X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis kondycja i energia ponizej zera. Caly czas leze. Umylam pare naczyn. Mama powiedziala, ze mam robote kopnac i zostawic. Nic nie robic, nie meczyc sie i rak do gory nie podnosic. Robota w domu nie zajac nie ucieknie :-D Kobiety jak myslicie czy wdychanie chloru przeze mnie wczoraj ma takie uboczne skutki? Maz wczoraj cala butle preparat do zmycia grzyba ze sciany wykorzystal.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia, od chloru może Cię jedynie bolec głowa, chyba że jestes szczegolnie wyczulona na zapachy to moze Cie mdlic, ale tak to raczej nie ma wplywu, na pewno nie zaszkodziło dziecku bo zapach chloru nie "przenika" do krwi. Po prostu może masz dzis słabszy dzien , tak jak ja od rana miałam. Teraz troche mi przeszło, ale to chyba z nawału zajęc, bo porobiłam troche w kuchni, poprałam ciuchy, pofarbowałam włosy (oczywiście bez amoniaku) pomalowałam paznokcie i zaczynam się... nudzić ?!

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wlosy sa ok, wypada ich tyle samo co przed ciaza...a paznokcie to mam juz tak dlugie jakbym miala sztuczne i powoli mi przeszkadzaja...

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka ja ciagle na wysokich obrotach. Trzeba sie zajmowac malym, obiad zrobic, posprzatac. Chyba organizm domaga sie odpoczynku. A ja tak nie lubie lezec wrrrr

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie lubię i nie umiem leżeć tak ot ale trzeba Bogusia odpocząć choćby kilka dni i zostawić większość rzeczy w końcu zdrowie dzidziusia najważniejsze a wszystko ma wpływ na jego rozwój więc daj sobie weekend pełen spokoju, odpoczynku i lenistwa :)

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!
    Jak tam długi weekend bo ja zamiast odpoczywać fuchę małą robie i plecy mnie od siedzenia przed kompem bolą. Staram się co godzinkę wstać poruszać miałam godzinne polegiwanie i tak plecy bolą.
    Poza tym pogoda pod psem więc nawet na pole się nie chce wyjść przewietrzyć.
    Zauważayłam u siebie dziwną rzecz- skóra na sutkach mi się łuszczy. Sutki lekko bolą. Ehhh czyżby jeszcze mi piersi rosły ( mam 85F) nie wyobrażam sobie jeszcze większych.
    Co do przepisu na pyszne grubsze ciasto na pizze to:
    400 g mąki
    3dkg ( 1/3 kostki) drożdzy
    3 łyżki oliwy z oliwek
    łyżeczka cukru
    większa szczypta soli

drożdże z cukrem i ok szklanką ciepłej wody rozpuścić, dodać do mąki z solą i oliwą i zagnieść ciasto. Ja to robię mikserem z końcówka do ciast. Ciasto odstawić na 15-20 min do wyrośnięcia.
    Następnie rozwałkować porcja jest na dużą blachę na cały piekarnik. wyłożyć na blachę pokłuć widelcem posmarować sosem pomidorowym i podpiec 7 min. Potem wyciągnąć i ułożyć resztę składników i znowu do pieca na 7 min. Temperatura pieca 180-200 st.

kGAop1.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84, daj przepis na to ciasto pizzeriowe ;)

U mnie włosy w normie, paznokcie jak były słabe tak i są :P

Za to znów dziwnie się czuję, jakby mnie mdliło ciut. A miało być tak pięknie, drugi trymestr jednak daje się we znaki, skoro w 1 spokój był.

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś mega duszności i takie słabe nogi jak stoję i jakby mi ktoś siły zabrał. No źle się czuję a ciśnienie bez zmian jak zawsze 115/65. Ostatnio mam tak coraz częściej że nie mam całkiem sił a przecież się nie mam czyj przemęczać. Dobrze że wizyta w czwartek. Może mi czegoś brakuje ale łykam witaminy...

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na biszkopt tu http://www.mojewypieki.com/przepis/biszkopt-przepis-ii
    a z truskawkami tu http://www.mojewypieki.com/przepis/najlatwiejsze-ciasto-w-swiecie

Ja jestem totalnie bez energii dzis.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka ja tez jestem wiecznie zmęczona... a dzisiejszy wyjazd do centrum i spotkanie z przyjaciolka to w ogole mnie wymeczylo. Masakra jakas po prostu.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, że to wcześnie, ale znalazłam wózek, który chcę mieć :) Macie swoje typy już?

Furia lubi tę wiadomość

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta ja mam ;) mi sie bardzo podoba implast bolder neon lub xlander xmove ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wczoraj miałam aktywny dzień od samego rana. Nawet procesje zaliczyłam 2 ołtarze. I tak myślę że dziś wszystko wyłazi. Normalnie jakbym miała stado słoni na klacie plus ból pleców i podbrzusza. Leżę od popołudnia i już trochę lepiej. I jeszcze cola która stoi w lodówce strasznie mnie kusi...

kaarolaa lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to jest nieprawda, że w drugim trymestrze ma się super dużo energii. Ja wciąż jestem ospała i nic mi się nie chce. Najgorsze jest to, że nawet wyspać się porządnie nie mogę. Budzę się szybko, a w dzień chodzę jak śnięta ryba.

Doris-83, Furia lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milicia mam tak samo:-) Co prawda dopiero drugi zaczynam ale dalej jestem padnięta.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie gdzie jest ten przypływ energii????? Bo zaraz stwierdzę że wolałam rano zygnac a potem normalny dzień ;-)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby człowiek jest na zwolnieniu, siedzi w domu i mógłby tyle zrobić, a ja nic kompletnie nie ruszam. Tzn. codzienne czynności wykonuję typu pranie, sprzątanie, gotowanie, ale mam do ułożenia dużo naszych dokumentów i nie mam w ogóle ochoty na to. Brak mi sił.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to zauważyłam ostatnio jedną rzecz. Gdzie nie pójdę, to każdy maca mnie po brzuchu. Nie wiem jak Wy, ale ja czuję się tym skrępowana.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    wiem, że to wcześnie, ale znalazłam wózek, który chcę mieć :) Macie swoje typy już?
    my mamy kupiony tamten co pisałam ostatnio :)

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wiem o czym mowisz. ja nie lubie jak mi ktos brzuch dotyka:/ i zaczynają mnie wkurzac pytania "jak się czujesz" bo jak mam się czuc? jak baba w ciąży, raz lepiej raz gorzej.

4dbc34fc83.png
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ