X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś poczułam znowu 2 kopniaczki od mojego łobuza <3 tak to normalnie co jakiś czas, ale jeszcze rzadko czuję takie ruchy delikatnie, szczeólnie jak rękę położę. Mały dziś tez detektor tak skopał, że normalnie chyba mały agresor mi tam rośnie ;D
    Zaliczyłam tez zakupy w h&m, bo u nas były promocje na dział mama :) Kupiłam 2 bluzki każda po 20 zł :D i jakieś artykuły z normalnych działów. I jadłam lody z Ikei :)
    Ogólnie dużo chodziłam :/ ale na szczeście było ok, tylko rano i wczoraj cały dzień miałam skurcze :/ no spa na szczęście pomogła.

Milcia też tak uważam. Również jestem mocno senna, nawet bardziej niż w I trymestrze. Mam też mniej siły

Zaczęłam dziś 17tc według om :))) a jutro będzie 18 według genetycznego :)

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam w h&m getry białe w dziale mama chyba 10 minut przed zamknieciem, na szczescie trafiłam w rozmiar :P a z f&f mam świetną "sukienko- tunike" wiec komplecik jak ta lala :)

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Dziewczyny ktore juz czuly ruchy... mam pytanko. Wydaje mi się ze wczoraj i przedwczoraj czulam moje Szczęście. Przedwczoraj jakby cos mnie gilalo w podbrzuszu a wczoraj takie wypelnianie raz z jednej raz z drugiej strony. To mogly byc ruchy?
    ciężko powiedzieć ;) Obserwuj się. Jak od tej pory będzie coś się działo to znaczy, że to początki ruchów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka - wow, białe :P Ja z ciążowych noszę czarne, jasno szare i grafitowe :) I mam jeszcze szare dresy.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie czuję. Ale na detektorze słyszę jak się rusza i chyba kopie, bo chyba aż takich częstych ruchów jelit czy innych wnętrzności to nie mam.

Też dzisiaj byłam w h&m i ceny mnie powaliły. Szczególnie dziecięcych ciuchów.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój to dziś tak wściekle walił w ten detektor że aż nie idzie się z tego nie śmiać :) mam wrażenie, że on tam i rączkami i nogami wali :D Tż mój, że on kibicuje do Mundialu :D

co do dziecięcych ciuchów to mnie tak samo...! i szczerze mówiąc nie mają wcale super ładnych... przynajmniej wśród chłopcowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 23:37

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski padam. Maly mi godzine kaszlal. Slinotok. I takie odruchy wymiotne. Flegma jakby mu sie urywala. Jestem zmeczona jego zmeczeniem i moja nie moca, zeby mu pomoc. Zdenerwowalam sie i mnie podbrzusze boli. Masakra. Dopiero dwa dni syropow. Zostaje sobota i niedziela. Jak sie nie poprawi to lecimy po antybiotyk :-(

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu macie przeceny cizowych http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/kobiety/moda-dla-kobiet-w-ciazy/spodnie-i-dzinsy
    Zaczely sie tez przeceny w zara i mango jesli ktoras lubi te sklepy :)

Ja wozek mam juz na szczescie :) W sumie mam durzo rzeczy po synku ale sporo musze dokupic, zwlaszcza ubranek bl maly byl z lata, a teraz maluch bedzie z zimy.

Maly obudzil mnie o 6 - taka godzina to jeszcze noc :( I jak tu dac rade do wieczora... Maz w pracy pewnie kolo 16 dopiero bedzie. Dziwnie mi tak ze w sobote musi pracowac :(

Oj tez nie cierpie ak mi ktos brzuch maca. Nie tylko zreszta brzuch. Nie lubie byc dotykana przez kogos innego niz syn i maz :P Nooo i kot moze na mnie wlazic, ma pozwolenie :P :P :P

Bogusia moj maly byl chory 1 raz do tej pory, ale wlasnie mial cos takiego jak Twoj synek, na szczescie po kilku dniach ibuprofenu i syropu ziolowego na gardlo przeszlo. Mam nadzieje, ze i Sebus szybko sie wykuruje bez antybiotykow :)

Ja tez ostatnio czuje ruchy ale doslownie 1-2-3 razy w ciagu dnia, jeszcze tak malenko ale zawsze powoduje to u mnie usmiech :)

Jeszcze 6 dni do wizyty - niech ten czas zleci...

Ciekawe czy listonosz dzis przyjdzie, tato moj wyslal mlodemu prezent wczesniejszy na 2 urodzinki i dla mnie i meza mieszanki wedlowskie <3

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia współczuję. Oby szybko doszedł do zdrowia.

Ja dzisiaj w nocy budziłam się chyba z 5 razy. Takie głupoty mi się co chwilę siły, że szok.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi znow sie bardzo dobrze spalo, ja uwielbiam spac wiec narazie nic mi nie przeszkadza :)

pogoda odpowiednia na dlugie spanie bo slonce przez szyby nie zaglada,
    ale dobra uciekam, mezu mi bigosik odgrzewa :) milego dnia :) do pozniej

• Furia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8.37 - bigosik :D :D :D Karola heheh smacznego :D :D :D

Bursztynka, kaarolaa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia, Milcia dzieki. Mam nadzieje, ze sie wykuruje szybko. On od urodzenia wiecznie dostawal antybiotyki. Wiec nie chcialabym juz, aby dostal. Tyle co on sie nachorowal do grudnia 2012. Masakra.
    A teraz nie wazna plec oby tylko sie zdrowe urodzilo i zdrowo chowalo :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 09:16

Furia lubi tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U na po wsi codziennie rano jezdzi auto z chlebkiem. Wyskoczylam i kupilam bulke z kremem jogurtowym na sniadanie do kawki. Bez kawki nie dam rady dzisiaj. Noc byla meczaca. A synus teraz tak ladnie spi :-*

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj też bym bigosik wsunęła :-)

Dzień dobry. Ja dziś miałam sen że byłam na usg i dziecko tak idealnie rozłożyło nóżki na maxa i był taki mega widoczny siusiak :-)

Furia, kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bigosik <3
    Ja dziś w zastępstwie za mojego tate (pochorował się biedaczek)muszę zawieźc mamę na imieniny jej siostry, cos mi się wydaje ze się nawsuwam pyszności :) bardzo mnie cieszy fakt że dziś się dobrze czuje bo czeka mnie duuuga podroż autem. najpierw 80 km w jedna stone na imieniny a jak juz wroce po kolejnych 80 następne prawie 50 po Męża i z powrotem. Uwielbiam jeżdzic autem, tylko przeraża mnie ostatnio ilosc pijanych kierowcow i wypadki na drogach....

4dbc34fc83.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm taki bigosik z młodej kapustki bym zjadla :)

A mi się dziś śniło ze bylam na usg a tam piękna córcia w srodku... na 4d byla idealna. Ten sen był tak prawdziwy ze jak sięobudzilam to było mi przykro że to tylko sen.

kaarolaa, Bursztynka, Marimiko lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem u tesciowej wiec korzystam :) a dobrze mi zrobil taki bigosik z kwasnej kapuchy :) pycha

Furia lubi tę wiadomość

• zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Co do snów to też ostatnio miałam taki cudownie realistyczny. Śniło mi się, że moja trojeczka leżała w łóżeczku i każdego pokolei brałam aby utulac. Położyłam 2giego i nie wiedziałam który mi jeszcze pozostał... A takie slodziudkie były maleństwa :).

Bogusia zdrowia dla synka.

Dziś zaczynam 2gi trymestr :D.
    We wtorek wizyta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 10:40

kaarolaa, Bursztynka, Furia, Bogusiar80, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

46aa9802c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko u mnie jest tak zimno???

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może w końcu te nasze popaprane sny zmienią się w takie słodkie o dzieciaczkach :)

Ja do tej pory mam przed oczami tą klatkę z dzisiejszego snu jak maluch leży z takimi rozkraczonymi nóżkami i taki siusiak między nogami. Hehe. W czwartek może będzie już wiadomo.

W przyszłym tygodniu chyba dziewczyny też mają trochę wizyt więc znów będą świeże fotki maluchów i to coraz większych już.

kaarolaa lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ