X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara ja od poczatku ciazy mam co 4 tygodnie badania hematologiczne w tym na ten syndrom wlasnie i caly czas mialam jakas tam ilosc procentowa ale nie odbiegalo jakos bardzo od normy, ale w koncu zaczelo odbiegac mocno i stwierdzili ze to typ 1 tego syndromu. Teraz przynajmniej wiem od czego robily mi sie siniaki na nogach. No tak na wlasna reke nie wiadomo ile by za to skasowali, ja mialam zalecenia po 2 abrazjach. Ale dobrze ze to wylapali bo nie mozna mi podawac nic co zmienia gestosc krwi, i np tu po cc podaja heparyne, a mi jej podawac nie moga jesli mam ten syndrom.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam dziś ze szpitala, mam brac dupka cały czas :( ale najważniejsze ze wszystko wporządku. Dziś podejrzałam maluszka i ślicznie się wiercił :) powiedziała że niczego niepokojącego nie widzi i nie wiadomo skąd to wszystko

a dziś padam mimo że nic takiego nie robiłam

Eforts ale Ci super z tymi dzidziolkami :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka dbac tam o siebie i maluszka.
    Furia przynajmniej wiesz, ze nie moga Tobie czegos podac.

Bajka lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia - to super, że u Was takie badania robią na refundację! U nas to wiesz... dopóki sie nie wykrwawisz nie dostaniesz skierowania :P
    o widzisz, to dobrze, że Ci to wyłapali i czytam, że przy porodzie tez to ważne jest, bo o ile w jego czasie jest ok, to po porodzie jest większe ryzyko wykrwawienia się... muszą Cię wtedy mocniej przypilnowac pewnie.

Bajka - ważne, że wyszłaś i że jest ok :) Dupka dali zapobiegawczo tylko. Ja też biorę :) Drogi, ale kochana dla maluszków musimy.

a mnie znowu podbrzusze boli :/

Bajka lubi tę wiadomość

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam właśnie bułę z nutellą i już mi się spać chce. Masakra.

Dziewczyny nie wytrzymałam i kupiłam coś dla maleństwa.

e357d412a4f77909med.jpg

Kochane odpoczywajcie jak najwięcej, najważniejsze, że z maluszkami wszystko dobrze)]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 21:10

Niespodzianek:), Qrczak, Bursztynka, Paula84, HANA, Bajka, Marimiko lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka dobrze, że już w domku, wypoczywaj sobie z maleństwem:)
    Bursztynka ja pytałam o lekarza bo pierwszy raz słyszę o spotkaniu z położną po 20 tygodniu i tak jak Bogusia pisała, że pilnują ciąży do końca, zaciekawiło mnie to po prostu:) A zazdroszczę fajnego lekarza na NFZ:)

Bajka lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia śliczne są:) można oko nacieszyć:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek ja do gina chodze na nfz. A dzisiaj jak bylam w przychodni do pediatry z malym to sytacja tak wyszla. Pytalam sie poloznej na ten bol z lewej strony. No i mnie poinformowala, ze sie umowimy na rozmowe po 21 tygodniu, bo maja teraz takie przepisy. Nie wiem jak jest u Was.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia ma rację z ta położną :) Faktycznie w Pl jest, że od 21 tc kobieta MOŻE podlegać pod położną też (można ją zmienić tak jak rodzinnego 2x w roku co mnie akurat zastanawia skoro ciąża trwa 9 miesięcy :P), może sie do niej zgłaszac w razie problemów/pytań i kobieta musi poinformowac położną, że urodziła (później), położna przychodzi na wizyty patronażowe do maluszka i do mamy żeby zobaczyć jej krocze (np. po nacięciu) bądź po cc bliznę, doradza, mówi jak co robić jak ktoś nie wie :)
    Też chce miec położną, z tym, że osoby chcące zapisać się do bezpłatnej szkoły rodzenia muszą sie wstrzymać z zapisami do położnej, gdyz w tych bezpłatnych jest tak, że nic nie płącisz pod warunkiem wypełnienia deklaracji wyboru ICH położnej :)

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zapisując sie do przychodni rodzinnej do której należę musiałam "wybrac" położną, do wyboru była 1 Pani której na oczy nie widziałam. to teraz muszę ją poinformowac ze jestem w ciąży jak chodzę do lekarza prywatnie ?

4dbc34fc83.png

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha to już wszystko wiem, ja też z tego korzystałam za pierwszym razem w ramach własnie bezpłatnej szkoły rodzenia i miałam rewelacyjną położną, chciałabym żeby teraz też do mnie przychodziła tylko nie wiem jak to zrobić, żeby nie chodzić na szkołę rodzenia bo teraz nie jest mi potrzebna.
    Kiara tą położną można sobie wybrać obojętni jaką czy tylko ze swojej przychodni?

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chętnie poczytam o tych położnych, bo kurczę nic nie wiem na ten temat... chodzę do lekarza prywatnie, do szkoły rodzenia pewnie też pójdę do prywatnej, bo taka jest przy szpitalu, w którym będę rodzić...

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    ja zapisując sie do przychodni rodzinnej do której należę musiałam "wybrac" położną, do wyboru była 1 Pani której na oczy nie widziałam. to teraz muszę ją poinformowac ze jestem w ciąży jak chodzę do lekarza prywatnie ?
    dziwna sprawa :O jak to zmusili Cię do wyboru położnej skoro w ogóle w ciąży nie byłas, więc praktycznie rzecz biorąc położna nie była potrzebna? :O może pomyliłas i chodziło o zwykłą pielęgniarkę?
    Ja w tym roku też zmieniałam rodzinnego (to już ogólnie 4 raz w życiu z uwagi na przeprowadzki) i ani razu nie musiałam wybierać nikogo więcej niż lekarza rodzinnego. Owszem, było tam w tym druku miejsce na wybór położnej, ale jest nieobowiązkowe, tzn. w przypadku nie ciężarnych nie wybiera się

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek - mówi się, że położna powinna mieć "siedzibę" (przychodnia) blisko miejsca zamieszkania pacjentki :) ale nie musi to być z Twojej przychodni lekarza rodzinnego.

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a będziecie szły do płatnej szkoły rodzenia przy szpitalu?

Bajka lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce isc do bezpłatnej szkoly ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę do bezpłatnej :)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)
    A ja w ogole nie ide do szkoly rodzenia.
    Dzis juz nie spalam i znowu o 5-55 slyszalam dzwonek do drzwi. Tak jak dwa dnie temu. Dziwne.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się wybieram do bezpłatnej. Wczoraj właśnie rozmawiałam z koleżanką i mówiła, że ona chodziła dobezpłatnej i płatnej, ale tylko dlatego, że chciała zobaczyć, jak wyglądają sale w szpitalu.

ltCGp1.png HZoWp2.png

Wysłany: 19 czerwca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodziłam do bezpłatnej i byłam bardzo zadowolona. Zaoszczędziłam jakieś 500 zł. bo tyle kosztowała szkoła przy szpitalu w którym rodziłam a miałam dwa razy więcej zajęć:)
    Dzień dobry mamusie w ten słoneczny dzień witam drugi trymestr:))

Bogusiar80, Qrczak lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ