednak nie znikną:)
    karola pisz jak reakcja rodziców, wszystkie tu umieramy z ciekawości:)
    karola88 co do siary to ja w ciąży nie miałam więc nie pomogę, ale zawsze wydawało mi się, że właśnie pod koniec zaczyna lecieć.

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc mamuśki :*

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    dziewczyny pytalam sie o siare... nie myslicie ze to za wczesnie ????
    kochana, ja pisałam wczoraj, że mi od wczoraj tez leci :)
    Tez się martwiłam, ze szybko, ale już mnie doświadczone mamy poinformowały, że niektóre kobiety tak mają i to jest norma :) Tylko absolutnie NIE wolno wyciskać tego i męczyc sutków, bo może to wywołac skurcze macicy...

mnie dziś cycuchy tak bolą, że szok, szczególnie sutki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 22:47

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja też używam tego kremu. dla mnie bomba. ładnie pachnie i dobrze się wchłania :) dobranoc Mamuśki :)

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Jakies 10 minut temu obudzil mnie dzwonek do drzwi. Ale nic nikogo nie slysze, psy nie szczekaja. Odslonilam okna i nie ma nikogo. Juz nie wiem czy mam omamy czy co? Sie tylko zestresowalam wrrrr

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Bogusia :)
    Ja nie śpię od 1,5 godz. :P
    Może faktycznie Ci się przyśniło, skoro nawet psy nie szczekały ;)

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witam się w II trymestrze :D

Bursztynka, Milcia, eforts, Bogusiar80, Ita, Kiara, olcia23, kaarolaa lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dzisiaj mam prenatalne i mam stresa ... dopiero o 18:40 to chyba zwariuje

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, mi się też dziś o 3:30 wydawało że ktoś zadzwonił dwa razy do drzwi, ale musiało mi się to przysnic, bo ani kot ani pies się nie zerwał. Mamy nowy objaw ciąży :-)

Mój mąż jak mu mówię że na mamuskach dziewczyny po kolei już mają podejrzenia z wizyt jaka płeć i że na razie same siusiaki. To mówi: dobrze dobrze zrobi się nową drużynę narodową ;-)

eforts, Qrczak, Bogusiar80, Ita lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, zobaczysz będzie fajnie. Napatrzysz się na malucha :-) no a potem będziesz czekać miesiąc do kolejnej wizyty :-P

Nati89 lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ