Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzis kondycja i energia ponizej zera. Caly czas leze. Umylam pare naczyn. Mama powiedziala, ze mam robote kopnac i zostawic. Nic nie robic, nie meczyc sie i rak do gory nie podnosic. Robota w domu nie zajac nie ucieknie
Kobiety jak myslicie czy wdychanie chloru przeze mnie wczoraj ma takie uboczne skutki? Maz wczoraj cala butle preparat do zmycia grzyba ze sciany wykorzystal.
-
Bogusia, od chloru może Cię jedynie bolec głowa, chyba że jestes szczegolnie wyczulona na zapachy to moze Cie mdlic, ale tak to raczej nie ma wplywu, na pewno nie zaszkodziło dziecku bo zapach chloru nie "przenika" do krwi. Po prostu może masz dzis słabszy dzien , tak jak ja od rana miałam. Teraz troche mi przeszło, ale to chyba z nawału zajęc, bo porobiłam troche w kuchni, poprałam ciuchy, pofarbowałam włosy (oczywiście bez amoniaku) pomalowałam paznokcie i zaczynam się... nudzić ?!
-
nick nieaktualny
-
ja też nie lubię i nie umiem leżeć tak ot ale trzeba Bogusia odpocząć choćby kilka dni i zostawić większość rzeczy w końcu zdrowie dzidziusia najważniejsze a wszystko ma wpływ na jego rozwój więc daj sobie weekend pełen spokoju, odpoczynku i lenistwa
Bogusiar80 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!!
Jak tam długi weekend bo ja zamiast odpoczywać fuchę małą robie i plecy mnie od siedzenia przed kompem bolą. Staram się co godzinkę wstać poruszać miałam godzinne polegiwanie i tak plecy bolą.
Poza tym pogoda pod psem więc nawet na pole się nie chce wyjść przewietrzyć.
Zauważayłam u siebie dziwną rzecz- skóra na sutkach mi się łuszczy. Sutki lekko bolą. Ehhh czyżby jeszcze mi piersi rosły ( mam 85F) nie wyobrażam sobie jeszcze większych.
Co do przepisu na pyszne grubsze ciasto na pizze to:
400 g mąki
3dkg ( 1/3 kostki) drożdzy
3 łyżki oliwy z oliwek
łyżeczka cukru
większa szczypta soli
drożdże z cukrem i ok szklanką ciepłej wody rozpuścić, dodać do mąki z solą i oliwą i zagnieść ciasto. Ja to robię mikserem z końcówka do ciast. Ciasto odstawić na 15-20 min do wyrośnięcia.
Następnie rozwałkować porcja jest na dużą blachę na cały piekarnik. wyłożyć na blachę pokłuć widelcem posmarować sosem pomidorowym i podpiec 7 min. Potem wyciągnąć i ułożyć resztę składników i znowu do pieca na 7 min. Temperatura pieca 180-200 st.
-
Ja mam dziś mega duszności i takie słabe nogi jak stoję i jakby mi ktoś siły zabrał. No źle się czuję a ciśnienie bez zmian jak zawsze 115/65. Ostatnio mam tak coraz częściej że nie mam całkiem sił a przecież się nie mam czyj przemęczać. Dobrze że wizyta w czwartek. Może mi czegoś brakuje ale łykam witaminy...
-
No ja wczoraj miałam aktywny dzień od samego rana. Nawet procesje zaliczyłam 2 ołtarze. I tak myślę że dziś wszystko wyłazi. Normalnie jakbym miała stado słoni na klacie plus ból pleców i podbrzusza. Leżę od popołudnia i już trochę lepiej. I jeszcze cola która stoi w lodówce strasznie mnie kusi...
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Jak dla mnie to jest nieprawda, że w drugim trymestrze ma się super dużo energii. Ja wciąż jestem ospała i nic mi się nie chce. Najgorsze jest to, że nawet wyspać się porządnie nie mogę. Budzę się szybko, a w dzień chodzę jak śnięta ryba.
Doris-83, Furia lubią tę wiadomość
-
Niby człowiek jest na zwolnieniu, siedzi w domu i mógłby tyle zrobić, a ja nic kompletnie nie ruszam. Tzn. codzienne czynności wykonuję typu pranie, sprzątanie, gotowanie, ale mam do ułożenia dużo naszych dokumentów i nie mam w ogóle ochoty na to. Brak mi sił.
-
nick nieaktualny