X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza_3 wrote:
    2gi trymestr rozpoczęłam wizytą na IP. Po raz pierwszy dostałam plamienia takiego jasno brązowego. Tak się wystraszylam, że od razu z mężem pojechaliśmy na IP. Lekarz zbadał szyjke, zrobił usg maluchów i powiedział, że nic złego się nie dzieje więc mogłam wrócić do domu. Mam się ponownie zgłosić na IP jeśli plamienia się nasila, lub pojawi się krew lub jeśli wystąpią skurcze. Trochę się uspokoilam i mam nadzieję że na tym się skończy. Ale każda wizyta w toalecie trochę mnie stresuje, że może się nasilic...
    Bogusia też podjedz jesli nic się nie poprawia, będziesz spokojniejsza. Trzymam kciuki aby wszystko było ok.
    Dobrej nocy dziewczyny.

miałam dokładnie to samo, a bierzesz dupka? czy cos?

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka biorę luteine w dużych dawkach od początku ciąży. Teraz jestem na etapie stopniowego zmniejszania dawek.

46aa9802c2.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ wietrzna pogoda u mnie dzisiaj! :(
    Muszę uczyć się na ostatni egzamin, a tu w ogóle mi się nie chce. Jedziemy z mym mężem dzisiaj na zakupy :) Na targ też musimy podskoczyć po warzywa i owoce. Obiad u moich rodziców, a potem spacer :)
    Mierzę się i mierzę...ważę i ważę...i co? Nadal nic mi nie przybyło :(
    Startowałam z wagą 59-60 kg...a teraz ważę 57-58. Z jednej strony cieszę się, że nie przybrałam jeszcze nic...ale z drugiej chciałabym żeby było już widać po mnie ciążę... :) We wtorek idziemy podejrzeć naszą dzidzię - może pokaże co tam kryje między nóżkami :)

Moje kochane przyszłe mamy: życzę Wam miłej niedzieli! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 13:10

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, powiedzcie mi:
    Czy Wy też nadal macie (nie cały czas oczywiście) bóle brzucha jak na okres?
    Chodzi mi o te dziewczyny, które są na podobnym etapie ciąży tj. ten sam tydzień albo tydzień wcześniej czy później :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza - dobrze, że wszystko ok... może teraz nie zmniejszał tej lutki, co?

• Milcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odpukać przestało boleć jakiś czas temu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasem zaboli jakby macica i pachwiny np przy wstawaniu albo podnoszeniu wyżejnogi... boli okresowych tfu tfu nie mam juz.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ:)
    u mnie dziś pada, prawie caaały dzień. Niestety nie jest on dla mnie najlepszy, tym razem ja wymiekłam w kosciele, zdążyłam powiedziec mężowi "wycodzimy" wyszlismy przed kościół i uklekłam :P na szczescie przytomnosci nie straciłam ale minuta dłuzej w kościele i by mnie wynieśli. stąd taki paskudne samopoczucie dzisiaj. wrociłam do domku i spałam 2 godzinki..

Mnie dzieki Bogu narazie nic nie boli, rano tylko jak wrociłam z łazienki położyłam sie na jednym boku ale musiałam go zmienic bo rwał mnie brzuch, ale jak sie odwrociłam to było wszystko już ok...

4dbc34fc83.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara mi sie zdarzyl bol okresowy, co prawda stosunkowo delikatny ale zdarzyl no i na przestrzeni ostatnich trzech tygodni, wczesniej zero.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, mi się zdarzają takie bóle. Najcześciej to na początku miesiąca kiedy wypadałby mi okres. Na początku czerwca też tak miałam. Teraz tak na codzień to raczej nie. No chyba że za długo stoję albo dużo chodzę to też potem odczuwam takie pobolewanie podbrzusza.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, mnie męczył brzuch przez ostatnie dwa tygodnie. Miałam różne bóle w tym okresowe. Nie były mocne. Teraz już mi przeszło. Nie wiem czy to nie było związane z odstawianiem lutki

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to belly podaje źle rozpoczęcie 5 msc ciąży, który zaczyna sie w 19 tyg a nie wg belly 18. Także jeszcze w nim nie jestem.

włożyłam dzisiaj dresy z biedronki i muszę powiedzieć, że są zaskakująco fajne tzn pas do mnie nie przemawia odrazu mnie swędzi brzuch ale krój mają jak najbardziej ok szczególnie jak na ciuch sz dyskontu :)

straszny tu spokój u nas, chyba dziewczyny cieszą się długim weekendem :)
    Ja pod kocykiem z książką :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( to mnie boli od 3 dni kurde :/ Może też przez lutkę, bo zmniejszałam dawkę :/
    Jutro chyba do gina zadzwonię, bo się martwię. Tzn. na detektorze wszystko jest ok, ale może mi coś gin poradzi jeszcze.

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny łykacie może magnez? zauważyłam dziś przed chwilą drganie powieki u siebie, więc chyba magnezu mi brakuje. W moich witaminach jest tylko 70mg. Chyba mało.

Może to że mi cały czas tak duszno i słabo to też z niedoboru magnezu?

Od kilku dni po prostu czuję stado słoni na klacie. A jak zrobi mi się tak mocniej duszno to zaraz serce zaczyna dziwnie bić. Dobrze że w czwartek wizyta u gina.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts co czytasz? poleććie jakieś książki, wolne mi się zaczęło :D Lubię fabuły kryminalne szczególnie, ale nie tylko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka - ja łykam 3x1 aspargin czyli magnez z potasem. Tak mi gin kazał.

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie jest tak że magnez z witaminą B6 trzeba łykać żeby się przyswajał?

Kiara lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara dobrze, ze jutro skonsultujesz u lekarza 3 dni to długo Cię trzymają te bóle aczkolwiek jak byłam w szpitalu to na sali leżałam z dziewczyna(18 tydz.) i mówiła, ze bez nospy to nie wychodzi z domu bo ma takie bóle i lekarze jej na to, że taki urok bo wszystko w porządku.

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura powiem Ci że wszystko :) no może nie przepadam za fantastyką chociaż siostra usilnie chcę mnie przekonać i podrzuca mi czasem jakąś, teraz mam jakieś od pani z biblioteki raczej lightowe ale na taki dzień jak znalazł. Kryminały lubię :)
    milenium pewnie czytalaś?
    Siostra już od kilku lat namawia mnie na lśnienie ale umarłabym ze strachu!

Bursztynka chyba większość magnezów jest z wit b6.

Kiara czasami dziewczyny mają silne bóle brzucha ale konsultacja powinna Cię uspokoić!

Ja jutro muszę wyniki zrobić, trzeba będzie rano wstać i na głodnego jechać do laboratorium :(
    Stoicie w kolejce czy mówicie, że jesteście w ciąży i bez kolejki? Ja poczekam tylko boję się wymiotów na głodnego :(

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki nie będzie po mnie widać ciąży nie będę nic mówić...ale jak już brzuszek się pojawi to będę bez kolejki wchodzić :)

co do książek...lśnienie!!! jedna z moich ulubionych :)

Doris-83 lubi tę wiadomość

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ