X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj obudziłam 20 minut temu i nie pamiętam, kiedy tak długo spałam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka oby tak bylo, chcialabym zeby bylo wszystko ok z maluchem taki porabany sen mialam dzisiaj, ze jak powiedzialam mezowi to zapytal sie co na noc jadlam. Snilo mi sie ze urodzilam dzidziusia karmilam go piersia i sama go budzilam na karmienie bo on nie plakal potem wypadl z lozeczka, ale nic sie nei stalo, a na koniec jak moj tata go nosil to zamienil sie w slimaka bez skorupy, z ktorego wyszedl drugi slimak ... po prostu paranoja...

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko co za sen. Ja nie wiem skąd to się ciesze. Będzie dobrze na wizycie

Nie wszystkie będą miały chłopców, bo tak jak pisałam trzy tygodnie temu, u mnie póki co dziewczynka się zapowiada i chyba komuś jeszcze oprócz mnie, ale nie pamiętam komu.

Nati89 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe czy u mnie dzisiaj juz lekarz cos powie dot. plci

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj na detektorze słychać wyraźnie serduszko :)

Kiara lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczy. Od piątku tu nie zaglądałam, tyle stron doszło, że tylko z grubsza je przczytałam. Z tego co widzę wczorajsze wizyty udane :) - macie jakieś fotki z usg maluchów?
    Brzuszki śliczne już coraz bardziej okazałe :).
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach.

46aa9802c2.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczynka :D Ale wierciła sie i kreciła, i miała pepowine miedzy nogami, wiec moze sie zmienic ;) Zobaczymy w lipcu na połowkowym. Powodzenia na wizytach ! :)

Kiara, kaarolaa lubią tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No muszą być też dziewczynki żeby piłkarze mieli żony ;-)

Boję się wylezc z łóżka żeby nie było wczorajszej powtórki z bueeeee. A coś czuję że jedzenie nie leży do końca w żołądku. Ale żeby jeszcze mieć nudności w 16 tc...

Kolejne stwierdzenie mojego męża które wczoraj mnie rozbawiło: kobiety w ciąży powinny mieć zniżki 50% na jedzenie, bo i tak połowę oddają :-)

Aaa i wczoraj byłam na targu i kupiłam warzywa, tak ze 3-4kg wyszło i dostałam ochrzan od mamy ze targam takie ciężkie rzeczy. I mam zakaz zakupów. A wy nosicie takie zakupy?

eforts, Ita, Bogusiar80, Kiara lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie było kilka dni i dziewczyny przepraszam, ale nie nadrobię :( Spróbuję ile się da.

Mam pytanko- jak myślicie badanie USG jedno 1 lipca a drugie 4 lipca? bardzo źle? Niestety nie ma innych terminów :(

To na 1 lipca miałam już 2 miesiące temu zaklepane prywatnie 4d
    Natomiast te badanie 4 lipca to na NFZ i Pani doktor wymaga tego badania i u danego specjalisty :/ Czy ktoś wie czy to maluchowi może zaszkodzić?

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DObry :)

Karola88 rogaliki mialam z dzemem truskawkowym oraz z serem i wanilia :)
    Siary jeszcze nie mam, ale z synem tez jakos po 20tc mialam.
    No wlasnie Karola88 tez pipcie bedzie miala :D
    Ja tez mam nadzieje na pipulke, ale zobaczymy, mam nadzieje ze za 10 dni sie dowiem :)

Nati powodzenia dzisiaj :)
    Laski a fotki dla cioc gdzie po wczorajszych wizytach ? :D

Co do durnych snow.. Moj dzis pobil rekordy , obudzilam sie przerazona. Jechalam autem i zatrzymala mnie policja za przekroczenie predkosci, wziei mnie na komisariat zeby wypisac mandat... Panowie wypisali na 550eu i przyszly panie policjantki i powiedzialy ze chlopy nic nie potrafia i zmienily na 330 i w tym momencie poleciala jakby reklama kobiet polocjantek jadacych w tramwaju :P Potem pani policjantka postanowila mi zrobic...usg :P Na usg wyszedl jakis krwiak na brwi dziecka, i stwierdzila raka u malucha bo na raczce byla jakas zwyrodniala skora :O Pojechalam do szpitala i kazali mi isc do wanny, a w tej wannie zaczelam krwawic ale nikt nie chcial przyjsc mi pomoc... wtedy obudzil mnie synek bo chcial mleko. Masakra, nie chce takich snow...

Mam bardzo przykry objaw ciazy, mialam to tez w ciazy z synem... Zbiera mnie na ziewanie, ale nie moge ziewnac, i boli mnie rzez to w calej klatce, w nocy jak wrocilam z wc to wlasnie ziewnac nei moglam i z 30 min sie meczylam,a bolalo mnie juz wszystko :/

Kolejny objaw, to jak juz pisalam bol kosci lonowych, ale od kilku dni jest taki, ze boli mnie naprawde mocno przy wstawaniu i chodzeniu :/ Boje sie zeby rozejscie spojenia sie nie robilo :/

Ja moze i zakupow nie nosze, ale kilka razy dziennie musze podniesc mojego 13kg syna.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar usg nie zaszkodzi dziecku ja caly 1 trymestr mialam usg co tydzien :)

aniar lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania po mojemu nie zaszkodzi, teraz zrobisz dwa z rzędu a kolejne pewnie za miesiąc.

Bursztynka dobry ten Twój mężuś :)co do wymiotów nic mnie nie zdziwi, przed ciążą myślałam, że takie rzeczy tylko w filmach a w ciąży, że skoro już są to nie dłużej niż 12 tydz :D ale powiem Ci, że przez kilka dni dodawałam ibmir (4-5) teraz trzeci dzień bez imbiru i bez wymiotów!!! :D także trzymam kciuki za Twoje lepsze samopoczucie

NAti nie denerwuj się bo rozchulasz dzieciaczka i nie zajrzycie między nóżki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 09:50

aniar, Bursztynka lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej pierwszy raz słyszę o takim objawie Furia- to musi być straszne nie móc ziewnąć.
    Kiedy mąż mnie chciał wkurzać to mi przerywał ziewanie- jak mnie to wkurzało- nie mogę sobie wyobrazić jak Ciebie musi to irytować...

A sny dziewczyny macie coraz lepsze- ja ostatnio odpoczywam od dziwnych snów ale boję się że znowu się pojawią :P

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 i ja mam dziś wizytę ale na szczęście o 12! Trzymajcie kciuki! Pół nocy nie przespałam ech...

Aniar - nie powinno nic zaszkodzić bo przecież zrobisz 2 razy w tak bliskim terminie a potem będzie przerwa. Dziewczyny też miały tak robione np. w szpitalach (przy przyjęciu i wypisie) i było ok. :) Nie martw się.

aniar, Furia, Nati89 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka nowy objaw. Omamy dzwonek w uszach haha
    No przydala by sie druzyna narodowa porzadna, zeby wygrac mistrzostwa europy a potem mundial :-D
    Furia, ale Ty mialas sen wrr
    Nati nic sie nie stresuj. Ale sen dziwny ;-)

Bursztynka, Nati89 lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wczorajszych wizyt i czekam na zdjęcia maluszków :)

Za dzisiejsze wizyty mocno zaciskam kciuki! &&&&&&&&&&

Bursztynka ja też zakupy normalnie noszę ok.3-4kg, a nie wiedząc o ciąży to nawet akumulator dźwigałam od mechanika do auta (ludzie patrzyli na mnie jak na wariatkę bo to było od razu po pracy i na obcasach byłam :D )

Chociaż ostatnio jak roczniaka koleżanki wzięłam na ręce to się też podniosła wrzawa czy nie zgłupiałam, że tak dźwigam...

Bursztynka, Nati89 lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie... pytanie do mamuś jedno lub dwudzieciowych. Nie zdarza wam się nosić waszych maluchów na rękach teraz kiedy jesteście w ciąży?

Jakoś sobie nie wyobrażam, że będę w kolejnej ciąży i moją np. roczną Iskierkę nie będę mogła ululać czy zabrać w chuście na spacer :/

atdck6nlmznf5qze.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to mój dzisiejszy brzuchol, rośniemy :)

d079a4819ade74bamed.jpg

Furia, aniar, eforts, Bogusiar80, Kiara, Bursztynka, julianna, Marimiko, Niespodzianek:), HANA, kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Furia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nosze go jakos duzo, no i nosidlo czy chusta by raczej odpadly ( ale na szczescie za duzy juz na to jest ) ale czasem musze go kawalek przeniejsc jak np polozy mi sie na ulicy i nie chce isc :P czy polozyc na lozko do zmiany pampersa, czy wsadzic i wyjac z wanny.. na szczescie po schodach sam wchodzi i schodzi za raczke.

Ita lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia ja myślę, że to nie jest objaw ciąży tylko z nerwów. Mi się w życiu czasem tak zdarza, że nie mogę złapać pełnego oddechu czy to przy oddychaniu czy przy ziewaniu. Staraj się wtedy płytko oddychać i powolutku łapać odpowiedni oddech (pamiętaj, że nie udusisz się mimo iż wydaje Ci się że nie możesz oddychać:)).

co do dźwigania przy mężu w ogóle nie dźwigam, sama zakupy noszę chociaż staram się nie przesadzać, koleżanki dziecko waży 7 kg niby mam go nie nosić ale czasem podniosę na kolana czy z miejsca na miejsce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 10:11

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ