X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się igraszek boję, zwłaszcza teraz jak mamy jechać na wczasy. Wolałabym nie mieć żadnych problemów w Chorwacji. No ale moje libido dalej leży i kwiczy, dotyk mnie drażni...

powinnam zabrać się za prasowanie i ogarnianie co zabrać. Nie znoszę się pakować!

• eforts Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam zapytać gdzie jedziecie do Chorwacji?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sveti Filip i Jakov, okolice Zadaru. Nie chcieliśmy za daleko na południe, żeby trasa nas za bardzo nie wymęczyła, a jadą 2 ciężarne i 2 dzieci :)

Podobno miejscowość przyjemna, przyjazna dla rodzin z dziećmi. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję, Riviera Makarska (w której jestem zakochana) to to pewnie nie będzie, no ale... ;)

Dla mnie Chorwacja ma taki charakterystyczny zapach, chyba zapach tych drzew iglastych, kocham <3 Ciekawe czy i bardziej na północ będzie :)

Milcia, julianna, Kiara lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na zwolnieniu od 6 tygodnia z racji plamienia i krwawienia.

Dziewczyny mam pytanie do tych, którym już ZUS wypłaca zasiłek. Czy dostałyście już kasę? Ja jeszcze nie dostałam za maj, a o czerwcu już nie wspomnę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja rozumiem dziewczyny, które mają plamienia, albo inne zagrożenia, ja brałam dupka, ale poza tym nic się nie działo było wszystko ok, normalne objawy, a w pracy steru to ja nie odczuwam, jedynym minusem sa dojazdy do pracy i to mnie męczy, bo jestem mega nie wyspana, wczesne wstawanie, później muszę zawsze coś w domu zrobić i śpię maksymalnie 6h, dodatkowo gdy są upały to wymiękam.
    Igraszki - my nie tak często ale jest wszystko ok, choć raz miałam dziwną wydzielinę na drugi dzień i bałam się, że coś mi odchodzi, ale to było chyba całkiem naturalne, ale mąż się zestresował i następnym razem bał się czy mi/nam coś zrobi.. ale było juz wszystko ok

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to super, my kiedyś byliśmy ale przejechaliśmy od rijeki do splitu, marzył mi się Dubrownik ale już nam się nie chciało. Chciałabym tam wrócić ale właśnie do Dubrownika i tym razem samolotem.
    Tak czy siak zazdroszczę i życzę udanych wakacji!!! :)

ja dumam co robić w weekend, mąż pojechał na rajd i zostawił mnie do nd samą :( może morze? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 11:31

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin wczoraj dalej kazała brać luteinę 2×2. Jestem ciekawa jak długo jeszcze. Mam póki co jeszcze 6 opakowań.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana gdybym czuła się dobrze, nie miała zalecenia od lekarza i nie przeżyła ciąży która się nie utrzymała to bardzo chętnie chodziłabym do pracy.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem na zwolnieniu od 7 tc z racji plamień, poza tym moja praca jest bardzo stresująca, inwigilacja pracowników, ciągła presja, wyniki, wyniki, wyniki i jeszcze raz wyniki więc początkowo w planach miała pracować do czerwca - lipca i iść na l4, ale wyszło inaczej. Brakuje mi ludzi, wyjścia z domu itd, ale wiem, że po kilku dniach miałabym dosyć i chciałabym do domu:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na zwolnieniu od czerwca (12-13 tydz). Pracuje w korpo 8h przy komputerze, praca stresująca, firma masakryczna - z tego co słyszałam dużo ludzi korzysta w pomocy psychiatry - bo firma wali po psychice.
    U mnie kobiety standardowo mniej więcej w tym okresie szły na L4 więc szefostwo nie było zdziwione.

Wracając do adapterów pasów bezpieczeństwa - ja używam już z miesiąca bo mi w miarę szybko zaczął pas uwierać. Kupiłam używany na allegro za około 50 zł. I nie wyobrażam sobie teraz jeździć autem bez niego. A tak mniej więcej co 2 dzień gdzieś jadę a to do koleżanki a to do sklepu a to do rodziców - więc się przydaje.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też na L4 od 12tc jestem. Mam stresującą pracę, bo pracuję w biurze obsługi klienta a klient raz miły raz nie. No i postanowiłam darować maluchowi wyżywanie się klientów na mnie.

Ale się dziś wyspałam, jak nigdy. Odespany wyjazd chyba. I tak pół dnia oczekiwania do dzisiejszej wizyty przeleciało jak spałam :) Pogoda beznadzieja, bo leje. Kot postanowił jeszcze nie wstawać :) A ja o 14 wychodzę z domu na wizytę, żeby tylko nie lało mocno.

Dołączam do grupy na FB i idę was poszukać :) dodawałyście się do znajomych?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Sveti Filip i Jakov, okolice Zadaru. Nie chcieliśmy za daleko na południe, żeby trasa nas za bardzo nie wymęczyła, a jadą 2 ciężarne i 2 dzieci :)

Podobno miejscowość przyjemna, przyjazna dla rodzin z dziećmi. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję, Riviera Makarska (w której jestem zakochana) to to pewnie nie będzie, no ale... ;)

Dla mnie Chorwacja ma taki charakterystyczny zapach, chyba zapach tych drzew iglastych, kocham <3 Ciekawe czy i bardziej na północ będzie :)

my w ubiegłym roku byliśmy w Paklenicy w Chorwacji bo w tych rejonach najlepsze warunki na wspinanie ale w Zadarze też byliśmy cudnie :) i cieplutko było:)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś okropna pogoda:(
    naszła mnie dziś ogromna ochota na kluski sląskie z sosem i z mięsem, trzeba ruszyć tyłek do sklepu ach :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś od rana słonecznie, aż się zastanawiam, czy nie posiedzieć trochę na słonku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 11:54

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś na obiad robię spaghetti carbonara :> mniami :>

Ewka89 lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)
    Dziś wyszłam do domu:) jednak lekarz mnie troche nastraszył. Kazał mi brac luteine pod jezyk 3 razy po 2 tabletki i dupka 3 razy po jednej... dziwne troche ze te dwa hormony na raz... na wyspisie mam napisane "poronienie zagrażające" także prawie zemdlalam jak to zobaczyłam. Na szczescie mówi że na chwile obecną z dzieckiem jest wszystko wporzadku, wyniki mam dobre, ale jest to ciąża wysokiego ryzyka...
    Martwie się troche, bo juz tak bardzo kocham to moje Maleństwo że chyba nie przeżyłabym gdyby coś się wydarzyło....

4dbc34fc83.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka wszystko będzie dobrze, ale musisz o siebie dbać i wypoczywać.

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• szurabura Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka, przecież Dupek i luteina to to samo chyba? Tak zawsze myślałam...

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka nie stresuj sie. Bedzie dobrze :-*
    Bursztynka tak dodawalysmy sie do znajomych :-D
    A ja wrocilam z zakonczenia zerowki. Milo bylo ;-)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewunia a co się stało, że w ogóle trafiłaś do szpitala? I od czego to zagrożenie, co się dzieje? coś z łożyskiem? Kochana głowa do góry, na pewno będzie dobrze! Teraz tylko musisz duuuużo leżeć i odpoczywać a dzidziuś zyska na siłach :)

860ianliz3s2rxlo.png
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ