X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyte dopiero 1 lipca...myslalam ze jak przyjade do rodzicow to ten czas zacznie szybciej mijac a tu dalej sie dluzy...

a mi sie moje dziecko nie sni, moze za malo o nim mysle dlatego...sama juz nie wiem...

• .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny :)
    u mnie równie zimno ;/ a chciałam iść na spacer dzisiaj :(
    Co do wózka to ja wybrałam z mężem: Jedo fyn - ma dużą gondolę, co przy zimowych dzieciaczkach jest mega ważne :))
    ja czekam aż mi mąż zrobi kawusię <3 a ja zaraz będę robić jajeczniczkę. W ogóle to naszło mnie od wczoraj na słodkości...wpierdzieliłam twixa z prędkością światła!
    też bym zjadła bigosik z młodej kapusty...mmm!

Bogusia - zdrowia dla synka!

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa - mnie się też nie śni ;) myślę o dzidziusiu intensywnie, podejrzewam że Ty również ;) Lepiej żeby dzidzia się nie śniła, niż żebyśmy miały jakieś głupie sny ;)
    ja czekam z utęsknieniem na pojawienie się kuleczki :( w sensie brzuszka...bo jak na razie to nie widać po mnie wcale, że jestem w ciąży...a tu już 15tydzień leci.

Co do dotykania brzucha - u mnie nikt się tego nie domaga ;) pewnie dopiero jak będę miała widoczny brzuch... to na pewno będą się pytać :) ale nie mam z tym problemu jeśli chodzi o najbliższych. Obcym stanowczo powiem NIE, ale bliskim pozwolę sobie podotykać :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

eikt43r83lbyfg23.png

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 30 czerwca i tez mam nadzieję ze dziecię ujawni kim jest ;)

Ja dziś jeszcze śniadania nie jadlam, za to pochlonelam pol tabliczki czekolady. Ciekawe czy to synus czy corcia taka zachcianke miala ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do ubrań...no ja na razie nie muszę kupować nic ciążowego. Ciężko mi przewidzieć, jak będę wyglądać jak już się brzuszek pojawi.
    Ciuszki dla dzieci, są mega drogie. Dlatego ja na pewno będę szukać ubranek po ciucholandach :) wielokrotnie jak sama dla siebie tam kupowałam, widziałam wręcz nowe ubranka za kilka złotych :)

eikt43r83lbyfg23.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w środę w wizytę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jem dech mech, co mam pod reka, czy to slodkie czy kwasne i tez sie zastanawiam co bedzie...

wiekszosc mi mowi, ze chlopak i ja tez tak czuje, a tesciowa sie uparla i obstawia dziewczynke :) jeszcze poltora tygodnia i moze bedzie wszystko jasne...

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ta pogoda dobija, zdecydowanie obalam mit o dobrym samopoczuciu w drugim trymestrze.. Spać mi się chce i to tyle..

Bajka lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .joanna wrote:
    dzień dobry dziewczyny :)
    u mnie równie zimno ;/ a chciałam iść na spacer dzisiaj :(
    Co do wózka to ja wybrałam z mężem: Jedo fyn - ma dużą gondolę, co przy zimowych dzieciaczkach jest mega ważne :))
    ja czekam aż mi mąż zrobi kawusię <3 a ja zaraz będę robić jajeczniczkę. W ogóle to naszło mnie od wczoraj na słodkości...wpierdzieliłam twixa z prędkością światła!
    też bym zjadła bigosik z młodej kapusty...mmm!

Bogusia - zdrowia dla synka!

mnie też się jedo podobają ale memo :) fajniutkie są :)

kupiłam kawę bezkofeinową Tchibo sana ;) mmm smakuje jak ta z kofeiną pycha:)

Bogusia zdrówko dla syneczka

Miłego dnia dziewczyny

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja jem dech mech, co mam pod reka, czy to slodkie czy kwasne i tez sie zastanawiam co bedzie...

wiekszosc mi mowi, ze chlopak i ja tez tak czuje, a tesciowa sie uparla i obstawia dziewczynke :) jeszcze poltora tygodnia i moze bedzie wszystko jasne...

Karola mnie wszyscy mówią że będzie chłopak i są do tego święcie przekonani a ja sobie czasami myślę, że jednak dziewczynka :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane ja dzisiaj mam od rana zaparcia, maz wbiegl do wc i mowi, ze myslal, ze rodze co sie dzieje, nigdy w zyciu tak nie mialam silne parcie i nic.... nie wiem co zjesc zeby ze mnie wszystko zeszlo masakra..

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - ja właśnie już szukam wózka... ja chcę kupić używany, więc nie jest wcale łatwo cokolwiek znaleźć. :(

Bajka lubi tę wiadomość

eikt43r83lbyfg23.png

• michaga82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja potwierdzam mit II trymestru. Czuję się świetnie jedynie czasem sutki bolą. Włączył mi się apetyt i tak co 2-3 h muszę coś przekąsić bo czuję ssanie.
    Wczoraj wieczorem zjadłam kanapki koło 21 a o 22 poszłam spać. Niestety nie mogłam usnąć z głodu i o północy gdy wszyscy smacznie spali ja buszowałam po lodówce. Jesteśmy na weekendzie u teściów i nie chciało mi się schodzić z 2 piętra do piwnicy gdzie znajduje się kuchnia ale nie wytrzymałam.
    Żeby było śmiesznie to właśnie w piwnicy o północy przypomniała mi się historia którą opowiadała siostra męża o duchu dziewczyny który podróżuje stopem.
    Kanapki wcinałam w ekspresowym tempie hehehe.
    Co do ciuszków, wózków i innych takich to na razie się nie rozglądam bo wolę poczekać na połowę ciąży.
    Jedynie mam ochotę kupić mojemu mężowi na dzień ojca coś fajnego, np. ciuszka dla malucha z napisem np. "kocham tatę" czy coś podobnego.
    Co sądzicie o takim prezencie? i gdzie coś takiego można kupić?? hmm??

Bajka, kaarolaa lubią tę wiadomość

kGAop1.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati suszone sliwki na zaparcia.
    Ja geberalnie nigdy nie mialam takiego problemu ale ostatnio troche mnie przytkalo to pilam siemie lniane, nie dziala od razu ale nie uzalezni Ci przewodu pokarmowego a na pewno pomoze.

Nati89 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży w ogóle nie mam problemu z zaparciami, ale dzisiaj jest masakra. Siedzi wszystko w środku. Zastanawiam się, co tu zjeść, żeby mi ułożyło.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadłam suszone śliwki i pomagały. Ewentualnie grejpfrut i oczywiście ciemny chleb z ziarnami.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poczytajcie sobie o proszku zasadowym, on jest świetny na problem z zaparciami.

860ianliz3s2rxlo.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam siemie lniane od czasu do czasu nawet bez zaparc bo ladnie oczyszcza przewod pokarmowy.

Ja dzisiaj mam kiepski dzien, brak mocy i wymioty :(
    Narzekam, ze nie czuje dziecka to inaczej daje o sobie znac :)

Co do ruchow to od czasu do czasu cos czuje ale nie jaram sie ze to ruchy bo w sumie moze to byc wszystko :)

We wtorek mam wyczekana wizyte po miesiacu to zapytam lekarza czy to juz :)

Jak obejzalam dzisiaj moja twarz to powiedzialam mezowi coby wybieral imie corce :) mysle ze we wt sie dowiemy!!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robie zupe serowa. Jestem zmeeeeeczoooona wrrrr
    Ogladam z synkiem bajki na hbo. Uniwersytet potworny, teraz batman a za chwilke beda samoloty. Samolotow jeszcze nie ogladalismy.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaga82 wrote:
    Hej a ja potwierdzam mit II trymestru. Czuję się świetnie jedynie czasem sutki bolą. Włączył mi się apetyt i tak co 2-3 h muszę coś przekąsić bo czuję ssanie.
    Wczoraj wieczorem zjadłam kanapki koło 21 a o 22 poszłam spać. Niestety nie mogłam usnąć z głodu i o północy gdy wszyscy smacznie spali ja buszowałam po lodówce. Jesteśmy na weekendzie u teściów i nie chciało mi się schodzić z 2 piętra do piwnicy gdzie znajduje się kuchnia ale nie wytrzymałam.
    Żeby było śmiesznie to właśnie w piwnicy o północy przypomniała mi się historia którą opowiadała siostra męża o duchu dziewczyny który podróżuje stopem.
    Kanapki wcinałam w ekspresowym tempie hehehe.
    Co do ciuszków, wózków i innych takich to na razie się nie rozglądam bo wolę poczekać na połowę ciąży.
    Jedynie mam ochotę kupić mojemu mężowi na dzień ojca coś fajnego, np. ciuszka dla malucha z napisem np. "kocham tatę" czy coś podobnego.
    Co sądzicie o takim prezencie? i gdzie coś takiego można kupić?? hmm??
    ja mhyślę, że to fajny prezent :) sama nad tym myślałam ale żadne mi się ubranko nie podobało i myślałam żeby poczekać a masz jakieś fajne na uwadze??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 14:48

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ