X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też stawiają na wagę i mierzą ciśnienie :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, to mnie pocieszyłaś z tym,tętnem. Mam nadzieję, że jutro mi się uda.

Mój lekarz za każdym razem mierzy mi ciśnienie. Ale ani razu mnie nie ważył. Zważyłam się raz sama, jakoś na początku ciąży. Ale muszę kupić wagę, bo się popsuła. Raz juz nawet kupiłam, ale taką co jednocześnie mierzy poziom tłuszczu (z myślą o TŻ), no i w domu doczytałam, że nie masz gą z niej korzystać kobiety w ciąży - taka teraz rozgarnięta jestem :).

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szykuję się do lekarza.. stres jest.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z samego rana:-)
    Wczotaj strasznie mnie głowa bolała ale dałam radę bez tabletki. A Dzisiaj za oknem deszcz.
    Jadę do fryzjera? Cięcie i farbowanie....wygląfam jak pół dupy zza krzaka:-)
    A któraś z Was farbowała się już?

eforts lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:

Spokojnie jak na wojnie:-) Zobaczysz wszystko będzie ok:-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:

Trzymam kciuki. Będzie dobrze. Ale rozumiem, idę we wtorek i też będę się stresować

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, ja się farbowałam w ubiegłym tygodniu. Przeszkadzał mi zapach farby, pomimo że była bez amoniaku. Dobrze, ze nikt w tym czasie nie farbował włosów zwykłą farbą, bo nie dałabym rady. I było mi trudno usiedzieć na krześle tak długo, więc chodziłam po salonie z farbą na włosach.
    Ale jak już byłam obcięta i ufarbowana, od razu poczułam się o niebo lepiej. Bo też wyglądam jak pół dupy zza krzaka :)

Doris-83 lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja farbowałam jakoś w 9 tyg bo mam blond włosy a odrost wygląda jak pas startowy i dłużej niż 2 miesiące nie da się wytrzymać teraz też już zaczynam myśleć na kiedy się umówić;)
    z córką też się farbowałam jedyne co gin powiedziała żeby głowy nie nagrzewać pod sprzętem i nie zakrywać foliami

Doris-83 lubi tę wiadomość

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zmierzył ciśnienie ale było tak wysokie że na IP chciał me wysyłać ale mu powiedziałam że zazwyczaj jak mierze w domu to nam raczej niskie 115/65 i takie nam cały czas jaj teraz mierzę albo i niższe.

Wadą jest w gabinecie i jeśli nie ważę się w domu to mogę stanąć na wagę albo mu po prostu podać bieżąca wagę. Pytał ile ważyłam przed ciążą.

Ja włosy miałam malować farbą ale spróbowałam henną. I może rewelacji nie ma ale za to się błyszczą i jakiś tam kolor odświeżony jest. Zwłaszcza że ja schodzę z czarnych włosów na ciemny brąz. Więc czarnych końcówek nawet farbą brązowa nie weźmie.

Z tą główką dziecka to ja już zapomniałam że się tak martwiłam że duża :-) zobaczmy teraz na usg. A z drugiej strony... Matko... Rozwarcie 10 cm... Brrr...

U mnie noc spędzona w hotelu. Pierwsze co odkryłam na łóżku - nie ma poduszki małego jasia... Fak! Ale w sumie się wyspalam, bo tylko dwa rady obudziłam się na picie i sikanie a tak to spalam jak zabita. W domu to się budzę co godzinę i o 2-3 mam czasami wrażenie że jestem już wyspana i się męczę pół nocy. Tu może po prostu byłam zmęczona podróżą i chodzeniem.

Aaaa w galerii niby fajnie wyprzedaże ale jakiś nic mi się nie podoba. Może nie miałam jednak weny na zakupy :-)

Uff... Trochę nabazgralam. Teraz jedziemy na instalację aparatu w laboratorium w zabrzu. Potem obiad w ikei w katowicach :-) i do domu.... 400 km. Śmieje się że mogę zostać kontrolerem czystości toalet na stacjach :-D tyle ich już po drodze zwiedziłam, no i zatrzymujemy się tylko na orlenach, bo tu jakoś najczysciej. Ale sikam co godzinę :-)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka podziwiam za sikanie na stacjach:-) Ja nawet nie będąc w ciąży miłam odruch wymiotny. Ja tam wole krzaki,pola, las:-) No chyba,że zima albo duży deszcz.

Co o farbowania to mój gin powiedział, że nie za często i w wentylowanym pomieszczeniu.
    Jadę teraz na weekend do koleżanki. Mmy gdzieś wyjść na miasto....no to chcę ładnie wyglądać:-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Maz wrocil juz o 1.40 wiec bez tragedii, od razu troche lepiej sie spalo :) ALe i tak budzilam sie ciagle bo to ziewnac chcialam a nie moglam, a to pozycja zla... Upierdliwe sa noce :D

Ja musze tez pofarbowac bo wlosy taki brzydki zolty odcien nabraly i sa przepaskudne :/ Ostatnio jak farbowalam to sobie tetre na buzi zawiazalam jak bandyta i bylo ok :D

Mnie co wizyte ( ale taka co 3-4 tygodnie a nie na tych co mialam co tydzien ) waza - nie lubie tego :/, sprawdzaja cisnienie, krew, mocz, robi badanie ginekologiczne, usg dowcipne.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia daj znac bo ja wizyte mam dopiero za dwa tygodnie, a jestesmy na tym samym poziomie to mniej wiecej dowiem sie co u mnie ;)

• Furia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Milcia zdjecie dla cioc poprosimy :) Ktoras jeszcze ma dzis wizyte ?

tkzgeyx.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam z samego rana :)
    Ja wczoraj się dowiedziałam, że prawie na 100% będziemy mieli synusia :)
    co do załatwiania swych potrzeb, to ja też wolę krzaczki :D

ewelinka - pytałaś się czy może być słychać ruchy dziecka... Myślę, że tak, bo mój mąż też przykłada ucho do mojego łona ;) I też ponoć słyszy jak się wody ruszają ;)

lecę się myć i zmykam na egzamin! ;)

Furia, eforts, HANA, Marimiko, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa...i co do ważenia...to ja się co sobotę ważę sama :) mierzę sobie też obwód brzucha i piersi ;) natomiast ciśnienie mam mierzone w gabinecie.

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• malutka8316 Znajoma

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    to tak jak u mnie cisnienie i ważą na każdej wizycie :)
    Usg robie często ze wzgledu na te moje plamienia ...
    Włosów bojęsie farbować bo mi wypadają jak wsciekłe a jeszcze je traktować farbą....
    Wczoraj myslałam że cycki mi pękną tak mnie bolały :P

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8d4pst0ypp.png[/link]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 09:41

malutka8316
  • Furia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj bez stanika lezalam sobie na boku ( w koszulce ) i mlody skakal po lozku i kolanem waladowal mi na sutku... bol nie do opisania :P

tkzgeyx.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się waże na każdej wizycie i mierzą mi ciśnienie.
    Furia mój młodziutki mi tak ostatnio w brzuch władował niechcący oczywiście bo też sobie gdzieś skakał jak szalony..
    Milcia czekamy na zdjęcia maluszka:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczy, byłam wczoraj u lekarza z maluchami wszystko dobrze, ale ja oczywiście po wizycie czuje niedosyt informacji. Czy w tym tc nie powinny być robione dodatkowe pomiary dzieci: brzuszek., plyn owodniowy...? Zmierzył tylko crl i bicie serca.
    Na to co mówię o bólach jakie mam to tylko słyszę, że będzie jeszcze gorzej - trochę mnie to irytuje.
    A pod koniec coś powiedział, że będzie mi się szyjka wcześniej skracać i będę musiała mieć zakładane szwy. Hm...

Powodzenia na dzisiejszych wizytach.

46aa9802c2.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejj

wczoraj pojechałam po męża do pracy razem z piesiem i poszliśmy do hurtowni :D zakupy zakończone sukcesem:D 3kg czereśni, 6 kg truskawek (do kompotu) i 0,5 kg malin i 0,5 kg jagód :D ale będzie wyżerka i jakieś dobre ciacho:D

Wczorajszy wieczór spędziłam w klubie ze znajomymi - oni przy piwku ja przy coli na pogaduchach :D ale fajnie było:)

Co do wizyt u gin - to mnie zawsze waży (czego również nie lubię bo wiadomo, ze wieczorem się waży więcej:P) i mierzy ciśnienie.

Farbowałam już raz w okolicach 11-12 tygodnia. Oczywiście farbą bez amoniaku i bez farbowania odrostów (próbuję wrócić do mojego naturalnego koloru). Następne farbowanie planuję przed pójściem na wesele czyli jakoś w połowie lipca.

Milcia - będzie dobrze! don't stress! :)

P.S. Również dołączyłam do grudniówek na fb :)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ