Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze, i skąd te wszystkie paskudne krwawienia?
Ja to akurat o takie pierdółkiZapisuję sobie Duphaston, żeby nie zapomnieć upomnieć się o wizycie, bo lekarka sama nie pamięta o tym. Pytałam też o ewentualną biegunkę, o Tantum Rosa czy można i z ciekawości o termin porodu - czy ważniejszy z USG czy z OM.
-
a z tym terminem chyba Wam nie napisałam, pani dr powiedziała, że w moim przypadku, jeśli dziecko wg USG wychodzi starsze o 6 dni to nie ma to znaczenia i ważny jest TP wg OM. Natomiast w drugą stronę, jeśli dziecko wychodzi młodsze, to wtedy TP wg USG ma większe znaczenie.
I tak wyjdzie kiedy będzie chciało
-
szurabura wrote:I tak wyjdzie kiedy będzie chciało
O to, to... i z tym się zgadzam dlatego nie przywiązuje uwagi do wieku ciąży (oczywiście poza zdrowym wzrostem) dlatego trzymam się terminu z miesiączki bo tyle w tej ciąży jestem. Datę porodu za każdym razem mam inną
Zuza trzymam kciuki za wyjaśnienie sprawy i trochę nudy w ciąży!!
Kulka na pewno malucha bo Twoje było by w granicach 80. -
eforts wrote:O to, to... i z tym się zgadzam dlatego nie przywiązuje uwagi do wieku ciąży (oczywiście poza zdrowym wzrostem)
co ma być to i tak będzie
-
Julianna zgadzam się tylko dla mnie to nie ma większego znaczenia +- kilka dni.
Mój gin np pyta mnie o termin porodu z pierwszego usg, który różni się o tydzień od ostatniego.
Ale narazie skupiam się na rozwoju na prodzie skupię się najszybciej w III trym
jakby nie było przeskoczyłam pierwszy trym a to było najważniejsze jeżeli chodzi o terminy -
szurabura wrote:wiesz, ja to tak dla uspokojenia własnego ja... bo ja nigdy nie byłam w szpitalu, a jeśli pomyślę, że przyjdzie mi w nim spędzić Boże Narodzenie (TP wg OM mam na 25.12) to jednak wolę się chyba trzymać myśli, że uda się przed Świętami, a wtedy 19.12 brzmi przyjaźniej i pewnie już BN w domu. Wiem, że moje myślenie nic nie zmieni, ale jakoś lepiej się czuję
co ma być to i tak będzie
Szurabura dużo igraszek od początku grudnia a na święta będziecie wszyscy razem w domku -
eforts wrote:Julianna zgadzam się tylko dla mnie to nie ma większego znaczenia +- kilka dni.
Mój gin np pyta mnie o termin porodu z pierwszego usg, który różni się o tydzień od ostatniego.
Ale narazie skupiam się na rozwoju na prodzie skupię się najszybciej w III trym
jakby nie było przeskoczyłam pierwszy trym a to było najważniejsze jeżeli chodzi o terminyeforts, Qrczak lubią tę wiadomość
-
Zuza następna przerażona... Wszystko bedzie dobrze, musi byc!
nie wiem co to do cholerki jest że każda po kolei musi to przejśc... Moja mama urodziła 5kę dzieci i z żadnym nie krwawiła, całe ciąże pracowała i szczęśliwie rodziła, a teraz co za wstrętne czasy?!
Zuza, powodzenia Ci życzę i spokoju -
A ja mam porządek w domu
Była sąsiadka i umyła mi okno w pomalowanym do dzidzi pokoiku. Oraz pozamiatała i poogarniała ze mną ten syf
Wypiłyśmy kawkę. Nasze dzieci bawiły się trochę w domu a potem na dworze. Jej córka w lipcu będzie miała trzecie urodzinki. Mąż miał nocki w tym tygodniu. wczoraj pojechał a wróci jutro, bo dziś z teściami drewno zwozi.
Ja wcinam sałatkę z mortadeli i ogórka w occie - pyyyyyyyychaaaaaaaa
A zaraz będę ciuchy męża przebierała i wyrzucałaPóki nie widzi haha
-
Hej
Ja już po wizycie
Usg było na szybko - wszystko w najlepszym porządku ! Dzidzia rozwija się prawidłowo.
Szyjka długa zamknięta (taki mi gin powiedział)
Tętno maluszka 156 .
Niestety ciśnienie za dużei dostałam tabsy na obniżenie.
Zuzia trzymam mocno kciuki ! za waszą całą czwórkę! Musi być dobrze.julianna, Bogusiar80, Niespodzianek:), Bajka, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Bogusiar80 wrote:A ja mam porządek w domu
Była sąsiadka i umyła mi okno w pomalowanym do dzidzi pokoiku. Oraz pozamiatała i poogarniała ze mną ten syf
Wypiłyśmy kawkę. Nasze dzieci bawiły się trochę w domu a potem na dworze. Jej córka w lipcu będzie miała trzecie urodzinki. Mąż miał nocki w tym tygodniu. wczoraj pojechał a wróci jutro, bo dziś z teściami drewno zwozi.
Ja wcinam sałatkę z mortadeli i ogórka w occie - pyyyyyyyychaaaaaaaa
A zaraz będę ciuchy męża przebierała i wyrzucałaPóki nie widzi haha
-
Zemraa wrote:Hej
Ja już po wizycie
Usg było na szybko - wszystko w najlepszym porządku ! Dzidzia rozwija się prawidłowo.
Szyjka długa zamknięta (taki mi gin powiedział)
Tętno maluszka 156 .
Niestety ciśnienie za dużei dostałam tabsy na obniżenie.
Zuzia trzymam mocno kciuki ! za waszą całą czwórkę! Musi być dobrze.
-
nick nieaktualnywitam kochane
nie bylo mnie 3 dni i nie dam rady nadrobic dzisiaj zaleglych stron...
ale Milcia grtaulacje dziewczynki, sami chlopcy a tu jedna dziewczynka
ktos jeszcze wizytowal, bo nie wiem...i oczywiscie gratki z udanych wizyt
mnie w nocy zlapal bol gardla, ale siostra juz mi kupila prenalen do ssania i oby szybko przeszlo...
od niedzieli mezu juz bedzie przy mniekoniec wyjazdow chociaz na 2 tyg...
Cynamonek30 lubi tę wiadomość