WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja też się wybieram do bezpłatnej. Wczoraj właśnie rozmawiałam z koleżanką i mówiła, że ona chodziła dobezpłatnej i płatnej, ale tylko dlatego, że chciała zobaczyć, jak wyglądają sale w szpitalu.
    a na jaką się zdecydowałaś?:)

w ogóle miałam zapytac wczoraj i zapomniałam - jak spotkanie? :) Widziałyście się w Pz czy tam u Ciebie?:)

Niespodzianek - u nas płatna to podobne koszta - 400-500zł właśnie, więc dla mnei to też szkoda kasy :) Za tę kasę mam wózek ;)

• Bajka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę do bezpłatnej szkoły rodzenia przy moim szpitalu :)tylko muszę się zorientować od którego tyg. się chodzi :)
    Dzień Dobry Kochane Miłego dnia:)

Olcia butki czad :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupii!!!
    Skończyłam pierwszy trymestr :-)
    Oby kolejne były spokojniejsze i nudniejsze od początku pierwszego :-)

ewelinka_shn, Bogusiar80, Qrczak, Niespodzianek:), HANA, kaarolaa, zuza_3, Ita, Zemraa lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) ja sie ogarniam i zaraz jedziemy do Tesciow na grilla. Szczerze? Srednio mi się chce. Od kilku dni rano budzę sie z katarem... potem przechodzi ale na poczatku jest straszny.
    Wg belly od jutra mogę czuć ruchy. No zobaczymy ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    Ja też idę do bezpłatnej szkoły rodzenia przy moim szpitalu :)tylko muszę się zorientować od którego tyg. się chodzi :)
    wszędzie można już pójść od 20-21 :) Chyba takie sa wymogi NFZ, bo to on refunduje te szkoły :)
    miłego dnia :*

Bajka lubi tę wiadomość

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze niedługo się zapisać bo to chyba trzeba szybciej by utworzyli grupe :) a tak od sierpnia chcialabym chodzic.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka - jak oglądałam stronki szkół w moim mieście, to wszędzie zapisy były z miesięcznym wyprzedzenim, czyli że np. od początku lipca można się zapisac na sierpien :)
    My akurat chcemy iść w sierpniu, więc teraz ogarniam szkołę tzn. ostateczny wybór i po wizycie 1.07 albo 2.07 się zapiszę :) u mnie to będzie mniej więcej to będzie od 24tc według om.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 10:30

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to z początkiem lipca muszę się zapisać ;) po wizycie 30 czerwca :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara spotkanie udane. Byłyśmy na spacerze u nas na miejscu

W Poznaniu szkoła rodzenia przy szpitalu przy Polnej kosztuje 500 zł. Ja wybrałam szkołę u siebie na miejscu. Nie trzeba się zapisywać wcześniej, tylko przyjść po prostu na spotkanie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia - W sumie Ty tam mieszkasz poza miastem, więc trochę inne zasady niż normalnie. Co do Polnej to wiem :)

Ja idę do tej: http://dzieciok.pl/ Jest darmowa, poza zajęciami są jeszcze 2 masaże prenatalne za free i jeszcze jak ktoś chce to tez za free są ćwiczenia dla ciężarnych 2x w tyg. po 45 przez ten miesiąc co się chodzi :) I mam do nich zaledwie 8 min tramwajem, więc super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 11:41

Milcia lubi tę wiadomość

• szurabura Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też witam w II trymestrze (przynajmniej wg OM, bo wg USG to chyba już jestem od paru dobrych dni ;) )

Qrczak, Bogusiar80, kaarolaa, HANA, Kiara, Doris-83, Ita lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zrobilam biszkopt, podzielilam na dwa. Jeden z truskawkami i galaretka a drugi z brzoskwiniami i galaretka. Na obiad robie kasze i gulasz z karkowki :-D zaraz bedziemy wcinac mniam

Furia lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś znowu zrobiłam moja babkę z majonezem ;) Goście mają przyjechać. A wieczorem mąż będzie robił pizzę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane...malo sie udzielam bo szczerze to u rodzicow nie ma sie czasu na takie przesiadywanie przy kompie :)
    bylam na procesji ale doszlam tylko do 2 oltarzy, pozniej musialam isc do samochodu, za mocno bolały mnie plecy...
    a brzuch z dnia na dzien wiekszy, tak nagle zaczął rosnac :)

aha i juz oficjalnie i mniej oficjalnie ale wszyscy wiedza o ciazy, szczerze to tak jakby mi ciezar spadł z barkow :) bo brzucha nie ukryje, chyba ze jeszcze w luznych bluzkach, ale takich nie nosze...

gratki dla dziewczyn zaczynajacych II trymestr :)

Doris-83 lubi tę wiadomość

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAROLA ciesze się że masz juz dobre nowiny przekazane :) no i brzuszek rośnie :) za tydzien jak spojrzysz w lustro to zaczniesz się zastanawiac kiedy tak urósł? :P

co do położnej to na bank o nią chodziło, w poprzedniej przychodni jak zapisywałam się do lekarza rodzinnego mając 18 lat tez na karcie musiałam wybrac położną, wtedy mnie to bawiło, bo nie było mi w głowie mamusiowanie... chociaz z drugiej strony jak patrze na te przychodnie u mnie w miescie to jakbym weszła do kosmosu...

kaarolaa lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez musze poszukac lekarza rodzinnego bo odkad przeprowadzilam sie do innego miasta tak jeszcze nie szukalam przychodni...juz zaraz beda 3 lata...zawsze czekalam na ciaze bo wczesniej nie byl mi potrzebny...akurat 3 lata jak nie mialam goraczki, czy zapalenia gardla....i w sumie tez zadnych poloznych tu nie znam, ani pielegniarek srodowiskowych...

• eforts Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zaczełam piąty miesiąc!! :)

Ciekawy temat z położną.

Ja chciałabym pojść do szkoły rodzenia przy szpitalu gdzie chcę rodzić, mam nadzieje że mają i że jest bezpłatna.

Kiara, Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts gratuluję 5 mca;) juz coraz bliżej grudnia :D

Ja dzis cos mam gorszy dzien... w takich dniach przydalby się detektor... uslyszalabym serduszko mego Skarba to od razu byłby lepszy humor

eforts lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helooo

jej juz 5 miesiac :) niedawno pisalysmy o tym ze chyba sie udalo i czekalysmy na piersze usg serducha a tu ooo prosze 5 stuknela :)

ja dzis od rana poprzytulalam sie z kibelkiem a pozniej ze znajomymi pojechalismy nad wode Maniulka wyszalala sie w wodzie, zjeflismy miesko z grila i cali czerwoni i zmeczeni wrocilismy do domu.
    wypilam sobie 3 lyki takiej mrozonej kawki od ema i nie musialam dlugo czekac na zbiczowanie mnie od srodka :) coraz wyzej ja czuje

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj męża namówiłam na spacer po naszym lesie. Tak dawno tam nie chodziłam:-) Biedny był tak przejęty żebym się nie potknęła czy wywróciła,że sam by się wywalił:-) I jeszcze na mnie nawrzeszczał,że to ja mogłam upaść i spacer skończony :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ