X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, brzuch może cię pobolewać po usg. Trochę go gin wymęczył. Odpoczniesz i przejdzie.
    Mnie po ostatnim usg, też trochę bolał

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • HANA Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia! Gratuluje małej Oli! Pieknie! Mam nadzieje ze i u mnie cora sie potwierdzi ze nie wyrosnie jej siusiak. Oczywiscie plec obojetna :D , ale tak juz od dwoch lat mowilam do niej jako do corki :D

Milcia lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia gratuluję córy :)

szurabura teraz to williams, mrozo, baron mają energetyczne kawałki i ostatnio mój ulubiony (chociaż nie typowo letni) Within Temptation - Whole World is Watching ft. Piotr Rogucki

co do pracy to kiedyś czytałam ale to bez zainteresowania że można pracować na umowę zlecenie

niespodzianek ja mam naleśniki z parówkami i pieczarkami już chodziły za mną długo

ja robiłam wyniki w kwietniu tak dużo dużo i teraz tylko mocz i morfologię, wszystko ok a moczu to pierwszy raz mam idealne, zawsze albo bakterie albo azotyny

ja dzisiaj zabrałam małego świderka pierwszy raz na basen :)
    tzn. chodził w ciągu pierwszych czterech tc :) potem lekarz kazał się wstrzymać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 14:41

Milcia lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam piersi i szpinak od teściowej. Myślę o zrobieniu sosu do makaronu. Z tym,że nie mam śmietany i nie wiem jak mi to wyjdzie :D
    Raz kozie śmierć haha

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts jak robisz takie naleśniki?

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    Ja adaptera nie używałam. Jak pasy zaczęły mi przeszkadzać najpierw zapinałam pas, później wsiadałam i przeciągałam sobie tą górną część.
    No włąsnie tak próbowałam robić ale po obejrzeniu filmów z crashtestów z źle zapiętymi pasami w ciąży stwierdziłam, że takie zapinanie w ogóle nie działa i przy uderzeniu kobieta zsuwa się w dół pas na piersiach wędruje na szyję a kolanami zasuwa w kokpit. Masakrycznie to wyglądało.

No i teraz jestem w kropce. Czekam na wasze rady
    Zastanawiam się może jak dostanę kaskę z małej fuchy którą robię to chyba kupie adapter. Co prawda już do pracy nie jeżdżę ale i rodzice i teściowie mieszkają daleko a raz w m-cu jedziemy ich w weekend odwiedzić więc troszkę podróżuję.

kGAop1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam dzisiaj o basen i mogę chodzić, ale z racji nawracających infekcji, przepisała mi globulki, które mam stosować po każdej wizycie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapomniałam wziąć na basen żel do higieny intymnej może coś to będzie pomagało nie wiem. Generalnie mam nadzieję , nic nie wyłapać :)

Niespodzianek szału nie ma, podgotowuje parówki podsmarzam pieczarki z cebulką i zawijam w naleśnika plus porcja sera w mężowych :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pasów to jako pasażer sobie przytrzymuje prawie na udach gorzej jak jade jako kierowca ale nie wyobrażam sobie jechać bez pasów a na adapterter szkoda mi kasy.

Ostatnio wiozłam siostrę w 9 msc bez pasów to tylko się tym stresowałam :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • malutka8316 Znajoma

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś zrobibiłam sobie wycieczkę do lasu na jagody :) i na obiadek bedą nalesniki z twarogiem i musem z jagód :)

Ewka89 lubi tę wiadomość

malutka8316
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie! Czuję się dziś jak wieloryb!!! Tak mnie wydęło, że masakra :/ Wyglądam, jakbym miała lada dzień rodzić :( To chyba przez czereśnie i słonecznik, którymi obżeram się od kilku dni :( Od razu i waga o 0,5 kg skoczyła :/ Niby zaparć nie mam, ale wizyty w wc jakieś takie rzadsze ostatnio. Nawet skusiłam się na drugą kawę, na samym mleku, bo wiem, że to działa na mnie przeczyszczająco. Wybaczcie szczerość ;)
    Nie chciałabym się jutro ginowi pokazać w takim stanie, bo się za głowę złapie jak mnie zobaczy.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Prywatne. Ja tam dalej twierdzę, że kasa jest, no ale przecież oni na pewno mają inne lepsze pomysły na jej spożytkowanie niż dawanie pracownikowi... :)

Przecież to nie jest ważne, czy państwowe czy prywatne, jak jesteś na l4 płaci zus. A teoretycznie jak prywatne to nawet łatwiej , bo nie mają problemu, ze blokujesz im etat, bo nikomu nie muszą się spowiadać ile etatów mają. I nie wiem co dla nich za różnica, ze poszłabyś teraz na urlopczy po macierzyńskim. Nie bardzo kumam

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka może chodzi o to, że jeśli Szarabura nie wykorzysta teraz całego urlopu, to będą musieli wypłacić jej ekwiwalent, tym bardziej, jeśli zakładają, że nie będą jej chcieli z powrotem po macierzyńskim.

szurabura lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś drożdżówki z jagodami :) Nie chwaląc się - pycha wyszły :) Hehe to jedyny moment kiedy jem drożdżówkę i nie myślę o kg :P

relgh371rphwpz6l.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczaku myślę, że to czereśnie ja w zeszłym roku tak się załatwiłam i od tej pory dawkuje sobie ten pyszny owoc :) do jutra przejdzie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Qurczaku myślę, że to czereśnie ja w zeszłym roku tak się załatwiłam i od tej pory dawkuje sobie ten pyszny owoc :) do jutra przejdzie :)
    Dlatego dziś już sobie je darowałam, chociaż co wejdę do kuchni, to spoglądają na mnie i wołają "zjedz nas" :P
    Oby faktycznie do jutra przeszło, bo po badaniu u gina jadę do pracy zawieść L4 i jak mnie dziewczyny zobaczą, to powiedzą, że znów się spasłam :/

eforts lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaku - jakby Ci tak koleżanki powiedziały....to wiesz co? Głupie by były ;)

Qrczak lubi tę wiadomość

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Furia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojjj tak, czeresnie wzdymaja masakrycznie ! Ja mam dzis glodny dzien :/ Wlasnie takie smieszne musli w kapsulkach 82% zboz wciagnelam z borowkami. Rogalikow nie pieklam - nie chce mi sie. Piatku mi sie chce ! Wyczarujecie mi go ? Wkurza mnie ze maz wraca w nocy, spi do 12, o 15 wychodzi i znow sami jestesmy :( Na szczescie tak co 2 tydzien bedzie, dobrze ze nie codziennie bo bym w depresje jakas wpadla...

Jeszcze moje dziecie scene odstawia dzis z jedzeniem grrrr tylko by monte jadl a ja tu juz 2 raz podgrzewam mu lososia, brokuly i ziemniaczki...

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia takie kaprysy małych dzieci ;) Ale chyba nie ma tak cały czas? Bo skoro piszesz, że mu łososia i brokuły podgrzewałaś, to znaczy, że jada wszystko i nie jest wybredny. Zatem powinnaś się cieszyć :)
    Mój siostrzeniec ma 6 lat a nadal żadnej zupy nie ruszy! Czasem tylko makaron z rosołu wyje i na tym koniec. Z mięs to tylko schabowy lub mielony, a o warzywach to możemy zapomnieć :/ Taki niejadek!
    Mam nadzieje, że moje dziecię będzie wszystkożerne po mamusi :P

Furia, Ewka89 lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie on ladnie je, i praktycznie wszystko :) Czasem zje taka porcje, ze nie wiem gdzie to miesci :) ALe wlasnie bywaja takie dni ze sie zatnie i nie zje i koniec. Zrobie mu potem placuszki jogurtowe to zje napewno :) Albo parowe hehe :D

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ