Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam na pusie ok 5kg, uda mi urosly i boczki, i nos jakis taki wiekszy
No co zrobie jak nic nie zrobie
Jem kiedy mnie ssie, jak nie zjem to jest mi niedobrze i slabo i nawet jak potem zjem to do konca dnia jestem mega oslabiona, wiec nooo, w dupie z tym
Niespodzianek oby lagodnie przechodzil hahMoje zawsze grzeczne dziecku w miejscach publicznych dostaje jakiegos szalu, a w sklepach to jest masakra
-
Niespodzianek:) wrote:tak izolacja na zimę jak najbardziej potrzebna:) Ja też już czuje się jak słonik ale cóż zrzucimy wszystko z nadmiarem dziewczyny i będziemy seksi mamy:)
-
Dalej nie wiemy jaka płeć, bo maluch się ułożył bokiem i lekarz nie chciał go stukać żeby się odkręcił a i tak powiedział że nie widać by było na 100% więc nie chce strzelać. Nie obracał się ale ruszył nóżką i cały czas pakował sobie lewą rączkę w stronę oka i tam pocierał
może się właśnie obudził
Mamy 11cm długości i serducho 134/min. Wg usg jest dwa dni do przodu więc wszystko w porządku. Dziś był taki szybki podgląd. Kolejna wizyta już na usg połówkowe za 5 tygodni czyli 31.07. i będę wtedy w 21t+4d.
U mnie wszystko w porządku. Szyjka zamknięta. Mogę iść na basen, jechać nad morze, pić słabą kawkę i sex z mężem też. Z badań mogę sobie zrobić morfologię. A i nic nie mówił że za dużo przytyłam więc chyba w normie.
Pytałam o położenie i kiedy mogę poczuć ruchy dziecka. To wskazał mi miejsce tam pod pępkiem, ale że u mnie ruchy powinny być odczuwalne dopiero 19-20 tc.
I wogóle zadowolona jestem z przebiegu wizyt, usg i lekarza, bo to wszystko na NFZ.Niespodzianek:), eforts, Bogusiar80, Qrczak, Marimiko, Kiara lubią tę wiadomość
-
Hana chyba tylko perspektywa zdjęć jest troszkę inna
Bursztynka fajnie ze wszystko ok i fajnie ze na NFZ tez można liczyć na lekarza
Ja powiem Wam że nie czuję się jakoś grubo przez te 4,5 kgz podniesioną głową przytyję jeszcze z dyszkę, ewntualnie potem zacznę się bardziej skupiać na wadzę aczkolwiek mam nadzieje że to będzie finish
-
eforts no inna bo wczesniej robiłam telefonem i dopiero jak ostatnio zgralam to zobaczylam ze moj telefon robi słabe zdjecia, i takie klocki własnie wylazły, i mnie pol ciazy przelecialo. Miałm sobei zrobic tak obrazek na sciane i zrobie od 17 tygodnia
Nie martw sie zasuszymy sie jak bedziemy karmic cyckiemeforts, Kiara lubią tę wiadomość
-
Ewka ja miałam dokładnie to samo i żadnego krwiaka nie było co najlepsze, brzuch nie bolał też bym się nie kapnęła gdyby nie biała bielizna:) ale najważniejsze, że z maluchami wszystko dobrze:)
ja jestem 3 kg na plusie -
ja sie nie waze w domu bo nie mam wagi. zwaze sie na wizycie u mojej gin. czuje ze troszke przybylo dodatkowych kg
dzis z Marysia bylam u dentysty i pierwszy raz sie poplakala a juz wiele razy byla na fotelu. pozniej zaprowadzilam ja do babci i wrocilam do domku em mial po nia pojechac i szybko isc na plac zabaw ( tak sie wczoraj umawiali) a Marysia dzwoni przed 6 do taty i mowi ze na plac zabaw nie idzie tylko z babcia do kosciola :wow: coraz bardziej zaskakuje mnie to dzieckoMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
bursztynka powiem ci ze duuuza roznica w tygodniu. po co w ubraniach. tak najlepiej widac
ja do tej pory w ubraniach robilam ale chcialam porownac brzusio z rana i z wieczora i zrobilam juz w bieliznie. tak lepiej
Bursztynka, HANA lubią tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm