X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza trzymaj się. Najważniejsze, ze z dzieciaczkami wszystko dobrze i że jesteś pod opieką. Może jakiś krwiaczek pękł

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się chyba udało znaleźć detektorem mojego malucha. Tętno od 140 do 150
    Ulżyło mi.
    Mam nadzieję, że nie było to nic innego. Tętno było trochę po lewej stronie nieznacznie powyżej łona

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, i skąd te wszystkie paskudne krwawienia? :/

Ja to akurat o takie pierdółki ;) Zapisuję sobie Duphaston, żeby nie zapomnieć upomnieć się o wizycie, bo lekarka sama nie pamięta o tym. Pytałam też o ewentualną biegunkę, o Tantum Rosa czy można i z ciekawości o termin porodu - czy ważniejszy z USG czy z OM.

• szurabura Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z tym terminem chyba Wam nie napisałam, pani dr powiedziała, że w moim przypadku, jeśli dziecko wg USG wychodzi starsze o 6 dni to nie ma to znaczenia i ważny jest TP wg OM. Natomiast w drugą stronę, jeśli dziecko wychodzi młodsze, to wtedy TP wg USG ma większe znaczenie.

I tak wyjdzie kiedy będzie chciało ;)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia czekamy na relację!!! Czyzbys wpadla w szal zakupów?:p

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    I tak wyjdzie kiedy będzie chciało ;)

O to, to... i z tym się zgadzam dlatego nie przywiązuje uwagi do wieku ciąży (oczywiście poza zdrowym wzrostem) dlatego trzymam się terminu z miesiączki bo tyle w tej ciąży jestem. Datę porodu za każdym razem mam inną :)

Zuza trzymam kciuki za wyjaśnienie sprawy i trochę nudy w ciąży!!

Kulka na pewno malucha bo Twoje było by w granicach 80.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza trzymaj się z maluszkami, będzie wszystko dobrze!

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem kiedy miałam owulke więc sobie wyliczyłam, ale wiadomo to tylko matematyka..
    poza tym zauważyłam, że położna już drugi raz mi obcięła termin ciązy w karcie, raz o 1 dzień potem o 2 ;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    O to, to... i z tym się zgadzam dlatego nie przywiązuje uwagi do wieku ciąży (oczywiście poza zdrowym wzrostem)
    wiesz, ja to tak dla uspokojenia własnego ja... bo ja nigdy nie byłam w szpitalu, a jeśli pomyślę, że przyjdzie mi w nim spędzić Boże Narodzenie (TP wg OM mam na 25.12) to jednak wolę się chyba trzymać myśli, że uda się przed Świętami, a wtedy 19.12 brzmi przyjaźniej i pewnie już BN w domu. Wiem, że moje myślenie nic nie zmieni, ale jakoś lepiej się czuję :D

co ma być to i tak będzie ;)

• eforts Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna zgadzam się tylko dla mnie to nie ma większego znaczenia +- kilka dni.
    Mój gin np pyta mnie o termin porodu z pierwszego usg, który różni się o tydzień od ostatniego.
    Ale narazie skupiam się na rozwoju na prodzie skupię się najszybciej w III trym :)
    jakby nie było przeskoczyłam pierwszy trym a to było najważniejsze jeżeli chodzi o terminy :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    wiesz, ja to tak dla uspokojenia własnego ja... bo ja nigdy nie byłam w szpitalu, a jeśli pomyślę, że przyjdzie mi w nim spędzić Boże Narodzenie (TP wg OM mam na 25.12) to jednak wolę się chyba trzymać myśli, że uda się przed Świętami, a wtedy 19.12 brzmi przyjaźniej i pewnie już BN w domu. Wiem, że moje myślenie nic nie zmieni, ale jakoś lepiej się czuję :D

co ma być to i tak będzie ;)

:D
    Szurabura dużo igraszek od początku grudnia a na święta będziecie wszyscy razem w domku :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Julianna zgadzam się tylko dla mnie to nie ma większego znaczenia +- kilka dni.
    Mój gin np pyta mnie o termin porodu z pierwszego usg, który różni się o tydzień od ostatniego.
    Ale narazie skupiam się na rozwoju na prodzie skupię się najszybciej w III trym :)
    jakby nie było przeskoczyłam pierwszy trym a to było najważniejsze jeżeli chodzi o terminy :)
    no mnie osobiście termin nie gra roli, obym tylko zdążyła sie do wszystkiego przygotować

eforts, Qrczak lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    :D
    Szurabura dużo igraszek od początku grudnia a na święta będziecie wszyscy razem w domku :)
    hahah i to jest sposób :D

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza następna przerażona... Wszystko bedzie dobrze, musi byc! :) nie wiem co to do cholerki jest że każda po kolei musi to przejśc... Moja mama urodziła 5kę dzieci i z żadnym nie krwawiła, całe ciąże pracowała i szczęśliwie rodziła, a teraz co za wstrętne czasy?!
    Zuza, powodzenia Ci życzę i spokoju :)

4dbc34fc83.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie dziewczyny od 36 tc igraszki, sprzątanie, chodzenie, podnoszenie i na święta maluszki w domku:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam porządek w domu :) Była sąsiadka i umyła mi okno w pomalowanym do dzidzi pokoiku. Oraz pozamiatała i poogarniała ze mną ten syf :D Wypiłyśmy kawkę. Nasze dzieci bawiły się trochę w domu a potem na dworze. Jej córka w lipcu będzie miała trzecie urodzinki. Mąż miał nocki w tym tygodniu. wczoraj pojechał a wróci jutro, bo dziś z teściami drewno zwozi.
    Ja wcinam sałatkę z mortadeli i ogórka w occie - pyyyyyyyychaaaaaaaa :P
    A zaraz będę ciuchy męża przebierała i wyrzucała :D Póki nie widzi haha

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja już po wizycie :)
    Usg było na szybko - wszystko w najlepszym porządku ! Dzidzia rozwija się prawidłowo.
    Szyjka długa zamknięta (taki mi gin powiedział :))
    Tętno maluszka 156 .
    Niestety ciśnienie za duże :( i dostałam tabsy na obniżenie.

Zuzia trzymam mocno kciuki ! za waszą całą czwórkę! Musi być dobrze.

julianna, Bogusiar80, Niespodzianek:), Bajka, Marimiko lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    A ja mam porządek w domu :) Była sąsiadka i umyła mi okno w pomalowanym do dzidzi pokoiku. Oraz pozamiatała i poogarniała ze mną ten syf :D Wypiłyśmy kawkę. Nasze dzieci bawiły się trochę w domu a potem na dworze. Jej córka w lipcu będzie miała trzecie urodzinki. Mąż miał nocki w tym tygodniu. wczoraj pojechał a wróci jutro, bo dziś z teściami drewno zwozi.
    Ja wcinam sałatkę z mortadeli i ogórka w occie - pyyyyyyyychaaaaaaaa :P
    A zaraz będę ciuchy męża przebierała i wyrzucała :D Póki nie widzi haha
    och fajnie my dopiero robimy pokój dla dziecka, jeszcze daleko w polu, ściany, prąd..hmm trochę zejdzie

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa wrote:
    Hej :)

Ja już po wizycie :)
    Usg było na szybko - wszystko w najlepszym porządku ! Dzidzia rozwija się prawidłowo.
    Szyjka długa zamknięta (taki mi gin powiedział :))
    Tętno maluszka 156 .
    Niestety ciśnienie za duże :( i dostałam tabsy na obniżenie.

Zuzia trzymam mocno kciuki ! za waszą całą czwórkę! Musi być dobrze.
    jakie miałaś ciśnienie

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane :) nie bylo mnie 3 dni i nie dam rady nadrobic dzisiaj zaleglych stron...

ale Milcia grtaulacje dziewczynki, sami chlopcy a tu jedna dziewczynka :)

ktos jeszcze wizytowal, bo nie wiem...i oczywiscie gratki z udanych wizyt :)

mnie w nocy zlapal bol gardla, ale siostra juz mi kupila prenalen do ssania i oby szybko przeszlo...

od niedzieli mezu juz bedzie przy mnie :) koniec wyjazdow chociaz na 2 tyg...

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ