X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kliknelam niechcący na Twój post o ciśnieniu, stronka mi sie ladowala a lerze w lozeczku i przeglądam forum na Tel..:) Ewa a u Ciebie juz wszystko ok? Jestes w domu?

evr44nt.png

z9vvjl9.png

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze mialo byc nienawidze z telefonu pisać:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek z tel czasami cuda wychodzą :P
    Podniosło mi się ciśnienie, ale jest w normie. Jest decyzja jutro amputują ojcu nogę na wysokości pół łydki. Psycha zaczyna mi siadać. Nawet ojciec dziś nie był w humorze jak rozmawiał z wnukiem :( Mam nadzieję, że będzie dobrze, bo się schizuję.
    Jutro o 9-30 zakończenie zerówki :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedny tato, przykro mi :( mam nadzieje ze szybko dostanie proteze

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia trzymaj sie, to na pewno ciezkie dla Twojego taty i dla Ciebie ale trzeba byc dobrej myśli! Spokojnej nocy zycze

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Kulka może chodzi o to, że jeśli Szarabura nie wykorzysta teraz całego urlopu, to będą musieli wypłacić jej ekwiwalent, tym bardziej, jeśli zakładają, że nie będą jej chcieli z powrotem po macierzyńskim.
    dokładnie tak jak mówisz :)

• szurabura Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczytałam wszystko :)

Ja już nie wiem jak to jest, gubię się w tym wszystkim... zastanawiam się czy macie rację, że wychodzi na jedno, ale na chłopski rozum chyba tak. Tak czy siak płacić będą, o!

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Jestem jakas padnieta. Niby sie nie stresuje, ale cisnienie po przebudzeniu rano 127 na 80.
    Ehhh mam nadzieje, ze nie podrosnie. Chyba kupie sobie meliske.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia ja wczoraj na wizycie miałam 120/80. Lekarz mi nic nie powiedział, że jest złe.

Z tatą na pewno będzie dobrze.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem już tak mnie brzuch bolał, że musiałam wziąć tabletkę. Na szczęście całą noc przespałam, co się u mnie nie zdarza. Śnił mi się poród, a raczej wszystko przed nim.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ciśnienie 120 to ok, w ciąży niebezpieczne jest powyżej 140.

Tak z ciekawostek raz zmierzyłam mężowi po igraszkach to mial ponad 150 także podnieść komuś ciśnienie nabiera innego znaczenia :D

a Furia w nawiązaniu do primarku to myślałam żeby pojechać na zakupy dla dziecka ale my najbliżej mamy w Berlinie więc nie bardzo nam się opłaca :( opłacało by się pojechać jeszcze z kimś coby koszty paliwa rozłożyć na pół. A byliśmy w styczniu, tylko kto to wiedział :)

Bogusia będzie dobrze!!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciagle zyje jutrzejsza wizyta i juz od kilku nocy snia mi sie rzeczy dla dziecka, dzieci itd

Dobry :)
    Czekam az maz sie po nocce wyspi i mamy szybko na zakupy skoczyc zanim znow do pracy pojdzie, bo lodowka wyglada juz marnie...

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie primark mam w miescie obok ale maz musi miec chec ze mna jechac bo zawsze robimy tak, ze on spaceruje z mlodym a ja wpadam w ten tlum i robie zakupy hehe :D Ciekawa jestem kiedy w primarku przeceny maja, ale nie moge znalezc w necie.

tkzgeyx.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak beda przeceny w PRIMARKU to prosze informowac na forum :D to moze i ja gdzies pojade po ubranka, na jeden dzien sobie bilet zamowie jak sie uda za tanioche.

FURIA a te ubranka dla dzieci to jakosciowa sa ok? Bo ja nigdy dzieciecych nie kupowalam, ale za to mąz kupił ostatnio koszulki :D i jedno pranie wystarczylo i posżly wszystkie szwy przy szyji. Koszulki ladne i fajne, ale szmaty na raz

• Furia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubrania z primark maja i super jakosci i takie kiepsciutkie, tak np jak w H&M :)Mi jeszcze z tamtat nic sie nie rozwalilo i nie spralo ale glownie dla malego kupuje choc tez mam pare bluzek i torebke juz ponad rok i nic sie z nimi zlego nie dzieje. Tenisoweczki takie wkladane malemu kupilam i od 3 miesiecy szaleje w nich w piaskownicy i nic sie nie rozkleja, koszulki sa z bardzo przyjemnego materialu, nadruki trwale. Ooo 1 rzecz nam sie uszkodzila ! Bluze bejsbolowke mlodemu kupilam i zatrzaski byly strebrne a po praniu z srebrnych sie takie obdarte zrobily, ale to tylko 1 rzecz ktora nas zawiodla :)

tkzgeyx.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Chcialam sie przywitac i zapytac czy zechcecie mnie przyjac do swojego grona? :) W sumie juz od dawna was podczytuje ale jakos do tej pory sie nie udzielalam bo nigdy nie przepadalam za forum internetowymi ale teraz jednak postanowilam sie do Was dolaczyc, mam nadzieje ze mnie przygarniecie :)
    Zeby troche przyblizyc swoja osobe- jestem z Krakowa, jestem aktualnie w 14 tyg ciazy, termin porodu 23 grudnia. Na USG genetycznym lekarz orzekl ze na 70% chlopiec, wczoraj na wizycie stwierdzil ze nie ma najmniejszych watpliwosci ze chlopiec wiec podobnie jak wiekszosc z Was bede miala syneczka :)Pozdrawiam Was cieplo w ten beznadziejny zimny dzien :)

Niespodzianek:), Marimiko, Bogusiar80, Zemraa lubią tę wiadomość

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Bukumola :) I gratuluje pisiorka :)

tkzgeyx.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej..odnosząc się do adapterów do pasów..ja zakupiłam używany na allegro. Z przesyłką wyszło ok. 45 zł.
    Firmy Be SAFE.
    Wygląda bardzo porządnie ale jeszcze go nie montowałam bo na razie brzuchol bardzo nie przeszkadza..
    Też się zestresowałam tymi crashtestami..i stąd ten zakup.
    A 45 zł to nie duży wydatek wydaje mi się.

89b74e6224.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Bukomola!!
    Też jestem z Krakowa i mam ten sam termin wg OM co Ty :)
    Tak z ciekawości zapytam do jakiego lekarza chodzisz i czy już zastanawiałaś się gdzie rodzić, tzn, który szpital?

kGAop1.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts jeśli chodzi o kosmetyki mustelii to one w ogóle są moim zdaniem fajne. I te dla kobiet w ciąży i te dla maluszków. I wg mnie przepięknie pachną.
    Ceny faktycznie spore ale czasem w aptekach można znaleźć naprawdę dobre promocje.

89b74e6224.png
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ