X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na wizycie, płeć dalej nie znana. lekarka powiedziała, że za wcześnie i że nic nie widać. Tak sobie myślę, że skoro chcielibyśmy dziewczynkę, to dobrze, że nic nie widać :D

Wszystko jest ok, ale nie wiem nawet ile ma cm, bo lekarka nie przypięła mi wydruku z usg, a ja nigdy jej nie pytałam, tylko sprawdzałam sobie zawsze tam. Dziś dzieć stał na głowie :D Później się obróciło na boczek i machało rączką :)

Co do wagi, wychodzi na to, że schudłam :lol: ostatnio 55.3 rano, a dziś po obiedzie popołudniu 54,9. mam się nie martwić, ponoć to normalne :P

Marimiko lubi tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura jasne że się nie martw ja też tak mam czasem może to kwestia dokładności wagi ze zawsze będzie z jakims błędem także spokojnie. Super że dzidziuś zdrowo rośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 22:29

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że takie gramowe sprawy to nawet w zależności od ułożenia wagi. Niby leży w tym samym miejscu, ale wystarczy parę cm a podłoga krzywa może być, czy łączenie płytek ;)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski weszla mi zolta zaba w czarne kropki. Nie cierpie plazow gadow ani zadnych takich. Schowala sie. Zaby maja jakis jad?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 00:04

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia i jak zaba ? bala bym sie takiej :/

Noc byla okropna, kolo polnocy chcialam isc spac ale ciagle zdawalo mi sie ze ktos chodzi po mieszkaniu... O 1 zasnelam przy zapalonym swietle, o 1,30 obudzzil mnie napad kaszlu, o 2,20 maza brat sobie zadzwonil bo maz telefon zostawil, o 2,40 wrocil maz, a o 3,20 za oknem bylo slychac koty jak sie tluka i oboje skoczylismy do okna czy tam naszego kota nie :/
    Czuje sie okropnie... No ale oby to nie oznaczalo kiepskiego dnia, bo oczekuje dnia wspanialego - na 10 wizyta.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie mi jak to jest z l4 - zasiłkiem chorobowym, czy biorą pod uwagę ostatnią pensję czy średnio z 12 miesięcy? jak to jest

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Stukneła mi dzisiaj osiemnastką :) Jak ta ciąża szybko leci :)

julianna, Bursztynka, Furia, Niespodzianek:), Paula84, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Bogusia i jak zaba ? bala bym sie takiej :/

Noc byla okropna, kolo polnocy chcialam isc spac ale ciagle zdawalo mi sie ze ktos chodzi po mieszkaniu... O 1 zasnelam przy zapalonym swietle, o 1,30 obudzzil mnie napad kaszlu, o 2,20 maza brat sobie zadzwonil bo maz telefon zostawil, o 2,40 wrocil maz, a o 3,20 za oknem bylo slychac koty jak sie tluka i oboje skoczylismy do okna czy tam naszego kota nie :/
    Czuje sie okropnie... No ale oby to nie oznaczalo kiepskiego dnia, bo oczekuje dnia wspanialego - na 10 wizyta.
    współczuje starszny sen niby sie chcesz spać, a nie możesz itp. obyś mogła odespać w ciągu dnia

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    Dziewczyny poradźcie mi jak to jest z l4 - zasiłkiem chorobowym, czy biorą pod uwagę ostatnią pensję czy średnio z 12 miesięcy? jak to jest

Biorą średnią z 12 miesięcy.

julianna lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia, limit złych rzeczy wyczerpany. Zaraz będziesz miała mile widoki z usg. Główka, brzusio, dwie rączki dwie nóżki :-)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Furia jestem ciekawa, jaki duży już Twój dziec :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia bedzie dobrze. A zaba siedzi gdzies za szafa. Spalam z latarka pod poducha i miotla :-D trzeba bylo sprawdzac w laczkach czy czasem nie ma zanim szlam siusiu ;-)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o żabka taka prawdziwa :) uroczo, z chęcią bym ją złapała i wypuściła

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) Bardzo bym plec chciala poznac :) Obstawam ze maluch bedzie mal 11,5 cm hehe zobaczymy czy sie sprawdzi :P U mnie jutro 18 stuknie:) ahhh a dopiero co byl 8 tc :D
    Pomalowalam sie - wygladam jak czlowiek haha :D :D
    W dzien nie odespie, nie ma szans :/

No dobra kochane uciekam, moze z poczekalnipodziele sie z wami moim stresem :D uhh wsadza mnie na wage i beda kuc :D NIE LUBIE TEGO :D :D
    I PAMIETAC : POTRZEBUJE SKIEROWANIE OD LEKARKI NA HEMATOLOGIE ! nie zapomniec haha :D

Bursztynka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie cierpie żab- paskudne i obślizgłe cholerstwo wredne na dodatek- uraz z dziecinstwa mam :P

Wczoraj padłam jak mucha jak tylko poczułam poduszke pod głową. Mąż moj uradowany że już wrociłąm do domku, siedział wieczorem na necie i wyszuiwał mi obrazki, żeby mnie chyba rozczulic :P

Teraz czas na śniadanko, jeszcze nie wiem co, ale na pewno coś na wilczy apetyt, u mnie też 4,5 na plusie :) idzie w bioderka :P

4dbc34fc83.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia powodzenia :) oby było jak sobie wymarzysz :)

4dbc34fc83.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak wyszłam od lekarza to po usg byłam taka uradowana, że jak ochlonelam to przypomniałam sobie że zapomniałam wziąć przedłużenie zwolnienia :-) musiałam jeszcze raz wejść za kolejną pacjentką, ale nikt w kolejce nie robił problemów.

eforts lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny,

Furia, powodzenia na wizycie, cudowne widoki Cie czekaja :) Ja ide za 1.5 tygodnia.

ja tez dzis zle spalam, strasznie duzo halasow w nocy. Mieszkam w Brukseli, wcozraj Belgia wygrala mecz, na ulicach trabiace samochody przez pol nocy. Pozniej od 5 rano halas helikopterow nad dzielnica, dzis jest szczyt unijny. Do tego w nocy obawiazkowe siku, bol krzyza, tak duzy ze az promieniowal do nog i autentycznie wstalam rano i czuje ze bola mnie nogi.

Dzis wieczorem jedziemy na weekend do brata meza, czeka nas 3h drogi samochodem, obym lekko to zniosla, a raczej dzidzia :)

Milego dnia wszystkim, jesli zle sie zaczyna nie znaczy ze tak musi sie skonczyc ;)

3i49anlimybgnl9h.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka my w ciąży mamy prawo być roztargnione.
    Ja spędzam weekend poza domem u koleżanki. Zawsze to jakaś odmiana. Czas szybciej leci:-) Wizytę mam czwartek.

Bursztynka lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia powodzenia na wizycie:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ