X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na pusie ok 5kg, uda mi urosly i boczki, i nos jakis taki wiekszy :P No co zrobie jak nic nie zrobie :P Jem kiedy mnie ssie, jak nie zjem to jest mi niedobrze i slabo i nawet jak potem zjem to do konca dnia jestem mega oslabiona, wiec nooo, w dupie z tym :D :D
    Niespodzianek oby lagodnie przechodzil hah :D Moje zawsze grzeczne dziecku w miejscach publicznych dostaje jakiegos szalu, a w sklepach to jest masakra :P

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od początku ciąży przytyłam już 4,5 kg, ale wiem gdzie poszło w cyce!! i w brzuch też troszku, o reszcie wole nie wiedzieć dlatego nie chodze w dzinsach żeby sie nie denerwować :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje grzeczne dziecko też dostaje w sklepie zachowuje się jakby go pierwszy raz z domu wypuścili i najchętniej wszystko przewróciłby do góry nogami:p

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jedyne co nam pozostalo to tylko narzekanie na te kg, bo odchudzać się nie będziemy przecie :)

Kiara lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Furia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe moj zawsze siedzial grzecznie w koszyku a teraz wylazi, ucieka, kladzie sie na podlodze, krzyczy jak opetany :O

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    Dziewczyny jedyne co nam pozostalo to tylko narzekanie na te kg, bo odchudzać się nie będziemy przecie :)

Na zime bedziemy mialy niezle izolacje, kurtki nie beda potrzebne :D

Qrczak lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak izolacja na zimę jak najbardziej potrzebna:) Ja też już czuje się jak słonik ale cóż zrzucimy wszystko z nadmiarem dziewczyny i będziemy seksi mamy:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    tak izolacja na zimę jak najbardziej potrzebna:) Ja też już czuje się jak słonik ale cóż zrzucimy wszystko z nadmiarem dziewczyny i będziemy seksi mamy:)
    Oczywiscie ze tak ! Bo na lato nam juz izolacja nie bedzie potrzebna, wiec sie jej pozbedziemy :)

tkzgeyx.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej nie wiemy jaka płeć, bo maluch się ułożył bokiem i lekarz nie chciał go stukać żeby się odkręcił a i tak powiedział że nie widać by było na 100% więc nie chce strzelać. Nie obracał się ale ruszył nóżką i cały czas pakował sobie lewą rączkę w stronę oka i tam pocierał :) może się właśnie obudził :)

Mamy 11cm długości i serducho 134/min. Wg usg jest dwa dni do przodu więc wszystko w porządku. Dziś był taki szybki podgląd. Kolejna wizyta już na usg połówkowe za 5 tygodni czyli 31.07. i będę wtedy w 21t+4d.

U mnie wszystko w porządku. Szyjka zamknięta. Mogę iść na basen, jechać nad morze, pić słabą kawkę i sex z mężem też. Z badań mogę sobie zrobić morfologię. A i nic nie mówił że za dużo przytyłam więc chyba w normie.

Pytałam o położenie i kiedy mogę poczuć ruchy dziecka. To wskazał mi miejsce tam pod pępkiem, ale że u mnie ruchy powinny być odczuwalne dopiero 19-20 tc.

I wogóle zadowolona jestem z przebiegu wizyt, usg i lekarza, bo to wszystko na NFZ.

Niespodzianek:), eforts, Bogusiar80, Qrczak, Marimiko, Kiara lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj upakowałam moje 2 kilogramy. W jakość pierwszego zdjecia sie nie wczuwalam :)

b71b4bb08724c3aemed.jpg

Bursztynka, Niespodzianek:), Paula84, Qrczak, Marimiko, Kiara lubią tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chudzinka :D

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana chyba tylko perspektywa zdjęć jest troszkę inna :)

Bursztynka fajnie ze wszystko ok i fajnie ze na NFZ tez można liczyć na lekarza :)

Ja powiem Wam że nie czuję się jakoś grubo przez te 4,5 kg :) z podniesioną głową przytyję jeszcze z dyszkę, ewntualnie potem zacznę się bardziej skupiać na wadzę aczkolwiek mam nadzieje że to będzie finish :D

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts no inna bo wczesniej robiłam telefonem i dopiero jak ostatnio zgralam to zobaczylam ze moj telefon robi słabe zdjecia, i takie klocki własnie wylazły, i mnie pol ciazy przelecialo. Miałm sobei zrobic tak obrazek na sciane i zrobie od 17 tygodnia

Nie martw sie zasuszymy sie jak bedziemy karmic cyckiem :D

eforts, Kiara lubią tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana wstawiłaś dwa osobne zdjęcia czy jakimś programem je zestawiasz i zapisujesz jako jedno?

PS. bardzo ładnie wyglądasz.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka sciagnij sobie z neta picasse, tam mozesz laczyc zdjecia i przerabiac, i jest darmowy :)

Bursztynka, HANA lubią tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana spokojnie możesz wykorzystać wszystkie zdjęcia.

Mam do Was pytanie: na skierowaniu (chyba) miałam napisane mocz z posiewem a wyniki takie zwykłe jak zawsze, czy to oznacza że nic mi nie wyszło czy że nie zrobili mi tego posiewu?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka ja miałam dokładnie to samo i żadnego krwiaka nie było co najlepsze, brzuch nie bolał też bym się nie kapnęła gdyby nie biała bielizna:) ale najważniejsze, że z maluchami wszystko dobrze:)

ja jestem 3 kg na plusie

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało się porównać :)

wychodzi na to że w 17tc ciut bliżej mi do drzwi szafy :)

chyba jednak zacznę robić fotki w ubraniu...

243382de3392fefbmed.jpg

eforts, Niespodzianek:), Furia, michaga82, HANA, Bogusiar80, Paula84, julianna, Qrczak, Marimiko, Kiara lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie nie waze w domu bo nie mam wagi. zwaze sie na wizycie u mojej gin. czuje ze troszke przybylo dodatkowych kg
    dzis z Marysia bylam u dentysty i pierwszy raz sie poplakala a juz wiele razy byla na fotelu. pozniej zaprowadzilam ja do babci i wrocilam do domku em mial po nia pojechac i szybko isc na plac zabaw ( tak sie wczoraj umawiali) a Marysia dzwoni przed 6 do taty i mowi ze na plac zabaw nie idzie tylko z babcia do kosciola :wow: coraz bardziej zaskakuje mnie to dziecko

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bursztynka powiem ci ze duuuza roznica w tygodniu. po co w ubraniach. tak najlepiej widac :) ja do tej pory w ubraniach robilam ale chcialam porownac brzusio z rana i z wieczora i zrobilam juz w bieliznie. tak lepiej :)

Bursztynka, HANA lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ