WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na pusie ok 5kg, uda mi urosly i boczki, i nos jakis taki wiekszy :P No co zrobie jak nic nie zrobie :P Jem kiedy mnie ssie, jak nie zjem to jest mi niedobrze i slabo i nawet jak potem zjem to do konca dnia jestem mega oslabiona, wiec nooo, w dupie z tym :D :D
    Niespodzianek oby lagodnie przechodzil hah :D Moje zawsze grzeczne dziecku w miejscach publicznych dostaje jakiegos szalu, a w sklepach to jest masakra :P

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od początku ciąży przytyłam już 4,5 kg, ale wiem gdzie poszło w cyce!! i w brzuch też troszku, o reszcie wole nie wiedzieć dlatego nie chodze w dzinsach żeby sie nie denerwować :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje grzeczne dziecko też dostaje w sklepie zachowuje się jakby go pierwszy raz z domu wypuścili i najchętniej wszystko przewróciłby do góry nogami:p

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jedyne co nam pozostalo to tylko narzekanie na te kg, bo odchudzać się nie będziemy przecie :)

Kiara lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Furia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe moj zawsze siedzial grzecznie w koszyku a teraz wylazi, ucieka, kladzie sie na podlodze, krzyczy jak opetany :O

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    Dziewczyny jedyne co nam pozostalo to tylko narzekanie na te kg, bo odchudzać się nie będziemy przecie :)

Na zime bedziemy mialy niezle izolacje, kurtki nie beda potrzebne :D

Qrczak lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak izolacja na zimę jak najbardziej potrzebna:) Ja też już czuje się jak słonik ale cóż zrzucimy wszystko z nadmiarem dziewczyny i będziemy seksi mamy:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    tak izolacja na zimę jak najbardziej potrzebna:) Ja też już czuje się jak słonik ale cóż zrzucimy wszystko z nadmiarem dziewczyny i będziemy seksi mamy:)
    Oczywiscie ze tak ! Bo na lato nam juz izolacja nie bedzie potrzebna, wiec sie jej pozbedziemy :)

tkzgeyx.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej nie wiemy jaka płeć, bo maluch się ułożył bokiem i lekarz nie chciał go stukać żeby się odkręcił a i tak powiedział że nie widać by było na 100% więc nie chce strzelać. Nie obracał się ale ruszył nóżką i cały czas pakował sobie lewą rączkę w stronę oka i tam pocierał :) może się właśnie obudził :)

Mamy 11cm długości i serducho 134/min. Wg usg jest dwa dni do przodu więc wszystko w porządku. Dziś był taki szybki podgląd. Kolejna wizyta już na usg połówkowe za 5 tygodni czyli 31.07. i będę wtedy w 21t+4d.

U mnie wszystko w porządku. Szyjka zamknięta. Mogę iść na basen, jechać nad morze, pić słabą kawkę i sex z mężem też. Z badań mogę sobie zrobić morfologię. A i nic nie mówił że za dużo przytyłam więc chyba w normie.

Pytałam o położenie i kiedy mogę poczuć ruchy dziecka. To wskazał mi miejsce tam pod pępkiem, ale że u mnie ruchy powinny być odczuwalne dopiero 19-20 tc.

I wogóle zadowolona jestem z przebiegu wizyt, usg i lekarza, bo to wszystko na NFZ.

Niespodzianek:), eforts, Bogusiar80, Qrczak, Marimiko, Kiara lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj upakowałam moje 2 kilogramy. W jakość pierwszego zdjecia sie nie wczuwalam :)

b71b4bb08724c3aemed.jpg

Bursztynka, Niespodzianek:), Paula84, Qrczak, Marimiko, Kiara lubią tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chudzinka :D

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana chyba tylko perspektywa zdjęć jest troszkę inna :)

Bursztynka fajnie ze wszystko ok i fajnie ze na NFZ tez można liczyć na lekarza :)

Ja powiem Wam że nie czuję się jakoś grubo przez te 4,5 kg :) z podniesioną głową przytyję jeszcze z dyszkę, ewntualnie potem zacznę się bardziej skupiać na wadzę aczkolwiek mam nadzieje że to będzie finish :D

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts no inna bo wczesniej robiłam telefonem i dopiero jak ostatnio zgralam to zobaczylam ze moj telefon robi słabe zdjecia, i takie klocki własnie wylazły, i mnie pol ciazy przelecialo. Miałm sobei zrobic tak obrazek na sciane i zrobie od 17 tygodnia

Nie martw sie zasuszymy sie jak bedziemy karmic cyckiem :D

eforts, Kiara lubią tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana wstawiłaś dwa osobne zdjęcia czy jakimś programem je zestawiasz i zapisujesz jako jedno?

PS. bardzo ładnie wyglądasz.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka sciagnij sobie z neta picasse, tam mozesz laczyc zdjecia i przerabiac, i jest darmowy :)

Bursztynka, HANA lubią tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana spokojnie możesz wykorzystać wszystkie zdjęcia.

Mam do Was pytanie: na skierowaniu (chyba) miałam napisane mocz z posiewem a wyniki takie zwykłe jak zawsze, czy to oznacza że nic mi nie wyszło czy że nie zrobili mi tego posiewu?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka ja miałam dokładnie to samo i żadnego krwiaka nie było co najlepsze, brzuch nie bolał też bym się nie kapnęła gdyby nie biała bielizna:) ale najważniejsze, że z maluchami wszystko dobrze:)

ja jestem 3 kg na plusie

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało się porównać :)

wychodzi na to że w 17tc ciut bliżej mi do drzwi szafy :)

chyba jednak zacznę robić fotki w ubraniu...

243382de3392fefbmed.jpg

eforts, Niespodzianek:), Furia, michaga82, HANA, Bogusiar80, Paula84, julianna, Qrczak, Marimiko, Kiara lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie nie waze w domu bo nie mam wagi. zwaze sie na wizycie u mojej gin. czuje ze troszke przybylo dodatkowych kg
    dzis z Marysia bylam u dentysty i pierwszy raz sie poplakala a juz wiele razy byla na fotelu. pozniej zaprowadzilam ja do babci i wrocilam do domku em mial po nia pojechac i szybko isc na plac zabaw ( tak sie wczoraj umawiali) a Marysia dzwoni przed 6 do taty i mowi ze na plac zabaw nie idzie tylko z babcia do kosciola :wow: coraz bardziej zaskakuje mnie to dziecko

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bursztynka powiem ci ze duuuza roznica w tygodniu. po co w ubraniach. tak najlepiej widac :) ja do tej pory w ubraniach robilam ale chcialam porownac brzusio z rana i z wieczora i zrobilam juz w bieliznie. tak lepiej :)

Bursztynka, HANA lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ