X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski nic nie moge robic. Moje cisnienie jest mega 155 na 81. Boli mnie podbrzusze. W poniedzialek musowo do lekarza. Poza tym mam prawie pomaranczowe siki. Chyba zlapalam jakas infekcje. Juz nie wiem. Siedze i ledwo dycham wrrr
    plakac mi sie chce

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia - pomarańczowe...kurde ;/ może rzeczywiście to jakaś infekcja :( Koniecznie do lekarza w poniedziałek. A teraz leż i odpoczywaj!

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar, a nie boisz się i ciśnienie ? nie lepiej żeby na izbę się wybrac ? ja bym nie czekała do poniedziałku, bo na co ? przecież w ciąży nie wolno niczego lekceważyć, a już szczególnie ciśnienia.,... ja bym nie wytrzymała do poniedziałku i Tobie radzę to samo

qbxwkvq.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas pierwszy raz mam takie wysokie. Zawsze mialam od 110 do 120. Leze, odpoczywam. Jak co to obserwuje. W razie czego pojade na izbe.

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia a może lepiej podjedź od razu na IP, wcześniej plamienie teraz ciśnienie i mocz, lepiej sprawdzić co się dzieje z maluszkiem, do poniedziałku jeszcze trochę czasu zostało..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :)
    Nie odzywałam się kilka dni i znów tyyyyle do nadrobienia ;)
    Nie pamiętamy co komu miałam napisać ;)

Pisałyście coś o micie II trymestru. Ja kilka dni temu też wkroczyłam w II trymestr i jakoś nie czuję przypływu energii :P Wręcz przeciwnie, juz jakiś czas miałam spokój, a teraz znów senność wróciła a dziś po raz pierwszy zrobiło mi się słabo. Stałam przy kuchni i smażyłam naleśniki na śniadanie i nagle zrobiło mi się gorąco i poczułam, że muszę się szybko położyć. Po 5 min. leżenia przeszło.
    Poza tym nadal ciągle sikam, a wczoraj to już chyba rekord pobiłam!

Co do zaparć, to potwierdzam, że wszelkie ciemne pieczywo z dużą ilością ziaren oraz siemię lniane działają. Poza tym suszone śliwki, a na mnie jeszcze kawa, a pewniej dodanie do niej mleka, bo jak robię na zimno na samym mleku to wizyta w wc gwarantowana ;) Dodatkowo świeżo wyciskane soki, zwłaszcza marchewkowe też dają radę ;)

Ja mam kolejną wizytę już w czwartek :D Może znów podejrzymy, co Maluch ma między nóżkami ;) Cały czas liczę, że gin się ostatnio pomylił :P

Miałam dziś okropny sen. Śniło mi się, że byłam na badaniach i Maleństwo się nie ruszało :( Strasznego doła rano złapałam, ale starałam się o tym nie myśleć w ciągu dnia. Przecież to tylko sen, a mój Maluch ma się dobrze! Muszę w to wierzyć!

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia dzwon do lekarza swojego prowadzącego albo na IP każda infekcja w ciąży może być zagrożeniem dla dziecka

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia lepiej jedź n IP.

Ja się najadłam:-) Grill karkóweczka:-) A potem krówki i trufle.

W poniedziałek usg prenatalne. Trzymajcie kciuki, zaciskajcie tyłki i kegla:-) Boję się ale jednocześnie jestem dobrej myśli.

Kurczak ja sikam co 5 min:-) Dzisiaj rekord odwiedzin w wc:-)

Furia, kaarolaa lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny boli mnie dzisiaj pod brzuchem nad łonem :) miala ktoras z Was tak albo wie od czego to moze byc? Odczuwam to tylko przy ruszaniu albo np podnoszeniu nogi, nie jest to silny bol ale jednak zastanawiam sie czy powinnam sie niepokoic?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem powinnaś jak najszybciej skonsultować się z lekarzem, to że masz pierwszy raz wysokie ciśnienie nie oznacza, że możesz je wyleżeć

tak jak piszą Dziewczyny każda ale to każda infekcja może zagrażać Dzidziusiowi tym bardziej infekcja dróg moczowych...

radzę skonsultować się czym prędzej i daj znać co i jak... jak na mój gust moga nawet zatrzymać Cię w szpitalu

qbxwkvq.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie pomyslalam ze to moze pecherz? Zobacze czy do jutra nie przejdzie

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts ja tak miałam pare dni temu, ale skumulowały mi się wzęcia i zmęczenie organizmu. Wzielam espumisan i leżałam pół dnia plackiem w łóżku.
    Co do sikania, to ja nie mam jakoś szczególnie parcia na pecherz. Troche mnie to zastanawia, bo dzidziuś rośnie to powinnam odczuwac chyba częstomocz, a tu nic, dzis wytrzymałam od ok 13 do 18, a jak poszłam chwile po 18 to do teraz nie muszę.... zaczynam się znowu zastanawiac czy wszystko ok...
    Zaraz wyruszam kolejne 100 km, jestem już troche zmęczona, bo mam za sobą 168 km...i pada deszcz...

4dbc34fc83.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa moze malo pijesz? Generalnie nie wydaje mi sie ze to moze byc wpowod do zmartwien ale nad iloscia plynow sie zastanow :)
    Uwazaj po drodze.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czym sikać bo bardzo dużo piję:-) Butelka albo i więcej wody do tego herbatki:-) Ale dzisiaj to naprawdę latałam co chwila. Teraz się uspokoiło. A w nocy ze dwa razy wstanę na siku:-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts moim zdaniem to macicę czujesz. Jak ona uciska czasami na pęcherz to taki uczucie jest :)

bogusia moim zdaniem powinnaś dla dobra dziecka jechac na IP i to zbadać.

• eforts Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara moze masz racje, by sie zgadzalo :)

Ja sikam ciagle, w nocy co 3 godz ale tez duzo pije jak ogranicze sobie plyny z wieczora to mniej mnie cisnie pecherz w nocy. Nasmieszniejsze jest jak musze wysikac sie jeden raz po drugim ale sie zdarza :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2gi trymestr rozpoczęłam wizytą na IP. Po raz pierwszy dostałam plamienia takiego jasno brązowego. Tak się wystraszylam, że od razu z mężem pojechaliśmy na IP. Lekarz zbadał szyjke, zrobił usg maluchów i powiedział, że nic złego się nie dzieje więc mogłam wrócić do domu. Mam się ponownie zgłosić na IP jeśli plamienia się nasila, lub pojawi się krew lub jeśli wystąpią skurcze. Trochę się uspokoilam i mam nadzieję że na tym się skończy. Ale każda wizyta w toalecie trochę mnie stresuje, że może się nasilic...
    Bogusia też podjedz jesli nic się nie poprawia, będziesz spokojniejsza. Trzymam kciuki aby wszystko było ok.
    Dobrej nocy dziewczyny.

46aa9802c2.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co u was słychać, ja wczoraj cały dzień przeleżałam, dzisiaj po obiedzie jedziemy na zakupy. Weszłam rano na wagę i znowu mniej. Pytałam lekarza o to chudnięcie i stanie w normie, pwoiedział, ze nie nalezy sie przejmować, chyba, ze spadek wagi będzie drastyczny. Zaczynałam z wagą 69, teraz mam 67,7 z zaparciami, mam nadzieję, ze wszystko ok, a dodam, ze nie wymiotowałam i nie wymiotuję, ale fakt jem mniej niż przed ciązą. Zobaczymy co czas pokarze. Miłej, leniwej niedzieli :)

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w drugim trymestrze. :-D
    Dzis samopoczucie dobre, dopiero wstalam. Cisnienie dobre, mocz normalny. Pisalam do lekarza, mam byc jutro. Wczoraj to pewnie bylo nie spanie i stres z powodu choroby ojca i malego. Totalne bylo zmeczenie.

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia to dobrze,że już lepiej:-) Odpoczywaj dzisiaj.

Ja już sraczki dostaję przed jutrzejszym dniem....oby wszystko było ok.

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ