Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Milcia, to mnie pocieszyłaś z tym,tętnem. Mam nadzieję, że jutro mi się uda.
Mój lekarz za każdym razem mierzy mi ciśnienie. Ale ani razu mnie nie ważył. Zważyłam się raz sama, jakoś na początku ciąży. Ale muszę kupić wagę, bo się popsuła. Raz juz nawet kupiłam, ale taką co jednocześnie mierzy poziom tłuszczu (z myślą o TŻ), no i w domu doczytałam, że nie masz gą z niej korzystać kobiety w ciąży - taka teraz rozgarnięta jestem.
-
Witam z samego rana:-)
Wczotaj strasznie mnie głowa bolała ale dałam radę bez tabletki. A Dzisiaj za oknem deszcz.
Jadę do fryzjera? Cięcie i farbowanie....wygląfam jak pół dupy zza krzaka:-)
A któraś z Was farbowała się już?eforts lubi tę wiadomość
-
Doris, ja się farbowałam w ubiegłym tygodniu. Przeszkadzał mi zapach farby, pomimo że była bez amoniaku. Dobrze, ze nikt w tym czasie nie farbował włosów zwykłą farbą, bo nie dałabym rady. I było mi trudno usiedzieć na krześle tak długo, więc chodziłam po salonie z farbą na włosach.
Ale jak już byłam obcięta i ufarbowana, od razu poczułam się o niebo lepiej. Bo też wyglądam jak pół dupy zza krzakaDoris-83 lubi tę wiadomość
-
ja farbowałam jakoś w 9 tyg bo mam blond włosy a odrost wygląda jak pas startowy i dłużej niż 2 miesiące nie da się wytrzymać teraz też już zaczynam myśleć na kiedy się umówić
z córką też się farbowałam jedyne co gin powiedziała żeby głowy nie nagrzewać pod sprzętem i nie zakrywać foliamiDoris-83 lubi tę wiadomość
-
Mi zmierzył ciśnienie ale było tak wysokie że na IP chciał me wysyłać ale mu powiedziałam że zazwyczaj jak mierze w domu to nam raczej niskie 115/65 i takie nam cały czas jaj teraz mierzę albo i niższe.
Wadą jest w gabinecie i jeśli nie ważę się w domu to mogę stanąć na wagę albo mu po prostu podać bieżąca wagę. Pytał ile ważyłam przed ciążą.
Ja włosy miałam malować farbą ale spróbowałam henną. I może rewelacji nie ma ale za to się błyszczą i jakiś tam kolor odświeżony jest. Zwłaszcza że ja schodzę z czarnych włosów na ciemny brąz. Więc czarnych końcówek nawet farbą brązowa nie weźmie.
Z tą główką dziecka to ja już zapomniałam że się tak martwiłam że dużazobaczmy teraz na usg. A z drugiej strony... Matko... Rozwarcie 10 cm... Brrr...
U mnie noc spędzona w hotelu. Pierwsze co odkryłam na łóżku - nie ma poduszki małego jasia... Fak! Ale w sumie się wyspalam, bo tylko dwa rady obudziłam się na picie i sikanie a tak to spalam jak zabita. W domu to się budzę co godzinę i o 2-3 mam czasami wrażenie że jestem już wyspana i się męczę pół nocy. Tu może po prostu byłam zmęczona podróżą i chodzeniem.
Aaaa w galerii niby fajnie wyprzedaże ale jakiś nic mi się nie podoba. Może nie miałam jednak weny na zakupy
Uff... Trochę nabazgralam. Teraz jedziemy na instalację aparatu w laboratorium w zabrzu. Potem obiad w ikei w katowicachi do domu.... 400 km. Śmieje się że mogę zostać kontrolerem czystości toalet na stacjach
tyle ich już po drodze zwiedziłam, no i zatrzymujemy się tylko na orlenach, bo tu jakoś najczysciej. Ale sikam co godzinę
-
Bursztynka podziwiam za sikanie na stacjach:-) Ja nawet nie będąc w ciąży miłam odruch wymiotny. Ja tam wole krzaki,pola, las:-) No chyba,że zima albo duży deszcz.
Co o farbowania to mój gin powiedział, że nie za często i w wentylowanym pomieszczeniu.
Jadę teraz na weekend do koleżanki. Mmy gdzieś wyjść na miasto....no to chcę ładnie wyglądać -
Dobry
Maz wrocil juz o 1.40 wiec bez tragedii, od razu troche lepiej sie spaloALe i tak budzilam sie ciagle bo to ziewnac chcialam a nie moglam, a to pozycja zla... Upierdliwe sa noce
Ja musze tez pofarbowac bo wlosy taki brzydki zolty odcien nabraly i sa przepaskudneOstatnio jak farbowalam to sobie tetre na buzi zawiazalam jak bandyta i bylo ok
Mnie co wizyte ( ale taka co 3-4 tygodnie a nie na tych co mialam co tydzien ) waza - nie lubie tego, sprawdzaja cisnienie, krew, mocz, robi badanie ginekologiczne, usg dowcipne.
-
Hej, witam z samego rana
Ja wczoraj się dowiedziałam, że prawie na 100% będziemy mieli synusia
co do załatwiania swych potrzeb, to ja też wolę krzaczki
ewelinka - pytałaś się czy może być słychać ruchy dziecka... Myślę, że tak, bo mój mąż też przykłada ucho do mojego łonaI też ponoć słyszy jak się wody ruszają
lecę się myć i zmykam na egzamin!Furia, eforts, HANA, Marimiko, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość
[/url]
-
hej
to tak jak u mnie cisnienie i ważą na każdej wizycie
Usg robie często ze wzgledu na te moje plamienia ...
Włosów bojęsie farbować bo mi wypadają jak wsciekłe a jeszcze je traktować farbą....
Wczoraj myslałam że cycki mi pękną tak mnie bolały
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 09:41
malutka8316 -
Cześć dziewczy, byłam wczoraj u lekarza z maluchami wszystko dobrze, ale ja oczywiście po wizycie czuje niedosyt informacji. Czy w tym tc nie powinny być robione dodatkowe pomiary dzieci: brzuszek., plyn owodniowy...? Zmierzył tylko crl i bicie serca.
Na to co mówię o bólach jakie mam to tylko słyszę, że będzie jeszcze gorzej - trochę mnie to irytuje.
A pod koniec coś powiedział, że będzie mi się szyjka wcześniej skracać i będę musiała mieć zakładane szwy. Hm...
Powodzenia na dzisiejszych wizytach.
-
hejj
wczoraj pojechałam po męża do pracy razem z piesiem i poszliśmy do hurtownizakupy zakończone sukcesem:D 3kg czereśni, 6 kg truskawek (do kompotu) i 0,5 kg malin i 0,5 kg jagód
ale będzie wyżerka i jakieś dobre ciacho:D
Wczorajszy wieczór spędziłam w klubie ze znajomymi - oni przy piwku ja przy coli na pogaduchachale fajnie było:)
Co do wizyt u gin - to mnie zawsze waży (czego również nie lubię bo wiadomo, ze wieczorem się waży więcej:P) i mierzy ciśnienie.
Farbowałam już raz w okolicach 11-12 tygodnia. Oczywiście farbą bez amoniaku i bez farbowania odrostów (próbuję wrócić do mojego naturalnego koloru). Następne farbowanie planuję przed pójściem na wesele czyli jakoś w połowie lipca.
Milcia - będzie dobrze! don't stress!
P.S. Również dołączyłam do grudniówek na fb
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci