X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ja też nic nie mam, bo czekam aż uda się płeć określić :) już nie mogę się doczekać :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Furia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga gdyby nie to, ze mam rzeczy po synku to tez bym nic nie miala :) Czekam az poznam plec :D :D

Joanna skarpetki rozczulaja strasznie tkie mini, ale wcale nie trzymaja sie na pytce :P Musze jeszcze zerkanac do kartonika z roz 56 bo te sa 62, ale juz wiem za na 56 mam bardzo biednie. Bede musiala primark odwiedzic bo tam sa baaardzo tanie ubranka, dla syna koszulki po 1-2 euro na lato tam kupowalam, i sa fajnej jakosci :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak jak wy czekam na poznanie płci ;) Furia dobrze, ze masz ubranka po synku, ale widze, ze chyba dominuje kolor niebieski ;P wiec jak okaze sie, ze dziewczynka, pewnie nie bedziesz umiala sie powstrzymac, zeby nie kupic jakis rozowych spiochów :P

• Furia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nazbierasz jeszcze :) Ja musze podokupowac bo nie mam body na dlugi rekaw, za malo pakacykow no i ... jesli bedzie pipunia to wiadomo - kupie wiecej :P

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga jak bedzie dziewczynka... to maz bedzie plakal widzac rachunki :P Juz zostal oczywiscie o tym poinformowany :D

tkzgeyx.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mi mój mąż powiedział, że jak się maluch urodzi to zbierze mi wszystkie karty bankomatowe i zostawi tylko świnkę z jakimiś żelaźniakami, żebym nie wykupiła wszystkich ubranek w sklepie :D

Kulka41, Marimiko, Qrczak lubią tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra rodzi w lipcu i część rzeczy będę miała po niej. Ale będzie chłopak, więc na ten moment nie wiem z jakiej części będę mogła skorzystać.

Jeszcze co do pracy. Faktycznie większości pracodawców ma okropne podejście do kobiet w ciąży. Na szczęście nie wszyscy. I na pocieszenie powiem wam, że tak jest w mojej firmie. Pracuję tu ok 7 lat. W tym czasie było kilkanaście ciąż. Wszystkie dziewczyny mogły bez problemu wrócić do pracy i często firma szła na rękę dziewczynom w różnych sprawach. A w czasach gdy były krótkie urlopy macierzyńskie, większość dziewczyn jak planowała ciążę to celowo zbierała sobie trochę urlopu, żeby potem przedłużyć sobie pobyt w domu. I nigdy nie było z tym problemu. Także można trafić i na takiego pracodawcę i oby było takich więcej

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia gratuluje córuni

Milcia lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, tak czytam o tych serduszkach bijących i ja zapomniałam się zapytać, czy bije i teraz mam myślówkę... Ale skoro gin powiedziała, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, to widziała serce?? Już lepiej nie będę schizować. Trzeba wierzyć w słowa lekarza.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, na pewno serduszko bije.

Ja na ostatniej wizycie tak byłam przejęta widokiem maluszka, że też zapomniałam o sercu. Ale gin akurat sam mi pokazał "a tu widać serduszko jak bije". I dopiero oprzytomniałam, że przecież to najważniejsze i jak mogłam sama od razu nie szukać tego na monitorze.
    Także spoko, jak gin powiedział że wszystko ok, to Ok

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia nie gniewaj ale az sie usmiechnelam po Twoim poscie :) oczywiscie ze bije jak mogloby byc inaczej :) babie w ciazy nie dogodzisz! :D

Furia jaki to wszystko jest sweet :)

Moj maz dzisiaj pyta gdzie bedziemy trzymac rrzeczy dziecka bo jak cos to on moze swoje rzeczy troche poprzekladac to smialam sie ze przy naszej jednej szafie to musialby sie wyprowadzic :) takze ja poki co nie zrobie zapasow ale od czasu do czasu na poprawe nastroju :) aczkolwiek w koncu i tak bedziemy musieli ogarnac przestrzen dla dziecka :)

Dziewczyny a moze bedziemy kupowac naszym dzieciakm po kazdej wizycie u lekarza za to ze bylo grzeczne :D

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acoby nie bylo ze sie madrze to ja tak zaaferowalam sie usg ze zapomnialam lekarzowi powiedziec ze boli mnie pod brzuchem od trzech dni!!! :) ake dzisiaj jyz jakby mniej i mysle ze to pecherz, najwyzej wiecej poleze. We wt ide tylko po zwolnienie to jak nie przejdzie to wspomne :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Eforts ja jak juz poznam plec to to wiecej niz pewne ze po kazdej wizycie bede kupowala cos malenstwu hahaha :D

MIlcia lekarz zawsze sprawdza serduszko :)

tkzgeyx.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 100% bije :) ja już nawet nie pytam jak lekarz mówi, ze jest dobrze z dzieckiem tzn że żyje:)

Furia słodkie te ubranka w ogóle jak chodzę po sklepach i zaglądam na dział dla dzieci to mi się buzia cieszy jak widzę te wszystkie cuda:)

Eforts my też mamy na razie 1 szafe więc przez rok będzie trzeba się jakoś przeorganizować ale ciężko to widzę bo moje się nie mieszczą :/

eforts lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie już chyba dzisiaj pora do łóżka. Dzień pełen wrażeń.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ide się położyć zanim mnie głód dopadnie:)
    i mąż obiecał masaż :D
    Dobrych snów

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje synusiów i córusiek :)
    Ja mam next wizytę 9 lipca dopiero...wtedy może pokaże co tam chowa ;)

Mam pytanie (zwłaszcza do kobitek, które już mają dzieci) - co jest najlepsze na rozstępy? Nie musi być to cud medycyny ale chociaż coś co zniweluje chociaż trochę te paskudztwa. Jestem w 16 tyg i mam juz czerwone glizdy po lewej stronie brzucha i u góry uda (tam gdzie się zaczyna). Sama mam już trochę własnych rozstępów po tym jak przytyłam dosyć sporo - ale są one po wew. stronie ud. I widocznie mam do tego predyspozycje. Do tej pory smarowałam się tym Fur Mama z Rossmanna, ale skoro 4 mc już to mogę coś lepszego stosować - ale co jest najlepsze?

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimko ja kiedyś pisałam, że stosowałam krem elastiq na rozstępy i oliwkę, byłam zadowolona. Teraz też zamówiłam ten krem. Aczkolwiek kwestia rozstępów jest chyba w większej mierze genetyczna więc trudno będzie powiedzieć co jest najlepsze.
    Milcia serduszko na pewno bije:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko moja siostra poleca mustelle, tania nie jest ale podobno zmniejsza nawet istniejace.

Marimiko lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozstepy zbledna wiec spokojnie :) Co do smarowania naprawde zwykla oliwka pomaga tak samo jak super drogie kremy. Dobry jest tez kolagen naturalny ale jest BARDZO drogi.

tkzgeyx.png
‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ