X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj juz jest spory, ale dopiero po wiekszym posilku, chociaz rano tez juz sie odznacza :)

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leż kobieto odpoczywaj i nie martw się bo bedzie dobrze:)

ja dziś nie mam energii, wstałam o 6 bo na budowe przyjechali panowie od przyłączania prądu... kopią "rów" na kabel. błagałam żeby uważali bo gdzies tu jest tez kabel sąsiada firmy od tel i internetu i co? dziabneli w 2 miejscach... na szczęście ten kabel idzie na mojej działce wiec poinformowałam sąsiada i obyło się bez awantur sąsiedzkich:) do tego boli mnie głowa, chce mi się spac i pogoda nie nastraja optymistycznie...

4dbc34fc83.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj mieliśmy robić zdjęcie na koniec 16 tygodnia, ale mieliśmy gości i nie było kiedy. Zrobimy zdjęcie dzisiaj. U mnie już widać co nieco.

kaarolaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja jutro będę robić zdjęcie :) u mnie jak na razie brzucha nie widać...wczoraj co prawda była kulka, ale dziś już nie ma po niej śladu :(

Pogoda jest paskudna! 20 czerwiec, a tu pogoda bez słońca? Chciałam iść dzisiaj na spacer, a tu kiszka :(

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Bajka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie widać ale tak od południa do wieczora a rano wydaje mi się malutki :)

Cynamonek30, kaarolaa lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Dziewczyny a bola ktoras mocno wezly pod pachami? Bo mnie juz z trzy dni. I to dosc mocno.

Bogusia mnie boli od prawą pachą, mam tak od kilku lat i też myślałam, że są to węzły chłonne, ale po wizycie u kilku lekarzy z usg z tego miejsca okazało się, że to skupisko gruczołów, które uaktywnia się (boli) przeważnie przed miesiączką. Od kiedy jestem w ciązy to do 3 m-ca bolało tak barzo, że nie mogłam się dotknąć,a co najgorsze, że rośnie to razem ze mną i mam pod pachą taką dużą gulę, która nieładnie wygląda. Niestety tego się nie usuwa, tylko trzeba obserwować. Tak mi lekarze mówili.

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Furia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia mnie kilka tygodni temu straznie bolalo pod pachami, ale przeszlo po ok tygodniu.

Dobry :)
    Byla u mnie z rana kolezanka, dobrze bylo sobie pogadac, a i synek sie pobawil z jej coreczka :)

Na szczescie krwawienie sie juz nie pojawilo uff, ale za kazdym razem jak ide do lazienki to sprawdzam...

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się do niczego zebrać nie mogę....żeby mi eis chciało tak jak mi się nie chce :-)Ostatnio jestem mega leniem...trudno. Ale koniec końców zawsze się zbieram i coś tam niecoś zrobię :-)

Wczoraj mi się wydawało,że coś tam w dole brzucha czuję :-) Ale to chyba jelita bo jeszcze za wcześnie na odczuwanie wygibasów Maleństwa :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mnie nigdy przed miesiaczka nigdy nie bolalo. A teraz to szczegolnie pod lewa. Nie moge sie dotknac. Mam nadzieje, ze minie jak u Furii. Ale tez obserwuje.
    W pierwszej ciazy nic mi nie dolegalo. A teraz ciagle cos sie zaczyna. To chyba starosc wrrr

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia ponoc na dziewczynki jest trudniej :P Plamienia, krwawienia itp hehe, kilka razy to slyszalam, zobaczymy czy sie sprawdzi :)

Bajka, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przydalaby sie corka do pary :-D

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ma ktoras przepis na jakies dobre nie grube ciasto do pizzy?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Dziewczyny ma ktoras przepis na jakies dobre nie grube ciasto do pizzy?

ja mam przepis na pizze na cienkim cieście prosto od znajomych, którzy prowadzą pizzerię :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Furia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa ale ulga hehe :D Zadzwonilam do poloznej, ktora prowadzila mnie w ciazy z Colinem i po ciazy i tym razem tez sie nami zajmie, juhu :D :D

Pizze robie z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-do-pizzy-przepis-iii

tkzgeyx.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od siebie tylko mogę dodać, że jeśli chodzi o ciasto na pizzę, najlepiej jest robić je z naprawdę dobrej mąki. Ja lubię z lubelli do ciast drożdżowych. Poza tym, zawsze dodaję 3/4 szkl mąki semoliny (ciężko jest ją dostać, dlatego ja zastępuję ją kaszą manną semoliną). Dzięki temu ciasto jest mega chrupkie :)) Nieskromnie powiem, że w rodzinie uchodzę za mistrzynię pizzy ;)

Furia lubi tę wiadomość

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio od mamy wziełam przepis na ciasto do pizzy, mega grube nie jest, ale bardzo dobre.
    Jak tam kondycja waszych włosów i paznokci?
    Ja garsciami zbieram ostatnio włosy po myciu, wypadają gorzej niż przed ciążą, za to paznokcie rosną jakby ktoś im turbine wszczepił....

4dbc34fc83.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia daj linka do tegobiszkoptu co kiedys z marimiko wrzucalyscie. Myslalam ze zapisalam w zakladkach ale jednak nieee :(

lepiej upiec biszkopt juz z truskawkami czy lepiej sam i potem przełożyć truskawki i bitą śmietaną??

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis znalazłam ale za radę do wykonania będę wdzięczna :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawki wrzuc po upieczeniu. Ja tak robie. Biszkopt zawsze kroje na dwa.

eforts lubi tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka ja z wlosami nie mam problemu. Za to paznokcie nadal mam lamliwe wrrr

‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ