Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Bursztynka oby tak bylo, chcialabym zeby bylo wszystko ok z maluchem taki porabany sen mialam dzisiaj, ze jak powiedzialam mezowi to zapytal sie co na noc jadlam. Snilo mi sie ze urodzilam dzidziusia karmilam go piersia i sama go budzilam na karmienie bo on nie plakal potem wypadl z lozeczka, ale nic sie nei stalo, a na koniec jak moj tata go nosil to zamienil sie w slimaka bez skorupy, z ktorego wyszedl drugi slimak ... po prostu paranoja...
-
O matko co za sen. Ja nie wiem skąd to się ciesze. Będzie dobrze na wizycie
Nie wszystkie będą miały chłopców, bo tak jak pisałam trzy tygodnie temu, u mnie póki co dziewczynka się zapowiada i chyba komuś jeszcze oprócz mnie, ale nie pamiętam komu.Nati89 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczy. Od piątku tu nie zaglądałam, tyle stron doszło, że tylko z grubsza je przczytałam. Z tego co widzę wczorajsze wizyty udane
- macie jakieś fotki z usg maluchów?
Brzuszki śliczne już coraz bardziej okazałe.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach.
-
No muszą być też dziewczynki żeby piłkarze mieli żony
Boję się wylezc z łóżka żeby nie było wczorajszej powtórki z bueeeee. A coś czuję że jedzenie nie leży do końca w żołądku. Ale żeby jeszcze mieć nudności w 16 tc...
Kolejne stwierdzenie mojego męża które wczoraj mnie rozbawiło: kobiety w ciąży powinny mieć zniżki 50% na jedzenie, bo i tak połowę oddają
Aaa i wczoraj byłam na targu i kupiłam warzywa, tak ze 3-4kg wyszło i dostałam ochrzan od mamy ze targam takie ciężkie rzeczy. I mam zakaz zakupów. A wy nosicie takie zakupy?eforts, Ita, Bogusiar80, Kiara lubią tę wiadomość
-
Mnie też nie było kilka dni i dziewczyny przepraszam, ale nie nadrobię
Spróbuję ile się da.
Mam pytanko- jak myślicie badanie USG jedno 1 lipca a drugie 4 lipca? bardzo źle? Niestety nie ma innych terminów
To na 1 lipca miałam już 2 miesiące temu zaklepane prywatnie 4d
Natomiast te badanie 4 lipca to na NFZ i Pani doktor wymaga tego badania i u danego specjalistyCzy ktoś wie czy to maluchowi może zaszkodzić?
-
DObry
Karola88 rogaliki mialam z dzemem truskawkowym oraz z serem i wanilia
Siary jeszcze nie mam, ale z synem tez jakos po 20tc mialam.
No wlasnie Karola88 tez pipcie bedzie miala
Ja tez mam nadzieje na pipulke, ale zobaczymy, mam nadzieje ze za 10 dni sie dowiem
Nati powodzenia dzisiaj
Laski a fotki dla cioc gdzie po wczorajszych wizytach ?
Co do durnych snow.. Moj dzis pobil rekordy , obudzilam sie przerazona. Jechalam autem i zatrzymala mnie policja za przekroczenie predkosci, wziei mnie na komisariat zeby wypisac mandat... Panowie wypisali na 550eu i przyszly panie policjantki i powiedzialy ze chlopy nic nie potrafia i zmienily na 330 i w tym momencie poleciala jakby reklama kobiet polocjantek jadacych w tramwajuPotem pani policjantka postanowila mi zrobic...usg
Na usg wyszedl jakis krwiak na brwi dziecka, i stwierdzila raka u malucha bo na raczce byla jakas zwyrodniala skora
Pojechalam do szpitala i kazali mi isc do wanny, a w tej wannie zaczelam krwawic ale nikt nie chcial przyjsc mi pomoc... wtedy obudzil mnie synek bo chcial mleko. Masakra, nie chce takich snow...
Mam bardzo przykry objaw ciazy, mialam to tez w ciazy z synem... Zbiera mnie na ziewanie, ale nie moge ziewnac, i boli mnie rzez to w calej klatce, w nocy jak wrocilam z wc to wlasnie ziewnac nei moglam i z 30 min sie meczylam,a bolalo mnie juz wszystko
Kolejny objaw, to jak juz pisalam bol kosci lonowych, ale od kilku dni jest taki, ze boli mnie naprawde mocno przy wstawaniu i chodzeniuBoje sie zeby rozejscie spojenia sie nie robilo
Ja moze i zakupow nie nosze, ale kilka razy dziennie musze podniesc mojego 13kg syna. -
Ania po mojemu nie zaszkodzi, teraz zrobisz dwa z rzędu a kolejne pewnie za miesiąc.
Bursztynka dobry ten Twój mężuś :)co do wymiotów nic mnie nie zdziwi, przed ciążą myślałam, że takie rzeczy tylko w filmach a w ciąży, że skoro już są to nie dłużej niż 12 tydzale powiem Ci, że przez kilka dni dodawałam ibmir (4-5) teraz trzeci dzień bez imbiru i bez wymiotów!!!
także trzymam kciuki za Twoje lepsze samopoczucie
NAti nie denerwuj się bo rozchulasz dzieciaczka i nie zajrzycie między nóżki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 09:50
aniar, Bursztynka lubią tę wiadomość
-
Ojej pierwszy raz słyszę o takim objawie Furia- to musi być straszne nie móc ziewnąć.
Kiedy mąż mnie chciał wkurzać to mi przerywał ziewanie- jak mnie to wkurzało- nie mogę sobie wyobrazić jak Ciebie musi to irytować...
A sny dziewczyny macie coraz lepsze- ja ostatnio odpoczywam od dziwnych snów ale boję się że znowu się pojawią -
Nati89 i ja mam dziś wizytę ale na szczęście o 12! Trzymajcie kciuki! Pół nocy nie przespałam ech...
Aniar - nie powinno nic zaszkodzić bo przecież zrobisz 2 razy w tak bliskim terminie a potem będzie przerwa. Dziewczyny też miały tak robione np. w szpitalach (przy przyjęciu i wypisie) i było ok.Nie martw się.
aniar, Furia, Nati89 lubią tę wiadomość
-
Bursztynka nowy objaw. Omamy dzwonek w uszach haha
No przydala by sie druzyna narodowa porzadna, zeby wygrac mistrzostwa europy a potem mundial
Furia, ale Ty mialas sen wrr
Nati nic sie nie stresuj. Ale sen dziwnyBursztynka, Nati89 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję wczorajszych wizyt i czekam na zdjęcia maluszków
Za dzisiejsze wizyty mocno zaciskam kciuki! &&&&&&&&&&
Bursztynka ja też zakupy normalnie noszę ok.3-4kg, a nie wiedząc o ciąży to nawet akumulator dźwigałam od mechanika do auta (ludzie patrzyli na mnie jak na wariatkę bo to było od razu po pracy i na obcasach byłam)
Chociaż ostatnio jak roczniaka koleżanki wzięłam na ręce to się też podniosła wrzawa czy nie zgłupiałam, że tak dźwigam...Bursztynka, Nati89 lubią tę wiadomość
-
No właśnie... pytanie do mamuś jedno lub dwudzieciowych. Nie zdarza wam się nosić waszych maluchów na rękach teraz kiedy jesteście w ciąży?
Jakoś sobie nie wyobrażam, że będę w kolejnej ciąży i moją np. roczną Iskierkę nie będę mogła ululać czy zabrać w chuście na spacer -
Nie nosze go jakos duzo, no i nosidlo czy chusta by raczej odpadly ( ale na szczescie za duzy juz na to jest ) ale czasem musze go kawalek przeniejsc jak np polozy mi sie na ulicy i nie chce isc
czy polozyc na lozko do zmiany pampersa, czy wsadzic i wyjac z wanny.. na szczescie po schodach sam wchodzi i schodzi za raczke.
Ita lubi tę wiadomość
-
Furia ja myślę, że to nie jest objaw ciąży tylko z nerwów. Mi się w życiu czasem tak zdarza, że nie mogę złapać pełnego oddechu czy to przy oddychaniu czy przy ziewaniu. Staraj się wtedy płytko oddychać i powolutku łapać odpowiedni oddech (pamiętaj, że nie udusisz się mimo iż wydaje Ci się że nie możesz oddychać
).
co do dźwigania przy mężu w ogóle nie dźwigam, sama zakupy noszę chociaż staram się nie przesadzać, koleżanki dziecko waży 7 kg niby mam go nie nosić ale czasem podniosę na kolana czy z miejsca na miejsceWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 10:11