X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/body-krotki-r-z-nadrukiem-wlasny-napis-rozne-wzory-i4345259658.html

te są fajne napisy :) ale to jak już będzie wiadomo czy chłopczyk czy dziewczynka :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka gdzie kupiłaś tą Tchibo Sana? W sklepie Tchibo czy jest dostępna powszechnie? nie widzialam nigdy jej...

Mam dziś płaczliwy dzień ;(
    Wszystko było ok, dopóki mnie z pracy nie wkurzyli... wysyłają na siłę na urlopy, mam wykorzystać cały (a to 30 dni), bo oni nie mają pieniędzy na wypłatę ekwiwalentu. Żadne argumenty nie docierają, nie ma co dyskutować nawet.

Faktycznie, skoro wykorzystam teraz 15, to zostanie mi 15 za ten rok i po 26 za 2015 i 2016, bo miałabym wrócić w styczniu (jeśli przedłużą mi umowę co jest wątpliwą sprawą, bo dotychczas nie przedłużali dziewczynom 3, ale powiedzieli że ja jestem w innej sytuacji i chcą żebym wróciła). Łącznie 67 dni, a oni chcieli żebym wróciła jak najszybciej. Ja zamiast teraz marnować i siedzieć za darmo w domu, gdy mogę na L4 wolę 2 m-ce dłużej z dzieckiem w domu posiedzieć. No ale problem, bo ja w przedszkolu pracuję i styczeń byłby dobrym czasem na powrót bo nowy semestr, a nie że przychodzę sobie kiedy chcę...

Martwię się tym co będzie dalej :(

• Furia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie glowa boli, i kreci sie w gowie. Na zaparcia ja zupelnie odstawilam biale buleczki i jem bardzo razowy i bardzo ziarkowy chlebek :P W sumie dziala bo od kilku dni codziennie cos tam idzie :P

Ciuszki z napisami I love Dad widzialam w H&M i Next.

U mnie dzis byly pierogi z twarogiem i truskawkami :)

Kolezanka dzis na chwile wpadla - z ciastem :D Sernikiem z wisniami <3

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała do wykorzystania 64 dni, a to jakby nie było 3 miesiące dodatkowego siedzenia w domu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Bajka gdzie kupiłaś tą Tchibo Sana? W sklepie Tchibo czy jest dostępna powszechnie? nie widzialam nigdy jej...

Mam dziś płaczliwy dzień ;(
    Wszystko było ok, dopóki mnie z pracy nie wkurzyli... wysyłają na siłę na urlopy, mam wykorzystać cały (a to 30 dni), bo oni nie mają pieniędzy na wypłatę ekwiwalentu. Żadne argumenty nie docierają, nie ma co dyskutować nawet.

Faktycznie, skoro wykorzystam teraz 15, to zostanie mi 15 za ten rok i po 26 za 2015 i 2016, bo miałabym wrócić w styczniu (jeśli przedłużą mi umowę co jest wątpliwą sprawą, bo dotychczas nie przedłużali dziewczynom 3, ale powiedzieli że ja jestem w innej sytuacji i chcą żebym wróciła). Łącznie 67 dni, a oni chcieli żebym wróciła jak najszybciej. Ja zamiast teraz marnować i siedzieć za darmo w domu, gdy mogę na L4 wolę 2 m-ce dłużej z dzieckiem w domu posiedzieć. No ale problem, bo ja w przedszkolu pracuję i styczeń byłby dobrym czasem na powrót bo nowy semestr, a nie że przychodzę sobie kiedy chcę...

Martwię się tym co będzie dalej :(

na allegro zamówiłam sobie 2paka :) w sklepach tez nie widziałam

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • malutka8316 Znajoma

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey :) ja mam termin na 24 grudnia :)

Marimiko lubi tę wiadomość

malutka8316
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej malutka! :)

Bajka to może i ja zamówię, albo wcześniej zobaczę w Tchibo czy nie ma.

Myślicie, że jak pójdę w czwartek na USG to będzie już widać płeć? No pod warunkiem oczywiście, że ładnie się ułoży :>

Wg ostatniego USG będzie to 14+6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 15:57

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura myślę, że jak ładnie się ułoży a lekarz ma dobry sprzęt to na pewno coś tam dojrzy:)
    malutka witamy:)
    boszzzzzz piję kawę i zbieram się żeby coś zrobić to jest okropne oczy mi się same zamykają i brak sił:(

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • malutka8316 Znajoma

Wysłany: 21 czerwca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na moim usg nie widać nic jeszcze ;/ ale już bym bardzo chciała wiedzieć następna wizyta 18.07 i mam nadzieję że się pokaże :)

malutka8316
  • malutka8316 Znajoma

Wysłany: 21 czerwca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe przywitanie :)

8p3odqk3yeqp68as.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 16:08

malutka8316
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    hej malutka! :)

Bajka to może i ja zamówię, albo wcześniej zobaczę w Tchibo czy nie ma.

Myślicie, że jak pójdę w czwartek na USG to będzie już widać płeć? No pod warunkiem oczywiście, że ładnie się ułoży :>

Wg ostatniego USG będzie to 14+6

może już być widać ale na razie to powie Ci na zasadzie większego prawdopodobieństwa :)

wcześniej sprawdzałam na Tchibo i nie było dlatego przez neta musiałam zamówić, fajna taka delikatna :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Furia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Malutka :) Napisz cos o sobie i pliiiisssss ustaw suwaczek dla ulatwienia :D

Szurabura jesli dobrze sie dzidzia wystawi, i usg bedzie dobre to mozna mozna juz zobaczyc :) Ja mam nadzieje ze w piatek nareszcie sie dowiem, to bedzie 16i6 tc

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bajka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj malutka :) ja też mam na 24 :) chociaż z usg maluch jest 3 dni do przodu :) więc różnie to może być :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • malutka8316 Znajoma

Wysłany: 21 czerwca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie z usg wychodzi 24.12 :) mam nadzieję że uda nam się dociągnąć do końca ... bo od samego początku same problemy ;( ale to nic trzeba być dobrej myśli :)

8p3odqk3yeqp68as.png

malutka8316
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj malutka! ;)

ja dziś na obiad robię placki z cukinii :) Mam mega leniwy dzień :(
    Co do zaparć - ja na szczęście nie mam z tym żadnego problemu. Od samego początku coś tam idzie 1-2 razy na dzień. Ja polecam siemię, bo jak wcześniej miałam z tym problemy, to zawsze to mi pomagało :)

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za podpowiedzi, na serio dzisiaj myślalam, ze w ubikacji się wykończę. W sumie właśnie jem białe bułki bo straciłam chęć na ciemne od kiedy zaszłam, wcześniej jadłam tylko ciemne pieczywo. Muszę się przełamać i spróbować z chlebem ciemnym, śliwki tez zakupię, a siemię właśnie piję :) Dzięki ;)

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj malutka ;-)
    Siemie zawsze pilam na uspokojenie moich wrzodow na dwunastnicy. Nie wiedzialam, ze dobre jest na zaparcia ;-)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a woda z cytryną na czczo nie działa też dobrze na zaparcia? tak mi się coś kojarzy... Ja problemów z zaparciami nie mam, ale kawka dobrze działa na moją przemianę materii ;)

• .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm....być może woda z cytryną tak działa...bo w sumie odkąd jestem w ciąży przynajmniej jedną szklankę wody z cytryną piję :) ale kawa też na mnie dobrze działa :D
    choć...zawsze jak wyjeżdżam gdzieś, to nigdy w nowym miejscu nie mogę załatwić swej potrzeby ;/

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ciesze się, że jak na razie ten problem mnie omija, ale wiem co czujecie bo poprzednim razem miałam okropne zaparcia..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ