X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj juz jest spory, ale dopiero po wiekszym posilku, chociaz rano tez juz sie odznacza :)

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leż kobieto odpoczywaj i nie martw się bo bedzie dobrze:)

ja dziś nie mam energii, wstałam o 6 bo na budowe przyjechali panowie od przyłączania prądu... kopią "rów" na kabel. błagałam żeby uważali bo gdzies tu jest tez kabel sąsiada firmy od tel i internetu i co? dziabneli w 2 miejscach... na szczęście ten kabel idzie na mojej działce wiec poinformowałam sąsiada i obyło się bez awantur sąsiedzkich:) do tego boli mnie głowa, chce mi się spac i pogoda nie nastraja optymistycznie...

4dbc34fc83.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj mieliśmy robić zdjęcie na koniec 16 tygodnia, ale mieliśmy gości i nie było kiedy. Zrobimy zdjęcie dzisiaj. U mnie już widać co nieco.

kaarolaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja jutro będę robić zdjęcie :) u mnie jak na razie brzucha nie widać...wczoraj co prawda była kulka, ale dziś już nie ma po niej śladu :(

Pogoda jest paskudna! 20 czerwiec, a tu pogoda bez słońca? Chciałam iść dzisiaj na spacer, a tu kiszka :(

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Bajka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie widać ale tak od południa do wieczora a rano wydaje mi się malutki :)

Cynamonek30, kaarolaa lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Dziewczyny a bola ktoras mocno wezly pod pachami? Bo mnie juz z trzy dni. I to dosc mocno.

Bogusia mnie boli od prawą pachą, mam tak od kilku lat i też myślałam, że są to węzły chłonne, ale po wizycie u kilku lekarzy z usg z tego miejsca okazało się, że to skupisko gruczołów, które uaktywnia się (boli) przeważnie przed miesiączką. Od kiedy jestem w ciązy to do 3 m-ca bolało tak barzo, że nie mogłam się dotknąć,a co najgorsze, że rośnie to razem ze mną i mam pod pachą taką dużą gulę, która nieładnie wygląda. Niestety tego się nie usuwa, tylko trzeba obserwować. Tak mi lekarze mówili.

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Furia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia mnie kilka tygodni temu straznie bolalo pod pachami, ale przeszlo po ok tygodniu.

Dobry :)
    Byla u mnie z rana kolezanka, dobrze bylo sobie pogadac, a i synek sie pobawil z jej coreczka :)

Na szczescie krwawienie sie juz nie pojawilo uff, ale za kazdym razem jak ide do lazienki to sprawdzam...

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się do niczego zebrać nie mogę....żeby mi eis chciało tak jak mi się nie chce :-)Ostatnio jestem mega leniem...trudno. Ale koniec końców zawsze się zbieram i coś tam niecoś zrobię :-)

Wczoraj mi się wydawało,że coś tam w dole brzucha czuję :-) Ale to chyba jelita bo jeszcze za wcześnie na odczuwanie wygibasów Maleństwa :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mnie nigdy przed miesiaczka nigdy nie bolalo. A teraz to szczegolnie pod lewa. Nie moge sie dotknac. Mam nadzieje, ze minie jak u Furii. Ale tez obserwuje.
    W pierwszej ciazy nic mi nie dolegalo. A teraz ciagle cos sie zaczyna. To chyba starosc wrrr

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia ponoc na dziewczynki jest trudniej :P Plamienia, krwawienia itp hehe, kilka razy to slyszalam, zobaczymy czy sie sprawdzi :)

Bajka, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przydalaby sie corka do pary :-D

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ma ktoras przepis na jakies dobre nie grube ciasto do pizzy?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Dziewczyny ma ktoras przepis na jakies dobre nie grube ciasto do pizzy?

ja mam przepis na pizze na cienkim cieście prosto od znajomych, którzy prowadzą pizzerię :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Furia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa ale ulga hehe :D Zadzwonilam do poloznej, ktora prowadzila mnie w ciazy z Colinem i po ciazy i tym razem tez sie nami zajmie, juhu :D :D

Pizze robie z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-do-pizzy-przepis-iii

tkzgeyx.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od siebie tylko mogę dodać, że jeśli chodzi o ciasto na pizzę, najlepiej jest robić je z naprawdę dobrej mąki. Ja lubię z lubelli do ciast drożdżowych. Poza tym, zawsze dodaję 3/4 szkl mąki semoliny (ciężko jest ją dostać, dlatego ja zastępuję ją kaszą manną semoliną). Dzięki temu ciasto jest mega chrupkie :)) Nieskromnie powiem, że w rodzinie uchodzę za mistrzynię pizzy ;)

Furia lubi tę wiadomość

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio od mamy wziełam przepis na ciasto do pizzy, mega grube nie jest, ale bardzo dobre.
    Jak tam kondycja waszych włosów i paznokci?
    Ja garsciami zbieram ostatnio włosy po myciu, wypadają gorzej niż przed ciążą, za to paznokcie rosną jakby ktoś im turbine wszczepił....

4dbc34fc83.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia daj linka do tegobiszkoptu co kiedys z marimiko wrzucalyscie. Myslalam ze zapisalam w zakladkach ale jednak nieee :(

lepiej upiec biszkopt juz z truskawkami czy lepiej sam i potem przełożyć truskawki i bitą śmietaną??

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis znalazłam ale za radę do wykonania będę wdzięczna :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawki wrzuc po upieczeniu. Ja tak robie. Biszkopt zawsze kroje na dwa.

eforts lubi tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka ja z wlosami nie mam problemu. Za to paznokcie nadal mam lamliwe wrrr

‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ