X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja też się wybieram do bezpłatnej. Wczoraj właśnie rozmawiałam z koleżanką i mówiła, że ona chodziła dobezpłatnej i płatnej, ale tylko dlatego, że chciała zobaczyć, jak wyglądają sale w szpitalu.
    a na jaką się zdecydowałaś?:)

w ogóle miałam zapytac wczoraj i zapomniałam - jak spotkanie? :) Widziałyście się w Pz czy tam u Ciebie?:)

Niespodzianek - u nas płatna to podobne koszta - 400-500zł właśnie, więc dla mnei to też szkoda kasy :) Za tę kasę mam wózek ;)

• Bajka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę do bezpłatnej szkoły rodzenia przy moim szpitalu :)tylko muszę się zorientować od którego tyg. się chodzi :)
    Dzień Dobry Kochane Miłego dnia:)

Olcia butki czad :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupii!!!
    Skończyłam pierwszy trymestr :-)
    Oby kolejne były spokojniejsze i nudniejsze od początku pierwszego :-)

ewelinka_shn, Bogusiar80, Qrczak, Niespodzianek:), HANA, kaarolaa, zuza_3, Ita, Zemraa lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) ja sie ogarniam i zaraz jedziemy do Tesciow na grilla. Szczerze? Srednio mi się chce. Od kilku dni rano budzę sie z katarem... potem przechodzi ale na poczatku jest straszny.
    Wg belly od jutra mogę czuć ruchy. No zobaczymy ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    Ja też idę do bezpłatnej szkoły rodzenia przy moim szpitalu :)tylko muszę się zorientować od którego tyg. się chodzi :)
    wszędzie można już pójść od 20-21 :) Chyba takie sa wymogi NFZ, bo to on refunduje te szkoły :)
    miłego dnia :*

Bajka lubi tę wiadomość

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze niedługo się zapisać bo to chyba trzeba szybciej by utworzyli grupe :) a tak od sierpnia chcialabym chodzic.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka - jak oglądałam stronki szkół w moim mieście, to wszędzie zapisy były z miesięcznym wyprzedzenim, czyli że np. od początku lipca można się zapisac na sierpien :)
    My akurat chcemy iść w sierpniu, więc teraz ogarniam szkołę tzn. ostateczny wybór i po wizycie 1.07 albo 2.07 się zapiszę :) u mnie to będzie mniej więcej to będzie od 24tc według om.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 10:30

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to z początkiem lipca muszę się zapisać ;) po wizycie 30 czerwca :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara spotkanie udane. Byłyśmy na spacerze u nas na miejscu

W Poznaniu szkoła rodzenia przy szpitalu przy Polnej kosztuje 500 zł. Ja wybrałam szkołę u siebie na miejscu. Nie trzeba się zapisywać wcześniej, tylko przyjść po prostu na spotkanie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia - W sumie Ty tam mieszkasz poza miastem, więc trochę inne zasady niż normalnie. Co do Polnej to wiem :)

Ja idę do tej: http://dzieciok.pl/ Jest darmowa, poza zajęciami są jeszcze 2 masaże prenatalne za free i jeszcze jak ktoś chce to tez za free są ćwiczenia dla ciężarnych 2x w tyg. po 45 przez ten miesiąc co się chodzi :) I mam do nich zaledwie 8 min tramwajem, więc super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 11:41

Milcia lubi tę wiadomość

• szurabura Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też witam w II trymestrze (przynajmniej wg OM, bo wg USG to chyba już jestem od paru dobrych dni ;) )

Qrczak, Bogusiar80, kaarolaa, HANA, Kiara, Doris-83, Ita lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zrobilam biszkopt, podzielilam na dwa. Jeden z truskawkami i galaretka a drugi z brzoskwiniami i galaretka. Na obiad robie kasze i gulasz z karkowki :-D zaraz bedziemy wcinac mniam

Furia lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś znowu zrobiłam moja babkę z majonezem ;) Goście mają przyjechać. A wieczorem mąż będzie robił pizzę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane...malo sie udzielam bo szczerze to u rodzicow nie ma sie czasu na takie przesiadywanie przy kompie :)
    bylam na procesji ale doszlam tylko do 2 oltarzy, pozniej musialam isc do samochodu, za mocno bolały mnie plecy...
    a brzuch z dnia na dzien wiekszy, tak nagle zaczął rosnac :)

aha i juz oficjalnie i mniej oficjalnie ale wszyscy wiedza o ciazy, szczerze to tak jakby mi ciezar spadł z barkow :) bo brzucha nie ukryje, chyba ze jeszcze w luznych bluzkach, ale takich nie nosze...

gratki dla dziewczyn zaczynajacych II trymestr :)

Doris-83 lubi tę wiadomość

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAROLA ciesze się że masz juz dobre nowiny przekazane :) no i brzuszek rośnie :) za tydzien jak spojrzysz w lustro to zaczniesz się zastanawiac kiedy tak urósł? :P

co do położnej to na bank o nią chodziło, w poprzedniej przychodni jak zapisywałam się do lekarza rodzinnego mając 18 lat tez na karcie musiałam wybrac położną, wtedy mnie to bawiło, bo nie było mi w głowie mamusiowanie... chociaz z drugiej strony jak patrze na te przychodnie u mnie w miescie to jakbym weszła do kosmosu...

kaarolaa lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez musze poszukac lekarza rodzinnego bo odkad przeprowadzilam sie do innego miasta tak jeszcze nie szukalam przychodni...juz zaraz beda 3 lata...zawsze czekalam na ciaze bo wczesniej nie byl mi potrzebny...akurat 3 lata jak nie mialam goraczki, czy zapalenia gardla....i w sumie tez zadnych poloznych tu nie znam, ani pielegniarek srodowiskowych...

• eforts Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zaczełam piąty miesiąc!! :)

Ciekawy temat z położną.

Ja chciałabym pojść do szkoły rodzenia przy szpitalu gdzie chcę rodzić, mam nadzieje że mają i że jest bezpłatna.

Kiara, Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts gratuluję 5 mca;) juz coraz bliżej grudnia :D

Ja dzis cos mam gorszy dzien... w takich dniach przydalby się detektor... uslyszalabym serduszko mego Skarba to od razu byłby lepszy humor

eforts lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helooo

jej juz 5 miesiac :) niedawno pisalysmy o tym ze chyba sie udalo i czekalysmy na piersze usg serducha a tu ooo prosze 5 stuknela :)

ja dzis od rana poprzytulalam sie z kibelkiem a pozniej ze znajomymi pojechalismy nad wode Maniulka wyszalala sie w wodzie, zjeflismy miesko z grila i cali czerwoni i zmeczeni wrocilismy do domu.
    wypilam sobie 3 lyki takiej mrozonej kawki od ema i nie musialam dlugo czekac na zbiczowanie mnie od srodka :) coraz wyzej ja czuje

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj męża namówiłam na spacer po naszym lesie. Tak dawno tam nie chodziłam:-) Biedny był tak przejęty żebym się nie potknęła czy wywróciła,że sam by się wywalił:-) I jeszcze na mnie nawrzeszczał,że to ja mogłam upaść i spacer skończony :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ